اخبار محرمانه - نوسان که گفته میشود با موضوع تحلیل و بررسی اتفاقات روز دنیا در تلویزیون فعالیت دارد با ایرادات فاحش در نحوه اجرا قادر به ارتقا سطح آگاهی مخاطب نیست و نیاز به بازبینی دارد.
سال گذشته روزنامه جام جم نوشت که «نگاهی به پیامکهای مردمی در هفتههای گذشته نشان از آن دارد که برنامه «نوسان» باب میل مخاطبان بوده و توانسته نظرات بسیاری از تماشاگران جعبه جادو را به خود جذب کند. نوسان با محوریت مسائل مرتبط با غزه، درشبکه دو روی آنتن میرود. این برنامه به موضوعات و حواشی این روزهای اتفاقات فلسطین و غزه در قالب پخش تصاویر و ویدئوهایی در چند بخش میپردازد.
خانم امیری 56 ساله و بازنشسته فرهنگی، یکی از بینندههای پر و پا قرص این برنامه است که در این باره به جام جم میگوید: من فکر میکنم این برنامه خیلی مختصر و مفید اطلاعرسانی میکند و مجری خوب و مسلطی هم دارد. چون من برنامههای دیگر را هم که درباره فلسطین پخش میشود، تماشا میکنم اما در این برنامه مطالب تکراری گفته نمیشود. وی ادامه میدهد: من به برنامههای سیاسی و این اواخر که به فلسطین به صورت ویژه پرداخته شده، علاقهمندم و تماشا میکنم اما به نظرم یکی از ویژگیهای این برنامه این است که چهره واقعی زندگی در غرب را به مخاطب نشان میدهد. وی میافزاید: من صرفاً برنامههای مرتبط با فلسطین را میبینم و به نظرم صدا و سیما اطلاعرسانی خوبی در این زمینه دارد. اطلاعاتی که نوسان ارائه میکند، جذابتر از بقیه برنامههاست.»
از سویی قاسم عوضبیگی تهیه کننده این برنامه طی گفتگویی با اصحاب رسانه اعلام کرد که «برنامه «نوسان» ابتدا بهعنوان مجموعهای از مستندهای کوتاه با موضوعات بینالمللی طراحی شده بود اما با توجه به تحولات گستردهای که در منطقه رخ داد و صحبتهایی که در شبکه مطرح شد، تصمیم بر این شد که بهجای مستندهای کوتاه، یک برنامه زنده با زمان کوتاه ولی محتوایی پربار و تأثیرگذار تولید شود.»
مجری این برنامه محمد طادی نیز در خصوص چالشهای این برنامه گفته بود «اجرای «نوسان» چالشهای زیادی داشت، نه فقط برای من، بلکه برای کل تیم. این برنامه متفاوت است؛ نه مهمان دارد، نه دکور. تنها یک ویدئووال در پسزمینه نمایش داده میشود. همین ویژگیها، برنامه را از بسیاری جهات چالشیتر کرده است. برای مثال، «نوسان» برخلاف بسیاری از برنامهها نیازمند دقت و نوآوری بیشتری است. ساختار و مدل اجرای برنامه نیز به گونهای است که ما باید با ابزارهای ساده، محتوایی پربار و متفاوت ارائه دهیم. این نیاز به هماهنگی بالا و خلاقیت در اجرا دارد، اما همین چالشهاست که «نوسان» را از سایر برنامهها متمایز کرده است.»
وی در خصوص آمار بازدید از این برنامه تاکید داشت: «تماسهایی که با سامانه 162 برقرار میشود، معمولاً محدود هستند. نمیتوان گفت که تمام مردم با این سامانه تماس میگیرند یا اینکه این تماسها نماینده تمامی مخاطبان هستند. جامعه آماری تماسها خیلی بزرگ نیست، اما معمولاً شامل مخاطبان پروپاقرص رسانه ملی میشود. امروزه ابزارهای مدرنتری مانند تلوبیون وجود دارند که آمار دقیقتری ارائه میدهند. این ابزار میتواند تعداد کلیکها، مدتزمان مشاهده هر کلیپ و حتی بخشهایی از یک ویدئو را که کاربران بیشتر تماشا کردهاند، گزارش دهد. برای مثال، اگر کسی فقط کلیک کرده اما تا انتها تماشا نکرده، این را هم ثبت میکند.
تلوبیون گزارشهای دقیقی ارائه میدهد که به گفته مدیران این پلتفرم، آمار آن قابل استناد است. طبق آمار، برنامه «نوسان» تاکنون بیش از 7 میلیون مخاطب داشته و در آستانه 8 میلیون مخاطب قرار دارد.
وی در انتقاد از عدم تطابق آمار با آنچه تلوبیون اعلام میکند نیز پاسخ داده بود: البته باید توجه داشت که آمارهای سایت تلوبیون ممکن است با اعدادی که روی سایت تلوبیون است کمی متفاوت باشد. دلیل این تفاوت مشکلات سرورهای آنها است. آنها به صورت دورهای فایلهای اکسل ارسال میکنند که شامل جزئیات مربوط به تعداد بازدید کلی هر ویدئو و همچنین مجموع بازدیدهای برنامه میشود که دقیق و قابل استناد است.
مجری با کفش کتانی الزاماً تحلیلگر نیست
اما این تعاریف از خود در وضعیتی است که بیش از هر زمان دیگری تحلیل اتفاقات منطقه از سوی مردم استقبال میشود و به دلیل تاثیرگذاری ثانیه به ثانیهای این اتفاقات در زندگی عموم مردم، ساخت برنامههایی که بتواند سطح آگاهی عمومی را افزایش دهد، قابل تقدیر است.
اما غفلت صدا و سیما از این موضوع است که الزاماً پوشاندن کفش کتانی و لباس اسپرت به جای کت و شلوار به مجریان یک برنامه نمیتواند نگاهی نو را تعریف کرده باشد. مجری چند شب قبل این برنامه در میانه تحلیل نظرسنجی حضور آمریکاییها در مراسم تحلیف رئیس جمهور مکث کرد و گفت: خوب بریم اسکایپ.
وی با یک مددکار اجتماعی شروع به صحبت کرد تا در خصوص اقدامات قابل توجه این شهروند آمریکایی در کمک به افراد کم درآمد اطلاع رسانی کرده باشد. هر چند نوسان معتقد است به موضوعات روز اقتصادی و اجتماعی نیز توجه دارد اما آیا پرسید دغدغه مردم
ایران در وضعیت فعلی نحوه رسیدگی به کم درآمدهای کشور
آمریکا از سوی مددکاران آن هاست و این سوال برایشان به وجود نمیآید که به کم درآمدهای داخل کشور قرار است چه کسی کمک کند. و آیا یک مجری که با الفاظ انگلیسی به دنبال به رخ کشیدن سطح معلومات خود است مسئولیتی در تکمیل صحبتهای خود ندارد و به چه دلیل هر بحثی را در میانه رها کرده و پرشهای بیمعنی از موضوعی به موضوع دیگر دارد.
در شرایط فعلی دغدغه اصلی مردم ورود مجری با شلوار لی در برنامهها نیست. آنها میخواهند بدانند چه اتفاقاتی در پیرامونشان در حال شکلگیری است. در صورتی که از تریبون صدا و سیما این اطلاعات را کسب نکنند به سراغ رسانههای دیگر خواهند رفت.
http://www.SecretNews.ir/fa/News/1321095/برنامۀ-نوسان-از-افاضات-به-زبان-انگلیسی-تا-ناتوانی-مجری-در-تحلیل-یک-جدول-نظر-یک-خانم-56-ساله-همه-تبلیغ-یک-برنامه-ویدیو