اخبار محرمانه

آخرين مطالب

آل اسحاق: نتیجه مثبت مذاکرات ایران و آمریکا به رفع تحریم ها کمک می‌کند سیاسی

آل اسحاق: نتیجه مثبت مذاکرات ایران و آمریکا به رفع تحریم ها کمک می‌کند
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - خبرآنلاین / یحیی آل اسحاق گفت: همکاران ما در عراق نگران سرمایه گذاری در ایران هستند و می گویند که اگر FATF تصویب شود، تکیلف ما هم معلوم می شود که با محدودیت سرمایه گذاری کنیم یا دستمان باز است. مجمع تشخیص مصلحت نظام، بررسی پیوستن به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT) و کنوانسیون پالرمو را در دستور کار قرار دارد. از همین رو، این سوال ایجاد می شود که بالاخره این دو لوایح پس از 15 سال، تصویب می شود یا خیر؟ 
در همین راستا، یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق، در گفت و گویی با خبرگزاری خبرآنلاین، درباره ارزیابی‌اش از فضای مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره تصویب لوایح مرتبط با FATF، بیان کرد: مدت هاست که درباره بحث لوایح مربوط به FATF صحبت شده و تقریبا همه نظرات بیان شده است،در حال حاضر نیز بعد از دستور مقام معظم رهبری، اعضای مجمع بار دیگر این لوایح را بررسی می کنند. 
وی ادامه داد: در این میان، دو کنوانسیون پالرمو و CFT، متفاوت از موضوع رابطه سازمان FATF با جمهوری اسلامی است. الان بحث درباره تایید یا عدم تایید این دو بند است. اگر این دو بند تایید شود، جدا از بحث رابطه ایران با این سازمان، نقش مهمی درباره کشورهایی که با آنان تعامل می کنیم، دارد. به طور مثال، ما الآن با کشور عراق ارتباط اقتصادی داریم و در بحث تجارت، حدود 12 میلیارد دلار به صورت رسمی طی مدت 14 سال، به عراق صادرات داشته ایم.
نگرانی عراق از سرمایه گذاری در ایران
وزیر اسبق بازرگانی گفت: اما در بحث سرمایه گذاری بلند مدت در کشور ما، یک ناترازی داریم و صادرات و واردات از عراق نیست. اگر شرایط آنان به گونه ای است که به کالاهای ما نیاز دارند، این شرایط پایدار نیست. برای پایدار بودن شرایط باید میان دو کشور، سرمایه گذاری بلندمدت انجام شود. یعنی یک سری فرصت هایی خالی در رابطه با کالاهایی که به کشور عراق صادر می کنیم، داریم.
آل اسحاق با بیان اینکه کشور عراق می تواند به ایران بیاید و سرمایه گذاری مشترک و بلند مدت در بحث شوینده یا مواد غذایی انجام شود، گفت: یا می تواند در شهرک های صنعتی مناطق آزاد، سرمایه گذاری بلندمدت انجام شود. همکاران ما در عراق نگران سرمایه گذاری در ایران هستند و می گویند که اگر FATF تصویب شود، تکیلف ما هم معلوم می شود که با محدودیت سرمایه گذاری کنیم یا دستمان باز است. 
مذاکرات به نتایج مثبتی برسد، خیلی از مسائل تحریم ها حل خواهد شد
این چهره سیاسی اصولگرا تصریح کرد: در کشورهای دیگر هم وضعیت به این شکل است، دولت آقای رئیسی زحمت کشیدند و ما جز 10 عضو رسمی سازمان بریکس شدیم اما در عمل، اگر بخواهیم صادرات داشته باشیم، نگرانی هایی دارند. مثلا کشور هند یا دیگر کشورها تحفظ دارند که قوانین بین‌المللی مانع کار شود. سازمان شانگهای هم همینطور است. اگر تکلیف FATF معلوم شود و از این حالت بشود یا نشود در بیاید، می تواند به نفع سرمایه گذاری بلند مدت باشد.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق درباره ارتباط میان مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا و بررسی لوایح مرتبط با FATF گفت: این دو موضوعات جداگانه ای هستند اما در انتها به هم مربوط هستند. همه این روابط و مذاکرات غیرمستقیم، اگر به نتایج مثبتی برسد، خیلی از مسائل تحریم ها حل خواهد شد. همانطور که گفته شده، مبنای مذاکرات غیرمستقیم بحث استفاده صلح آمیز و فعالیت اتمی ما است و هم بحث رفع تحریم ها.
باید بر اساس منافع ملی کشور تصمیم بگیریم
وی افزود: ما می گوییم اگر همه تحریم ها برداشته شود، شرایط اقتصادی بهتر می شود و باید بر اساس منافع ملی کشور تصمیم بگیریم. خوشبختانه رهبر انقلاب فرمودند که به تیم مذاکره کننده اعتماد دارند و هم تیم آگاهی هستند. اولویت کشور ما معلوم است و هم نتیجه این مذاکرات به رفع تحریم ها کمک می کند. 
آل اسحاق درباره نامه نمایندگان مجلس خطاب به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام برای توقف بررسی لوایح مرتبط با FATF گقت: در کشور ما دیدگاه های مختلفی وجود دارد. در مجلس هم به این گونه نیست که همه اعضا با FATF مخالف باشند و احتمالا 150 نفر دیگر موافق هستند. در رسانه ها هم موافق و مخالف وجود دارد. فضای جمهوری اسلامی به گونه ای است که به هر صاحب نظری اجازه بیان دیدگاهش را می دهد و ساختاری وجود دارد تا همه حرف ها را بشوند. ان‌شاءالله در مجمع به یک جمع بندی برسند که به نفع مردم تصمیم بگیرند. 
به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1355835/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله فرهیختگان/ برو این دام بر مرغ دگر نه

پیشتازی کرایه‌ها در تورم

ارسال محموله صادراتی و ترانزیتی به‌ مقصد گمرک شهید رجایی ممنوع شد

چرا بندر شهید رجایی مهم و استراتژیک است؟

پیشنهاد حماس برای تحقق آتش‌بس 5 ساله در نوار غزه

19 حملهٔ هوایی آمریکا به پنج استان یمن

توقف اکران «سفید برفی» در کشور‌های عربی

بی‌توجهی وزیر ارشاد به ترامپ در مراسم تشییع پاپ

بقائی: موضوع توان دفاعی در مذاکرات مطرح نبوده و نیست

آخرین وضعیت گفتگوهای مسقط از زبان خبرنگار صداوسیما؛ مذاکرات فقط هسته‌ای است و هسته‌ای می‌ماند

تسنیم خبر کذب درباره انفجار در بندرعباس را تکذیب کرد

زیدآبادی: ایران و آمریکا با آغاز مذاکرات، قدم در راهی بی‌بازگشت گذاشته‌اند

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا

جزئیات و حواشی گفتگوهای ایران و آمریکا در مسقط؛ موضوع توان دفاعی در مذاکرات مطرح نبوده و نیست

حضور ترامپ و همسرش در مراسم تشییع پاپ

خبر وزیر دفاع برای بازنشستگان نیروهای مسلح

درگیری «جورج کلونی» با مجری تلویزیونی جنجال برانگیز شد

سرمقاله جوان/ مذاکرات، منطق و اصول ایران

آمار شهدای غزه به 51 هزار و 495 نفر رسید

آینده از آنِ زنان است!

موسیقی ترسناک «ارباب حلقه ها» چقدر ساده بود!

علت خداحافظی استاد «علی نصیریان» از بازیگری

سکانسی از «متهم گریخت» که خود عوامل را هم به خنده انداخت

پیام امنیتی - سیاسی سفر بن‌سلمان به ایران از نگاه یک اصلاح طلب

رحیمی جهان‌آبادی: پس از به نتیجه رسیدن مذاکرات، پالرمو و CFT تصویب می‌شود

سرمقاله ابتکار/ چرا بهار 1400 نشد ولی امروز شاید بشود؟

آتش سوزی در چادرهای آوارگان در خان یونس

سرمقاله شرق/ تکه‌ای ناپیدا از مردم

رشد 15 هزار واحدی شاخص کل بورس

آتش‌سوزی گسترده‌ در فرودگاه لاهور پاکستان

ترامپ و زلنسکی در واتیکان دیدار کردند

چرا ضرغامی نگذاشت که دیپلم افتخار به «مریلا زارعی» داده شود؟

بالاخره فیلم جنجالی «پرویز شهبازی» بدون سانسور اکران می‌شود

سرمقاله همشهری/ چند جمله فراتر از خطای رسانه ملی

بلیط تهران میلان؛ سفر به ایتالیا با ارزان‌ترین نرخ پرواز

ترامپ و همسرش هم به مراسم تشییع پاپ فرانسیس آمدند

تظاهرات بزرگ مراکشی ها برای حمایت از مردم ستم دیده فلسطین

سکانسی که اشک «پری‌سیما» را درآورد

گزارش خبرنگار صداوسیما در مسقط از وضعیت مذاکرات؛ فضای بده بستان آغاز شده است

کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار کانال 80 هزار تومان را از دست داد

ادعای ترامپ درباره درخواست از نتانیاهو برای ورود کمک‌های انسانی به غزه

پس لرزه‌های خطای صداوسیما/ اتوبوس اتوبوس آدم می‌آورید، قطار قطار اشتباه می‌کنید!

چه شد که منافقین به سراغ هواپیماربایی رفتند؟!

بهترین روش تربیت کودک بدون تنبیه

چهره ها/ عکسی زیرخاکی و صمیمی از بیژن امکانیان و فریدون جیرانی

سی‌ان‌ان: دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا دشوارتر از قبل است

سرمقاله کیهان/ چگونگی مذاکره هوشمندانه و شرافتمندانه!

شلیک موشک از خاک یمن به فلسطین اشغالی

سومین دور مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط آغاز شد

حضور وزیر ارشاد در مراسم تشییع پاپ؛ صالحی، بایدن و ترامپ در یک قاب

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی