محمد هاشمی رفسنجانی: تهدیدات آمریکاییها فاقد پشتوانه است
سیاسی
بزرگنمايي:
اخبار محرمانه - ایرنا / عضو پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ما در هر چیزی با هم اختلاف نظر داشته باشیم اما در زمینه تمامیت ارضی، عزت، سربلندی، آب و خاک کشور، هیچ اختلافی با هیچکس نداریم.
محمد هاشمی رفسنجانی افزود: طبیعتاً در نظام مدیریتی و سازمانهای مختلف، مانند بانک مرکزی، اختلاف سلیقه وجود دارد اما در مسائل اساسی مانند تمامیت ارضی و سرزمینی کشور، همگان بر لزوم حمایت از سرزمین و نظام اتفاق نظر دارند و هیچ اختلافی در این زمینه وجود ندارد.
وی ادامه داد: دلیل این امر روشن است؛ در طول جنگ هشت ساله، هنگامی که دشمن به سرزمین ما حمله کرد، تمام مردم به دفاع برخاستند و اینگونه نبود که فقط قشر خاصی در این امر مشارکت داشته باشد. به همین دلیل، دشمن نتوانست حتی یک وجب از سرزمین و خاک ما را تصرف کند یا مسائل سرزمینی، ارضی، حاکمیتی یا حکومت ما را از بین ببرد. در دفاع از تمامیت ارضی، هیچ جناح یا قشر خاصی درگیر نبود و موضوع موافقت یا مخالفت مطرح نبود همه مردم نسبت به مسائل سرزمینی و حفظ آن وحدت نظر دارند.
بازار 
تهدیدات آمریکاییها فاقد پشتوانه است
وی در ارزیابی خود از اینکه ترامپ از یک سو تهدید و از سوی دیگر صحبت از مذاکره میکند، گفت: تهدیدات آمریکاییها فاقد پشتوانه است و احتمالاً با این هدف صورت میگیرد تا القاء کند «بیایید و مذاکره کنید».
عضو پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه آمریکا بارها تمایل خود را برای مذاکره با ایران اعلام کرده است، گفت: با این حال، ایران به دلیل بیاعتمادی به آمریکا، این درخواست را نپذیرفته و اعلام کرده است که مذاکره مستقیم انجام نخواهد شد.
تهدید موجب بی اعتمادی و تضعیف فضای گفتگو می شود
هاشمی رفسنجانی تصریح کرد: به نظر میرسد تهدیدات ترامپ جملگی تلاشی است برای تشویق طرف ایرانی به مذاکره اما ما به این مشی آقای ترامپ اعتماد نداریم چون همزمانی تهدید و مذاکره با هم را ناسازگار می دانیم و معتقدیم تهدیدها بهجای تسهیل مذاکره، موجب بیاعتمادی و تضعیف فضای گفتوگو می شود.
وی در تشریح اینکه ما به دنبال تولید بمب اتم نیستیم اما در عرصه دستیابی به فناوریهای حوزه های مختلف هستهای به فعالیت در این زمینه نیازمندیم، گفت: انرژی هستهای صرفاً کاربرد نظامی و بمب ندارد و از امکانات هستهای در حوزههای مختلف از جمله بهداشت، درمان و تولید انرژی نیز استفاده میشود.
این فعال سیاسی در ادامه عنوان کرد: در حال حاضر، تنها چند کشور معدود مانند آمریکا، روسیه و فرانسه توانایی تولید داروهای هستهای را دارند و این داروها را به سایر کشورها عرضه میکنند. معمولاً سایر کشورها داروهای مورد نیاز خود را از این چند کشور تهیه میکنند. با این حال، تهیه این داروها برای ایران با دشواریهای زیادی همراه بوده است.
هاشمی رفسنجانی گفت: از این رو، ایران با تلاش و سرمایهگذاری در این حوزه، اکنون خود یکی از تولیدکنندگان داروهای هستهای در جهان به شمار میرود و در صورت نیاز، این داروها را در اختیار سایر کشورها قرار میدهد. این امر در سایر زمینههای مرتبط با انرژی هستهای نیز صادق است.
وی با بیان اینکه ایران در زمینه تولید داروهای هستهای پیشرفتهای چشمگیری داشته و در حال حاضر یکی از صادرکنندگان این داروها به کشورهای نیازمند است، ادامه داد: از آنجا که همه کشورها قادر به تولید داروهای هستهای نیستند، نیازمندیهای خود را از همان چند کشور تولیدکننده تامین میکنند.
وی درباره نحوه انجام مذاکرات اظهار کرد: اصل انجام مذاکره، چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم، میتواند مفید باشد، با این حال از آنجایی که جزئیات تفاوت اساسی بین این دو روش را نمیدانم، نمیتوانم در مورد اصول و قواعد حاکم بر آنها اظهار نظر کنم.
هاشمی رفسنجانی افزود: به طور کلی، در مذاکره غیرمستقیم، لزومی به طرح یکباره تمام موضوعات نیست و میتوان به تدریج و به تناسب شرایط، به مسائل مختلف پرداخت.
وی تصریح کرد: اگر نسبت به طرف مقابل بیاعتمادی وجود داشته باشد و احتمال داده شود که هدف خاصی را دنبال میکند، بهتر است از مذاکره مستقیم اجتناب کرد و به مذاکره غیرمستقیم روی آورد چرا که مذاکره مستقیم وقتی گزینه ای مناسب تلقی می شود که اعتماد متقابل وجود داشته باشد.
آمریکایی ها در برجام بدعهدی کردند
عضو پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه ما در برجام به تمامی تعهدات خود عمل کردیم، اما متاسفانه آمریکاییها بدعهدی کردند و از این توافق خارج شدند، گفت: دلیل بیاعتمادی به آقای ترامپ نیز همین است. توافق برجام در زمان دولت دموکرات و پس از مذاکره بین ایران و پنج کشور دیگر از جمله آمریکا حاصل شد.
هاشمی رفسنجانی اضافه کرد: توافق برجام، گشایشهایی را برای ایران به همراه داشت و پیمان و قرارداد سودمند هم برای ایران و هم برای سایر طرفهای درگیر بهشمار میرفت. برجام امکان فروش نفت، بازگشت پول و لغو تحریمها را برای ایران فراهم میکرد. حتی برجام، طبق بند 7 منشور سازمان ملل که اجازه حمله نظامی به همه دنیا را میداد امکان حمله به ایران را لغو کرده بود به همین دلیل، برجام یک توافق بسیار مهم بود.
وی با بیان اینکه توافق برجام در زمان ریاست جمهوری آقای اوباما به امضا رسید. اما پس از روی کار آمدن ترامپ، او به مخالفت با برجام پرداخت و مدعی شد که این توافق به نفع ایران است و اوباما امتیازات زیادی به ایران داده است.
این فعال سیاسی ادامه داد: برجام با پذیرش ایران و چند کشور دیگر به تصویب رسید، اما آمریکا از آن خارج شد و سه کشور اروپایی نیز به تدریج از انجام تعهدات خود سرباز زدند و به این ترتیب، برجام اثربخشی خود را از دست داد.
لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1350087/