اخبار محرمانه

آخرين مطالب

ماموریت پزشکیان برای رفع «فیلترینگ» تحلیل ویژه

ماموریت پزشکیان برای رفع «فیلترینگ»
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - آرمان امروز /متن پیش رو در آرمان امروز منتشر شده و بازنشر آن در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
رها معیری| وضعیت اینترنت با وجود تلاش‌های دولت سیزدهم در جهت ارتقای فیبر نوری و زیرساخت‌ها چندان مساعد نیست و تقریبا همه شبکه‌های اجتماعی رایج در دنیا در ایران فیلتر هستند. یوتیوب، توییتر (یا شبکه ایکس)، فیسبوک، وایبر، گوگل پلی، لینکدین، اینستاگرام، واتساپ، لینکدین، تلگرام، ویز، کلاب هاوس، سیگنال، مدیوم، یاهو مسنجر، اسنپ چت، نتفلیکس، تیک تاک و هر آنچه که به عنوان شبکه های اجتماعی غیر ایرانی می شناسید، باید با شفیلتر شکن وارد آن شوید و این همان هزینه‌ و تهدیدی است که رئیس جمهور منتخب، در برنامه‌های انتخاباتی‌اش با آن اشاره می‌کرد. پزشکیان بارها به این موضوع اشاره داشت که وقتی شما شبکه‌های اجتماعی را فیلتر می‌کنید از یک سو هزینه اضافی را به مردم تحمیل و سود هنگفتی را در جیب فیلترشکن فروش‌ها روانه خواهید، در حالی که نوجوانان و جوانان با فیلتر شکن، دسترسی بسیار راحت‌تری به سایت‌های غیر اخلاقی و مخرب دارند. این در حالی است که وی وعده داد که در جهت ارتقای سرعت اینترنت و رفع فیلتر تمام توان خود و وزیر متبوعش را به خدمت بگیرد.
جایگاه ایران در سرعت جهانی
بر اساس آخرین گزارش اسپیدتست از وضعیت اینترنت جهان در ماه می 2024، اینترنت موبایل و ثابت کشور کاهش در میانه سرعت را تجربه کرده است اما از نظر رتبه در جدول میانه سرعت اینترنت نسبت به ماه می جایگاه بهتری داشته است. گزارش اسپیدتست از سرعت اینترنت کشورهای مختلف جهان در ششمین ماه از سال 2024 میلادی نشان می‌دهد میانه سرعت اینترنت سیار کشور در ماه می 36.97 مگابیت بر ثانیه بوده و با این میانه سرعت، ایران در میان 155 کشور جهان در رتبه 65 قرار گرفته است. رتبه‌ای که ایران در ماه ژوئن به دست آورده نسبت به ماه می به دست آورده بود (رتبه 73) جایگاه بهتری را نشان می‌دهد اما از نظر سرعت اینترنت ثابت در ماه می سرعت 37.36 مگابیت بر ثانیه را داشت که این ماه این سرعت به 36.97 مگابیت بر ثانیه کاهش پیدا کرده است. همین چند روز پیش بود عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات دولت سیزدهم در دیدار با رئیس جمهور منتخب دلیل کندی اینرنت در ایران را وجود فیلترشکن ها اعلام کرد و گفت: « بیشتر گله کاربران از سرعت اینترنت ناشی از دو موضوع محدودیت در دسترسی به برخی سرویس‌ها و تحریم های غرب در ایجاد محدودیت در دسترسی به سایت‌های مورد نیاز کاربران است. چراکه برخی از کاربران برای دور زدن این محدودیت‌ها مجبور به استفاده از فیلترشکن هستند.» این گفته ها در شرایطی مطرح می شود که بیش از نیمی از این وبسایت‌های پربازدید، خارج از دسترس کاربران ایرانی هستند. از بین 13 سایت پربازدید دنیا، 6 مورد از آنها دچار فیلترینگ شده و چند مورد دیگر نیز بخاطر تحریم‌ها، سرویسی به کاربران ایرانی نمی‌دهند.
برنامه پزشکیان چیست؟
سوال بسیاری از مردم این است که آیا مسعود پزشکیان،‌رئیس‌جمهور جدید ایران می‌تواند فیلترینگ اینترنت در ایران را بردارد؟ این روزها اخباری دست به دست می‌شود که پزشکیان در تلاش است تا رضایت مقامات ارشد نظام را برای رفع فیلترینگ جلب کرده و به محدودیت‌های ارتباطی ایرانیان پایان دهد. پس از کسب مجوزهای لازم، قرار است پزشکیان در یکی از نخستین اقدامات دولتش طرحی را ذیل عنوان «رفع فیلترینگ» راهی بهارستان کند تا نمایندگان در‌خصوص آن تصمیم‌گیری کنند. فتح‌اله توسلی، نماینده همدان در پاسخ به این پرسش که اگر طرحی برای رفع فیلترینگ توسط رییس‌جمهور منتخب ارائه شود، آیا نمایندگان همراهی می‌کنند یا خیر‌؟ گفت: «‌وضعیت فعلی فیلترینگ مقبول هیچ کس نیست، قطعا وضع فعلی فیلترینگ قابل تداوم نیست، فضای کشور را نمی‌شود بست.»
ماموریت سخت پزشکیان
در این شرایط علیرضا بزرگمهری، کارشناس تحول دیجیتال و اینترنت، درباره گام‌های نخست پزشکیان در حوزه اینترنت گفت: آقای رئیس جمهور باید به کل صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات یک نشانه نشان دهد که نترسید. ایشان کافیست در گام نخست به جامعه بگوید که از ایران نروید. باید وضعیت اینترنت را همانطور که در وعده‌های انتخاباتی ایشان بود، به وضعیت قبل از بحران برگردانند. ترکیب شورای عالی فضای مجازی و 6 وزیر، این کار را ممکن می‌کند. دومین گام پزشکیان باید انتخاب یک وزیر ارتباطاتی است که به کلمه ارتباطات اعتقاد داشته باشد و متخصص قطع ارتباطات نباشد. این دو کار می‌تواند یک هیجان عمومی در صنعت فناوری اطلاعات و کل جامعه ایجاد کند. موضوعات مربوط به دانش بنیان‌ها، مشارکت بخش خصوصی در قانون‌گذاری و کاهش تصدی بخش‌های خصولتی و دولتی، می‌تواند از مهم‌ترین برنامه‌های ایشان باشد که با طرز نگرششان هم هماهنگ است.
وی در ادامه درباره رفع گام به گام فیلترینگ توسط دولت بیان کرد: اگر می‌خواهیم به اقتصاد دیجیتال و صنعت جامعه یک شوق بعد از این همه مدت محدودیت بدهیم، بازگرداندند فیلترینگ به قبل از بحران است. محدودیت‌های دولت نه مؤثر، نه موفق و نه مناسب بوده است. الان کودک ما هم روی موبایل‌اش وی. پی. ان دارد. حداقل از این فرصت طلایی استفاده شود و از پشتوانه رأی مردم استفاده کند تا این فیلترینگ را به طور کلی، نه به طور جزئی، بردارد. بزرگمهری درباره انتظار جامعه برای پیشبرد وضعیت اینترنت گفت: وقتی حاکمیت بپذیرد که روش محدودیت نه درست بوده نه مفید بوده است، دیگر بازگشت به حالت قبل نکردیم، بلکه حاکمیت پذیرفته که این روش‌ها در موارد متعدد باعث تنش‌های بی حاصل شد. این بار ما یک دست اندوخته به دست می‌آوریم. این دستاورد نشان می‌دهد که جامعه بر پایه منطق، یک گام به پیش رفته است. امثال ما که در ایران مانده‌ایم، قطعاً کشورمان را دوست داریم و قطعاً دوست داریم دارای ثبات و رشد باشد، در مقابل روش نادرست را هم تأیید نمی‌کنیم.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1255904/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مسعود فراستی و رضا کیانیان؛ دلِ پُر از دوران سه ساله

کمبود دارو برای بیماران سرطانی

استراتژی پرهزینه کی‌‏یف

گروسی: به‌زودی به تهران سفر می‌کنم

پزشک شدن به شرط ضمانت

میانگین هزینه‌ سالانه‌ خانوارهای ایرانی اعلام شد

ورود متولدین دهه‌های مختلف به «جوکر 2»!

یادی از قدیم‌ها با «وضعیت سفید»

عراق پایگاه نفوذ ایران در خاورمیانه

خاطره بازی کامبیز دیرباز با زنده یاد صدرالدین حجازی

دوبله حامد آهنگی و الیکا عبدالرزاقی روی ویدئوی شهاب حسینی

زنگ بزنید 110 بگید حال هاشم آقا اصلاً خوب نیست!

استقبال قائم‌مقام وزارت‌ خارجه نروژ از تمایل پزشکیان برای تعامل با کشورهای غربی

رئیس سازمان انرژی اتمی: تعداد بازرسان در ایران با هیچ کجا قابل مقایسه نیست

اولین باری که رهبر انقلاب شعر «علی ای همای رحمت» را شنیدند

کتابی که به کودکان درس خودشناسی می‌دهد

تفنگ‌های حقیقی و خواهرهای دلتنگ

رئیس جدید مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست‌ جمهوری منصوب شد

انتقاد تند خبرگزاری تسنیم به مجری نشست خبری رئیس‌جمهور: قرعه‌کشی، «نمایشی» بود

نظرسنجی عجیب صداوسیما علیه رئیس‌جمهور بعد از نشست خبری/ عکس

جشنواره "دختر و بابا" نقطه آغاز یک پروژه فرهنگی

گزارش «سازندگی» درباره حضور مهاجران افغانستانی‌ در تهران

رقص ممنوعه سهراب در سریال «گردن زنی» اجرا شد!

سعید جلیلی: موضوع امروز کشور، تبدیل کردن زندان اوین به دانشگاه نیست

حمله «جوان» به «فراستی»: مسعود جان! سفره امریکا چرب‌تر بود؟!

آدم‌کشی با اسلحه

قیمت خرید تضمینی دانه‌های روغنی مشخص شد

سپند امیرسلیمانی در قسمت جدید سریال «لالایی»

جدیدترین اظهارات گروسی درباره برنامه هسته‌ای ایران

عضو کمیسیون امنیت ملی: باید دست دولت را باز بگذاریم

مسئله بچه‌های مسئولین

مخالفت خانواده‌های اسرای صهیونیستی با تعیین «گدعون ساعر» به عنوان وزیر جنگ

اوکراین ارتباط با عامل سوءقصد علیه ترامپ را رد کرد

صدف اسپهبدی در سریال بازنده

پزشکیان: برای تامین معیشت مردم، شب و روز نمی‌شناسیم

حمله موشکی از جنوب لبنان به شمال فلسطین اشغالی

پژمان جمشیدی، بدلکار رقص استخدام کرد!

چهره ها/ تیپ خاص نیما شعبان‌نژاد در اکران سریال بازنده

دیدار نماینده ویژه پوتین با دبیر شورای عالی امنیت ملی برای پیگیری توافقات کریدوری

انتقاد وزیر اقتصاد از بدقولی روسیه برای سرمایه‌گذاری در ایران

حواشی نخستین نشست خبری رئیس‌جمهوری را مشاهده کنید

بازتاب نشست خبری پزشکیان در رسانه‌های انگلیسی‌ زبان

ترامپ: لفاظی‌های هریس و بایدن دلیل سوء قصد به من بود

معلم کلاس اول چطور در روحیه کودکان تاثیر می گذارد؟

نماینده جنبش امل در تهران با عراقچی دیدار کرد

پاسخ سفارت ایران در لندن به ادعایی درباره همکاری هسته‌ای مخفیانه ایران و روسیه

رسانه‌ها درباره ناترازی برق، گاز و بنزین به ما کمک کنند و ایده دهند

درخواست مهم رئیس‌جمهوری از رسانه‌ها برای حل مسئله ناترازی انرژی/ کمک کنید و ایده دهید

ادعایی درباره یک فرد جدید در ماجرای وام‌های نجومی

تل‌آویو: حمله حزب الله را دفع و به جنوب لبنان حمله کردیم

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی