اخبار محرمانه

آخرين مطالب

نگران جان؛ کمبود تجهیزات حیاتی پزشکی و مرگ بیماران تحلیل ویژه

نگران جان؛ کمبود تجهیزات حیاتی پزشکی و مرگ بیماران
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
جنید از زابل آمده بود، حدود هزار‌و 675 کیلومتر راه تا تهران. گرفتار ناهنجاری قلبی مادرزادی بود و بنا بود در شریان آئورت او استنت بگذارند؛ یک لوله فلزی مشبک ناقابل. قیمت همان لوله فلزی مشبک ناقابل، ظرف چند ماه نزدیک به 10 برابر شده و کمیاب است؛ آن‌هم فقط سر یک تغییر کوچک در فهرست اولویت‌های تخصیص ارز. نه جنید کوچک‌ از فهرست اولویت‌های تخصیص ارز چیزی می‌دانست، نه پدر و مادر فقیر او که شاید هرگز یک اسکناس دلار را از نزدیک ‌ندیده باشند. سه پزشک توافق کردند هرکدام صد میلیون تومان وسط بگذارند تا قلب جنید را عمل کنند. دو روز بعد خانواده زابلی پول را به حساب سه پزشک برگرداندند. استنت به‌موقع نرسید و قلب جنید برای همیشه از کار ایستاد. پزشکان می‌گویند ماجرای جنید هر روز در بیمارستان‌های شهر اتفاق می‌افتد؛ برای آدم‌هایی که از راه‌های دور و نزدیک به تهران آمده‌اند و خیال می‌کنند بیمارستان‌های پایتخت کشور آن‌قدر مجهز هستند که بیماران نیمه‌‌جان را از مرگ برهانند، اما قلب آدم‌های زیادی در میان بهت و ناباوری نزدیکان‌شان می‌ایستد؛ در بیمارستان‌های پایتخت و زیر دستان ماهرترین متخصصان. سرنخ ماجرا را که بگیری، به گرفتاری تمام‌نشدنی فروش نفت و کمبود ارز و سقوط ریال و بخش‌نامه‌های یک‌شبه می‌رسی و تجهیزات پزشکی که در گمرک رسوب کرده‌اند. به بازار سیاه و نبض‌هایی که هر لحظه ضعیف‌تر می‌شوند و زمان طلایی زندگی که برای بسیاری از بیماران به ثانیه‌ها بند است. سعید طباطبایی، متخصص جراحی استخوان و مفاصل، می‌گوید‌: کمبود تجهیزات مصرفی، بسیاری از بیماران را گرفتار و سرگردان کرده است. پروتز زانو کمیاب شده و قیمت آن ظرف چند ماه از پنج میلیون تومان به 50 میلیون تومان رسیده است و بسیاری از بیماران ناچارند با دردهای شدید مفصلی بسازند. همکاران این پزشک از کمبود تجیهزات برای جراحی لاپاروسکوپی می‌گویند و اینکه با تغییر نرخ ارز واردات، تجهیزات پزشکی در انبارهای گمرک رسوب کرده‌اند. محمدرضا هاشمیان، فوق‌تخصص آی‌سی‌یو توضیح می‌دهد: کمبود تجیهزات حیاتی در بیمارستان‌ها وضعیت آشفته‌ای ایجاد کرده و برخی اقلامی که برای رساندن سرم‌های خاص به بیماران بدحال استفاده می‌شوند، نایاب شده است یا شالدون‌های باکیفیت در بازار وجود ندارد و بیماران دچار عارضه‌های متعدد می‌شوند. شالدون‌ها لوله‌های پلاستیکی نرمی هستند که از طریق پوست در یک رگ مرکزی در ناحیه گردن یا کشاله ران قرار می‌گیرند. هاشمیان توضیح می‌دهند: بیشتر از یک ماه از شروع به کار وزیر جدید بهداشت می‌گذرد، اما معاونان او هنوز مشخص نشده‌اند و بسیاری از تصمیم‌گیری‌های مهم که به زندگی و مرگ بیماران مربوط است، بلاتکلیف مانده است. او می‌گوید: وزارت بهداشت قبلا اشاره کرده بود که بازار دارو و تجیهزات پزشکی مافیا دارد، اما چرا این مافیا شناسایی و مهار نمی‌شود؟ حالا با یک شماره تلفن می‌شود تجهیزات حیاتی بیماران را پیدا کرد، اما دیر و گران و هیچ‌کس جواب‌گوی آدم‌هایی نیست که جان عزیزان‌شان قربانی این گرانی و تأخیر است.
جراحی‌های مرگ‌بار اقتصادی
دلار‌... دلار و شوک‌های تمام‌نشدنی آن، سال‌هاست جان بیماران ایرانی را می‌گیرد. بیمارانی که گاه آن‌قدر فقیر‌ند که هرگز دلاری به جیب خود ندیده‌اند. ایران دومین ذخایر بزرگ گاز و چهارمین ذخایر بزرگ نفت جهان را در اختیار دارد و نفس اقتصاد کشور به نفت و گاز بسته است. سال‌های طولانی است که رسانه‌های ایران از مذاکره و تحریم می‌نویسند و نفتی که با نرخ ارزان و نفکتش‌های اشباح فروخته می‌شود. هر شل‌کن و سفت‌کن تحریم، دولت‌ها را به فکر جراحی اقتصاد می‌اندازد. جراحی‌هایی که البته به قطع عضو و مرگ‌و‌میر مردم می‌رسد. هدف از این جراحی‌ها، تأمین بودجه بدنه عریض و طویل دولت است و مخارج اداره گران کشور؛ بااین‌حال، این جراحی‌ها نتوانسته است جلوی سقوط ارزش پول ملی را بگیرد. اوایل سال 1400 دولت سیزدهم ارز چهارهزارو 200 تومانی کالاهای اساسی را حذف کرد و نرخ ارز واردات آن را به 28‌هزار‌و 500 تومان رساند، اما حدود هفت برابرکردن نرخ ارز دارو و تجهیزات پزشکی شوخی‌بردار نبود و برخی گروه‌های کالایی این دسته همچنان ارز چهارهزارو 200 تومان می‌گیرند، اما جراحی ناکام دولت و ناترازی ارزی سبب شد ‌دولت دوباره به فاصله کوتاهی از آن سال بحث جراحی اقتصادی را وسط بکشد. در خرداد سال 1403 سامانه جامع تجارت، فهرست 750 کالای اولویت‌دار را اعلام کرد و در این فهرست اولویت واردات برخی تجیهزات مصرفی پزشکی جابه‌جا شد و همین مسئله شوک تازه‌ای به بازار تجهیزات پزشکی وارد کرد و کمبود در این بازار گزارش شد؛ آن‌قدر که مجلس و وزیر بهداشت را به واکنش واداشت. حالا دولت باز هم انگشت روی قیمت ارز واردات گذاشته ‌و موج‌های خبری درباره تبعات دلار چند‌نرخی بالا گرفته است.
 با‌این‌حال، علیرضا چیذری، رئیس انجمن تولید، تأمین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی، ماجرا را ریشه‌ای‌تر می‌بیند و می‌گوید‌ گرچه ارز چند‌نرخی برای اقتصاد کشور زیان و فساد به بار می‌آورد، اما راه‌حل آن دستکاری مداوم نرخ ارز نیست و دولت باید جلوی سقوط ارزش پول ملی را بگیرد. او می‌گوید‌: سقوط ارزش پول ملی در بسیاری از کشورها تنش‌های اجتماعی ایجاد کرده است و وقتی به سفره و جان مردم برسد، می‌تواند بسیار خطرناک باشد. او تأکید می‌کند که چندبرابرشدن قیمت تجهیزات حیاتی پزشکی، آن‌هم ظرف مدتی کوتاه، جان بسیاری از بیماران را گرفته‌ و اگر بهانه حمایت از تولید داخل است، تجربه سال‌های گذشته نشان می‌دهد که با حذف ارز ترجیحی، هیچ حمایتی از تولید داخل اتفاق نیفتاده و در حوزه تجهیزات پزشکی پای مرگ و زندگی انسان‌ها در میان است و دولت اگر می‌خواهد از تولید داخل حمایت کند، صدها و هزاران کالا با مزیت تولید داخلی وجود دارد که باید با لحاظ هزینه و فایده در کشور تولید شوند، اما درباره کالایی که با جان انسان‌ها سر‌و‌کار دارد، نمی‌شود این‌چنین ساده‌انگارانه برخورد کرد. چیذری با اشاره به مشکلاتی که با اجرای طرح دارویار متوجه بازار دارویی کشور شده است، حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی را حماقت می‌داند و می‌گوید‌ نمی‌خواهد خاطره کمبود انسولین را زنده کند؛ ماجرایی که به بهانه حمایت از تولید داخل رخ داد و ارز واردات به‌موقع تأمین نشد. اما این دسته از اشتباهات در سیاست‌گذاری‌های کشور به وفور تکرار می‌شوند و بهای آن جان‌هایی است که ارزان از دست می‌روند. به گفته رئیس انجمن تولید، تأمین، توزیع و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی، این دسته از تصمیمات در بلندمدت خسارت‌های سنگین اقتصادی به جای می‌گذارند؛ چرا‌که مرگ یک انسان به‌دلیل تجهیزات ساده پزشکی می‌تواند‌ هزینه‌های متعددی ایجاد کند؛ از خسارات مرگ نیروی ماهر کار تا پرداخت سالیان طولانی مستمری به خانواده بازماندگان یا تشدید بیماری افراد و خسارت‌های سنگین‌تر به شرکت‌های بیمه و... . 
چندی پیش محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در مراسم تکریم و معارفه معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت بهداشت گفته بود: ‌«چندی پیش یکی از زنان مجلس که چندین دوره در مجلس حضور داشت، به دلیل نارسایی کلیه به بنده مراجعه کردند و لازم بود تا برای دیالیز ایشان‌ «پرمیکت» بگذاریم، اما وسیله پرمیکت موجود نبود و بیمار چهار ساعت در اتاق عمل معطل ماند! اگر همین اتفاق برای یک بیمار قلبی و عروقی بیفتد، بیمار را از دست خواهیم داد و همه هدف ما در حوزه سلامت این است که دارو و تجهیزات پزشکی مردم را تأمین کنیم و این مهم جز با حمایت و پشتیبانی ممکن نخواهد بود».

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1283805/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: مذاکرات آتش بس غزه شاهد پیشرفت بوده است

غلامحسین ساعدی: از اینکه گفته بودم «مرگ بر مصدق» احساس گناه وحشتناکی کردم/ عضو فرقه دموکرات آذربایجان بودم

انفجار شدید فرودگاه نظامی خلخله سوریه را لرزاند

توئیت قالیباف درباره سردار سلیمانی

عیادت معاون بهداشت و درمان بنیاد از سه جانباز 70 درصد و فرزند شهید در بیمارستان خاتم الانبیا(ص)

عیادت معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران از سه جانباز 70 درصد و فرزند شهید در بیمارستان خاتم الانبیا(ص)

سرماخوردگی مهدی فخیم‌زاده را راهی بیمارستان کرد/حال این کارگردان خوب است

حضور بازیگر مشهور سینما و تلویزیون در مجمع عمومی حزب موتلفه اسلامی!

قهر نه! دوری تو قلب مرا بی‌گله کشت

عین‌الله اول ‌وارد می‌شود!

تصویری از همنشینی نرجس سلیمانی و زهرا پزشکیان

درست ترین کار حمید رسایی در مجلس!

حرص خوردن های جذاب ژاله صامتی

واکنش نوه مهدی فخیم‌زاده به خبر بستری شدن کارگردان

ایده خلاقانه هنرمند کره ای و تبدیل سطل بازیافت به سبدهای سازمان دهنده

رخنه تندروها در اردوگاه اصولگراها

قیمت تارا از جا پرید

سریع ترین راه فروش فوری خودرو

سمیرا دلش نمی‌سوخت، تو چی کار کردی؟

تأکید سرپرست سازمان فرهنگی، هنری، ورزشی و سیاحتی کوثر بر ضرورت اقدام به موقع و مدیریت بهینه زمان

مکتب حاج قاسم سلیمانی به عنوان یک الگوی مدیریتی مورد توجه قرار گیرد

شرق آسیا؛ نگران ترامپ

تهدید صعب‌العلاج تل‌آویو

بلومبرگ: ذخایر گاز اروپا به سرعت در حال کاهش است

تیزر رسمی نوزدهمین جشنواره تئاتر مقاومت رونمایی شد+ویدئو

وزیر دفاع: باید به دنبال انجام کارهای غیرممکن باشیم

موانع حضور جلیلی در پاستور

وزیر کار: پژوهشگران دانشگاهی آماده برخورد با مسائل واقعی نیستند

تداوم حملات رژیم اسرائیل به جنوب لبنان

همزمانی یک حمله تروریستی و یک انفجار در آمریکا

آتش‌سوزی هم‌زمان چندین پست توزیع برق دیگر در اسراییل

خبرهایی از مهران مدیری و مسعود کیمیایی و ماجرای اولین حاشیه جشنواره فیلم فجر امسال

نماینده مجلس: بیشتر مردم به‌وضوح خواهان رفع فیلتر هستند

امیر امر ملّی

کام خشک ایران

تاخیر در چند پرواز شرکت‌های هواپیمایی، دادِ مسافران را درآورد

الحوثی: امید به صلح از طریق مذاکره، توهم است

آمریکا در حلب پایگاه تازه می‌سازد

دوبلور کارتون «فوتبالیست‌ها» :دوست نداشتم جای سوباسا حرف بزنم!‎

پزشکیان: پوزه دشمنانمان را به خاک خواهیم زد

آخرین وضعیت پرداخت یارانه؛ کدام دهک‌ها یارانه می‌گیرند؟

مسیر مشترک؛ روایتی از دیدار و سخنرانی رهبر انقلاب در پنجمین سالگرد شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی

سلیمان جهان

ادعاهای رسانه‌های عبری درباره عملیات کماندویی اسرائیل در خاک سوریه

سید الحوثی: سوزندان بیمارستان «کمال عدوان»، فجعیع‌ترین جنایت اسرائیل به شمار می‌رود

سازمان ملل: اقدامات اسراییل در غزه وحشتناک است

دیدار یک هیات از دولت موقت سوریه با وزیر دفاع عربستان

مایکل مور، حامی نماینده فلسطین در اسکار شد

خاطره شنیده نشده رضا ایرانمنش از حاج قاسم در فرودگاه

معرفی نامزدهای پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم عمار

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی