اخبار محرمانه
دریای سرخ عرصه نبرد آمریکا و چین می‌شود؟
دوشنبه 1 ارديبهشت 1404 - 14:44:38
اخبار محرمانه - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که یک شرکت ماهواره‌ای چینی در حملات حوثی‌ها به منافع ایالات متحده نقش داشته است، مسئله‌ای که نشانه‌ای از افزایش حمایت پکن و مسکو از این گروه یمنی است.
بر اساس گزارش وال‌استریت‌ژورنال، ترامپ ماه گذشته کارزار حملات هوایی علیه این گروه یمنی را آغاز کرد و یک ناو هواپیمابر دوم به همراه مجموعه‌ای از تجهیزات نظامی دیگر را برای جلوگیری از حملاتی که مسیرهای کلیدی تجاری در دریای سرخ را مختل کرده‌اند، به منطقه اعزام کرد. حوثی‌ها در پاسخ، حملاتی با موشک و پهپاد علیه ناوهای جنگی آمریکا در منطقه انجام دادند و همچنین موشک‌هایی به سوی اسرائیل شلیک کردند.
به ادعای مقامات غربی و یمنی و تحلیلگرانی که جریان انتقال تسلیحات در جهان را رصد می‌کنند، این اتهامات جدید نشان می‌دهد که حوثی‌ها برای کاهش وابستگی خود به تهران، در حال تقویت روابط با چین و روسیه هستند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، تمی بروس، عصر پنج‌شنبه اعلام کرد که شرکت فناوری ماهواره‌ای «چانگ گوان» چین به حوثی‌ها کمک کرده تا از جمله از طریق ارائه تصاویر ماهواره‌ای به این گروه حملاتی علیه منافع آمریکا انجام دهند، حتی پس از آن‌که ایالات متحده از چین خواسته بود این حمایت را متوقف کند. او گفت: «واضح است که پکن و شرکت‌های مستقر در چین حمایت اقتصادی و فنی مهمی به کشورهایی چون روسیه، کره شمالی و جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مورد حمایتش ارائه می‌دهند».
حمایت چین از حوثی‌ها فراتر از ارائه تصاویر ماهواره‌ای است که پیش‌تر فایننشال تایمز گزارش داده بود. در ماه اوت گذشته، سربازان دولت یمن (مخالفان حوثی‌ها) یک قایق سنتی (داو) را در دریای سرخ توقیف کردند که جعبه‌هایی حاوی قطعات ساخت چین حمل می‌کرد، قطعاتی که می‌توانند برد پهپادهای حوثی را افزایش داده و شناسایی آن‌ها را دشوارتر کنند. طبق گفته تحلیلگران و مقامات دولت یمن، این تنها یکی از چندین محموله مشابه از چین به سوی حوثی‌ها بوده است.
تیمور خان، محقق گروه بریتانیایی Conflict Armament Research که تأمین تسلیحات جنگی و منابع آن‌ها را رصد می‌کند، گفت: «شواهدی وجود دارد که حاکی از تلاش منسجم‌تر برای تنوع‌بخشی، افزایش پایداری و کاهش وابستگی به زنجیره تأمین مستقیم از جمهوری اسلامی ایران است».
اگرچه تصور نمی‌شود که پکن به‌طور مستقیم به حوثی‌ها مشاوره داده یا تسلیحشان کرده باشد، اما به گفته تحلیلگران تسلیحاتی و دولت یمن، این کشور به شرکت‌های چینی اجازه داده قطعاتی برای ساخت پهپادها و موشک‌های حوثی بفروشند. چین گفته که از زمان تشدید بحران، برای کاهش تنش‌ها در دریای سرخ تلاش کرده و به‌نوعی ایالات متحده را متهم کرده که شرایط را بدتر کرده است. سخنگوی وزارت خارجه چین، لین جیان، گفت: «چین به کشورهای مربوطه توصیه می‌کند اقداماتی انجام دهند که واقعاً به صلح و ثبات منطقه کمک کند، نه برعکس.»
طبق گفته خان که محموله را در یمن بررسی کرده، محموله توقیف‌شده در اوت شامل سلول‌های سوختی هیدروژنی بوده که برای جلوگیری از شناسایی، به‌عنوان کپسول اکسیژن برچسب‌گذاری شده بودند. این سلول‌های سوختی باعث می‌شوند پهپادها مسافت بیشتری پرواز کنند و با حرارت کمتر، شناسایی‌شان دشوارتر شود. خان گفت: «وجود این سلول‌های سوختی نشان می‌دهد که آن‌ها همچنان در حال پیشرفت و آزمایش تکنولوژی خود هستند، هنوز فکر می‌کنند، هنوز به دنبال توسعه هستند. ما هرگز پیش از این چنین فناوری‌ای را از سوی یک بازیگر غیردولتی یا شبه‌دولتی ندیده بودیم.»
طبق گزارشی از سازمان ملل، در توقیف دیگری در ژانویه 2024 توسط آمریکا، دستگاه‌های دید در شب حرارتی کشف شده که توسط شرکتی تولید شده‌اند که دولت چین در آن سهام‌دار اقلیت بوده است. این دستگاه‌ها می‌توانند برای هدف‌گیری کشتی‌ها یا شناسایی پهپادها مورد استفاده قرار گیرند.
خان می‌گوید که حملات آمریکا در ماه گذشته تأثیر چندانی بر زنجیره تأمین حوثی‌ها نداشته است.
در ماه اکتبر، وزارت خزانه‌داری آمریکا چند شرکت مستقر در بندر شنژن چین را تحریم کرد که به حوثی‌ها در تهیه قطعات مورد استفاده در ساخت پهپادهای پیشرفته کمک می‌کردند. یکی از این شرکت‌ها صدها قطعه برای ساخت سیستم‌های هدایت موشکی ارسال کرده بود. وزارت خزانه‌داری در ماه ژوئن نیز شرکت‌های چینی دیگری را به دلایل مشابه تحریم کرده بود.
در دستورات تحریم آمده است که حوثی‌ها عوامل خرید خود را در چین و هنگ‌کنگ مستقر کرده‌اند. مقامات امنیتی اروپایی و یکی از مقامات پیشین حوثی‌ها گفتند که این گروه بر جامعه بزرگی از بازرگانان یمنی مستقر در بنادر تجاری چین مانند شانگهای و گوانگژو تکیه کرده است. برای تقویت امنیت این عملیات تأمین، گروه حوثی تعدادی از جوانان وفادار از منطقه صعده را به پکن فرستاده تا زبان چینی یاد بگیرند.
به گفته مقامات، این شبکه قطعات پهپاد و سایر سلاح‌ها را از طریق کشورهایی چون امارات متحده عربی، عمان، جیبوتی و سومالی ارسال می‌کند. وداح الدبیش، سخنگوی نیروهای مشترک در سواحل غربی یمن که شامل نیروهای مقاومت ملی وابسته به دولت است و سربازانش محموله قطعات پهپاد را در ماه اوت توقیف کردند، گفت: «چین نقش مهمی در حمایت غیرمستقیم از حوثی‌ها ایفا می‌کند. آن‌ها باید پاسخ‌گو باشند.»
این گروه‌ یمنی از آغاز جنگ غزه در 7 اکتبر 2023، حملاتش را در دریای سرخ را آغاز کرد. حجم ترافیک دریایی از مسیر دریای سرخ 60 درصد کاهش یافته، زیرا بسیاری از شرکت‌های حمل‌ونقل مسیرهای جایگزین و پرهزینه‌ای را انتخاب کرده‌اند. بر اساس داده‌های کشتیرانی که توسط «لوییدز لیست اینتلیجنس» تحلیل شده، در 18 ماه گذشته، کشتی‌های با پرچم چین بیش از هر کشور دیگری از دریای سرخ عبور کرده‌اند. بخش زیادی از نفت چین و میلیاردها دلار صادرات این کشور به اروپا از مناطقی عبور می‌کند که هدف حملات حوثی‌ها قرار دارند.
توویا گرینگ، تحلیلگر اطلاعاتی و عضو مهمان مرکز سیاست چین-اسرائیل در مؤسسه مطالعات امنیت ملی در تل‌آویو، گفت: «چین در حال حاضر معتقد است که منافعش در خاورمیانه تا حدودی از حملات حوثی‌ها در امان مانده‌اند». گرینگ درباره اقدامات آمریکا گفت: «وقتی شروع به اعزام ناوهای هواپیمابر بیشتری به منطقه کردند تا با حوثی‌ها یا شاید ایران مقابله کنند، یعنی یک ناو هواپیمابر کمتر در دریای جنوبی چین حضور داشت.»
به گفته نوام ریدان، عضو ارشد مؤسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک، اکنون نفت خام روسیه بیش از قبل از مسیر دریای سرخ منتقل می‌شود. روندی که پس از آغاز حملات حوثی‌ها افزایش یافته است.
روابط روسیه با جمهوری اسلامی ایران، و به‌تبع آن با حوثی‌ها، از زمان تهاجم تمام‌عیار به اوکراین عمیق‌تر شده است. در ماه مارس، چند تن از مقام‌های ارشد حوثی و همکارانشان پس از مذاکره درباره توافق‌های اقتصادی و نظامی در روسیه، هدف تحریم‌های ایالات متحده قرار گرفتند. بنا بر گزارش‌ها، محمد عبدالسلام، سخنگو و مذاکره‌کننده ارشد حوثی، نقش تسهیل‌کننده در تلاش حوثی‌ها برای دریافت تسلیحات از روسیه داشته است. در جریان سفرش به مسکو در ماه اوت، او زمینه را برای مذاکرات فرستادگان حوثی با ویکتور بوت، دلال اسلحه روسی، برای خرید 10 میلیون دلار سلاح خودکار فراهم کرده است.
بر اساس گزارش گروه سوفان، یک شرکت بین‌المللی اطلاعاتی و امنیتی، نیروهای نظامی روسیه به یمن سفر کرده‌اند تا به حوثی‌ها مشاوره بدهند. همچنین، مقامات اروپایی گفته‌اند که روسیه اطلاعات هدف‌گیری برای حمله به کشتی‌های غربی در دریای سرخ در اختیار حوثی‌ها قرار داده است.
بازار

http://www.SecretNews.ir/fa/News/1354354/دریای-سرخ-عرصه-نبرد-آمریکا-و-چین-می‌شود؟
بستن   چاپ