اخبار محرمانه
جزئیات ماهواره‌های رونمایی‌شده پارس 1 و 2 و ناوک اعلام شد
يکشنبه 14 بهمن 1403 - 11:37:13
اخبار محرمانه - تسنیم / وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جزئیات سه ماهواره جدید کشور را اعلام کرد.
صبح امروز مراسم روز فناوری فضایی با حضور مسعود پزشکیان؛ رئیس‌جمهور، ستار هاشمی؛ وزیر ارتباطات و حسن سالاریه؛ رئیس سازمان فضایی ایران برگزار شد.
شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 88، روز 14 بهمن را که ماهواره ملی امید با موفقیت به فضا پرتاب شد به عنوان روز فناوری فضایی نامگذاری کرد.

مراسم روز فناوری فضایی در حالی آغاز می‌شود که در دولت چهاردهم تاکنون 3 پرتاب موفق انجام شده است که شامل پرتاب موفق ماهواره چمران 1، ماهواره‌های کوثر و هدهد و پرتاب بلوک انتقال مداری سامان 1 و ماهواره فخر 1 است.
سیدستار هاشمی؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در روز ملی فناوری فضایی با تأکید بر اهمیت صنعت فضایی کشور، از پیشرفت‌های اخیر در این حوزه خبر داد و نقش بخش خصوصی را در توسعه این صنعت کلیدی دانست.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در مراسم روز ملی فناوری فضایی که با حضور رئیس‌جمهور، دکتر پزشکیان، برگزار شد، ضمن گرامیداشت این روز، از مجاهدت‌های پژوهشگران و محققان این حوزه تقدیر کرد.
وی در ابتدای سخنان خود با تبریک ایام‌الله دهه فجر و میلاد امام حسین (ع) حضور رئیس‌جمهور در وزارت ارتباطات و همزمانی آن با روز ملی فضایی را نشان‌دهنده اعتقاد راسخ دولت چهاردهم به توسعه صنعت فضایی کشور دانست.
هاشمی با اشاره به برنامه هفتم توسعه، اظهار کرد: براساس فصل سیزدهم و ماده 67 این برنامه، تکالیف مشخصی برای صنعت فضایی کشور در نظر گرفته شده است که از جمله آن‌ها تثبیت جایگاه ایران در مدار پایین (زیر هزار کیلومتر، عمدتاً 500 کیلومتر) و دستیابی به مدار بالا (36 هزار کیلومتر) است.
وزیر ارتباطات با اشاره به موفقیت‌های اخیر در صنعت فضایی کشور، این پیشرفت‌ها را نتیجه کار تیمی منسجم میان بخش‌های مختلف دولتی، لشکری و خصوصی دانست و افزود: بازیگران و کنشگران متعددی در این حوزه فعال‌اند که به‌صورت منظومه‌وار در کنار هم قرار گرفته‌اند تا این دستاوردها رقم بخورد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر اهمیت بخش خصوصی تأکید کرد و گفت: باور ما این است که بخش خصوصی به دلایل مختلف می‌تواند مسیر توسعه صنعت فضایی را شتاب ببخشد. نخست، این بخش می‌تواند از ظرفیت‌های بی‌نظیر نیروی انسانی توانمند کشور بهره ببرد. دوم، نگاه بهینه‌ای به استفاده از منابع دارد که همان بهره‌وری است. سوم، توانایی تعامل مؤثرتر در عرصه بین‌المللی را داراست.
هاشمی، ضمن تأکید بر حمایت دولت از صنعت فضایی، اظهار امیدواری کرد که با همکاری تمامی بخش‌های دخیل، ایران بتواند جایگاه خود را در این حوزه بیش از پیش تثبیت کند.
بهره‌گیری از ظرفیت صنعت فضایی در مدیریت سرزمینی و منابع آبی کشور
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، بر اهمیت استفاده از صنعت فضایی در حوزه‌های مختلف تأکید کرد و گفت: ضروری است که فضای لازم برای مشارکت بخش خصوصی در این صنعت فراهم شود.
وی با اشاره به ظرفیت‌های بی‌بدیل صنعت فضایی اظهار کرد: یکی از موضوعات مورد تأکید ریاست محترم جمهوری، تهیه نقشه‌های پوششی برای کشور است. این نقشه‌ها می‌توانند در مدیریت سرزمین و جلوگیری از تعرض به اراضی ملی و تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی با حداقل هزینه نقش مؤثری ایفا کنند.
وزیر ارتباطات همچنین به چالش‌های اقلیمی کشور اشاره کرد و گفت: مدیریت پیکره‌های آبی و منابع آب کشور یکی از حوزه‌هایی است که می‌توان از ظرفیت‌های صنعت فضایی برای آن بهره برد.
وی شناسایی کانون‌های ریزگرد را یکی دیگر از کارکردهای مهم صنعت فضایی دانست و افزود: بخش عمده‌ای از کشور، به‌ویژه در فصل‌های گرم، از معضل ریزگردها رنج می‌برد و استفاده از فناوری‌های فضایی می‌تواند در شناسایی و کنترل این پدیده مؤثر باشد.
هاشمی با اشاره به برنامه‌های متنوع وزارت ارتباطات، مجموعه هوافضای سپاه و وزارت دفاع در این حوزه تأکید کرد: تعامل سازنده‌ای میان این نهادها وجود دارد و یکی از اهداف مهم ما، که مورد تأکید مقام معظم رهبری نیز هست، دستیابی به مدار ژئو است.
تأکید رهبر انقلاب بر توسعه صنعت فضایی و رونمایی از سه ماهواره جدید
سیدستار هاشمی؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، با اشاره به بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت» گفت: در این بازدید که افتخار حضور در محضر ایشان را داشتیم، رهبر معظم انقلاب به‌طور ویژه بر توسعه صنعت فضایی تأکید فرمودند. این تأکید، افق جدیدی را پیش روی این صنعت قرار داده و می‌تواند زیست‌بوم جدیدی را در این حوزه بنیان بگذارد.
وی با اشاره به برنامه‌های توسعه‌ای صنعت فضایی افزود: یکی از پروژه‌های مهم، تکمیل پایگاه فضایی چابهار است که در اسلایدها و کلیپ‌های ارائه‌شده نیز به آن اشاره شد. این پایگاه، در راستای راهبردهای دولت چهاردهم و توجه ویژه به سواحل مکران، نقش اساسی در توسعه توان فضایی کشور خواهد داشت.
هاشمی همچنین بر ضرورت ایجاد زیرساخت‌های دریافت و بهره‌برداری از تصاویر ماهواره‌ای و خدمات مخابراتی در مناطق صعب‌العبور تأکید کرد و گفت: در همین راستا، دو ایستگاه ماهواره‌ای در سلماس و چناران برنامه‌ریزی شده‌اند که امیدواریم این مسیر را با قدرت پیش ببریم.
وی با اشاره به برنامه‌های آینده این حوزه گفت: یکی از برنامه‌های مهم، توسعه منظومه ماهواره‌ای شهید سلیمانی است که در راستای دستیابی به منظومه مخابراتی و ارتباطی کشور طراحی شده و نگاهی جدید به آینده صنعت فضایی ترسیم می‌کند.
رونمایی از سه ماهواره جدید
وزیر ارتباطات در ادامه به معرفی سه ماهواره جدید پرداخت و گفت:
ماهواره پارس 1: یک ماهواره سنجشی با دقت تصویربرداری 15 متر که به همت پژوهشگاه فضایی ایران ساخته شده است.
ماهواره پارس 2: ماهواره‌ای سنجشی با دقت تصویربرداری 4 متر در حالت سیاه و سفید و 8 متر در حالت رنگی که توسط متخصصان وزارت دفاع و مجموعه سایران توسعه یافته است.
ماهواره ناوک: یک ماهواره مخابراتی که برای انجام تست و آزمون در ارتفاع بالا طراحی شده و با تلاش پژوهشگاه فضایی ایران ساخته شده است.
هاشمی با ابراز امیدواری نسبت به آینده صنعت فضایی کشور اظهار داشت: با استفاده از ظرفیت این ماهواره‌ها و توسعه ماهواره‌برهای داخلی، امیدواریم در آینده‌ای میان‌مدت به مدارهای بالاتر نیز دسترسی پیدا کنیم.
وی در پایان از تمامی پژوهشگران، کنشگران و فعالان این حوزه که با تکیه بر توان داخلی و تعاملات سازنده بین‌المللی، زمینه‌ساز پیشرفت صنعت فضایی کشور شده‌اند، قدردانی و از توجه تمامی حاضرین تشکر کرد.

http://www.SecretNews.ir/fa/News/1325488/جزئیات-ماهواره‌های-رونمایی‌شده-پارس-1-و-2-و-ناوک-اعلام-شد
بستن   چاپ