اخبار محرمانه
سرمقاله جام جم/ مذاکره علیه باج‌خواهی
يکشنبه 31 فروردين 1404 - 12:14:20
اخبار محرمانه - جام جم / «مذاکره علیه باج‌خواهی» عنوان یادداشت روز در روزنامه جام جم به قلم حسین مظفر است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
پس از برگزاری دور اول مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان، شاهد تغییرات محسوسی در مواضع مقامات آمریکایی بودیم؛ تغییراتی که تا حد زیادی نگرانی‌های موجود نسبت به پایبندی آمریکا به تعهدات خود را پررنگ‌تر کرد. باید تاکید کرد که همواره در بین برخی افراد و حتی بخشی از مسئولان داخلی، خوشبینی‌هایی نسبت به مذاکره با آمریکا وجود داشته است.
با این حال، همان‌طور که مقام معظم رهبری نیز بارها تأکید فرموده‌اند، سابقه مکرر عهدشکنی و نقض تعهدات از سوی طرف آمریکایی، نشان داده نباید به وعده‌های آمریکا دل بست و اعتماد کرد. آمریکایی‌ها در این سال‌ها چندین بار بدعهدی کرده‌اند اما اگر درنهایت سر عقل آمده و از موضع قلدری خود پایین بیایند، می‌توان به پیشبرد مذاکرات نگاه مثبتی داشت. جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه از اصل مذاکره گریزان نبوده و نیست اما رفتارهای غیرشفاف و زیاده‌خواهانه طرف مقابل، تردیدها و بدبینی‌هایی را نسبت به نتیجه‌بخشی این نوع جلسات به وجود آورده است. در جریان دور نخست مذاکرات، گرچه گفت‌وگوها در فضایی نسبتا عادی برگزار شد اما به‌سرعت شاهد بودیم که طرف آمریکایی مجددا فراتر از موضوعات اولیه،خواسته‌های نابجایی رامطرح کرد؛این موضوع مؤید خوی دغل‌باز وفرصت‌طلبانه آمریکا درمذاکرات است. جمهوری اسلامی ایران هیچ‌گاه حاضربه پذیرش باج‌خواهی طرف مقابل نبوده و نیست.آمریکا وهم‌پیمانانش بارها تجربه کرده‌اند که جمهوری اسلامی ایران هرگزتسلیم سلطه‌طلبی وزیاده‌خواهی نخواهد شد وچنانچه مجددا بخواهند مسیر آزموده‌شده را طی کنند، قطعا نتیجه‌ای متفاوت از گذشته نخواهند گرفت. موضوعاتی نظیر مسائل موشکی و دفاعی، حق طبیعی ایران و هر کشوری برای دفاع مشروع از حاکمیت خود است وهرگز نباید وارد دستور کار مذاکرات شود.همچنین، امور منطقه‌ای نیز در چارچوب سیاست‌های داخلی هر کشور است و ارتباطی به گفت‌وگوهای هسته‌ای ندارد. محور اصلی مذاکرات همواره اعتمادسازی در حوزه فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای بوده و ایران نیز بارها اعلام کرده که برنامه‌ای برای ساخت بمب هسته‌ای ندارد. اما اگر بنا باشد فعالیت‌های هسته‌ای ما متوقف شود، سخن بی‌منطقی است که در دنیا خریداری ندارد و هر کشوری که عضو ان‌پی‌تی باشد،حق فعالیت هسته‌ای و غنی‌سازی دارد. درنهایت باید گفت، درصورتی که آمریکابه رویکرد گذشته خود ادامه دهد و همچنان بهانه‌جویی و زیاده‌خواهی کند، مذاکرات به نتیجه مطلوب نخواهد رسید و یک بار دیگر عهدشکنی‌های آمریکا برای همگان آشکار خواهدشد. واقعیت این است که ایران همواره آماده مذاکره منطقی ورعایت حقوق طرفین بوده و اگر چارچوب‌ها و منافع مشروع طرف ایرانی رعایت شود،ظرفیت‌هایی برای پیشبرد مذاکرات وجود دارد. در ضمن همان‌گونه که رهبرانقلاب نیز فرمودند،بایددرکنارپرهیز ازخوش‌بینی و بدبینی افراطی به نتایج گفت‌وگوهای عمان و رم، روال فعالیت‌های کشوربرای تحقق اهداف درهمه زمینه‌ها ادامه یابد وهیچ چیزبه نتایج مذاکرات گره زده نشود.

http://www.SecretNews.ir/fa/News/1353886/سرمقاله-جام-جم--مذاکره-علیه-باج‌خواهی
بستن   چاپ