اخبار محرمانه - روزنامه سازندگی /متن پیش رو در سازندگی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
هدا احمدی| این روزها تجمعاتی که شاید نفراتش به انگشتان دست هم نرسد برای مقابله با هر دستاوردی از سوی دولت با انتشار فراخوان و اطلاعیه برای تردد و شعار بین مردم تا تجمع مقابل مکانهای مختلف دیده میشود که هیچکدام از اینها توجیه قانونی ندارند. از زمانی که دولت چهاردهم روی کار آمد، طیف مخالف رئیسجمهور پزشکیان که هنوز از باخت در عرصه رقابت ریاستجمهوری کینه دارد به بهانههای مختلف درصدد سنگاندازی و برهم زدن آرامش مردم است. موضوعی که انتقاد بسیاری از صاحبنظران را در پیش داشت که چرا وزارت کشور با چنین تجمعاتی برخورد نمیکند.
حال علی زینیوند، معاون سیاسی وزیر کشور درباره اینکه هر چند وقت یک بار شاهد تجمعاتی از سوی مخالفان دولت هستیم، گفته است که تجمعات حتماً نیاز به مجوز دارد. به گزارش ایلنا، وی با بیان اینکه در این خصوص در وزارت کشور بحث شد و به استانداران هم ابلاغ شد که مخصوصاً در این شرایط با تجمعاتی که باعث چنددستگی در کشور و باعث خدشهدار شدن وفاق و همبستگی کشور شوند حتماً با جدیت برخورد شود، میگوید تا جایی که اطلاع دارد درباره برخی از این تجمعات که برگزار شده است، افرادی که آنها را ترتیب دادند، خواسته شدند و با آنها صحبت شده است و قاعدتاً اگر این روند تشدید شود و باعث اختلافافکنی در کشور شود از هر گروه و جناحی که باشند حتماً با آنها برخورد میشود.
زینیوند در این باره که برخی از افراد به واسطه تریبونهایی که در اختیار دارند تنها 3 ماه پس از روی کار آمدن دولت میگویند، مردم ناراضی هستند و سعی در دامن زدن به اتفاقاتی همچون سالهای 96 و 98 دارند در صورتی که رهبری اعلام کردند موفقیت دولت چهاردهم، موفقیت نظام است؛ معاونت سیاسی وزارت کشور چه اقدامی قرار است انجام دهد، اعلام کرد: انتقاد آزاد است به نظر ما باید نقدها گفته شود اما مردم هم بالاخره تحلیل و دسترسی دارند. معاون سیاسی وزیر کشور خاطرنشان کرد: به نظرم اصلاً اینها، نه نیاز به پرداختن دارند، نه نیاز به پاسخگویی. آقای رئیسجمهور و اعضای دولت نه اینکه به اصطلاح نمیتوانند بگویند و تشریح کنند اما چه لزومی دارد؟ مردم به نظرم خودشان تشخیص میدهند، آقای رئیسجمهور میخواهد کشور در آرامش و در توافق و اجماعسازی اداره شود. گروههایی از یک جناح هم نیستند، از هر دو جناح یک گروههایی هستند که دیدگاههایی دارند و کمی مواضعشان ممکن است، انتقادیتر باشد. به هر حال در این فضای اجتماعی باید با آنها هم به نوعی به اصطلاح با مسامحه رفتار کرد. اگر کسی انتقادی دارد حتماً لزومی ندارد ما جواب بدهیم.
هشدار به وزارت کشور
درست است که طبق اصل 27 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، تشکیل اجتماعات و راهپیماییها بدون حمل سلاح به شرط اینکه مخل به مبانی اسلام نباشد، آزاد است اما در نکات توضیحی این اصل آمده است: «هر دسته یا گروهی که خواستار راهپیمایی به هر مناسبتی هستند، برابر قانون باید از وزارت کشور کسب اجازه نمایند بنابراین راهپیمایی بدون مجوز از وزارت کشور به هر دستاویزی غیرقانونی است و ماموران انتظامی برابر این قانون مکلف به جلوگیری از این راهپیمایی هستند». ولی هدف از هر اعتراضی باید مشخص باشد. اینکه هر طیفی بدون در نظر گرفتن آرامش جامعه و تنها برای تسویهحسابهای شخصی با اکتهای مختلف سیاسی جامعه را دچار تشویش کنند لزوماً به ورود مستقیم وزارت کشور نیاز دارد.
مسالهای که نه تنها این چند ماه بلکه سالهاست که دامن سیاست
ایران را گرفته است و واکنشهای کمی نیز از سمت صاحبنظران، مردم و بعضی رسانهها نداشته. دیروز جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات
ایران با اشاره به پخش اطلاعیههایی درباره تظاهرات موتوری مخالفان رفع فیلترینگ در شبکه اجتماعی ایکس به وزیر کشور اینطور هشدار داد: «جناب آقای مومنی، ریاست محترم شورای امنیت کشور، مطالبهگری یا ایجاد رعبووحشت در جامعه و قدرتنمایی برای مردم؟ وزارت کشور و نهادهای امنیتی ظاهراً تکلیفی نسبت به خودسرها ندارند! قوه قضائیه، وزارت کشور و نهادهای انتظامی و امنیتی با ورود به این مساله در برابر ایجاد التهاب و فتنهانگیزی توسط عدهای تندرو که در واقع اجراکننده برنامههای دشمنان در کشور هستند باید با قدرت و قاطعیت برخورد کنند. وزارت کشور باید پاسخگو باشد که چگونه و با چه مجوزی عدهای تندرو به صورت غیرقانونی در برابر خواست ملت
ایران و تصمیم اکثریت مسئولان نظام قصد دارند با راهپیمایی موتوری قدرتنمایی کنند؟ قدرتنمایی قرار است چه هشداری را به کدام مخاطب منتقل کند؟ آیا غیر از این است که این راهپیمایی موتوری قرار است به نوعی تهدید مردم و مسئولان باشد؟ واکنش نهادهای امنیتی در برابر این تهدید چیست؟»
حسامالدین آشنا، مشاور رئیسجمهور در دولتهای یازدهم و دوازدهم هم با انتشار یادداشتی در شبکه اجتماعی ایکس در واکنش به مخالفتها با رفع فیلترینگ، نوشت: «موتور اعتراض را جمعه روشن کردند».
همچنین سیدمحمود میرلوحی درباره پشت پرده راهپیمایی موتوری مخالفان رفع فیلترینگ بعد از برگزاری نماز جمعه انجام شد، گفت: «واقعیت این است، جریانی وجود دارد که ما از گذشته به آنها خودسر میگفتیم. جماعتی بودند که اجتماعات را بر هم میزدند».
بعضی روزنامهها و سایتها هم از وزیر کشور خواسته بودند تا با این قبیل گردهماییها برخورد کند. در همین راستا، سایت رویداد 24 در گزارشی چنین نوشت: «کم بودن حاضران در تجمع دیروز فرصت خوبی است تا طیف تندرو به خود آمده و درک واقعیتری نسبت به موقعیت خودشان در جامعه پیدا کنند. امید است که در موارد بعدی و قبل از مقابله با خواست عموم مردم، نگاهی به میزان مقبولیت و محبوبیت خود انداخته سپس وارد عمل شوند.کمشماری جمع دیروز سبب نمیشود که وزارت کشور درباره اینکه حاضران در این راهپیمایی موتوری مجوز گرفته بودند یا نگرفته بودند، پاسخ ندهد. باید مشخص شود که این گروه با مجوز به خیابان آمدند؟» در همین رابطه روزنامه اصولگرای خراسان با اشاره به تعداد تجمعکنندگان نوشته است: «درحالی که جریانی با عنوان «رزمندگان حزبالله» در اطلاعیهای خواستار تجمع و «راهپیمایی موتوری امت حزبالله» پس از نماز جمعه شده بود، استقبال اندکی از این موضوع صورت گرفت. در اطلاعیهای که این جریان در «ایتا» منتشر کرده بود، علت تجمع، رفع فیلتر واتسآپ و گوگلپلی عنوان شده است. این جریان پیشتر در مقابل مرکز ملی فضای مجازی، تجمعات متعدد اما کمتعدادی علیه رفع فیلترینگ برگزار کرده بود. با این حال، ویدئوهایی که در فضای مجازی منتشر شده، حکایت از تجمعی است که تعداد حاضران شاید به 10 نفر هم نرسد».
مطالبهگران امت حزبالله
مقاومتهای عجیبوغریب پایداریها و طیف تندروی حامی سعید جلیلی با حل بدیهیترین مشکلات کشور هم خشمگین میشوند. از همان ابتدا که در مناظرات، به اصرار، پزشکیان را تکرار دولت سوم حسن روحانی میخواندند تا حملات پیدرپی پس از آن. مخالفت با اصلاح قانون بهکارگیری در مناصب خاص برای منزوی کردن محمدجواد
ظریف و غیرقانونی خواندن آن تا بتوانند از این راه، دولت را تحت فشار قرار دهند. مصاحبههای ریزودرشت برخلاف رئیسجمهور ادامه داشت و دارد تا قانون موسوم به حجاب و عفاف که با اینکه شورای امنیت ملی هم جلوی آن را گرفت همچنان بحث داغ محفل تندروهاست. حال این روزها هم وقتی دیدند، نمیتوانند به کمک تقویت ارتش سایبریشان شایعه استعفای رئیسجمهور را به واقعیت تبدیل کنند به رفع فیلتر واتسآپ و گوگلپلی حمله کردند. روز جلسه فضای مجازی در مجلس، امضا جمع میکردند تا به شورای عالی فضای مجازی نامه بنویسند و این دو روز که دیگر پایداریها حجت را تمام کردند و به عنوان یک حزب رسمی که اتفاقاً با پزشکیان دیدار هم داشته است همزمان با انتشار فراخوانی برای تظاهرات موتورسواران تحت عنوان مطالبهگران امت حزبالله جهت اعتراض به رفع فیلترینگ به رئیسجمهور نامه سرگشاده نوشت. جبهه پایداری در بخشی از این نامه خطاب به رئیسجمهور، رفع فیلترینگ را به نفوذ دشمن تشبیه کرد و نوشت: «استراتژی نفوذ همواره در دستور کار جریان استکبار بوده و هست. لذا همه ما باید مراقب نفوذیها باشیم. یکی از راههای نفوذ، نشان دادن چهرهای دلسوز و حامی از سوی عناصر نفوذی برای ورود به جایگاههای نزدیک مسئولان برای ارائه مشورتهای غلط است». جبهه پایداری در نامهای خطاب به پزشکیان تاکید کرد: استراتژی نفوذ همواره در دستور کار جریان استکبار بوده و هست. لذا همه ما باید مراقب نفوذیها باشیم. یکی از راههای نفوذ، نشان دادن چهرهای دلسوز و حامی از سوی عناصر نفوذی برای ورود به جایگاههای نزدیک مسئولان برای ارائه مشورتهای غلط است.
به نظر میرسد که تندروها آخرین فشار برای برنداشتن فیلترینگ را بر پهلوی دولت وارد میکنند که البته شاید برخی از آنها با برداشتن فیلترینگ، ابزار کاسبیشان را از دست بدهند. اما در هر صورت نباید فراموش کنیم از میان مردمی که با صندوق رای قهر کرده بودند، تعدادی رای خاکستری به میدان آمدند و در انتخابات شرکت کردند. همان تعداد به پزشکیان رای دادند و باعث شدند که او رئیسجمهور
ایران شود. ازجمله دلایلی که باعث شد کمی در مردم تحرک ایجاد شود این بود که امیدوار بودند با رئیسجمهور شدن پزشکیان، محدودیتهای اجتماعی که اکثراً به ناحق بر مردم اعمال میشود، برداشته شود تا رشد اجتماعیشان توسعه پیدا کند.