اخبار محرمانه

آخرين مطالب

«وارونه‌نمایی و تحریف»؛ حمله کیهان به روحانی اخبار محرمانه از منابع دیگر

«وارونه‌نمایی و تحریف»؛ حمله کیهان به روحانی
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
آقای روحانی با تکرار افسانه دروغین امکان احیای برجام در سال 1400، آدرس گمراه‌کننده می‌دهد.
بازار
وی در دیدار با اعضای شورای مرکزی مجمع ایثارگران گفت: «قبلاً فرصت‌های خیلی خوبی در مذاکرات داشتیم ولی به خاطر اینکه آن آقا رئیس‌جمهور شود و این آقا نشود، فرصت‌ها را از دست دادیم».
وی افزود: «نگذاشتند! تا روحانی ناموفق باشد! علت اینکه هفته‌های آخر کوتاه آمدم برای این بود که فکر کردم این‌ها می‌خواهند به توافق برسند ولی به اسم من نباشد و به اسم رئیس‌جمهور بعدی باشد. گفتم باشد و در شورای ‌عالی امنیت ملی هم گفتم این توافقی که همه قبول داریم باید اجرا شود، بناست در دولت من نباشد و در دولت بعدی باشد.»
اما واقعیت چه بود؟ رجانیوز در این‌باره نوشت: فروردین 1400 و با اصرار دولت روحانی برای احیای برجام، رهبر انقلاب سه سیاست قطعی «لغو تحریم، تضمین و راستی‌آزمایی» را به عنوان خطوط قرمز توافق جدید اعلام کردند و تیم مذاکراتی ایران به ریاست عباس عراقچی برای احقاق این شروط راهی وین شد.
علی واعظ مسئول میز ایران در گروه آمریکایی بحران و از دوستان نزدیک رابرت مالی که مسئولیت تیم آمریکایی را در مذاکرات احیای برجام برعهده داشت، فاش کرد که آمریکا به‌دنبال آن بوده تا در دولت روحانی تعلیق غنی‌سازی 20 درصد در ازای آزادی تنها یک میلیارد دلار از اموال کشورمان را اجرائی کند. این پیشنهاد اهانت‌آمیز آمریکا به ایران نشان می‌دهد که تیم بایدن صرفاً به دنبال بازگشتی نمایشی به برجام در ازای چند امتیاز پیش پا افتاده بوده است.
کاظم غریب‌آبادی، معاون کنونی وزارت خارجه که آن زمان عضو تیم مذاکره‌کننده بود، اعلام کرد که آمریکا شروط زیاده‌خواهانه پرشماری برای توافق قرار داده است. او گفت که آمریکا کل تفاهم را به پذیرش ‌بندی درخصوص گفت‌وگوهای منطقه‌ای گره زده؛ حاضر به لغو دستور اجرائی تحریم تسلیحات نشده؛ حاضر به برداشتن 500 تحریم ترامپ علیه افراد و لغو تحریم کاتسا نشده؛ حاضر به ارائه هیچ تضمینی نشده، حاضر به بحث درباره پرداخت خسارات به ایران نشده؛ خواستار محدودیت‌هایی بیش از برجام شده؛ نپذیرفته که ابتدا آن‌ها باید تمامی تعهدات را انجام بدهند و پس از راستی‌آزمایی، ایران به اجرای تعهداتش بپردازد.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم، مشخص شد که ظریف و عراقچی در مذاکرات احیای برجام، به طرف آمریکایی تعهد داده بودند که در صورت بازگشت به توافق، راه «گفت‌وگوهای آتی» درباره مسائل موشکی و منطقه‌ای را باز کنند. 
مطالبات آمریکا در مذاکرات به حدی زیاده‌خواهانه بود که رهبر انقلاب در 25 فروردین 1400 صریحاً در برابر آن موضع گرفتند و فرمودند: «پیشنهادهایی که می‌کنند حتّی قابل نگاه کردن نیست». دولت سیزدهم پس از مواجهه با متن پر اشکال و خطرناکی که دولت روحانی قصد امضای آن را داشت، با تهیه دو متن جدید در مذاکرات وین حاضر شد.
علی واعظ اعتراف می‌کند که در دولت سیزدهم، ایران از لحاظ فنی با دست پر به مذاکرات آمد و متنی با جزئیات فراوان برای رفع تحریم به طرف مقابل ارائه کرد. او همچنین به نقل از اروپایی‌ها می‌گوید تیم جدید توانسته امتیازات بیشتری در حوزه رفع تحریم و راستی‌آزمایی به‌دست بیاورد و تصریح می‌کند که بر خلاف توافق دولت روحانی، در توافق دولت سیزدهم، آمریکا بسیاری از امتیازات را پیشاپیش به ایران خواهد داد. برخی از این بهبودها و امتیازات دولت سیزدهم در مذاکرات به این شرح بود: رد قطعی هرگونه گفت‌وگو در موضوعات دفاعی و منطقه‌ای؛ مستثنی شدن شرکت ملی نفت و بانک مرکزی از قانون کاتسا؛ الزام آمریکا به خارج کردن تعدادی از شرکت‌های مهم از لیست قرمز که آمریکا قبلاً آن را غیرقابل مذاکره دانسته بود؛ عدم مذاکره روی بندهای موسوم به «غروب آفتاب» برجام؛ لغو دستور اجرائی خرید و فروش تسلیحات با ایران؛ عقب راندن آمریکا از مطالبه نابودی سانتریفیوژهای نسل جدید؛ عدم خروج ادوات جدید صنعت هسته‌ای از کشور؛ انجام تراکنش حجیم مالی و راستی‌آزمایی آن در آغاز توافق؛ پذیرش پرداخت خسارت و هزینه بازگشت ایران به شرایط فنی دوران برجام. البته پس از این بهبودها، رخدادهایی از قبیل فتنه 1401 باعث شد تا طرف غربی با اشتباه محاسباتی، گفت‌وگوها را متوقف کند و توافق صورت نگیرد اما نگاهی به تعهدات خطرناک تیم عراقچی در مذاکرات وین نشان می‌دهد که عدم امضای توافق ادعایی روحانی تا چه حد تصمیم درستی بوده و ایران را از کشاندن به چه مذاکرات خطرناکی نجات داده است.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1356222/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام‌ تسلیت پادشاه و ولیعهد عربستان به رئیس‌جمهوری ایران

سامانه‌های بومی، مامور دفاع از حریم هوایی ایران

پیش بینی بورس دوشنبه 8 اردیبهشت 1404

قیمت اجاره خانه در منطقه 2 تهران چقدر است؟

آکسیوس: ترامپ منتظر نامه عاشقانه کیم است

حمله القسام به تانک مرکاوا و نظامیان رژیم اشغالگر

اوج گیری لابی ها برای انتخاب پاپ جدید

ولخرجی عربستان برای جولانی

کاخ سفید: «ترامپ» ترجیح می‌دهد با ایران به توافق برسد

احتمال جنگ هند و پاکستان وجود دارد

شروع پیچیده مذاکرات کارشناسی

توضیحات مدیرکل گمرگ درباره وضعیت جابجایی کالا در بندر شهید رجایی

چهره واقعی زن ایرانی در قاب سیما

آموزش یک گره روسری شیک و متفاوت

ناگهان انفجار؛ روایت‌های مستقیم از حادثه مهیب دیروز

رشد قیمت سکه و طلا؛ دلار در ایستگاه 82 هزار تومان ایستاد

توسعه روابط روسیه و سومالی محور مذاکرات موگادیشو

چهره ها/ استوری هوتن شکیبا برای مردم فداکار بندرعباس

انتقادها به تلویزیون بعد از حادثه انفجار بندر رجایی‌

برگزاری رزمایش مشترک فیلیپین و آمریکا در دریای جنوبی چین

زورآزمایی هند و پاکستان به مکران رسید

تعطیلی سینماهای سراسر کشور برای همدردی با بندرعباس

واکنش هنرمندان به حادثه تلخ بندرعباس

انتقاد رئیس‌جمهور درباره ماندن کانتینرها در بندر شهید رجایی

توصیه عباس عبدی به پزشکیان: باج ندهید

سینماگران آمریکای لاتین رو در روی ترامپ

ممکن است روبیو به تیم مذاکراتی آمریکا اضافه شود؟

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو: در انفجار بندر شهید رجایی خودروهای وارداتی زیاد آسیب ندیده است

واکنش حماس به انتخاب «حسین الشیخ» در جایگاه معاون «محمود عباس»

چهره ها/ عکس متفاوتی خانم بازیگر در کنار ماشین لاکچری

سفر در زمان؛ «ثریا اسفندیاری» در کنار کودکان بی سرپرست در تهران؛ سال 1333

ذخایر راهبردی موجود در بندر شهید رجایی امن هستند

اقدامات ترامپ در 100 روز اول و برهم خوردن نظم جهانی

جست‌وجوی پاپ در سینما

مدیر عامل مرکز مبادله ارز و طلا: نرخ ارز مسافرتی همان نرخ ارز توافقی خواهد بود

آخرین وضعیت فعالیت اقتصادی در بندر شهید رجایی

مدیر عاملی مرکز مبادله ارز و طلا: نرخ ارز مسافرتی همان نرخ ارز توافقی خواهد بود

ارتش پاکستان از هلاکت 54 تروریست در مرز با افغانستان خبر داد

انتظار داشتی از بهروز تقاضای ازدواج کنم؟!

تاکید رئیس جمهور بر حفظ و ارتقای روابط دوستانه ایران و زیمبابوه

حمله مجدد رژیم صهیونیستی به چادرهای آوارگان فلسطینی

موهای دخترکوچولو رو مثل پروانه درست کن

پاکستان: مداخله در 2 جنگ داخلی افغانستان اشتباه بود

4 سینمای محبوب پایتخت در نوروز 1404 مشخص شد

تذکر شفاهی شریعتی نیاسر درباره مذاکرات ایران و آمریکا

کالابرگ الکترونیکی با وصول منابع بودجه ادامه می‌یابد

رسانه عبری: از سرگیری جنگ در غزه یعنی تلفات و سرخوردگی بیشتر ارتش

رسوایی جدید در پنتاگون؛ تلفن شخصی ابزار شرط‌بندی و فرماندهی هگست

نظر داریوش ارجمند درباره فیلمنامه سریال ستایش

مراقبت های ضروری بعد از برنزه کردن پوست

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی