اخبار محرمانه
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه زاهدان تأکید کرد
عبور از بن‌بست قاچاق سوخت سیستان و بلوچستان، نیازمند عزم و اراده جمعی
چهارشنبه 9 آبان 1403 - 14:44:49
اخبار محرمانه - مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه زاهدان با بیان اینکه اختلاف قیمت سوخت در مرزهای شرقی با کشورهای همسایه علت اصلی افزایش قاچاق سوخت است، گفت: برای حل این موضوع نیازمند عزم و اراده جمعی تمامی مسئولان در همه بخش‌ها هستیم.

به گزارش شانا به نقل از شرکت ملی پخش فرآورده‌های ایران، قربانعلی مردانی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان در زمره سه استان پهناور کشور به لحاظ وسعت و پراکندگی جمعیت تلقی می‌شود، اظهار کرد: این شرایط سبب‌ شده حجم عملیات شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی و تأمین به‌موقع سوخت مصرفی موردنیاز مردم از مبادی تأمین و توزیع آن در مکان‌های موردنظر بسیار زیاد باشد.
وی با اشاره به بُعد مسافت سیستان و بلوچستان با مبادی تأمین فرآورده گفت: در این زمینه مبادی تأمین اصلی این استان نیز بندرعباس و کرمان، رفسنجان و در برخی مواقع نیز مشهد، تربت‌حیدریه و اصفهان بوده که عمده فرآورده از طریق نفتکش‌های جاده‌پیما و بخشی از آن به‌وسیله مخزن‌دارهای ریلی حمل می‌شود که با همت و تلاش کارکنان منطقه، عملیات سوخت‌رسانی به‌نحو مطلوب و بدون وقفه در حال انجام است.
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه زاهدان با بیان اینکه در فصل زمستان و در زمان اوج مصرف، نفت سفید نیز باید تأمین شود، افزود: با توجه به بُعد مسافت و با توجه به اینکه مبادی تأمین سوخت در این برهه بیشتر استان‌ها را تغذیه می‌کنند، ترافیک در عملیات انبارها طولانی می‌شود و محموله با تأخیر به دست ما می‌رسد. این در حالی است که حداقل روزانه باید بیش از 8 میلیون لیتر فرآورده‌های بنزین، نفت‌گاز و نفت سفید در سیستان و بلوچستان توزیع کنیم که این حجم زیاد فرآورده معادل 266 محموله نفتکش تریلر جاده‌پیما است.
مردانی با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان حدود یک‌ هزار و 300 کیلومتر مرز مشترک با 2 کشور افغانستان و پاکستان دارد، افزود: قیمت فرآورده در دو سوی مرز متفاوت بوده و این تفاوت قیمت یکی از متغیرهایی به شمار می‌رود که کار شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی را در بخش نظارت پررنگ‌تر و فعالیت و ارائه خدمات را بیشتر می‌کند.
وی با بیان اینکه تنوع بخش‌های مصرف در استان سیستان و بلوچستان بالاست، گفت: در سامانه دریافت فرآورده‌های نفتی (سدف) حدود 9 بخش مصرف وجود دارد و مناطق مختلف 6 یا هفت بخش مصرف دارند، اما این استان تمامی بخش‌های مصرفی را به خود اختصاص می‌دهد.
مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه زاهدان با بیان اینکه موضوع مهم دیگر تعداد زیاد خانوارهای مصرف‌کننده نفت‌سفید و گاز مایع موجود در سیستان و بلوچستان است که از این نظر رتبه اول به این استان اختصاص دارد، افزود: در منطقه زاهدان به تنهایی 511 هزار خانوار در «سدف» ثبت هستند که با توجه به گازرسانی خانوارهای شهر زاهدان و برخی خانوارها در سایر شهرهای استان، عملیات پایش و قطع سهمیه خانوارهای دارای گاز شهری در حال انجام بوده و با اجرای این مرحله از پایش تاکنون حدود 27 هزار خانوار از سامانه خارج شده‌اند و حدود 484 هزار خانوار دیگر وجود دارند.
مردانی با اشاره به تخلفات و قاچاق سوختی که در مرزها انجام می‌شود، گفت: حدود 25 درصد قاچاق سوختی که از مرزهای استان انجام می‌شود مربوط به خود استان و مابقی قاچاق سوخت از سایر استان‌ها بوده که این موضوع کار نظارت را سخت‌تر کرده است و می‌طلبد یک خرد جمعی و عزم استانی شکل گیرد و همه پای کار باشند تا ورود به مرزها کنترل شود.
وی تصریح کرد: تشکیل پرونده تخلف و معرفی به مراجع قضایی مالکان 945 دستگاه کامیون، اتوبوس و مینی‌بوس ناوگان حمل‌ونقل بار و مسافر که در زمینه استفاده از بارنامه‌های صوری فعالیت داشتند، همچنین تخلف 450 تاکسی و وانت فاقد فعالیت که مبادرت به قاچاق سوخت می‌کردند، بخشی از اقدام‌های این منطقه در 2 ماهه اخیر به‌منظور مقابله با قاچاق سوخت بوده است.

http://www.SecretNews.ir/fa/News/1289716/عبور-از-بن‌بست-قاچاق-سوخت-سیستان-و-بلوچستان،-نیازمند-عزم-و-اراده-جمعی
بستن   چاپ