اخبار محرمانه - هم میهن /متن پیش رو در هم میهن منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
بیش از 5ماه است، مسعود پزشکیان کارش را بهعنوان رئیسجمهور آغاز کرده و طی این مدت، علاوه بر چالشها و بحرانهایی که در داخل و خارج از کشور با آن دست به گریبان است، رقبای انتخاباتیاش تمام تلاش خود را برای افزایش فشار روی او برای حذف بازوهای اصلیاش انجام میدهند. یکی از این تلاشها، پیرامون انتصاب محمدجواد
ظریف به عنوان معاون راهبردی است؛ ماجرایی که برای برخی در بهارستان از نان شب و حل مشکلات کشور هم واجبتر است؛ جمعیتی که هنوز عدم اقبال مردم به آنها در جریان انتخابات دوره چهاردهم ریاستجمهوری را هضم نکردهاند و به نظر میرسد یکی از راههای گرفتن انتقام آن شکست از مردم و مسعود پزشکیان را حذف معاون راهبردی میدانند.
پس از اینکه مدتی تمرکز برخی ساکنین بهارستان روی موضوع استیضاح برخی از وزرای کابینه بود، آنها دوباره بر موضع قبلی خود بازگشتهاند و در تلاش هستند تا به هر روش ممکن حکم خروج محمدجواد
ظریف را بگیرند. در همین راستا، ساعات پایانی شنبهشب، پایگاه اطلاعرسانی محمدباقر قالیباف، به بهانه ادامه فشار از سوی برخی نمایندگان، اقدام به انتشار فیلمی کوتاه از سخنرانی رئیس مجلس درباره این موضوع کرد که در تاریخ 14 دی برگزار شده بود و او درباره این موضوع توضیح میدهد، توضیحاتی که به نوعی میتوان آن را آرامشبخش موقت از سوی رئیس برای نمایندههای تندرو دانست.
قالیباف در ابتدای این کلیپ میگوید: «بحث آقای
ظریف حتماً به عنوان یک موضوع قانونی، خلاف قانون است؛ ما هیچگونه تعللی در این کار نکردیم. وقتی که حتی لایحه دوفوریتی به صحن آمد، یعنی ما باید ظرف سه چهار روز، یک هفته باید تعیین تکلیف کنیم. در مجلس، خود من به لایحه دوفوریتی رای ندادم، دوستان هم هر کس از من سوال کرد گفتم رای نمیدهم. طبق روال خودش، به فوریتش رای نمیدهیم و ندادیم. آنجا دوستانمان دو تا بحث داشتند. بعضی دوستان دنبال این بودند که این را 234 کنیم و رئیسجمهور را به دادگاه معرفی کنیم.
سوال. شرایط کشور اینگونه است، با 234 رئیسجمهور را به دادگاه معرفی کنیم، چه خاصیتی دارد؟ اصلاً 234 را به صحن بیاوریم، مطمئن هستید همه به آن رای میدهند؟ اگر ندهند چه میشود؟ اگر رای دادند، معرفی کردیم، در 234 چه اتفاقی میافتد؟»
رئیس مجلس در ادامه میگوید: «ما آمدیم چه کار کردیم؟ ما گفتیم به جای اینکه این کار را کنیم که حاشیهها پیدا شود، قانون راه دیگری هم برای ما گذاشته است: دیوان عدالت اداری. ما کمیسیون را گفتیم به جای 234 این جهتگیری را پیدا کنید که ما خودمان به عنوان مجلس به دیوان عدالت اداری شکایت کنیم و این را رسیدگی کند و حکم صادر کند ولی برخی از دوستان ما در مجلس، هنوز حرف از 234 میزنند. با توجه به اینکه 234 در کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی ما هنوز تصویب نشده است، او که تصویب شده برای دیوان عدالت اداری است.»
اما قالیباف راهکار دیگری هم پیشروی تندروها برای حذف
ظریف قرار میدهد و به صورت غیرمستقیم از «فشار روی دیوان عدالت اداری» سخن میگوید. او گفته است: «بیرون آن دو سه نفری که این موضوع را پیگیری میکنند، هیچکدام از شکایت مجلس در دیوان عدالت اداری حرف نمیزنند که پیگیری کنند چرا دیوان عدالت اداری خارج از نوبت رسیدگی نمیکند. اینها نکاتی است که عزیزان باید به آن توجه کنند، شاید ضعف ما هم در اطلاعرسانی است. لذا بنده در مصاحبه رسمی حتی خطاب به آقای
ظریف گفتم آقای
ظریف شما خودتان به دولت کمک کنید و با ظرافت این صندلیتان را ترک کنید و بروید.»
توضیح - ماده 234 آییننامه داخلی مجلس میگوید: «هرگاه حداقل 10 نفر از نمایندگان و یا هرکدام از کمیسیونها، عدم رعایت شئونات و نقض یا استنکاف از اجرای قانون یا اجرای ناقص قانون توسط رئیسجمهور و یا وزیر و یا مسئولین دستگاههای زیرمجموعه آنان را اعلام نمایند، موضوع بلافاصله از طریق هیئت رئیسه جهت رسیدگی به کمیسیون ذیربط ارجاع میگردد. کمیسیون حداکثر ظرف مدت 10 روز موضوع را رسیدگی و درصورت وارد بودن با اظهارنظر صریح، گزارش خود را از طریق هیئت رئیسه به مجلس ارائه میدهد. چنانچه نظر مجلس بر تأیید گزارش باشد موضوع جهت رسیدگی به قوهقضائیه و سایر مراجع ذیصلاح ارسال میشود تا خارج از نوبت و بدون تشریفات دادرسی رسیدگی نمایند.»