اخبار محرمانه

آخرين مطالب

اهمیت روابط چین و ایران از نگاه ولایتی سیاسی

اهمیت روابط چین و ایران از نگاه ولایتی
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - مهر / مشاور امور بین‌الملل رهبر جمهوری اسلامی ایران با انتشار یادداشتی در یک رسانه چینی نوشت: چین و ایران دو کشوری هستند که رابطه بسیار طولانی و چند هزار ساله دارند.
علی اکبر ولایتی، مشاور امور بین‌الملل رهبر جمهوری اسلامی ایران با انتشار یادداشتی در یک رسانه چینی نوشت: چین و ایران دو کشوری هستند که رابطه بسیار طولانی و چند هزار ساله دارند و علت آن قرابت اخلاقی و معنوی در ارتباطات تاریخی بدون هرگونه تنش و درگیری بوده است.
بازار
متن کامل این یادداشت به شرح زیر است:
ایران و چین با سابقه تاریخی هزاران ساله از پیوندهای عمیق معنوی برخوردارند. هیچ یک از دو کشور خاطره تلخی از یکدیگر ندارند و همواره در صلح و تردد متفکرین و تجار و و عرفا و بزرگان معنوی بوده‌اند. بررسی آثار ادبی و هنری دو کشور نشان می‌دهد هر دو کشور با سابقه طولانی تاریخی ظرفیت‌های مناسبی برای از سر گیری و بازسازی روابط راهبردی دارا می‌باشند.
بعضی از نمونه‌های بسیار ارزشمند مدعای ما را در این رابطه تنگاتنگ فکری، ادبی و معنوی اثبات می‌کند. سعدی یکی از برجسته‌ترین شعرای ایران و جهان در قرن هفتم می‌زیست و مجموعه آثار وی اعم از شعر و نثر و … به لحاظ جامعیت و عمق در دنیا بی نظیر است. ابن بطوطه جهانگرد مسلمان مراکش در نیمه اول قرن هشتم به چین سفر کرده بود و در آن سفر میهمان خاقان چین بود. در آنجا پذیرایی بسیار خوبی از او انجام شد و در انتهای سفر پادشاه چین یک کشتی برای سفر به آسیای جنوب شرقی در اختیار او قرار داد.
ابن بطوطه در کتابی با عنوان رحله ضمن شرح چگونگی دیدارش از این کشور، مطالب ارزشمندی آورده است که نمونه‌ای از آن در کتاب رحله آمده است:
که امیرزاده چینی او را بدرقه می‌کرد و در کنار آنها یک قایق با نوازندگان و خوانندگان همراه او بود و وی می‌نویسد که آنها اشعار مختلفی به زبان‌های چینی، عربی و فارسی می‌خواندند و با اینکه ابن بطوطه فارسی نمی‌دانست ولی نوشته شده که یک قطعه شعر فارسی از سعدی را خوانندگان بیشتر می‌خواندند طوری که او کاملاً شعر را درک کرد.
بخشی از شعر به این ترتیب است:
تا دل به مهرت داده ام در بحر فکر افتاده‌ام
تا در نماز ایستاده ام گویی به محراب اندری
نتیجه‌ای که از این ارتباطات فرهنگی می‌گیریم این است که از گذشته دور ایران شین جیانگ و سی زانگ را جزئی از چین می‌داند و این ادعای برخی کشورها که سی زانگ را جزئی از چین نمی‌داند بی جا می‌داند.
اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران ابتدا به دعوت اینجانب آقای وو شه‌چیان وزید خارجه وقت چین به ایران آمدند و بعد از آن به دعوت ایشان در سال 1361 به چین سفر کردم که سفر بسیار کلیدی بود زیرا دو کشور در کمال صمیمت پایه روابط جدیدی را بعد از انقلاب پایه گذاری کردند.
مطابق آن در مرحله‌ای دیگر مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی ریاست محترم وقت مجلس را اینجانب در سفر به چین همراهی کردم. سفر بعدی در معیت حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای که در آن زمان رئیس جمهور بودند در سال 1368 انجام شد و به برکت وجود ایشان قراردادهای بسیار ارزشمندی بین دو کشور امضا شد.
اکنون با توجه به تغییرات اوضاع بین‏ بین‌المللی، چین و ایران بیش از گذشته نیاز به همکاری دارند و هر دو کشور گام‌های مثبتی در زمینه تحکیم و گسترش روابط برداشته‌اند که مهم‌ترین آنها برنامه همکاری جامع، عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای و بریکس که با کمک و تسهیلات چین و روسیه برای ایران فراهم شد و پایه روابط بسیار ارزشمند و محکمی را بین دو کشور مشخص می‌کند.
هر چه زمان می‌گذرد نزدیکی کشور ایران و چین بیشتر می‌شود و بنده گمان می‌کنم که در آینده نزدیک این همبستگی بیشتر خواهد شد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1349537/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرپرست اداره کل بنیاد شهید اصفهان با خانواده جانباز شهید عرفان در کاشان دیدار کرد

تحریم های جدید آمریکا علیه یمن

کمالوندی: معاون گروسی به تهران می‌آید

روایتی از پاسخ رهبرانقلاب به درخواست ویژه وزیر دفاع عربستان

لاوروف و روبیو، تلفنی گفت‌وگو کردند

حضور عراقچی در مراسم روز ارتش در مسکو

پیام تسلیت مدیر کل بنیاد استان سیستان و بلوچستان در پی درگذشت مادر شهیدان نارویی

کشف مجسمه‌ای 7 هزار ساله شبیه به فرازمینی‌ها در کویت

فارن پالیسی: نتانیاهو جنگ دوم غزه را آغاز کرده است؟

استیو ویتکاف کیست؟

گل های رونده ای که دیوار حیاط و بالکن را رویایی می کنند

حمله جنگنده های آمریکایی به یمن

ترامپ: با چین به توافق خوبی خواهیم رسید

تهران در محاصره 55 بحران

هرکسی را که مخالف ما بوده و یا هست را حذف می‌کنیم!

چهره ها/ شوخی جالب مهدی قایدی با محسن تنابنده

چهره ها/ عجیب ترین و جالب ترین مانتویی که دیده‌اید!

بازی بزرگ‌تر پشت درهای بسته

چرا «خشایار الوند» برای هنرمندان مهم است؟

داستان حسن صباح: معمار اولین سازمان تروریستی تاریخ

زخمی شدن پیرمرد کشاورز فلسطینی به ضرب گلوله شهرک نشینان صهیونیست

همای «پایتخت» کاراکتری که در سریال‌ها نیست؛ تکذیب‌های عجیب سیما!

اکران مردمی فیلم «صیاد» با حضور هومن برق‌نورد و نادر سلیمانی

نگاهی به کارنامه «سعید روستایی»/ کارگردانی که همه فیلم هایش درخشیدند

سیده ملک خاتون؛ زن آهنین تاریخ ایران، اولین حاکم زن شیعی که بود؟

تابناک مدعی شد: جزئیاتی جدید از مذاکرات مسقط

عباس عبدی: تندروهای طرفدار شبه‌‏علم نقشی مخرب در دوره کرونا داشتند

بُهت بازار خودرو از شوک رانا

ترامپ: ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای داشته باشد

دیدار فرماندهان ارتش و سپاه باهمدیگر در آستانه روز ارتش

قهرمانی تاریخی تیم ملی بسکتبال زنان در غرب آسیا

مالیات از خانه‌های خالی فقط خالی‌بندی شد!

جزئیات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان؛ پرداخت وام کارگران بازنشسته 500 میلیون ریالی شد

کن نیوز مدعی شد: ورود 2 هواپیمای جدید به ناوگان هوایی کشور

اتحادیه اروپا در پی تغییر معادلات: آیا تجارت با آمریکا محدود خواهد شد؟

از گره خوردن تولیدات سینمایی تا حواشی یک کنسرت رایگان

نگاهی به کیفیت چند سریال خانگی به بهانه شروع موفق «وحشی»

سفر عراقچی به مسکو در یک برهه حساس

عیادت مدیرکل بنیاد مازندران با سه خانواده شهید در نکا

استقبال از واقعیت

اصلاح‌طلبان رادیکال علیه توافق!

گزارش صداوسیما از ماجرای توزیع عادلانه یارانه انرژی

نفوذ به مطبخ مادربزرگ‌ها در مستندی که صابر ابر ساخت!

واکنش سازمان ملل به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

توضیحاتی درباره دیدار رهبر انقلاب و «خالد بن سلمان»

مادر شهیدان والامقام «پسندی» به فرزندان شهیدیش پیوست

نرخ سود بین‌بانکی افزایش یافت

ویدیویی از بهرام افشاری به مناسبت پایان «پایتخت 7»

از حاشیه تا متن نمایش عمومی پایتخت7 در برج میلاد

نگاه غلط به غریز جنسی در نوجوانان

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی