اخبار محرمانه

آخرين مطالب

قیمت سیب‌زمینی کاهش یافت؛ ورود محصولات بهاره به بازار اقتصادی

قیمت سیب‌زمینی کاهش یافت؛ ورود محصولات بهاره به بازار
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - رئیس اتحادیه بارفروشان تهران از ورود سیب‌زمینی بهاره به بازار خبر داد و گفت: این محصول از استان‌های جنوبی کشور وارد شده و با توجه به افزایش عرضه، قیمت‌ها روند کاهشی یافته‌اند.
 در ماه‌های پایانی سال 1403، بازار میوه و تره‌بار ایران با یک بحران تازه مواجه شد؛ افزایش چشمگیر قیمت سیب‌زمینی. محصولی که همواره یکی از اصلی‌ترین اقلام سبد مصرفی خانوارها به شمار می‌رفت، حالا با قیمت‌هایی روبه‌رو شد که برای بسیاری غیرمنتظره و حتی غیرقابل ‌باور بود. در برخی مناطق پایتخت، قیمت سیب‌زمینی به کیلویی 60 هزار تومان و حتی بیشتر هم رسید؛ عددی که آن را از سفره بسیاری حذف کرد و بازتاب‌های گسترده‌ای در رسانه‌ها داشت.
ماجرا به ماه‌های ابتدایی پاییز و زمستان بر می‌گردد؛ که بازار با کمبود این محصول مواجه بود و تقاضا بالا و در نتیجه قیمت‌ها نیز سرسام آور افزایش یافت. در این بازه زمانی انتقاداتی نیز به وزارت جهاد کشاورزی وارد بود که همچنان صادرات سیب زمینی ادامه داشت و این تبادلات را برای تنظیم بازار داخلی متوقف نمی‌کرد اما وزیر جهاد کشاورزی در گفت‌وگویی با ایسنا گفت: برای چنین شرایطی باید از یک سال قبل برنامه‌ریزی شود قانون اجازه توقف صادرات را به ما نمی‌دهد اما بر اساس برنامه‌ریزی‌های ما در سال آینده مشکلات مشابه نخواهیم داشت.
بازار
در بحبوحه گرانی، مسئولان وعده دادند که با ورود سیب‌زمینی‌های بهاره، بازار آرام خواهد شد. این وعده اما با تأخیر عملی شد؛ چرا که محصولاتی که قرار بود در اسفند وارد بازار شوند، به‌دلیل آسیب‌های اقلیمی، یا وارد بازار نشدند یا بسیار محدود عرضه شدند. در نتیجه، بازار تا هفته‌های پایانی فروردین، همچنان در التهاب بود.
برای کنترل وضعیت، بخشی از سیب‌زمینی‌های سال گذشته که در سردخانه‌ها نگهداری می‌شد، به بازار تزریق شد. هر چند این محصولات با قیمتی حدود 15 تا 20 هزار تومان عرضه می‌شدند، اما به‌دلیل کیفیت پایین‌تر نسبت به محصول نو، آن‌طور که باید نتوانستند عطش بازار را پاسخ دهند. از سوی دیگر، واردات مقطعی هم با قیمت‌هایی در حدود 29 هزار و 500 تومان انجام شد، اما حجم آن نیز محدود و اثربخشی‌اش کوتاه‌مدت بود.
اکنون و با گذشت بیش از یک ماه از آغاز سال، بالاخره سیب‌زمینی‌های بهاره وارد بازار شده‌اند که اکبر یاوری - رئیس اتحادیه بارفروشان تهران - در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: سیب‌زمینی نو یا بهاره از مدتی قبل وارد بازار شده و هم‌اکنون از استان‌هایی مانند جنوب کرمان، جیرفت، خوزستان و بندرعباس در حال عرضه است. با گرم‌تر شدن هوا، تولید و عرضه از استان‌هایی چون اصفهان و گرگان نیز آغاز خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در مرحله اول کشت، سرما به بخشی از محصولات آسیب زد، گفت: در مرحله دوم، حجم بیشتری از سیب‌زمینی وارد بازار شده که بر قیمت‌ها تأثیر گذاشته و موجب کاهش آن‌ها شده است.
یاوری درباره قیمت‌ها افزود: نرخ مصوب مشخصی برای سیب‌زمینی در میدان وجود ندارد، اما سقف قیمتی تعریف شده که فروشندگان نمی‌توانند از آن بالاتر بروند. سیب‌زمینی‌های سال گذشته که همچنان در سردخانه‌ها نگهداری می‌شود، با قیمت 15 تا 20 هزار تومان عرضه می‌شوند. در حالی‌که سیب‌زمینی‌های نو و بهاره در حال حاضر بین 23 تا 33 هزار تومان به فروش می‌رسند.
به گفته رئیس اتحادیه بارفروشان تهران، روزانه بین 700 تا 800 تن سیب‌زمینی به میدان میوه و تره‌بار تهران وارد می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1355642/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آرایش چشمی که همیشه و همه فصل مد است

اعلام جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در سال 1404

فرهاد بشارتی: پرسپولیسی هستم

لحظه ترور مقام نظامی روس در روسیه

خاطره تلخ «فرهاد بشارتی» از فوت پدر و مادرش

تصاویری از چند بازیگر معروف ایرانی وقتی بچه مدرسه‌ای بودند

چهره ها/ عکس پسر خارجی «یوسف تیموری»

ضرر کم‌درآمدها از قیمت‌گذاری دستوری شیر

پیش بینی قیمت طلا و سکه 6 اردیبهشت 1404

الشیبانی: سوریه هرگز تهدیدی برای اسرائیل نخواهد بود

تجاوز مجدد آمریکا به یمن؛ بمباران صنعاء و صعده

چهره ها/ رقابت این 2 عاشق داغ تر می شود؟

آقای نوید محمدزاده چطوری تو این سکانس نخندیدی؟

فرهاد بشارتی: خیلی دوست داشتم گاوداری داشته باشم ولی نشد!

پیام جدید احمدی‌نژاد به زبان انگلیسی؛ علت چه بود؟

پیش بینی بورس شنبه 6 اردیبهشت 1404

تغییر ترجیحات ارزی در فروردین

تیزری جدید از «دایناسور» که مورد توجه قرار گرفت

خاطره فرهاد بشارتی از برف سنگین در دوران کودکی

سرقت از خودروی بازیگر زن مشهور انگلیسی

واکنش تند محمد فاضلی به ادعای یک نماینده مجلس

حاشیه‌های جالب حضور رئیس‌جمهور در یک مسابقه فوتبال

واشنگتن‌پست: مقامات آمریکایی این روزها فقط درباره ایران حرف می‌زنند

عدم همراهی قیمت مسکن با کاهش دلار

یمن: آمریکا در مورد ناو هواپیمابر «ترومن» گمراه‌سازی می‌کند

زلنسکی درباره کریمه کوتاه آمد

چهره ها/ عکس یادگاری هومن و نگار با بازیگر «وحشی»

علی پروین: فوتبال رئیس‌جمهور خوب است

برگ برنده؛ چشم‌انداز مذاکره ایران و آمریکا

ایران: هرگز هیچ اقدامی در جهت بی‌ثبات‌سازی سوریه انجام نداده‌ایم

پیش بینی قیمت دلار 6 اردیبهشت 1404

چهره ها/ استوری ساره بیات برای تولد «کوروش تهامی»

خط قرمز ایران در برجام

اکسیوس: ویتکاف در راه عمان است تا در مذاکرات هسته‌ای با ایران شرکت کند

ام سلمه قاجار؛ شاهزاده‌ای خوشنویس در دربار قاجار / وقتی زنان از تاریخ ایران کنار زده شدند

تفاهم گازی بزرگ میان ایران و روسیه؛ جزئیات اعلام شد

پسکوف: سفر ویتکاف به مسکو دیپلماسی رفت‌وبرگشت است

چهره ها/ پُز دادن دوباره محمدرضا گلزار با چمدان های لاکچری اش!

مهدی پاکدل و برادران کیایی در یک مراسم دیده شدند

بازدید عراقچی از نمایشگاه کتاب مسقط

شکست عملیات ارتش رژیم صهیونیستی برای آزادی اسرای خود

تکریم مدیر کل بنیاد مازندران از مادر شهید سید جعفر مظفری در قائمشهر

تفاهم گازی بزرگ ایران و روسیه

برگزاری جلسه شورای امنیت درباره وضعیت سوریه

رایزنی وزرای خارجه ایران و عمان در مسقط

واکنش ایران به اقدام موهن دولت پاراگوئه علیه سپاه پاسداران

اکران داستان «سلیمان» و فیلمی درباره سانسور

خاطره بازی با ترانه سریال «وفا» و صدای محمد اصفهانی

ترامپ پیش از عزیمت به رم: در مورد ایران همه چیز به خوبی پیش می‌رود

وزیر دفاع: دشمن به دلیل قدرت بازدارندگی ما پای میز مذاکره می‌نشیند

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی