اخبار محرمانه - عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اصلاح قانون انتخابات شوراها برای افزایش اختیارات این نهاد، بر لزوم انجام تغییرات اساسی در این قانون تاکید کرد.
مجتبی یوسفی در اولین اجلاس مشورتی شوراهای اسلامی شهرهای استان خوزستان که امروز (16 بهمنماه) در اهواز برگزار شد، با تبریک فرا رسیدن دهه فجر، اعیاد شعبانیه، روز پاسدار و روز جانباز اظهار کرد: دغدغههای افرادی که مستقیم در عرصه خدمترسانی در حال فعالیت هستند را باید بشنویم.
وی افزود: نظراتی در حوزه اختیارات شورا و انتخاب شهردار به صور مستقیم وجود داشت که در مورد انتخاب مستقیم شهردار مخالف بودم. البته قوانین و روند انتخابات شورا باید اصلاح شود.
نماینده اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی گفت: اولین تعارض منافع در حوزه انتخابات شوراها این است که نمایندگان مجلس صلاحیت افراد را رد یا تایید و بر روند انتخابات نظارت میکنند. البته برخی موافق این روند هستند تا کسی که در انتخابات مجلس با آنها کار کرده یا نکرده است را تایید یا رد کنند.
یوسفی ادامه داد: باید مجموعه دیگری انتخابات را برگزار و تایید یا رد صلاحیت را انجام دهد. با توجه به شهادت شهید رئیسی و شرایط اضطراری، بخشی از قانون انتخابات شوراها اصلاح شد و فعلا گفتیم مدت فعالیت شوراها یک سال تمدید شود زیرا اگر قرار باشد قانون جدید که بخشی از مواد آن برای برگزاری انتخابات است اجرا شود، مدت شورا باید یک سال تمدید شود اما برخی گفتند این موضوع سیاسی است.
وی افزود: گفته میشود شورای شهر، شورای شهرداری است و به همین میزان اختیارهای آن کم است. مردم از برخی از ما ناراحت هستند اما در روستاها بیشتر ناراحت هستند و بیشتر این مساله، به دلیل نبود ثبات مدیریت است و گله مردم در این زمینه به حق است.
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: در قانون اساسی تاکید شده است از ظرفیت پارلمانهای محلی استفاده شود؛ بخشی از مواد قانون انتخابات برگزاری شوراها به نحوی اصلاح شد تا هم اختیارات افزایش یابد و هم پاسخگویی بیشتر شود اما هنوز تغییرات اساسی نیاز دارد.
وی تصریح کرد: باید بپذیریم یا پارلمان محلی را تقویت کنیم یا شوراها باشند اما اختیار نداشته باشند که مورد دوم با قانون سنخیت ندارد.
یوسفی با بیان اینکه تعارض منافع باعث از بین رفتن یک سری فرصتها شده است، گفت: اصلاح قانون باید به گونهای باشد که جلوی تعارض منافع را بگیرد که در این راستا دولت را مکلف کردیم در شش ماه ساماندهی و تصویب و اصلاح قانون استخدامی و مالی شهرداریها را انجام دهد.
وی ادامه داد: در برخی ادوار شوراها و شهرداران، نیروهای بیرویه و غیرمتخصص در شهرداریها استخدام شده که آسیبهایی وارد کرده است، به گونهای که در برخی شهرداریها، بین چند هزار نیرو تنها چند نیروی متخصص وجود دارد. از سوی دیگر بسیاری از درآمدهای شهرداری صرف هزینه جاری شده است.
نماینده اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی گفت: قانون یعنی ماده و تبصره. نمایندگان مردم در پارلمان محلی یا مجلس که در دورافتادهترین جای کشور تا مراکز شهرها و پایتخت خدمت میکنند، باید به قوانین مسلط باشند. شاید یک عضو شورا یا مجلس در همه حوزهها تخصص نداشته باشد که طبیعی است، اما باید به کمیسیون تخصصی خود مسلط باشد و تلاش کند کارها در حوزه قوانین به گونهای باشد که به نفع مردم باشد.
وی با اشاره به تلاشهای انجام شده برای دریافت عوارض آلایندگی و اصلاح قانون در این زمینه گفت: 12 هزار میلیارد تومان حق آلایندگی به خوزستان داده شده است و در چند روز آینده 2 هزار میلیارد تومان دیگر هم اختصاص مییابد.
یوسفی گفت: وصول مالیات بر ارزش افزوده شهرداریها با اصلاح قانون، از 3 درصد به 4 درصد افزایش یافته و سهم دولت هم از 5 به 4 کاهش یافته است.
وی بیان کرد: ثبات مدیریت در حوزه شهری بسیار مهم است؛ وضعیتی که اتفاق میافتد سلامت و صداقت شورا را تحتالشعاع قرار میدهد. به طور مثال شهردار ملاثانی 12 سال است در حال فعالیت بوده، اما در برخی شهرها در یک دوره چهار تا پنج شهردار تغییر کرده است. این مشکل در ادارات دیگر نیز وجود دارد. تزلزل مدیریت موجب میشود تصمیمگیری و پاسخگویی دچار مشکل میشود.
http://www.SecretNews.ir/fa/News/1326950/عضو-هیات-رئیسه-مجلس--قانون-انتخابات-شوراها-به-تغییرات-اساسی-نیاز-دارد