اخبار محرمانه
وزیر کشور: مطمئن باشید هیچ دخالتی در انتخاب استانداران نبوده و نخواهد شد
شنبه 21 مهر 1403 - 13:08:31
اخبار محرمانه - وزیر کشور گفت: وفاق بسیار خوب و جمعی در خصوص انتخاب آقای مظفری در استان خراسان رضوی وجود داشت.
اسکندر مومنی، وزیر کشور امروز 21 مهرماه در آیین تکریم و معارفه استاندار خراسان رضوی که در برج سپید مشهد برگزار شد، اظهار کرد: خراسان رضوی و مشهد با وجود بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) جایگاه خاص و ویژه در قلب ایرانیان و جهان اسلام دارد و خوشحالم از اینکه امروز به پابوس و زیارت امام رضا و شما رسیدم.
وی افزود: دکتر پزشکیان در برنامه‌های انتخاباتی راهبردهایی مشخص کردند از جمله تشکیل دولت وفاق ملی بود و بر همین عهد ماندند و این را در تشکیل کابینه نشان دادند. در تعیین استاندار بر همین عهد عمل کردیم، ابتدا شاخص‌هایی تهیه و تدوین شد و به تصویب ایشان رسید و کارگروه و کمیته‌ای متشکل از خبرگان ایجاد شد و بر اساس شاخص‌ها کارگروه‌ها پیشنهاداتی دادند. پیشنهاداتی از سوی تشکل‌ها، بخش‌های مختلف و معتمدین ارائه شد. مجموعه پیشنهادات در کارگروه با توجه به شاخص ارزیابی شدند و نهایت به 5، 6 نفر می‌رسید و در جلسه‌ای که با کارگروه بود، یک نفر انتخاب و به هیات وزیران پیشنهاد شد.

وزیر کشور بیان کرد: به صراحت اعلام می‌کنم که تمام انتخابات اکنون بر همین روند بود و همه استانداران اولین گزینه پیشنهاد شده بودند. مطمئن باشید هیچ دخالتی صورت نگرفته و بر همان سازوکار انتخابات انجام شد؛ چراکه رئیس‌جمهور حتی برای استان خود گفتند از همین سازوکار استفاده شود.
مومنی اظهار کرد: پیشنهاداتی برای استان خراسان رضوی ارائه شد و از مجموع پیشنهادات، آقای مظفری انتخاب شدند. بنده خودم که 23 سال پیش توفیق خدمتگزاری به مردم این دیار را داشتم آن زمان ایشان معاون استاندار بودند و این ارتباط تا این لحظه ادامه داشت. ته دل تمایل داشتم اما ابراز نکردم تا مسیر طی شود و خداروشکر همین مسیر طی شد و ایشان پیشنهاد شدند. بعد از پیشنهاد باید ارزیابی صورت می‌گرفت و دیدیم ایشان در لیست نمایندگان محترم بودند و تشکل‌ها استقبال خوبی از این انتخاب داشتند و یک وفاق بسیار خوب و جمعی در خصوص ایشان در استان وجود داشت و با نماینده ولی‌فقیه استان و تولیت آستان قدس مشورتی داشتیم، گفتند هیچ گزینه نداریم و مستلزم هستیم از دولت حمایت کنیم.
وی افزود: هم همه بخش‌ها و هم بازخوردی که همکاران ما گرفتند جزو استان‌هایی است که بیشترین وفاق را حاصل کرد و آرزوی سربلندی برای آقای مظفری داریم و ایشان از امروز به‌عنوان استاندار خراسان رضوی منصوب می‌شوند. جا دارد از زحمات دولت سیزدهم و شهید رئیسی تقدیر و تشکر داشته باشیم، هروقت تصویر ایشان را می‌بینیم و اسم ایشان را می‌شنویم تلاش، کوشش و تواضع ایشان به ذهن می‌رسد همچنین از جناب نظری تقدیر و تشکر دارم.
وزیر کشور با بیان اینکه در دوران خاصی آقای نظری مسئولیت برعهده داشتند، در عرض کمتر از چند ماه انتخاباتی برگزار شد که انتخابات ریاست‌جمهوری در برنامه نبود اما در کمال آرامش این روند انجام شد، گفت: آقای مظفری ایثارگر و رزمنده هستند، تحصیلات مناسب و تجربیات ارزشمندی در طول چند دهه اخیر کسب کرده و امیدواریم شاهد رشد و توسعه باشیم. منکر تلاش‌ها نیستیم اما معتقدیم این شرایط موجود شایسته خراسان رضوی و مردم سرافراز آن نیست و مردم این دیار شایستگی بیشتری دارند و باید تلاش کنیم استان به جایگاه اصلی خود برسد.
مومنی ادامه داد: ظرفیت مهم استان وجود آستان مقدس امام رضا(ع) است و ظرفیت‌های مهم دیگری در استان وجود دارد که برای پیشرفت و توسعه استان باید استفاده کرد. فرصت‌هایی مانند شرایط ترانزیتی وجود دارد با تلاش و همت جمعی باید از آنان بهره‌برداری شود. ظرفیت عظیم معادن اعم از سنگ‌های قیمتی از ظرفیت‌های دیگر استان است. وجود و حضور بیش از 20 میلیون زائر ظرفیت بسیار بزرگی است که سبب تعالی استان می‌شود و مهم‌تر از همه ظرفیت عظیم استانی است که باید از آن بهره‌برداری مناسب شود.
وی بیان کرد: توسعه و گسترش حاشیه‌نشینی، کم‌آبی، ضعف زیرساخت به‌ویژه زیرساخت ارتباطی وجود دارد، اگر از ظرفیت ترانزیت استفاده شود باید این زیرساخت توسعه داده شود. باید از مجموعه فرصت‌ها استفاده و بر چالش غلبه کرد. حاشیه‌نشینی و اتباع موضوع مهم دیگر استان است که باید رسیدگی شود.
وزیر کشور اظهار کرد: وفاق ملی یک همدلی برای همه بخش‌های جامعه است و ما باید در همه بخش‌ها آن را گسترش دهیم. مردم در تعیین سرنوشت مشارکت کردند اما باید در اداره کشور نیز این مشارکت و حضور مردم وجود داشته باشد و این نیست که فقط در دوران انتخابات مردم شرکت کنند، حتما باید برای همه مردم فرصت مشارکت در همه امور فراهم شود. 
مومنی بیان کرد: مردم‌داری و مردم محوری، حضور در کنار مردم، احترام و در نظر گرفتن کرامت مردم بزرگترین مطالبه دولت از مجموعه کارگزاران است. به هیچ عنوان بی‌احترامی و در نظر نگرفتن حرمت مردم پذیرفته نیست و این اصلی‌ترین اولویت است و عدالت و ایجاد فرصت برابر باید برای همه مردم فراهم شود و همه احزاب، تشکل‌ها، سازمان‌های مردم نهاد در فرصت برابر در اداره کشور سهیم باشد.
وی گفت: اصلی‌ترین اولویت ما در این مقطع که رهبر گفتند، موضوع اقتصادی و معیشتی است. مردم باید این تغییر را در زندگی و معیشت و نوع نگاه مسئولان در عمل ببینند که یک شاخص دارد. برای پیشرفت اقتصادی هیچ گریزی نیست جز اینکه به بخش خصوصی و کسب‌وکار تولید توجه کنیم، هر دیاری که به بخش خصوصی، سرمایه‌گذار و کارآفرین با احترام نگاه کند مسیر پیشرفت را طی می‌کند و اگر سرمایه‌گذار، تولیدکننده و کارآفرین در پیچ و خم اداری بگردد و دنبال حل مشکل باشد، آن بخش و استان پیشرفت نخواهد کرد. رشد و پیشرفت اقتصادی در هیچ کشور رخ نمی‌دهد مگر اینکه تمام فکر و ذهن بخش خصوصی آن معطوف به تولید باشد و در پیچ‌وخم اداری خسته نشود.
استاندار سابق خراسان رضوی: حدود 10 درصد مسائل کشور مربوط به خراسان رضوی است
یعقوبعلی نظری، استاندار سابق خراسان رضوی نیز صبح امروز 21 مهرماه در آیین تکریم و معارفه استاندار خراسان رضوی که در مجتمع شهدای سلامت مشهد در حال برگزاری است، اظهار کرد: جلسه تودیع و معارفه یک فرصت بسیار خوب در اختیار تودیع‌شونده قرار می‌دهد. اولین نکته مهم حلالیت‌طلبی است به دو دلیل؛ ابتدا اینکه وقتی انسان مسئولیت دارد چه قول بدهد و چه ندهد به مردم مدیون می‌شود و نسبت به مردم وامدار است. من هم از چنین موردی مستثنی نیستم، حتما در جریان این 3 سال، قصورات زیادی بوده است که بنده با توجه به توانی که در اختیار داشتم از عهده برنیامدم و چاره‌ای ندارم جز اینکه سر تعظیم فرود آورم. 
وی افزود: همچنین تقاضای حلالیت از همکاران و مسئولان دستگاه‌ها داریم، زیرا رویکرد ما سخت‌گیری در کار بود و اگر سخت نگیریم جبران عقب‌ماندگی امکان‌پذیر نیست. بر همین اساس طبیعی است که در گیرودار سخت کار کردن، با تنش مواجه شده‌ باشیم. لذا از تمام همکاران حلالیت‌ طلب می‌کنم. مدیریت ما کششی بوده است، یعنی من بیفتم جلو و آقایان مارا همراهی کنند که این همراهی صورت گرفت.
استاندار سابق خراسان رضوی بیان کرد: تشکر و قدردانی دارم ابتدا از مسئولین ملی و در رأس همه، شهید عزیز جمهور که از من برای این مسئولیت دعوت کردند. من داوطلب استانداری نبودم اما به نوعی بر من تکلیف شد و حسم بر این بود که همان طور که در دوران دفاع مقدس بودم، ضرورت دارد که در این میدان نیز حضور پیدا کنم. 
نظری اضافه کرد: وقتی ما بر اساس نیازهای استان تصمیم سخت و جهادی می‌گیریم، به پشتوانه‌ ملی احتیاج داریم. خوشبختانه در این 3سال بسیاری از وزرا از ما حمایت می‌کردند که از همه تشکر و قدردانی دارم، مخصوصا از شهید رئیسی و افتخار می‌کنم نامم در دولت ایشان ثبت شد و ان‌شاءالله که ذخیره آخرت باشد.
وی ادامه داد: از سمت مسئولین و شخصیت‌های استانی حمایت، اتحاد و اتفاق نظر نسبت به استانداری شکل گرفت. استان ما معروف بود به اینکه همه مشغول کار و خدمت هستند. در این بین از آیت‌الله علم‌الهدی و همچنین از اعضای شورای تامین و تولیت آستان قدس رضوی تشکر و قدردانی دارم. 
استاندار سابق خراسان رضوی با اشاره به چالش‌های استان در حوزه اقتصادی، بیان کرد: گاهی اعلام می‌شود آمارها خلاف واقعیت است. ممکن است در اثر غفلت باشد، اما عامدانه نیست. با این حال، 8 تا 10 درصد مسائل کشور مربوط به خراسان رضوی می‌شود و حاضرم شهر به شهر این موضوع را اثبات کنم.
نظری با تاکید بر اینکه سرمایه‌گذاری و پروانه‌ بهره‌برداری مهم‌ترین مولفه در اقتصاد است، گفت: در حوزه زیرساخت‌ها 34 مسئله داریم. در حوزه برق 4 پست 400 کیلوولت نیاز داریم و هر پست 800 میلیارد تومان هزینه نیاز دارد. ما قریب به 5 همت فقط در موضوع توزیع برق نیاز داریم که باید از محل تامین منابع فاینانس و مولدسازی تامین شود. ظرفیت آماده است و در فرآیند تصمیم‌گیری، کار تمام شده است اما خرج کردن منابع مالی نیز تلاش و پیگیری می‌خواهد.
وی اضافه کرد: بارها گفتیم ما عقب‌ماندگی 10 تا 12 هزار کلاس درس در استان داریم. 4000 کلاس ساخته شده و 5000 کلاس دیگر در دست ساخت است که 2500 مورد توسط خیرین ساخته می‌شود و 2500 مورد دیگر را باید دولت با منابع حاصل از مولدسازی بسازد. اگر تصمیم جهادی نمی‌گرفتیم تا 10 سال دیگر هم اقدامی نمی‌شد. برای دهکده المپیک ثامن‌الائمه که مورد نیاز استان خراسان و کشور است منابع آن از مولدسازی محیا می‌شود و ادامه پیدا خواهد کرد.
نظری ادامه داد: در حوزه اجتماعی، تغییر روندها خیلی مهم است. در طی این سال‌ها میزان رشد منفی موالید کاهش پیدا کرده است. اکنون نرخ طلاق در استان ما رشد منفی دارد و ازدواج رشد مثبت. پس در حوزه اجتماعی و فرهنگی غفلت صورت نگرفته است. 
استاندار سابق خراسان رضوی افزود: همچنین ما 4 مرحله انتخابات را با سلامت کامل برگزار کردیم که بابت آن از شورای تامین صمیمانه تشکر می‌کنم. ما اتفاقات سال 1401 را با کمترین عارضه پشت سر گذاشتیم. در حوزه اداری و سازمانی، خراسان رضوی تنها استانداری با 6 معاونت است. ما معاون امنیتی را جدا کردیم. به علاوه معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت را به صورت مستقل تشکیل دادیم زیرا نمی‌شود همه کارها در یک معاونت انجام شود.
نظری با بیان اینکه اکنون در بین مسئولین خدمت به زائرین تبدیل به یک فرهنگ شده که باعث افتخار است، اظهار کرد: در این سال‌ها سیل، زلزله، کرونا و خیلی مسائل اتفاق افتاد. در شیرباد 700 خودرو در برف گیر کردند. خیلی افراد متوجه نشدند که ما برای اینکه مردم را نجات دهیم، بر روی برف بنزین ریختیم.
وی با تاکید بر اینکه وفاق یکی از مهم‌ترین راهکارها برای حل مشکلات است، عنوان کرد: باید در فکر و عمل مسئولین وفاق جاری باشد. مبادا شعار وفاق بدهیم و در میدان عمل همدل نباشیم. موقع ارزیابی، برای زحماتی که برای این کشور و نظام انجام شده است ارزش قائل باشیم. گاهی کلماتی به کار می‌رود که من متاثر می‌شوم. اینکه یک مسئول در توصیف خدمات انجام‌شده در گذشته از کلمه خیانت استفاده کند، خیلی جای تأسف دارد. 
استاندار خراسان رضوی: امروز باید سیاست به اقتصاد یارانه دهد
غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی نیز در آیین تکریم و معارفه استاندار خراسان رضوی که در مجتمع شهدای سلامت مشهد در حال برگزاری است، اظهار کرد: خراسان پرچمدار اصیل تمدن ایرانی-اسلامی است. مناظرات امام رضا(ع) با جریانات مختلف سرمشق وفاق حق‌مدارانه برای ماست.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: با 3 محور کلی در برنامه‌ها در خدمت مردم خواهیم بود؛ محور اول پاکدستی، جدیت، پشتکار، مردم‌داری و خدمت صادقانه به مردم است. بدون تردید مردم سرمایه اصلی نظام و کشور هستند. خدمت صادقانه به مردم وظیفه مهم و اساسی ما است. در این جهت اقدامات خوبی انجام شده است و قطعا کاستی‌هایی داشته‌ایم. 
مظفری اضافه کرد: در گذشته در بحث دولت الکترونیک خراسان رضوی رتبه اول را داشت و امروز نیز این ضرورت وجود دارد که مدیریت علمی و دقیق برای موضوعات عدیده و پیچیده به کار رود. در این جهت از نظر بنده تعامل با اندیشمندان و اندیش‌ورزان موضوع بسیار مهمی است و باید یک نظام خوب و ساختارمند داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه در حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی چالش‌هایی داریم که باید به قید فوریت برای‌شان چاره بیاندیشیم، گفت: بیش از یک‌سوم جمعیت مشهد حاشیه‌نشین هستند. ما باید با یکدیگر همراهی کنیم تا به شرایط غیر قابل بازگشت نرسیم. خود را مکلف بدانیم خدمت به مردم به معنای واقعی در دستور کار باشد. باید از تعارفات معمول بگذریم، زیرا مکاتبات زیاد و شوراهای متعدد مردم را سرگردان می‌کند.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد : استانداری به عنوان ستاد استان باید حداقل جلسات را داشته باشد. ما مسئولیت داریم، بایستی از همه ظرفیت‌های قانون استفاده کنیم. انتقال موضوعات به جلسات مکرر موضوعی را حل نمی‌کند، از نماینده دیوان محاسبات می‌خواهم رویکرد را عوض کنیم و اگر کسی می‌خواهد واقعا کار انجام دهد، به او کمک کنیم. بنده به عنوان نماینده عالی دولت در استان، حتما پشتوانه مدیران شجاع در حل مسائل مردم خواهم بود. البته که اگر کسی تخلفی کند، موضوع آن جداست.
مظفری گفت: محور دوم موضوع ارتقاء زیرساخت است که اتفاقات خوبی رقم خورده است. حمایت از سرمایه‌گذاران واقعی از استان باید داشته باشیم. در این حوزه وظیفه حاکمیت و بنده تامین زیرساخت است. قدم‌های خوبی برداشته شده اما حجم نیاز بیشتر از این موارد است که بتوانیم با کمک دوستان از ظرفیت‌ها استفاده کنیم و از راه‌های میان‌بر استفاده کنیم.
وی بیان کرد: باید آزادراه به مرز داشته باشیم و در اولویت باشد. قطار سریع‌السیر سال‌ها در دستور کار است و باید به آن رسیدگی شود. ما زیرساخت فراهم می‌کنیم اما نوع نگاه به توسعه مهم است. امروز باید نگاه اقتصادی به نگاه سیاسی اولویت‌ داشته باشد، باید در این نگاه سیاست به اقتصاد یارانه دهد و نگاه ما درآمدی برای استان باشد نه نگاه هزینه‌ای.
استاندار خراسان رضوی افزود: از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم تا سهم مناسب بودجه را داشته باشیم. به سراغ این برویم که از ظرفیت استفاده و تلفیق کنیم. گردش مالی اقتصاد غیررسمی در مرز دوغارون 3 برابر بودجه استان است که گردش مالی بزرگی است و می‌توانیم صندوق توسعه راه بیندازیم. از رئیس‌جمهور خواستم به استان خراسان رضوی اختیارات دهند و قرار شد مجموعه پیشنهادات تنظیم و ظرف یک ماه به دولت ارائه دهیم. 
مظفری ادامه داد: به‌عنوان استان خراسان باید تلاش کنیم حضور مستقیم در فضای موجود دیپلماسی داشته باشیم. باید در سفرهای خارجه مقامات مانند رئیس‌جمهور در ازبکستان و آقای قالیباف در تاجیکستان ظرفیت بخش خصوصی باشد تا استفاده کنند. حجم تسهیلات استان 267 هزار میلیارد تومان است و 110 هزار میلیارد تومان از استان خارج شده است که موضوع مهمی است و باید بررسی شود.
وی گفت: برای ثبت یک برند باید به تهران بروند در صورتی که باید دفاتر در استان مستقر شوند. برای ایجاد فضای وفاق و همدلی تلاش خواهیم کرد. براساس شعاری که دکتر پزشکیان داشتند و رهنمودهای رهبر تلاش خواهیم کرد انسجام و وفاق در استان داشته باشیم. از ظرفیت آستان قدس رضوی و همه استفاده و با کمک بخش خصوصی وفاق را عملی خواهیم کرد. از نیروهای با تجربه، توانمند و با باور داشتن به چارچوب و گفتمان دولت استفاده می‌کنیم. تلاش دارم اتاق فکر تخصصی داشته باشیم و مبنای تصمیم‌گیری ما خروجی این اتاق فکرها باشد. پارلمان زنان موضوعی است که امیدواریم در استان تشکیل دهیم که در مشارکت جدی بانوان را داشته باشیم. 
استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: از حوزه معاونت استانداری خواهش من این است که تلاش کنند از معاونین ادوار قبل استفاده شود و همچنین مجمع فرمانداران استان در حوزه سیاسی مدیریت کنند و بتوانیم در کنار هم قدم‌هایی برداریم.
مظفری افزود: باید دبیرخانه مجمع نمایندگان ادوار داشته باشیم و امیدوارم از مجموع این دبیرخانه‌ها جلسه مشترک استانداران، معاونین و فرمانداران ادوار بگذاریم تا از ظرفیت‌ها استفاده شود؛ اگر این قدم‌ها برداشته شود همدلی و وفاق صورت می‌گیرد.
استاندار خراسان رضوی در این مراسم ضمن تشکر از رئیس‌جمهور، هیأت دولت، وزیر کشور، اعضای شورای تامین، اداری، علمای اهل تسنن، اعضای ستاد دکتر پزشکیان گفت: از عزیزانی که پیگیر بودند بنده به خراسان رضوی بیایم قدردانی کرده و بدون تردید نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی یکی از ظرفیت‌های خوب هستند و امیدوارم همراهان همیشگی ما باشند. همچنین از زحمات و تلاش‌های سردار نظری بزرگوار تشکر می‌کنم و مطمئن هستم در ادامه راه در کنار ما خواهند بود.

http://www.SecretNews.ir/fa/News/1284443/وزیر-کشور--مطمئن-باشید-هیچ-دخالتی-در-انتخاب-استانداران-نبوده-و-نخواهد-شد
بستن   چاپ