لاوروف: اروپا و آمریکا بانیان درگیریها در جهان هستند
بین الملل
بزرگنمايي:
اخبار محرمانه - ایرنا / وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه رویکرد اروپا نسبت به روسیه تهاجمی است، گفت: قبل و بعد از جنگ جهانی دوم، به ترتیب اروپاییها و آمریکاییها بانیان درگیریها در جهان بودهاند.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، سرگئی لاوروف در گفت و گو با خبرگزاری تاس با اشاره به مواضع کشورهای اروپایی در قبال مسکو افزود: اروپا بار دیگر نگرش خصمانه خود را نسبت به روسیه نشان میدهد، اما تمام تراژدیهای قبلی جهانی با اقدامات تهاجمی اروپا آغاز شد.
وی اظهار داشت: ما هماینک شاهد موج دیگری از خصومت اروپا با کشورمان هستیم.
وزیر امور خارجه روسیه یادآور شد: همه تراژدیهای جهانی مانند جنگهای ناپلئونی، جنگ جهانی اول و جنگ جهانی دوم با اقدامات تهاجمی اروپا آغاز شد.
لاوروف تصریح کرد: تنها پس از جنگ جهانی دوم، زمانی که اروپا ضعیف شد، آمریکاییها رهبران «جهان به اصطلاح آزاد» شدند و سپس این آنها بودند که آغازگر بیشتر درگیریها در کره زمین بودند؛ قبل از آن، همه فجایع از اروپا سرچشمه میگرفتند.
بازار 
پیش از این نیز دیمیتری مدودف معاون شورای امنیت ملی روسیه، سهشنبه 19 فروردین 1404 گفته بود: آمریکا و غرب با جنگ نیابتی با روسیه در اوکراین، جهان را به سمت جنگ جهانی سوم سوق دادهاند.
رئیس جمهور روسیه 21 فوریه 2022 (دوم اسفند 1400) با انتقاد از بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه 24 فوریه (5 اسفند 1400) نیز «عملیات ویژه نظامی» را در اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد که این درگیری همچنان ادامه دارد.اتحادیه اروپا و آمریکا به دنبال شروع درگیری، نسبت به اعمال تحریمهای گسترده علیه روسیه و همچنین ارسال کمکهای نظامی به اوکراین اقدام کردهاند.
پیش از این، ستوننویس رسانه دولتی ریانووستی روسیه با اشاره به آغاز روند مذاکرات مسکو و واشنگتن و برقراری تماس تلفنی میان رهبران دو کشور نوشت: ترامپ میخواست تا عید پاک (20 آوریل 2025) همه چیز را حل کند تا بتواند با پوتین دیدار کند و پایان جنگ را اعلام نماید. اما تحقق شرایط روسیه - که نه جدید است و نه محرمانه، بلکه کاملاً شناخته شده - به این سرعت ممکن نیست. همچنانکه ترامپ نمیتواند از غرب جمعی بخواهد که عملاً از هرگونه طرح الحاق اوکراین به ناتو صرفنظر کند نه صرفاً قول دهند که از «آتلانتیکسازی» اوکراین دست بردارند - گویی مسکو نمیبیند که آنها میخواهند این کار را زیر نقاب «اروپاییسازی» انجام میدهند.
پتر آکوپوف معتقد است: در این شرایط، ترامپ با یک دوراهی مواجه است: 1. ادامه مذاکرات با پوتین با این امید که در نهایت به توافق برسد (یعنی تضمین کند که اوکراین از کنترل غرب خارج میشود). و 2. تحمیل خواستهها با فشار و ارعاب، با این تصور که میتواند پوتین را وادار به تسلیم کند و توافق را تسریع نماید.
لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1349425/