اخبار محرمانه

آخرين مطالب

وریر نیرو: «طالبان» تمکین نمی‌کند اقتصادی

وریر نیرو: «طالبان» تمکین نمی‌کند
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - پیام ما/ کمیساران آب افغانستان به‌بهانه نداشتن مجوز سفر به ایران، زیر بار نشست کمیساران نمی‌روند، ایران می‌گوید ما به افغانستان می‌رویم.
در پی سیلاب رودخانه هیرمند و سرریز سدهای «کجکی» و «ارغنداب» وزیر نیرو از برنامه‌ریزی برای سفر کمیساران آب ایران به افغانستان به‌منظور سنجش میزان آب رودخانه خبر می‌دهد. «عباس علی‌آبادی» به پیام‌ما می‌گوید بیش از پنج بار با طالبان برای برگزاری جلسه کمیساران مکاتبه کرده است. جلسه‌ای که بنا بر معاهده این‌بار باید به میزبانی ایران برگزار می‌شد، اما طرف افغانستانی می‌گوید مجوز سفر به ایران را ندارد. بنابراین، وزیر نیرو می‌گوید به‌دلیل اهمیت برگزاری این نشست برای کشور، ایران داوطلب سفر به افغانستان شده است. اجتناب طالبان از سفر به ایران درحالی‌است که از زمان زمامداری طالبان طی سه سال گذشته نه‌فقط حقابه ایران تأمین نشده است بلکه سازه‌های آبی افغانستان تمام سیلاب‌های این رودخانه فرامرزی را مهار و منحرف و از خاک ایران دور کرده است.
وزیر نیرو در پی اتفاقات اقلیمی هفته گذشته در رودخانه هیرمند در افغانستان و سیلابی شدن این رودخانه برای چندمین‌بار طی دو ماه گذشته، به پیام‌ما می‌گوید: «پنج نوبت از طرف افغانستانی درخواست کردیم که جلسه کمیساران آب تشکیل شود. آنها هم مدام وعده دادند. طبق قاعده و آنچه معاهده اعلام کرده است جلسه کمیساران آب باید یک نوبت در ایران و یک نوبت در افغانستان برگزار شود. آخرین جلسه به میزبانی افغانستان بود و باید این‌بار این نشست در ایران برگزار می‌شد. کمیساران افغانستانی این موضوع را مطرح کردند که نمی‌توانند مجوز سفر به ایران را دریافت کنند. به همین دلیل، ما پذیرفتیم جلسه در افغانستان برگزار شود. به‌زودی این سفر انجام خواهد شد. ما باید مرور کنیم که چه میزان از حقابه را باید دریافت کنیم.»
وزیر نیرو: موضوع برگزاری جلسه و سنجش میزان آورد آب هیرمند بسیار مهم است. بنابراین، کمیساران ما به افغانستان خواهند رفت
عباس علی‌آبادی در حاشیه افتتاح جشنواره شهید رجایی به پیام‌ما توضیح می‌دهد: «در یکی از سیلاب‌هایی که اتفاق افتاد، ما عددی بسیار کمتر از آنچه حقابه قانونی بود، دریافت کردیم. این عدد بین 60 تا 70 میلیون مترمکعب بود. بااین‌همه، ما در مورد آب در سیستان‌وبلوچستان به‌هیچ‌عنوان به موضوع حقابه بسنده نمی‌کنیم. با اینکه ما در مورد حقابه بسیار جدی هستیم، طرح تهلاب به‌سرعت در حال اجراست و انشالله در زمان مقرر و به‌سرعت به نتیجه خواهد رسید. انتقال آب از دریای عمان را هم در دستورکار داریم. انشالله به این طرح هم شتاب خواهیم داد.»‌
او همچنین مرور وضعیت منابع آبی کشور نیز می‌گوید: «طی 30 سال گذشته، میزان آب تجدیدپذیر از حدود 130 میلیارد مترمکعب به 103 میلیارد کاهش یافته و این موضوع باعث شده است سرانه آب تجدیدپذیر برای هر فرد از شش هزار مترمکعب به حدود یک‌هزار و 200 مترمکعب برسد. این آمارها به‌روشنی نشان می‌دهد وضعیت منابع آبی کشور، مطلوب نیست و نیازمند تغییر رویکردهاست.»
برای تأمین آب سیستان در انتظار کشور همسایه نخواهیم بود و طرح‌های تأمین آب قابل‌توجهی را دنبال می‌کنیم
بازار
مصرف بی‌نتیجه
 علی‌آبادی همچنین در مورد تشدید ناترازی تولید و مصرف برق که امسال از روزهای نیمه فروردین منجر به اعمال خاموشی سراسری شد، توضیح می‌دهد: «واقعیت ناترازی بر کسی پوشیده نیست. این ناترازی سال‌هاست که کشور را رنج می‌دهد. این ناترازی را باید فاصله میان مصرف و تولید تعریف کنیم. تولید ما در کشور رشد داشته است، اما این رشد به‌اندازه‌ای نیست که بتواند تقاضا را تأمین کند. اولویت نخست ما در تأمین برق برای‌ آینده، بهبود شدت انرژی است. یعنی واحدهایی را که GDP بیشتری تولید می‌کنند، در اولویت تأمین برق قرار خواهیم داد تا بتوانیم شدت انرژی را مدیریت کنیم. شدت انرژی پارامتری است که دو آیتم اصلی دارد. اگر چنانچه شاخص مصرف انرژی بالا برود، اما همزمان GDP کشور هم بالا رود بسیار هم عالی است. اما اینکه مصرف انرژی بالا باشد و درعین‌حال GDP پایین باشد، مناسب نیست. بنابراین، اولویت ما تأمین برق به واحدهایی است که بهره‌وری بهتری دارند. از برق نتیجه بهتری را برای اقتصاد کشور به ارمغان خواهند آورد. به بخش خانگی نیز توصیه می‌کنم محدودیت مصرف مربوط به بدمصرفی است، نه بخش‌هایی که در حد الگو مصرف می‌کنند.»
به‌گفته او، بازار کشور انواع مصارف غیراستاندارد را به خودش اختصاص داده است: «متأسفم از اینکه بگویم اغلب تجهیزاتی که در کشور فروخته می‌شود، شاخص‌های انرژی را رعایت نمی‌کنند. به این دلیل که قیمت برق قیمت یارانه‌ای است؛ این موضوع اساساً مورد توجه نیست. محدود کردن حد الگو باعث می‌شود خودبه‌خود مردم متقاضی استفاده از وسایل و تجهیزاتی باشند که مصرف بهینه انرژی دارند.»
به‌گفته علی‌آبادی، حدود 230 تا 240 میلیون لیتر یا معادل آن مترمکعب گاز برای تولید برق مصرف می‌کند. این، عدد بسیار بزرگی است: «در زمستان سهم قابل‌توجهی از این سوخت، سوخت مایع یعنی گازوئیل و مازوت است که سوخت گران‌قیمتی هم به حساب می‌آید.
چالش قابل مدیریت
وزیر نیرو با بیان اینکه ناترازی در آب و انرژی چالشی جدی اما قابل مدیریت است، توضیح می‌دهد: «ناترازی در حوزه آب و انرژی، یک واقعیت انکارناپذیر است. وزارت نیرو برای عبور از این چالش راهبردی، دو مسیر اصلی را دنبال می‌کند: یکی تمرکز بر افزایش تولید و دیگری مدیریت مصرف. هر دو مسیر، در کنار هم، می‌توانند پایداری منابع را تضمین کنند. شدت مصرف انرژی در ایران که حاصل نسبت انرژی مصرفی به تولید ناخالص داخلی است، بسیار بالا است. این یعنی انرژی زیادی مصرف می‌شود، بدون اینکه به تناسب آن، تولید اقتصادی کافی صورت بگیرد. این یک هشدار جدی برای اقتصاد ملی و سیاستگذاری در حوزه انرژی است.
به‌گفته او، درحالی‌که طی 47 سال گذشته ظرفیت تولید برق کشور بیش از 13 برابر شده، میزان مصرف به بیش از 23 برابر رسیده است. این فاصله، نشان‌دهنده رشد فزاینده مصرف و ضرورت مدیریت دقیق‌تر آن است. صنعت برق ایران امروز جزو پنج کشور برتر جهان از منظر توان تولید است و در ساخت تجهیزات و قطعات، به سطحی از خودکفایی و حتی صادرات رسیده‌ایم که افتخارآفرین است، اما این توان فنی نباید باعث نادیده گرفتن بحران مصرف شود.»
وزیر نیرو در بخش دیگری از سخنان خود، در مورد برنامه‌های وزارت نیرو در مدیریت مصرف نیز توضیح می‌دهد: «در جشنواره شهید رجایی، بهینه‌سازی مصرف انرژی باید یکی از شاخص‌های اصلی ارزیابی عملکرد دستگاه‌ها باشد. وزارت نیرو در سال جاری با 36 بسته مدیریتی، برنامه‌ریزی دقیقی برای عبور از اوج مصرف تدوین کرده و برای همه بخش‌ها از جمله خانگی، صنعتی و کشاورزی، الگوهای مصرف متناسب با شرایط اقلیمی و منطقه‌ای طراحی کرده است. وزارت نیرو متعهد است برق یارانه‌ای را در چارچوب این الگوها تأمین کند، اما مشترکانی که فراتر از الگو مصرف می‌کنند، باید یا اقدام به بهینه‌سازی مصرف کنند یا برق مورد نیاز خود را از بازار آزاد تأمین کنند.
او همچنین، با تأکید بر اینکه حل مسئله ناترازی نیازمند عزم ملی و مشارکت همگانی است، می‌گوید: «این وزارتخانه، هم از مسیر توسعه تولید پایدار و هم از راه مدیریت مصرف، برای رسیدن به تعادل در حوزه انرژی و آب تلاش می‌کند. اما موفقیت این برنامه‌ها، نیازمند همکاری همه دستگاه‌ها، مردم و رسانه‌هاست.»
طرح‌های متعدد
 صحبت‌های وزیر نیرو در شرایطی است که بنا به اعلام وزارت نیرو رفع ناترازی‌های موجود با اجرای 14 پروژه بزرگ در زمینه انرژی، میزان تولید برق در کشور به صد هزار مگاوات افزایش می‌یابد. همچنین، در بخش مدیریت تأمین و مصرف آب در کشور بازچرخانی آب و استفاده بهینه و مفید از آب با نهادینه کردن الگوی صحیح مصرف به‌عنوان مهمترین اقدامات این وزارتخانه در دستورکار است. 
طبق اعلام این وزارتخانه برای ایجاد 93 هزار مگاوات برق در کشور سرمایه‌گذاری شده و قرار است این میزان به‌زودی از مرز صد هزار مگاوات نیز عبور کند. شیب مصرف برق کشور نباید در هر سال با افزایش بسیار زیاد روبه‌رو شود.
همچنین، این وزارتخانه اعلام کرده است در حوزه آب نیز برنامه‌های جامعی را دنبال می‌کند که مهمترین آن کاهش مصرف بی‌رویه است. آورد آب کشور حدود 400 میلیارد مترمکعب است و در‌حالی‌‌که میزان مصرف آب نیز به 377 میلیارد مترمکعب افزایش یافته است.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1354788/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

با گردنبند ساده، یک دستبند زیبا بساز

پلیس معلم نیست

اقدام دولت برای کاهش مالیات ارزش افزوده اقلام ضروری چه تأثیری بر سبد معیشت دارد؟

نماهنگ احساسی سریال خاطره انگیز «آوای باران»

دبیر کمیسیون امنیت ملی مجلس: سرمایه‌گذاری هسته‌ای مشترک ایران با آمریکا صحت ندارد

ولایتی: تیم مذاکره کننده ایران کاملا با سیاست‌های بالادستی هماهنگ هستند

شرایط بعد از زلزله پرقدرت در تهران یک فاجعه ملی خواهد شد

صادرات پسته ایرانی در یک‌قدمی ممنوعیت

نحوه دریافت زمین رایگان در 1404 اعلام شد

چهره ها/ عکس متفاوت خانم بازیگر در چین

توییت سعید شریعتی درمورد تفاهم‌نامه آموزش و پرورش با سردار رادان

توافق با ایران می تواند برگ برنده صد روز نخست ترامپ شود

دست برتر رسانه‌ای ایران

درد بازار برنج با واردات دوا می‌شود؟

بهترین بازارها برای سرمایه گذاری در اردیبهشت 1404

رونمایی از شیوه جدید فروش گوشت و مرغ در ایران؛ الان بخر 31 روز بعد پول بده!

وزیر خارجه مصر: اسرائیل باید به طور کامل از خاک لبنان خارج شود

تقدیر حماس از موضع اردن در مخالفت با طرح‌های اخراج ملت فلسطین از نوار غزه

مستند «داستان سه زن» مقدمه سریال «سووشون» منتشر شد

پولیتیکو: ایران از موضع ضعف وارد مذاکرات نشده است

کرملین: مذاکرات ایران-آمریکا خطر جنگ در خاورمیانه را به حداقل می‌رساند

سردار فدوی: دشمن از بسیاری توانمندهای ایران اسلامی بی‌اطلاع است

یک دلیل کمتر گفته شده درباره زنانی که نمی‌توانند وزن کم کنند

تکرار برجام؟

آتش؛ زیر خاکستر بازار مسکن

دستیار پوتین: ویتکاف به مسکو سفر می‌کند

حضور نتانیاهو در بیست و چهارمین دادگاه پاسخ‌گویی به اتهامات فساد

آقای داریوش فرهنگ حرف‌هایتان را شنیدیم، اما باور نکردیم!

زمان برگزاری مذاکرات فنی-کارشناسی ایران و آمریکا تغییر کرد

کدام استان صدرنشین تجدیدپذیرهاست؟

هشدار گوگل به کاربران جیمیل درباره حمله فیشینگ خطرناک

علیرام نورایی: طرفداران زیاد «مردان آهنین» دلیل اجرایم بود

توقیف 2 شناور حامل سوخت قاچاق توسط سپاه

منابع لبنانی: بیروت سفیر ایران را به خاطر مواضعش اخیرش در شبکه اجتماعی ایکس احضار خواهد کرد

آموزش آرایش مناسب چشم با پلک کوتاه

ناترازی عملکرد

10 استان با کمترین و بیشترین نرخ تورم در فروردین 1404

تغییر نگرش افکار عمومی آمریکا نسبت به اسرائیل، فلسطین و حماس

مواضع ترامپ اروپا را به تسلیح مجدد سوق داده است

فرستاده سازمان ملل: نهادهای لیبی مشروعیت خود را از دست داده‌اند

گروسی: ایران از ذخایر اورانیوم کافی برای ساخت چندین کلاهک هسته‌ای برخوردار است

تبادل‌نظر در پکن

داستان طلای گمشده چیست؟

هنرنمایی پرحاشیه مازیار لرستانی در یک موزیک ویدئو!

رئیس پیشین سیا: مذاکرات ایران و آمریکا با شرایط فعلی کار آسانی نخواهد بود

ترامپ پس از تماس تلفنی با نتانیاهو: ما در همه مسائل در یک جبهه هستیم

بیانیه وزارت خارجه چین در آستانه سفر «عراقچی» به پکن

گوی شیشه ای را با کمک بچه ات بساز

مذاکره برای مهار جنگ‌افروزان

دنده عقب قیمت‌ها در بازار سکه و طلا؛ دلار در مرز 80 هزار تومان ایستاد

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی