اخبار محرمانه

آخرين مطالب

از بدعت تا دیپلمات‌شدن «جریان هسته اصلی دولت سابق» تحلیل ویژه

از بدعت تا دیپلمات‌شدن «جریان هسته اصلی دولت سابق»
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
داوود حشمتی|جریان نزدیک به هسته اصلی دولت قبل‌ دچار یک تضاد و تعارض شده که نمی‌توانند (یا نمی‌خواهند) حرف اصلی و مخاطب نهایی خودشان را معرفی کنند. آنها بدون مخاطب از یک «بدعت» در جمهوری اسلامی حرف می‌‌زنند؛ بدعتی که در آن ایران (به‌عنوان ام‌القرای جهان اسلام) وظیفه خود را در قبال کشتار غزه به دست فراموشی سپرده است و آن را اعمال نمی‌کند. آنها با جملاتی که عامدانه در آن عبارات «انقلابی» و «دیپلمات» استفاده شده، کنایه می‌زنند: «نظام انقلابی ما در دفاع از غزه بی‌پناه، غیر از حرف دیپلماتیک و محکومیت، در میدان نبرد هم وظایفی دارد».
درست در روزهایی که پاسخ نامه ترامپ آماده و مفاد آن عمومی می‌شود، در تهران حرف از «ترور ترامپ» می‌زنند. در‌حالی‌که نتانیاهو در واشنگتن‌ تلاش می‌کند در دیدار با ترامپ مانع از هر نوع توافقی شود که در آن جمهوری اسلامی به بقای خود ادامه دهد، در همین ایام ناگهان کمپینی فعالیتش را آغاز می‌کند تا به «ام‌القرای جهان اسلامی» وظایفش را یادآوری کند. کمپینی که مهم‌ترین و صریح‌ترین موضع‌گیری‌های آن متعلق به حلقه نزدیک به تفکر جلیلی و دولت قبل است.
از ثبت‌نام میلیونی تا کنایه به قول صادق
آنها در همان روزهای اول وقایع غزه، کمپین «حریفت منم» را راه‌اندازی کردند؛ کمپینی که به ادعای خبرگزاری دولت قبل «در کمتر از 72 ساعت بیش از یک‌میلیون‌و 500 هزار نفر برای اعزام به سرزمین‌های اشغالی اعلام آمادگی کرده‌اند و کماکان روند ثبت‌نام ادامه داشت». همان‌ها حالا شروع به تشکیک کرده‌اند. این روزها آنها دچار تضاد و تعارض شده‌اند. برای همین در توییت‌ها و مطالب خودشان مدام کنایه می‌زنند‌ به عملیاتی‌نشدن حمله نظامی به اسرائیل موسوم به وعده صادق 3. این جماعت که خودشان را «هسته سخت نظام» معرفی می‌کنند، در یک نقطه سیاست خارجی و داخلی مدنظرشان تقاطع پیدا می‌کند؛ جایی که برای اجرای قانون حجاب دست به تحصن زدند.
سیاست خارجی در امتداد سیاست داخلی
این جمله مشهوری است که سیاست خارجی هر کشوری در امتداد سیاست داخلی آن تعیین و تعریف می‌شود. برای آنها نیز همین قانون صدق می‌کند. همان‌طور که در داخل خواهان برخورد حداکثری و اجرای قانون حجاب هستند، در خارج نیز درگیری حداکثری نظامی را توصیه می‌کنند. از نگاه آنها چه در داخل (با بی‌حجاب) و چه در خارج (با اسرائیل و آمریکا) باید با یک سیاست رفتار کرد: «ضربه اول را به مخالف و دشمنت سنگین وارد کن». آنها خودشان هم به‌خوبی می‌دانند که قانون حجابی که نوشته شده، قابلیت اجرائی ندارد. نه سیستم قضائی و نه سیستم انتظامی توانایی این را ندارد که صبح تا شام با بی‌حجابان برخورد قضائی و انتظامی کند. برای همین انتظار دارند تا برخوردهای سخت‌گیرانه اولیه باعث شود تا افراد خودشان تسلیم شوند. در سیاست خارجی نیز همین رویه را دنبال می‌کنند. از نگاه آنها سیاست واقعی و درست این بود که در قبال حمله زمینی اسرائیل به غزه، ایران تمام منطقه را به آتش بکشد. این توصیه‌ای بود که همان روزها نیز داشتند. اما حالا دچار احساس یأس و سرخوردگی از یک سو و خشم و نفرت از سوی دیگری شده‌اند. همان‌هایی که پیش‌تر نظام را تهدید کرده بودند و به گفته فؤاد ایزدی باور داشتند «اگر هسته سخت به این نتیجه برسد که این نظام اسلامی نیست، از آن دفاع نخواهد کرد»، حالا معتقدند ایران وظیفه‌اش را در قبال فلسطین به‌درستی انجام نداده است.
بازار



از بدعت تا دیپلمات‌شدن
تنها به چند نمونه از این دست توجه کنید. وحید یامین‌پور، از معاونان وزیر در دولت قبل، در توییتی با خشم و اندوه نوشت: «وای بر ما اگر گفتار و رفتارمان ذره‌ای جبهه مقاومت را تضعیف کرده باشد. هر ضربه‌ای به خودمان آن‌چنان که شهامت‌مان را در فشار به رژیم صهیونیستی کم کرده باشد و آن سگ‌های خون‌خوار را در جنایات‌شان جسورتر کرده باشد، ما را هم در ریختن خون و تشدید رنج این کودکان شریک کرده است... وای بر ما».
فاطمه طالبی‌دارستانی، از معاونان وزارت کار دولت وقت که درباره تحصن حجاب مقابل مجلس نامش به میان آمده بود، موضوع را به وعده صادق 3 مرتبط کرده و معتقد بود: «‌خدایا! ‌به تعداد اشک‌ها و ضجه‌های کودکان و مادران غزه بر دنیا و آخرت کسی که با عملیات وعده صادق 3 مخالفت کرد، عذاب نازل کن». و در نهایت برادر داماد رئیس دولت وقت و از حلقه نزدیک به آن دولت و سعید جلیلی از یک بدعت سخن گفته است و می‌نویسد: «از‌جمله بدعت‌های خطرناک، نفی مسئولیت ما به‌عنوان ام‌القری در قبال مستضعفان و مسلمانان مظلوم غیرایرانی در دنیاست».
او عامدانه با واژه‌های «انقلابی» و «دیپلمات» جمله ساخته و این‌گونه وظیفه تعیین می‌کند: «نظام انقلابی ما در دفاع از غزه بی‌پناه، غیر از حرف دیپلماتیک و محکومیت، در میدان نبرد هم وظایفی دارد. اکتفا به تماشای اشک‌آلود جنایات و نفرین‌کردن ما دردی درمان نمی‌کند».
آنها چه می‌خواهند؟
خواسته آنها روشن است. حتی یک سال قبل هم آن را بر زبان آورده بودند. آنها خواهان حمله مستقیم به اسرائیل نه از طریق هوا، بلکه از راه زمینی هستند. آزادی قدس را وظیفه قطعی می‌دانند، اما در این مسیر قائل به وظیفه فردی و شخصی نیستند، بلکه معتقدند باید حکومت وارد چنین نزاعی شود. از نگاه آنها راه بازگشتی برای نظام وجود ندارد. مهرماه سال قبل و با آغاز دولت پزشکیان، یکی از نمایندگان مجلس که عضو اصلی حزب شریان است، در یادداشتی این شرایط را به صورت علنی تشریح کرده و نوشت: «واضح است که قدرت منطقه‌ای یا بین‌المللی‌شدن توبه ندارد و راه بازگشت ندارد و نمی‌شود به سطح یک قدرت ملی ارتجاع کرد و گفت که دیگر با من کاری نداشته باشید! اگر عقب‌گرد کنیم، به‌جز بازیگران وفادار به ما که اتفاقات بدی برایشان خواهد افتاد، سراغ ایران هم خواهند آمد و تمامیت ارضی ما هدف قرار خواهد گرفت. به ما رحم نخواهند کرد و تا نابودکردن همه زیرساخت‌های اقتدار و قدرت ما پیش می‌روند تا مطمئن شوند نمی‌توانیم دیگر قد علم کنیم». در‌واقع این جریان می‌گوید که نظام حق ندارد از مسیری که رفته، بازگردد و در‌صورتی‌که ذره‌ای کوتاه بیاید، نه‌فقط گروه‌های مقاومت، بلکه خودش هم نابود می‌شود. پس راه‌حل از نظر آنها چیست؟ روشن است که توصیه آنها گسترش دامنه جنگ در کل منطقه است. آیا آنها سرنوشت سقوط اسد را هم با همین نگاه تحلیل می‌کنند؟ به عبارت روشن‌تر آیا ایران به خاطر واردنشدن مستقیم به جنگ، مسئول سقوط بشار اسد از نگاه آنهاست؟ سرانجام این فشارها موفقیت‌آمیز خواهد بود؟ آیا برای اجرا‌شدن خواسته این افراد، ممکن است نقشه‌ای شوم و داخلی نیز چاشنی کار شود؟

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1348529/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

متفکر آمریکایی: ترامپ چگونه می‌تواند ایالات متحده را نابود کند؟

رژه روز ارتش در تهران و سایر استان‌ها برگزار می‌شود

دیدار مدیر کل بنیاد بوشهر با مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس

برگزاری جلسه مشترک بنیاد شهید و امور ایثارگران با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری

واردات طلا رکورد زد

پزشکیان به استان البرز رفت

سرمقاله سازندگی/ خواب بود یا پیش‌بینی؟

لفاظی وزیر دفاع آمریکا علیه ایران در آستانه مذاکرات عمان

داستان «وحشی» هومن سیدی براساس یک اتفاق واقعی است!

سخن نویسنده روس درباره سردار سلیمانی که سفیر ایران را متأثر کرد

سفر در زمان؛ موهای بلند ملوک‌خانم و عکس دسته‌جمعی نتیجه‌های فتحعلی‌شاه

مهمترین رازهای شیک پوشی که هیچکس نمی‌داند

سرمقاله دنیای اقتصاد/ رفع تحریم‌ها و FATF؛ کلید احیای اقتصاد ایران

سلاح‌های فوق‌سری؛ برگ برنده ترامپ در جنگ تجاری با چین؟

عزم رئیس‌جمهور چین بر مقابله با آمریکا

وزیر دادگستری: دولت در مذاکره با آمریکا مطابق رهنمودهای رهبر انقلاب عمل خواهد کرد

تلویزیون آخر هفته چه فیلم‌هایی پخش می‌کند؟

سرمقاله خراسان/ از اقتصاد دولتی تا دولتِ اقتصادی

سردار قاآنی: قدرت و پیشرفت تنها با تکیه بر توان داخلی و باور به ظرفیت‌های بومی حاصل می‌شود

رایزنی عراقچی و همتای مصری درمورد گفت‌وگوهای ایران و آمریکا

تهدید دوباره ترامپ؛ اگر مجبور شویم علیه ایران اقدام نظامی خواهیم کرد و اسرائیل رهبری آن را برعهده خواهد داشت

ادعای نتانیاهو: از مذاکرات آمریکا و ایران مطلع بودیم

«لیبی‌سازی»؛ تکرار کلیدواژه نخست وزیر اسرائیل توسط مخالفان مذاکره در ایران

ویتکاف در مذاکره، از روبیو بهتر است

چرا انتخاب استیو ویتکاف برای مذاکره مهم است؟

نیویورک تایمز: مذاکرات مسقط چقدر شانس موفقیت دارد؟

روزی که صدام سقوط کرد / ارتش آمریکا چطور وارد بغداد شد؟ / دستان بسته نظامیان عراقی مقابل یانکی‌ها

چرا بلایند دیت‌ها دیده شدند؟

معامله گر کاخ سفید، چقدر قدرت و نفوذ دارد؟

اسلامی: تمام زیرساخت‌های برنامه هسته‌ای ایران درون‌زا و کاملاً بومی است

حماس: فلسطینیان کرانه باختری به پا خیزند

وضعیت تأسف‌بار کودکان غزه

نظر شهروندان آلمانی از تعرفه‌های گمرکی ترامپ

سردرگمی تازه ایرانیان در «چت جی‌پی‌تی»

عصبانیت شدید سحر ولدبیگی از سوال نامتعارف سوسن پرور!

مختصری درباره مخالفان مذاکرات

واکنش متفاوت کره‌جنوبی به جنگ تعرفه‌ای ترامپ

حال رفیقت خیلی بده

رقص بهتاش تو تانک داعشی ها

نوبخت: نباید خیلی به دنبال شیوه مذاکره باشیم

دست خالی نتانیاهو در بازگشت از آمریکا

گره دیپلماسی باز شد؟

حراج خودروهای وارداتی آغاز شد

پیش بینی قیمت طلا و سکه 21 فروردین 1404

خشم شهروندان پاکستانی از جنایات اسرائیل و حمایتهای آمریکا از آن

ترکیه: در سوریه قصد درگیری با اسرائیل را نداریم

لباس عید خریدن دهه شصتی ها

چرا «نقی معمولی» دیگر معمولی نیست؟

دلایل خوشبختی نصرت در سریال «دودکش 2»

روزنامه جمهوری اسلامی: مخالفان داخلی مذاکره از عواقب جنگ خبر دارند

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی