اخبار محرمانه

آخرين مطالب

موج‌سواری استالینیستی تحلیل ویژه

موج‌سواری استالینیستی
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - روزنامه سازندگی /متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
گلاویز نادری| شاید از همان روزی که مسعود فراستی اعلام کرد، «با حفظ نگاه نقادانه خود به پزشکیان رای می‌دهم» باید پیش‌بینی می‌کردیم، او سیاست‌های دولت قبل را به راحتی به باد انتقادات تند و گل‌درشت بگیرد و به یک‌باره چرخش آنچنانی نشان دهد. روز گذشته ویدئویی از این منتقد منتشر شد که سیاست‌های دولت قبل را به حکومت استالین نسبت داده و در آن اعلام کرده، سیاست اقتصادی در این سه سال فاجعه بود اما سیاست فرهنگی یک قدم جلوتر، دردناک و ضدانسانی بوده است. فارغ از اینکه این اظهارات تا چه اندازه نزدیک به واقعیت است، اینکه منتقدی مانند فراستی که چهره‌ای قابل اعتماد در میان سینماگران نیست و آنها خاطرات خوبی از او به یاد ندارند، در این روزها تبدیل به مخالف سرسخت دولت قبل شده و به انتقاد از سیاست‌های فرهنگی این دولت پرداخته جای سوال و تعجب بسیار دارد. این درحالی است که او در این سه سال تنها به انتقاد از فیلم‌ها می‌پرداخت و به سیاست‌های فرهنگی و احیاناً مدیران سینمایی توجهی نداشت.
البته فراموش نکنید که فراستی در روزی مدافع زنان سینماگر می‌شود که تنها یک روز به سالگرد مهسا امینی باقی مانده است و او به خوبی می‌داند که اگر در چنین روزی به حمایت از زنان سینماگر بپردازد، حرف‌هایش بیش از زمان‌های دیگر شنیده و توسط رسانه‌های داخلی و خارجی بازتاب خواهد داشت. بنابراین درست در زمانی دست به انتشار چنین ویدئویی می‌زند که خوب می‌داند، می‌تواند از آب گل‌آلود، ماهی‌های بزرگ شکار کند. او در این ویدئو می‌گوید: «مساله حجاب در یک سال و خرده‌ای قبل تاثیر هولناکی بر سینما گذاشت. بازیگران زنی که مردم دوست‌شان داشتند و بعضی از آنها واقعاً بازیگران خوبی بودند، حبس، ممنو‌ع‌الکار و خانه‌نشین شدند. این من را یاد دوران حکومت استالین می‌اندازد. در دوران حکومت او بسیاری از هنرمندان همین وضعیت را پیدا کردند یا به سیبری تبعید شدند. اگر ایرانی‌های می‌ماندند معلوم نبود، تبعیدهایی مثل سیبری نداشتند؟!»

او این اظهارات را درحالی مطرح می‌کند که در گذشته‌ای نه‌چندان دور انتقادات زیادی نسبت به بازیگران و کارگردانان زن داشت و بیشتر وقت‌ها، کار و آثار آنان را سطحی و بی‌ارزش قلمداد می‌کرد. البته وقتی منتقدی با شجاعت اعلام می‌کند که فیلم‌‌ها را از روی پوستر و دیدن تیزر نقد می‌‌‌‌‌کند، طبیعی است که نمی‌توان اظهاراتش را درباره فیلم‌ها و کیفیت کار افراد در سینما خیلی جدی گرفت. به تبع حالا هم نمی‌تواند این اظهارات تند سیاسی او که نسبت به فضای فرهنگی مطرح می‌کند را واقعی و تاثیرگذار دانست. زنان سینماگر، یعنی همان‌هایی که او در این موقعیت زمانی به دفاع از آنها پرداخته است، بارها مورد نیش و کنایه این منتقد قرار گرفتند و فیلم‌هایی که در آن حضور داشتند توسط فراستی تخریب و حتی تقبیح هم شده است. پس طبیعی است که آنها،‌ فراستی را مدافع خود ندانند و چنین اظهاراتی را بی‌هدف و تنها از سر خیرخواهی تلقی کنند.
فراستی در دوره‌های مختلف رفتارهای متفاوتی از خود بروز می‌دهد. حالا که دولت تازه بر سر کار آمده و مدیران قبلی رفته‌اند و البته در این روزها به نفعش است که دولت قبلی را به استالینی بودن متهم کند. اما همین منتقد در دوره‌ای پس از جشنواره فجر با حضور در کمیسیون فرهنگی مجلس درباره فیلم‌ها به نمایندگان گزارش می‌داد و برخی از فیلم‌های جشنواره را در این کمیسیون مستهجن و مبتذل خوانده بود به طوری که برخی از نمایندگان مجلس اعلام کردند ابتدا باید به تماشای این فیلم‌ها بنشینند وگرنه کاری خواهند کرد که مجوز اکران آن صادر نشود. این اتفاق مربوط به جشنواره سی‌وپنجم فیلم فجر بود به گفته نایب‌رئیس وقت کمیسیون فرهنگی مجلس، او در آن دوره در میان اعضای این کمیسیون گفته بود: «در این دوره کپی‌برداری بیش از حدی از فیلم «ابد و یک روز» شده و این فیلم‌ها، معضلات اجتماعی را نکنت‌بار و اغراق‌آمیز نشان داده‌اند اما با این وجود از سوی مسئولان جشنواره برای حضور در بخش‌های مختلف انتخاب شدند».
در آن دوره این اقدام فراستی مورد انتقاد بسیاری قرار گرفت. دست‌اندرکاران فیلمی که او آن را مستهجن خوانده بود به ‌شدت به این منتقد اعتراض کردند. پرویز پرستویی در همان دوره با انتشار یادداشتی، فراستی و افخمی را به‌ شدت به باد انتقاد گرفت. سینماگران در آن زمان، حضور فراستی در کمیسیون فرهنگی مجلس و انتقاد از فیلم‌ها را به ‌مثابه خبرچینی و تخریب سینمای ایران قلمداد کردند. این منتقد مورد سرزنش و انتقاد بسیاری از سینماگران قرار گرفت و در نهایت روزنامه‌ای مانند کیهان و تعدادی از رسانه‌های اصولگرا در مقام دفاع از او ظاهر شدند و حضورش را در این کمیسیون امری عادی و معمولی دانستند. این درحالی بود که در همان زمان از فریدون جیرانی هم برای حضور در این جلسه دعوت شده بود اما این کارگردان به بهانه سرماخوردگی از حضور در کمیسیون فرهنگی سر باز زده بود.
فراستی از چنین فعالیت‌هایی زیاد در گذشته خود دارد. او آن زمان که در برنامه هفت به‌ عنوان منتقد ثابت حضور داشت تا می‌توانست فیلم‌ها را به باد انتقاد می‌‌گرفت و آنها را مبتذل و مستهجن می‌خواند. او در یکی از برنامه‌های هفت به انتقاد تند از مسعود کیمیایی پرداخت و با عبارتی ناشایست این منتقد و آثارش را مورد خطاب قرار داد و عبارتی که او در آن دوران استفاده کرد، جنجال بسیاری به وجود آورد و اهالی سینما را علیه خود بسیج کرد. این درحالی بود که همیشه منتقدان بسیاری، آثار کیمیایی را مورد انتقاد قرار می‌دهند و به شکل‌های مختلف به آن می‌تازند اما هیچ یک از این نقدها نه جنجالی می‌آفریند و نه خارج از دایره ادب اظهار و نوشته می‌شود. اما فراستی که از جنجال‌سازی و حاشیه خوشش می‌آید و دوست دارد همیشه ولو به شکل منفی در مرکز توجه باشد، این اظهارات را دانسته و با علم به اینکه جنجال‌ساز خواهد شد، مطرح می‌کند و مدتی از اینکه نقل محافل سینمایی باشد و در مرکز اخبار قرار گیرد، مشعوف شده و از این فضا لذت می‌برد.
او سال‌هاست که به همین سبک و سیاق زندگی و فعالیت می‌کند، چه آن زمان که در حزب توده بود و به‌ عنوان فعال سیاسی و سخنگو فعالیت می‌‌کرد،‌ چه آن دوره که به‌ عنوان تواب توانست از زندان رهایی یابد اما به گفته خودش بازجویش حکم آزادی به او داد و چه بعدها که به ایران بازگشت و به‌ عنوان منتقد سینما فعالیت خود را آغاز کرد،‌ همیشه از موج‌سواری بر موضوعات جنجالی لذت برده است. حالا این جنجال‌ها را یک روز با انتقاد از فیلم و فیلمساز ایجاد می‌کند، روز دیگر در جمع نمایندگان مجلس به تخریب از فیلم‌ها می‌پردازد، در دوره‌ای در برنامه هفت هرچه می‌خواهد فیلمسازان را مورد خطاب قرار می‌دهد و با هر لحنی و ادبیات خارج از عرف، آنها را سرزنش می‌کند و در دوره‌ای هم مانند این روزها به انتقاد از دولت قبل و سیاست‌های او می‌پردازد و در بزنگاهی سیاسی، حرف‌هایی می‌زند که خود را مقبول گروهی از فعالان سینما کند. غافل از اینکه اهالی سینما به خوبی او را می‌شناسند و رفتار و منش‌‌اش را با جامعه سینمایی‌ از یاد نبرده‌اند. آنها می‌دانند که مسعود فراستی امروز هم به دنبال موجی تازه‌ است تا با سواری کردن بر آن به اهداف خود دست پیدا کند و از آن لذت ببرد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1275282/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دعواهای خواهر و برادری؛ والدین در این مشاجرات چگونه ورود کنند؟

لو رفتن شبکه مالی حزب‌الله نتیجه اجرای FATF توسط لبنان

افزایش تورم تولید خدمات در مقایسه با سال قبل

دادستان لاهه خواستار مخالفت با اقدام تل‌آویو برای رد حکم بازداشت نتانیاهو شد

معاون وزیر خارجه: معاهده جامع همکاری با روسیه جهش بسیار خوبی در همکاری‌های اقتصادی ایجاد می‌کند

7 ورزش که ریشه ایرانی دارند

عدم همکاری بانک‌ها متقاضیان نهضت ملی مسکن را مجبور به افزایش آورده کرد

ستاره پسیانی دوباره به ایرانشهر می‌رود

رئیس سازمان امور اراضی‏ کشور: ارائه تسهیلات ویژه به سرمایه‌گذاران انرژی‌های تجدیدپذیر

زلنسکی به لهستان رفت

اکونومیست: دولت ترامپ برنامه‌هایی برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران دارد

سرمقاله فرهیختگان/ آقای بایدن! ساعت خواب

کاهش 550 هزارتومانی نرخ سکه

سوتی جشنواره فجر در مقایسه با جشنواره های فیلم خارجی!

جزئیات سفر پزشکیان به تاجیکستان از زبان عراقچی

اولین پرواز برنامه‌ای هواپیمای ایرباس بعد از انجام تعمیرات سنگین

رایزنی بن فرحان با همتایان روس و سنگاپوری

پیروزی به سبک عروسک «ازازیل» که همه را عصبانی کرد!

ماجرای یک تبلیغ دهه شصتی که اشک همه را درآورد

گفتگوی پدرسون با نماینده ویژه وزیر امور خارجه ایران در امور سوریه

وزیر تندروی نتانیاهو کوتاه آمد؛ اعلام آمادگی مشروط برای توافق ‌آتش‌بس در غزه

«بازی مافیا؛ دُن» از ساترا مجوز پخش گرفت

تست فنی فیلم های «ترک عمیق» و «موسی کلیم الله»

امیر حیدری: نیروی زمینی ارتش، همواره آماده دفاع از کشور است

انتقاد سلیمی‌نمین از ادبیات کوچک‌زاده و موضع عبدالعلی‌زاده

عضو دفتر نشر آثار رهبری: مذاکره جمهوری اسلامی با آمریکا خیانتی است به کل جهان

جبلی: شایعه دستگیری‌ام در ماجرای استخراج رمزارز دروغ است/ویدیو

جلسه هم افزائی مدیر کل بنیاد سمنان با سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری در مورد مسائل و مشکلات حوزه ایثارگری

ماجرای اشتیاق ترامپ برای تصاحب گرینلند

سرمقاله صبح نو/ حقیقت مقاومت

موج جدید هک و سرقت رمزارزی

«صدیقی» خطیب نماز جمعه این هفته تهران شد

کشف الگوی ماهرانه خالکوبی مومیایی 800 ساله پرو که با تتوهای امروزی رقابت می‌کند/ تصاویر

صحنه‌هایی از عملیات گروهان‌های قدس در شرق غزه

پرواز پهپادهای آمریکایی بر فراز جنوب لبنان

ارتش روسیه منطقه «اوکراینکا» در شرق اوکراین را تصرف کرد

شبکه دو تبدیل به شبکه افق شده؟!

قاضی‌زاده: FATF مانند برجام یک طرفه است

بدرقه رئیس جمهور پیش از عزیمت به تاجیکستان؛ پزشکیان عازم دوشنبه شد

سرمقاله وطن امروز/ جهش تعداد تلفات اسرائیل در نوار غزه

بایدن، قهرمان طبقه کارگر یا رئیس‌جمهور فراموش‌شده؟

برنج ایرانی گران شد

اردوغان: همه کشورها از سوریه دست بردارند، فقط ترکیه کفایت می‌کند!

خالق «بازی مرکب»: فصل سوم پایان سریال نیست!

فلاحت‌پیشه: ایران باید چالش‌های خود را مانند FATF و تحریم‌ها تعدیل کند

وزیر جهاد کشاورزی: قیمت‌گذاری میوه بر عهده بازار است

ویدئویی از پیمان معادی و پریناز ایزدیار در سریال «ازازیل»

رئیس‌جمهور در نخستین سفر خود به اوراسیا چه می‌کند؟

پزشکیان پیش از عزیمت به تاجیکستان: توسعه و تقویت روابط با همسایگان را با قدرت پیگیری می‌کنیم

مراحل ساخت «زاگرس»؛ نخستین ناوشکن اطلاعاتی _ سیگنالی ارتش

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی