اخبار محرمانه

آخرين مطالب

ناترازی 700 هزار میلیاردی نظام بانکی اقتصادی

ناترازی 700 هزار میلیاردی نظام بانکی
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - خراسان /اظهارات معاون نظارت بانک مرکزی نشان می دهد ناترازی بانک ها به 700 هزار میلیارد تومان رسیده و بانک مرکزی 17 بانک را مکلف به افزایش سرمایه تا سطح استاندارد کرده است.
سخنان معاون نظارت بانک مرکزی حاکی از این است که ناترازی در نظام بانکی به رقم نجومی 700 هزار میلیارد تومان رسیده است. محمدپور با اشاره به آمار بانک هایی که کفایت سرمایه کافی ندارند، از ضرب الاجل بانک مرکزی به 17 بانک برای ارائه برنامه اصلاحی خبر داد و تاکید کرد: بانک هایی که به سمت اصلاح حرکت نکنند وارد فرایند انحلال خواهند شد.
 محمدپور معاون نظارت و تنظیم گری بانک مرکزی در گفت‌وگوی اخیر خود در رسانه ملی، تازه ترین وضعیت ناترازی نظام بانکی و تصمیمات اخذ شده در مقابل این مسئله را تشریح کرد.
​​​​​​​ناترازی بانک ها به چه معناست؟

قبل از هر چیز باید یک اصطلاح فنی یعنی ناترازی در نظام بانکی را توضیح دهیم. ناترازی نظام بانکی از دو جنبه قابل بررسی است. اول: ناترازی نقدینگی به این معنا که یک بانک در ایفای تعهدات نقدی خود دچار اختلال و کسری می شود. یعنی مثلاً در صورتی که مردم به یک باره خواستار سپرده‌های خود از بانک شوند (در شرایط هجوم بانکی)، این بانک دچار کسری پول نقد و نقدینگی خواهد شد. دوم ناترازی دارایی- بدهی که در آن حالت مجموع دارایی های یک بانک کفاف بدهی های آن را نمی دهد. این ناترازی از نوع قبلی آن ریشه ای تر و خطرناک تر است. ادامه فعالیت این چنین بانک‌هایی به آن معناست که سهامداران دیگر در ریسک فعالیت‌های این بانک مشارکتی ندارند.
ناترازی نظام بانکی 2.5 برابر کسری تراز عملیاتی بودجه 1403
به گفته این مقام مسئول، در حال حاضر ناترازی نظام بانکی زیر 700 هزار میلیارد تومان بوده و این ناترازی بر اساس صورت های مالی بانک ها، عمدتاً به گونه ای است که از سایر بخش های اقتصادی از طریق دولت به بانک ها تحمیل شده است. در خور ذکر است برای مقایسه، می توان این رقم را با رقم 280 هزار میلیاردی کسری تراز عملیاتی بودجه طبق قانون بودجه سال جاری مقایسه کرد! وی از سوی دیگر وضعیت بیش از 70 درصد بانک ها را به گونه ای دانست که در زمره بانک های ناتراز به شمار نرفته و با برنامه بانک مرکزی و اقدامات اصلاحی بانک ها از منظر شاخص های ارزیابی در وضعیت بانک های تراز دسته بندی می‌شوند.
کفایت سرمایه اورژانسی 8 بانک
نسبت کفایت سرمایه یکی از شاخص های مهم ارزیابی بانک ها به شمار می رود و به طور خلاصه به این معناست که سرمایه یک بانک نسبت به کل دارایی‌های آن به چه میزان است؟ استانداردهای بانکی سطح استاندارد این شاخص را 8 درصد بیان می کنند. با این حال توضیحات معاون نظارت بانک مرکزی نشان می دهد که نسبت کفایت سرمایه 8 بانک نه تنها زیر 8 درصد، بلکه کمتر از صفر نیز هست! طبق داده‌هایی که محمدپور ارائه کرده، هم اینک 10 بانک دارای شاخص کفایت سرمایه 8 درصد و بیشتر هستند و این شاخص برای 11 بانک نیز بین صفر تا 8 درصد است.
ضرب الاجل 6 ماهه بانک مرکزی به 17 بانک برای افزایش سرمایه
معاون نظارت بانک مرکزی از اولتیماتوم این بانک به بانک هایی خبر داده که کفایت سرمایه آن ها زیر 8 درصد است. در این راستا و طبق زمان بندی اعلام شده، بانک‌ها دو ماه فرصت دارند تا برنامه‌های خود را در این زمینه ارائه دهند. بعد از آن، بانک مرکزی دو ماه فرصت دارد تا برنامه را ابلاغ کند و پس از آن بانک ها دو ماه فرصت دارند تا مجمع فوق العاده خود را برگزار و افزایش سرمایه را انجام دهند. اگر چه طبق آمارهای دیگر این مقام مسئول، تعداد این بانک ها می بایست 19 بانک باشد، با این حال، وی اظهار داشت: حدود 16 - 17 بانک باید برنامه اصلاح ناترازی ارائه دهند! بر این اساس تاکنون 6 - 7 بانک برنامه های خود را ارائه داده اند و چنانچه در مهلت قانونی این برنامه ارائه نشود، طبق قانون بانک مرکزی موظف است تا خود راساً مجمع عمومی بانک را برگزار کند و افزایش سرمایه با روش‌های مختلف صورت گیرد.
بانک ها به سوی اصلاح نروند، منحل خواهند شد
محمدپور در خصوص رویکرد بانک مرکزی در برخورد با بانک‌های ناتراز گفت: رویکرد اول احیا و سامان دهی بانک های ناتراز است و در واقع متمایل هستیم بانک ناتراز با ابزارها و روش های مختلف تراز و سامان دهی شود. برای این کار در طول به ویژه سال های اخیر، برنامه هایی تحت عنوان برنامه اصلاح و سامان دهی به بانک های ناتراز ارائه شد و برخی بانک‌ها با عمل کردن به این برنامه هم از منظر نقدینگی هم از منظر دارایی- بدهی به بهبود شاخص های احتیاطی نزدیک شدند. اما قاعدتاً گزینه بعدی در خصوص بانک هایی که با همه این اقدامات به سمت اصلاح حرکت نکنند حتماً مانند اقداماتی که در سال گذشته در خصوص انحلال سه موسسه انجام شده خواهد بود. ابزارهایی همچون توقف و انحلال که در اختیار بانک مرکزی قرار گرفته است، حتماً در مورد بانک‌هایی که به سمت اصلاح حرکت نکنند به کار گرفته می شود.
ابهام در سخنان معاون نظارت بانک مرکزی؛ ناترازی بانک ها از چه نوعی است؟
بخشی از توضیحات این مقام مسئول به تشریح نوع ناترازی در بانک ها اختصاص داشت که البته مقداری مبهم و تا حدی متناقض نیز بود. وی در بخشی از سخنان خود گفت که عمده ناترازی ها در نظام بانکی از نوع ناترازی نقدینگی است. با این حال، در بخشی دیگر، وی بخش زیادی از ناترازی بانک ها که در صورت های مالی بانک وجود دارد را به دلیل به روز نبودن ارزش دارایی های بانک دانست. محمدپور افزود: در حالی که عمده بدهی‌های بانک ها یعنی سپرده‌های مردم دارای ارزش به روز شده هستند. دارایی ها به ویژه دارایی ها از جنس املاک و مستغلات به روز نبوده ولی با ارزش گذاری مجدد می تواند برخی بانک ها را از ناترازی خارج کند. به گزارش خراسان، این اظهارات را می توان ناظر به وجود ناترازی در معادله دارایی-بدهی بانک ها دانست.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1284996/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قابل اجراست؛ پاسخ «فضائلی» به حامیان فیلترینگ

پیش بینی قیمت دلار 11 دی 1403

فرانسه: به حفظ امنیت اسرائیل پایبند هستیم

ارتش اسرائیل؛ 40 کشته در 45 روز در جبالیا غزه

میل بافتنی به رئیس هدیه میدی؟!

بازیگر سریال «به کجا چنین شتابان» پدر شد

احمدیان در دیدار با وزیر خارجه عمان: تغییری در دکترین هسته ای جمهوری اسلامی ایران ایجاد نشده است

ماجرای مذاکره برای انرژی هسته‏‌ای

دبیرکل سازمان ملل: برای جلوگیری از تخریب جهان، زمانی برای از دست دادن نداریم

با بینی رئیس هم شوخی؟!

سفر به لوکیشن‌های به یادماندنی سینمای ایران

سایه خودکشی و مرگ بر سر آیدل های کی‌پاپ و کی‌درام!

توسعه گردشگری و ظرفیت‌های ارائه خدمت به خانواده شهدا در گلستان

ژست های عکاسی جذاب از کودکان

تصمیمات جنجالی طالبان علیه ایران

پیش بینی بورس سه شنبه 11 دی 1403

مقابله با فقر در دستور کار شورای عالی رفاه؛ 6 پیشنهاد برای بهبود معیشت

وال‌استریت‌ژورنال: واشنگتن در حال بررسی کاهش تحریم‌ها علیه دمشق است

مدیر سابق موساد: به تنهایی نمی‌توانیم حریف یمن شویم

پوتین سال نو میلادی را تبریک گفت، اما نه به همه

تنها چیزی که از دنیا میخواییم

سوپرایز تولد 45 سالگی یوسف تیموری توسط نعیمه نظام دوست

مقام دولت رئیسی: طراحان «فتنه 88» شایعه استعفای رئیس‌جمهور را منتشر می‌کنند

ادعای نماینده آمریکا علیه ایران در نشست شورای امنیت

راه و بیراهه در انتصابات تازه دولت

آقامحمدی: بخش خصوصی برای همه ناترازی‌های کشور برنامه عملیاتی دارد

اعتراف رسانه عبری به شکست اسراییل در جنگ غزه

من از عهده‌ش بر نیومدم

مشاور رئیس جمهور در امور احزاب: تلاش می‌کنیم مکان خاصی برای تجمع‌های اعتراضی ایجاد کنیم

توّرم مصلحت

نگاه تحلیلگر سعودی به سوریه: با احتیاط پیش بروید

رنگ بازار طلا و سکه سبز شد؛ صعود مجدد دلار به کانال 81 هزار تومان

کپی کردن اثر هنری!

منتظر لگد الاغ‌ها باش!

رئیس‌جمهور سالروز میلاد حضرت عیسی (ع) و آغاز سال نو میلادی را تبریک گفت

قالیباف: ایران قطعاً به دنبال برقراری امنیت در سوریه است

در اتاق فکر تندروها چه می گذرد؟

نماینده وزارت کار: زیرساخت‌های اجرای کالابرگ الکترونیکی آماده است

تصاویری تکان‌دهنده؛ شهادت ششمین نوزاد فلسطینی بر اثر سرما

ترکیه برای تامین برق سوریه و لبنان اعلام آمادگی کرد

نوبت به نجات ناجی رسید!

ملیکا شریفی نیا و نفیسه روشن در اختتامیه جشنواره رشد

تاجیک: فضای ذهنی جامعه از فضای عینی منفی‌تر است

جلیلی: دولت منتخب، دولت همه مردم است

میرسلیم: زالوصفتان در حال تحقیر محصولات میهنی‌اند

انهدام پهپاد در آسمان روسیه توسط پدافند

هدیه جدید بایدن به اوکراین قبل از ترک کاخ سفید

تصاویر دردناک؛ شهادت ششمین نوزاد فلسطینی بر اثر سرما

"جمشید هاشم‌پور" به آی‌فیلم می‌آید

گره‌های گران زندگی

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی