توصیه ویژه کرباسچی به عراقچی یک روز مانده به مذاکره ایران و آمریکا در عمان
سیاسی
بزرگنمايي:
اخبار محرمانه - خبرآنلاین / کرباسچی درباره مذاکرات ایران و آمریکا به خبرآنلاین گفت: کسی که الان دارد وارد این میدان میشود، واقعا باید به عنوان یک سرباز شهادتطلب نه به فکر آبروی خود باشد، نه به فکر اینکه چه کسی در مجلس شعار میدهد یا چه کسی توییت میزند یا توهین میکند. اگر میخواهند مصلحت کشور و مردم و وضعیت بهتری را برای آینده انقلاب و نظام می رقم بزنند، واقعا باید شهادتطلبانه وارد شوند.
غلامحسین کرباسچی، دبیرکل پیشین حزب کارگزاران سازندگی در بخشی از گفتگو با خبرآنلاین درباره مذاکره ایران و آمریکا به ارزیابی تیم مذاکره کننده ایران در مذاکرات روز شنبه بین ایران و آمریکا، پرداخت و گفت: به هر حال بضاعت جمهوری اسلامی اینها هستند؛ ما که نمیتوانیم از خارج دیپلمات وارد کنیم. بالاخره آقای عراقچی هم تجربهای طولانی دارد و مدتها با آقای ظریف و دیگر دیپلماتهای برجسته کشور ما کار کرده است. در خود وزارت خارجه هم هنوز نیروهای فعال و توانمند وجود دارند.
وی افزود: اگر تیم موجود وزارت خارجه و آقای عراقچی باشند و از دیگران هم مشورت بگیرند، امیدواری وجود دارد؛ چرا که مذاکره یک کار شخصی و فردی نیست بلکه جمعی است. در این سالها هم توان دیپلماسی وزارت خارجه، به غیر از ستارههای برجستهای که در گذشته بودند و الان کنار هستند، نشان داده شده است؛ در جاهایی که به وزارت خارجه میدان داده شده و از آن خواسته شده که مساله ای از طریق دیپلماسی حل شود کار خود را به طریق مثبتی پیش برده است. الان هم اگر دست آقایان باز گذاشته شود، به نظرات آنها بها داده شود و نظرات کارشناسی آنها پذیرفته شود توان دیپلماسی داریم.
بازار ![]()
این چهره شاخص اصلاح طلب گفت: توصیه من این است که در این مقطعی که میتواند برای کشور سرنوشتساز باشد از آدمهای باتجربه استفادهکنند، دچار احساسات نشوند، با مسائل معقول برخورد کنند، موقعیت بسیار مهمی است و ضمن اینکه میتواند مردم را امیدوار و بسیاری از مسائل کشور را حل کند، هم میتواند مثل گذشته برخوردهای ناشیانه دوره آقایان احمدینژاد و رئیسی اتفاق بیفتد که عدهای به سفر بروند، مصاحبه تلویزیونی انجام دهند و برگردند اما هیچ اتفاقی نیفتد.
کرباسچی گفت: افرادی که میروند ضمن آنکه باید هم از توان کارشناسی دستگاه خود مثل مشاورین استفاده کنند، و هم مقداری تهور و جرات چنین میدانی را به خود بدهند که بتوانند راهی را باز کنند. به هرحال یک بنبست بسیار ریشهداری در وضعیت سیاسی و خارجی کشور وجود دارد. شکستن این بنبست به یک تهور و ازخودگذشتگی هم احتیاج دارد. یادمان نمیرود که وقتی کشور درگیر جریان جنگ تحمیلی هشت ساله بود، و همه نوع خسارت مادی و معنوی به کشور وارد میشد، کسی که توانست با یک تهور و شجاعت این بحران و دوره سخت از سر کشور بگذراند مرحوم آقای هاشمی بود؛ ایشان با جرات پیش امام رفت و گفت که من حاضرم قطعنامه را امضا کنم، بعد من را به عنوان مسئول جنگ محاکمه کنید و حتی اعدام کنید. قاعدتا این حرف و صحبت هم طوری نبود که جنبه تبلیغاتی داشته باشد؛ این حرف درواقع پشت پرده و بین ایشان و امام محرمانه بود. ایشان خیلی هم تعارف نداشتند و واقعا حاضر بودند که کشور را از این بحران و بنبست عبور دهند، ولو آنکه به قیمت آبرو، حیثیت و حتی جانشان تمام شود.
وی افزود: فکر میکنم الان هم باید این تجربهها و نگاهها را داشته باشیم. کسی که الان دارد وارد این میدان میشود، واقعا باید به عنوان یک سرباز شهادتطلب نه به فکر آبروی خود باشد، نه به فکر اینکه چه کسی در مجلس شعار میدهد یا چه کسی توییت میزند یا توهین میکند. اگر میخواهند مصلحت کشور و مردم و وضعیت بهتری را برای آینده انقلاب و نظام می رقم بزنند، واقعا باید شهادتطلبانه وارد شوند. شهادت زمانی با تیر و تفنگ است و زمانی هم با همین بدو بیراه گفتنها، سخنرانیهای پیش از دستور و پس از دستور، شعار و اینهاست. واقعا دیپلماتها باید روحیه شهادتطلبانه داشته باشند و با شجاعت، ازخودگذشتگی و تهور وارد این میدان شوند.
لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1349975/