اخبار محرمانه

آخرين مطالب

سرمقاله قدس/ سخنان رئیس جمهور چقدر در رأی نمایندگان تأثیر داشت؟ مقاله

سرمقاله قدس/ سخنان رئیس جمهور چقدر در رأی نمایندگان تأثیر داشت؟
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - قدس آنلاین / « سخنان رئیس جمهور چقدر در رأی نمایندگان تأثیر داشت؟ » عنوان یادداشت روز در روزنامه قدس به قلم محسن زنگنه است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
​​​​​​​رأی‌گیری وزرای دولت چهاردهم پس از دو هفته کار سنگین در مجلس و در نهایت پس از آخرین دفاع رئیس جمهور انجام شد و همه اعضای کابینه پیشنهادی دکتر پزشکیان توانستند رأی لازم را برای حضور در کابینه کسب کنند. بسیاری از تحلیلگران سخنان رئیس‌جمهور و اتفاقات روز رأی‌گیری را در نتیجه آرای وزرا مؤثر دانستند و برخی هم تحلیل کردند اگر این سخنان نبود شاید دو تا چهار وزیر امکان کسب رأی اعتماد را نداشتند. در زیر بر اساس آمار و با توجه به دو رأی‌گیری فراکسیون انقلاب اسلامی و رأی‌گیری نهایی در صحن، به تحلیل میزان اثربخشی سخنان رئیس‌جمهور در تعداد وزرای راه‌یافته به دولت می‌پردازیم .
تعداد اعضای فراکسیون انقلاب اسلامی حدود 190 نفر است . 157 نفر در رأی‌گیری فراکسیون سه‌شنبه شب ( 30 مرداد) شرکت داشتند. در نتیجه رأی‌گیری، از مجموع 157رأی‌دهنده، وزیر بهداشت 35 رأی( 2/22درصد) ، وزیر میراث 51 رأی (4/32درصد)، وزیر تعاون 62 رأی ( 4/39درصد) و وزیر اقتصاد 73 رأی (5/46درصد) را بدست آوردند.
از سوی دیگر فراکسیون مستقلین ولایی که مجموعه‌ای از نمایندگان اصلاح‌طلب و نیز نمایندگان مستقل را شامل می‌شود، در بیانیه‌ای اعلام کردند به همه وزرای پیشنهادی رأی خواهند داد. تعداد اعضای فراکسیون مستقلین و اصلاح‌طلبان حدود یکصد نفر است.
در روز رأی‌گیری ( یک شهریور 1403 ) بر اساس اعلام رئیس مجلس، تعداد 288 نفر در صحن حاضر بودند که اگر نسبت بگیریم ، 189 نفر از فراکسیون انقلاب اسلامی و 99 نفر از فهرست مستقلین و اصلاح‌طلبان در صحن حضور داشته‌اند.

اگر فرض کنیم 95 درصد لیست مستقلین به‌طور کامل به همه وزرا رأی مثبت داده باشند ( برای کاهش خطا فرض می‌کنیم 5 درصد مستقلین در خصوص هر وزیر به تصمیم فراکسیون تمکین نکرده و حسب نظر خود، به وزیر مربوط رأی مثبت نداده‌اند) در نتیجه؛ 
 94 رأی هر وزیر متعلق به لیست مستقلین بوده است. با این فرض؛ رأی نمایندگان فهرست انقلاب اسلامی به هر یک از وزرا به ترتیب زیر است: 
وزیر بهداشت؛ از کل 163 رأی وی، 69 رأی به اعضای فراکسیون انقلاب اسلامی تعلق دارد. به‌عبارتی 36درصد اصول‌گراها به وزیر بهداشت رأی مثبت دادند که 27 نفر بیش از نسبت رأی گیری فراکسیون است. 
وزیر میراث؛ از کل 168 رأی وی، 74 رأی به اعضای فراکسیون انقلاب اسلامی تعلق دارد. به‌عبارتی 39درصد اصول‌گراها به وزیر میراث رأی مثبت دادند که 23 نفر بیش از نسبت رأی‌گیری فراکسیون است. 
وزیر تعاون؛ از کل 191 رأی وی، 97 رأی به اعضای فراکسیون انقلاب اسلامی تعلق دارد. به‌عبارتی 3/51درصد اصول‌گراها به وزیر تعاون رأی مثبت دادند که 23 نفر بیش از نسبت رأی‌گیری فراکسیون است . 
وزیر اقتصاد؛ از کل 192 رأی وی، 98 رأی به اعضای فراکسیون انقلاب اسلامی تعلق دارد. به‌عبارتی 8/51درصد اصول‌گراها به وزیر اقتصاد رأی مثبت دادند که 11 نفر بیش از نسبت رأی‌گیری فراکسیون است.
به‌طور کلی 36 درصد، 39 درصد،3/51 درصد و8/51 درصد اعضای فراکسیون انقلاب اسلامی به وزرای بهداشت، میراث ، تعاون و اقتصاد رأی مثبت داده‌اند. 
در مقایسه با رأی‌گیری فراکسیون در شب قبل رأی‌گیری صحن، سخنان رئیس جمهور و سایر اتفاقات روز رأی‌گیری به ترتیب موجب تغییر نظر مثبت طیف اصول‌گرای مجلس به میزان 2/14 درصد برای وزیر بهداشت ،4/7 درصد برای وزیر میراث ،1/12درصد برای وزیر تعاون و3/5درصد برای وزیر اقتصاد شد. 
بررسی و مقایسه نتایج رأی‌گیری فراکسیون و صحن نشان می‌دهد اگر همان نسبت رأی فراکسیون انقلاب اسلامی، در صحن نیز ثابت می‌بود، فقط وزیر بهداشت از راه‌یابی به دولت باز می‌ماند و با توجه به آرای مستقلین و اصلاح‌طلب‌ها، سایر وزرا حداکثر نسبی آرا را بدست آورده و وارد دولت می‌شدند. 
درنتیجه، این تحلیل که فضای مجلس به‌شدت متأثر از سخنان رئیس جمهور قرار گرفت و همین امر سبب رأی‌آوری کل کابینه شد، تحلیل درستی نیست . بلکه گمانه‌زنی‌ها و نیز رأی‌گیری فراکسیون انقلاب اسلامی در شب قبل رأی اعتماد، حاکی از آن است که نتیجه نهایی کاملاً محتمل بوده است و به جز وزیر بهداشت، امکان رأی‌آوری سایر وزرا تقریباً قطعی به نظر می‌رسیده است. 
کنش طیف مستقل و اصلاح‌طلب و تأیید 100 درصدی کابینه توسط آن‌ها کاملاً طبیعی است، اما لازم است کنشگری طیف موسوم به فراکسیون انقلاب اسلامی مورد بررسی و تحلیل قرار گیرد.
دلایل اقبال 30 تا 50 درصدی اعضای فراکسیون انقلاب اسلامی به چهار وزیر مزبور متعدد و متنوع است؛ 
1. برخی از نمایندگان اصول‌گرا معتقد بودند رئیس جمهور در ارائه فهرست وزرای پیشنهادی از سوی طیف‌های تندرو اصلاح‌طلب تحت فشار بوده و در این شرایط رد کردن برخی وزرایی که مهر اصلاح طلبی پررنگ‌تری بر پیشانی دارند، تضعیف رئیس‌جمهور و اثبات ادعای آن طیف تندرو را به همراه خواهد داشت؛ بنابراین معتقد بودند باید در کنار وزرای اصول‌گرا و معتدل، به وزرای اصلاح‌طلب پیشنهادی نیز اعتماد کرد و این پیام مناسبی به رویکرد پزشکیان خواهد بود و وفاق ملی را جامه عمل خواهد پوشاند.
2. برخی دیگر از اعضای فراکسیون انقلاب اسلامی بر کارآمدی وزرای پیشنهادی اصرار داشتند و گزینه‌های بعدی را در صورت عدم رأی‌آوری آنان، ناکارآمدتر و از جهات سیاسی تندتر می‌دانستند. این امر در خصوص هر چهار وزیر وجود داشت و هر یک از آن‌ها، موافقان جدی در بدنه جریان اصول‌گرایی داشتند و به جهت متنفذ بودن آن‌ها، بالطبع برخی افراد را نیز مجاب به همراهی می‌کردند.
3. در این میان عده‌ای نیز معتقدند تعدادی از نمایندگان فهرست فراکسیون انقلاب اسلامی در واقع نگرش‌های مستقل و بعضاً اعتدالی دارند و هر چند نامشان در فهرست جریان اصول‌گرا تعریف می‌شود اما رأیشان را به سبد جریان مستقل و اعتدال و اصلاح‌طلب می‌ریزند. شاید بتوان حداقل 10 تا 15 درصد نمایندگان فراکسیون انقلاب اسلامی را در این زمره دانست.
4. بدون شک لابی‌های سیاسی و توافقات پشت پرده هم بعضاً نقش پر رنگ‌تری نسبت به تعصبات حزبی پیدا می‌کند. این لابی‌ها صرفاً در جهت منافع شخصی تعریف نمی‌شود، بلکه گاه ممکن است در خصوص منافع منطقه‌ای یا تعهدهایی برای اصلاح رویکردها و یا استفاده از افراد خاص در دولت با هدف پیشگیری از اقدامات حزبی و سیاسی در وزارتخانه مربوط صورت گیرد. 
در پایان می توان گفت ضمن اینکه سخنان رئیس جمهور و تأکید وی بر هماهنگی‌های لازم با رهبری نظام در خصوص برخی وزرا و تأیید دستگاه‌های نظارتی و امنیتی تأثیر مثبت داشت، اما سهم آن آن‌قدر نبود که تغییر جدی در نتیجه نهایی کابینه داشته باشد و عواملی دیگر بر اساس آنچه گفته شد، چنین نتیجه‌ای را رقم زد.
امید است دولت محترم نیز این پشتوانه آرای نمایندگان مجلس را قدر بداند و با تعامل و همراهی مؤثر دولت و مجلس شاهد رفع مشکلات کشور و بهبود اوضاع اقتصادی و پیشرفت و توسعه ایران اسلامی باشیم.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1267134/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روایت رسانه اسرائیلی از منشاء پیجرهای بمب‌گذاری شده (زیرنویس فارسی)

روایت رسانه اسرائیلی از منشاء پیجرهای بمب‌گذاری شده

سازمان ملل: انفجار پیجرها در لبنان نقض قوانین حقوق بشر است

تکذیب یک دروغ علیه سرپرست اداره کل سخنگوی دولت پزشکیان

چرا اسرائیل اکنون حمله تروریستی علیه لبنان را انجام داد؟

از ملا نصرالدین تا نبویان؛ دروغ اولی خنده‌دار بود و دومی فلاکت‌بار

تلاش تازه برنی سندرز، سناتور آمریکایی برای محدودسازی فروش تسلیحات آمریکایی به اسرائیل

پولیتیکو: حماس و رژیم اسرائیل با 90 درصد متن توافق آتش بس موافقت کرده اند

استفاده از پیجر در ایران هم هست؟

وبسایت نزدیک به جلیلی: عملکرد دولت پزشکیان شبیه رفتار آمریکا در اوایل دهه 2000 میلادی است

مجارستان دخالت در ساخت پیجرهای منفجر شده را رد کرد

واکنش داماد روحانی به ادعای جنجالی درباره نقشش در خرید پیجرها در لبنان

سی ان ان: آمریکا در جریان عملیات اسرائیل در لبنان قرار داشت

تصویب قطعنامه پایان اشغالگری اسرائیل در سازمان ملل

استاندار جوان و اهل تسنن کردستان را بشناسید

تاکید عراقچی بر علاقمندی ایران برای گسترش همه‌جانبه روابط بین تهران و کاراکاس

واکنش جلیلی به انفجارهای تروریستی لبنان

کمالوندی: طرفین مقابل در برجام در اجرای تعهدات کوتاهی می‌کنند

حمله اصولگراها به «پزشکیان» با اسم رمز فتنه و اغتشاش

جدیدترین اظهارات ولیعهد سعودی درباره ارتباط با رژیم صهیونیستی

تصاویری از ژست و تیپ پزشکیان در پاستور

متلک مقام ارشد طالبان به مخالفان

مدیرکل روابط عمومی دفتر ریاست‌جمهوری شد

مدیرکل روابط عمومی دفتر ریاست‌جمهوری منصوب شد

همه برای جنگ در منطقه آماده می شوند

پایان تلخ شیرین ترین شب دو عاشق!

جوکر تایم ناهید مسلمی دیدنی شد!

روزنامه اصولگرا: چرا استخدام واژگان رئیس‌جمهور مهم است؟

تکانه‌های سخت در سیاست اسرائیل

عصبانیت اصولگرایان از پزشکیان

پردیس احمدیه از مقلد شیطان تا پول و پارتی

چهره ها/ عکس متفاوت بازیگر سریال «هشت‌ و نیم دقیقه»

مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت منصوب شد

«در آغوش درخت»؛ فیلمی انسانی با موضوع خانواده

دریادار سیاری: اگر صلح می‌خواهیم باید آماده جنگ باشیم

دلیل گرانی طلا چه بود؟

واکنش «یوسف» به ازدواج پنهانی «یاسمن» و «حامد»

از وقتی قضیه رو فهمیدم خواب به چشمم نیومده

«پوتین» با امضای معاهده مشارکت راهبردی ایران و روسیه موافقت کرد

مصباحی مقدم: بررسی مجدد لوایح مرتبط با FATF در مجمع تشخیص محدودیتی ندارد

واکنش محسن رضایی به جنایت رژیم صهیونیستی در لبنان

مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران منصوب شد

واکنش فریدون جیرانی و علی سرتیپی به جنجال سکانس سحر دولتشاهی در «داریوش»

تراپی های قبل از آقای نیکخواه سوءتفاهم بود!

یک جوان اهل سنت مشاور وزیر ارتباطات شد؛ «نیک‌محمد بلوچ‌زهی» کیست؟

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس منصوب شد

خرید قسطی کیف نوت بوک و کوله پشتی با تخفیف ویژه

حراج پاییزی شمش طلا از اول مهر

کامرون با «اشباح هیروشیما» همراه می‌شود

سخنگوی سازمان انرژی اتمی: طرفین مقابل در اجرای تعهدات برجام کوتاهی می‌کنند

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی