نماینده مجلس: فعالیت پلتفرمهای طلا خطری بالقوه برای کشور است
اقتصادی
بزرگنمايي:
اخبار محرمانه - تسنیم/ عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه فعالیت گسترده پلتفرمهای فروش آنلاین طلا خطری بالقوه برای کشور است، گفت: عدم نظارت دولتت مجدداً منجر به تکرار تجربه تلخ مؤسسات اعتباری خواهد شد که نهایتاً با هزینه بیتالمال خسارات آن جبران شد.
احمد بیگدلی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به شعار سال و لزوم تحقق عملی آن، اظهار داشت: شعار سال همواره با نگاه دوراندیشانه و بررسیهای دقیق انتخاب میشود. اما متأسفانه در سالهای اخیر به اجرایی کردن این شعارها آنطور که باید توجه نشده و غالباً در حد بنر، بیلبورد و سربرگهای ادارات باقی مانده است.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری بیش از یک دهه است بر مسئله تولید و حمایت از آن تأکید دارند، افزود: اگر ما بهدرستی این شعارها را اجرایی میکردیم، نیازی به تکرار مجدد آنها از سوی رهبری نبود. حقیقت این است که ما در عملیاتسازی این شعارها عملکرد ضعیفی داشتهایم.
بیگدلی با تأکید بر اهمیت جذب سرمایههای بلااستفاده، بهویژه سرمایه ایرانیان خارج از کشور، گفت: هیچ راهی برای ساماندهی این سرمایهها جز از طریق تسهیلگری دولت وجود ندارد. دنیا هم به این سمت رفته که دولتها صرفاً نقش تسهیلگر، سیاستگذار و حمایتکننده را ایفا میکنند، نه سرمایهگذار که در این بین مجلس نیز وظیفه قانونگذاری برای تسهیل سرمایهگذاری مردم را بر عهده دارد. اگر واقعاً این نقشها بهدرستی عمل شود، بسیاری از مشکلات کشور در حوزه تولید و کاهش وابستگی به خارج از کشور برطرف خواهد شد.
بازار ![]()
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به تبلیغات گسترده پلتفرمهای فروش طلا و تبعات منفی فعالیت این پلتفرمها بر سرمایهگذاری در تولید گفت: ما در کشور گاهی تصمیمات احساسی و شتابزده میگیریم. برخی افراد با استفاده از رانتهای اطلاعاتی و عدم آگاهی مردم وارد عرصه میشوند و از اعتماد عمومی، بهویژه به نهادهای رسمی مانند صدا و سیما، سوءاستفاده میکنند.
وی ادامه داد: یک زمانی مردم ساعت خود را با پخش اخبار صداوسیما تنظیم میکردند. این یعنی اعتماد بالا. امروز هم همچنان صداوسیما نقش مهمی در اعتمادسازی دارد، اما باید دید پلتفرمهایی که این روزها در صداوسیما تبلیغ میشوند، آیا مجوز قانونی دارند؟ آیا واقعاً فعالیت آنها به نفع تولید کشور است؟ در بسیاری موارد، این پلتفرمها نهتنها مولد نیستند، بلکه سرمایههای سرگردان مردم که میتواند پشتوانه رونق تولید در کشور شود نیز به سمت خود جذب میکنند.
بیگدلی با انتقاد از نبود نظارت کافی بر فعالیت این نوع پلتفرمها، گفت: فعالیت گسترده پلتفرمهای فروش آنلاین طلا یک خطر بالقوه برای کشور است. مسئله اصلی در ارتباط با این پلتفرمها این است که وقتی به یک مجموعه مجوز داده میشود، دولت و نهادهای ذیربط باید بر عملکرد آن نظارت جدی داشته باشند و صرف اعطای مجوز کافی نیست. عدم نظارت مناسب ممکن است مجدداً منجر به تکرار تجربه تلخ مؤسسات مالی و اعتباری شود که نهایتاً دولت مجبور شد با هزینه بیتالمال خسارات آن را جبران کند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تاکید کرد: اگر نظارت جدی بر اینگونه فعالیتها صورت نگیرد، باز هم سرمایههای مردم در معرض خطر قرار خواهند گرفت. این همان مسئلهای است که باعث ایجاد فاصله بین مردم و حاکمیت میشود. مردم میگویند وقتی یک پلتفرم از رسانه ملی تبلیغ میشود، حتماً قابل اعتماد است اما بعد متوجه میشوند که نهتنها تولیدی در کار نیست، بلکه پشت ماجرا همانهایی هستند که با استفاده از رانت و روابط وارد این عرصه شدهاند و چند صباح دیگر نیز منابع مردم را به نفع خود مصادره میکنند.
لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1351075/