اخبار محرمانه

آخرين مطالب

مهم‌ترین چالش‌های اقتصادی 1404؛ بهترین استراتژی سرمایه‌گذاری در سال جدید اقتصادی

مهم‌ترین چالش‌های اقتصادی 1404؛ بهترین استراتژی سرمایه‌گذاری در سال جدید
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - اقتصاد آنلاین / هلن عصمت‌پناه، مدرس و تحلیلگر مالی، به بررسی مهم‌ترین ریسک‌های اقتصادی و سیاسی در سال 1404 و تأثیر آن بر بازارهای مالی پرداخت. وی با اشاره به وضعیت نامشخص دیپلماسی کشور و شرایط نامطلوب اقتصادی، استراتژی‌های پیشنهادی برای مدیریت سرمایه در این شرایط را تشریح کرد.
لن عصمت‌پناه با اشاره به ریسک‌های اقتصادی و سیاسی داخلی و بین‌المللی در سال 1404 عنوان کرد: این سال می‌تواند یکی از پرچالش‌ترین دوره‌ها برای تمام بازار‌های مالی باشد. حضور ترامپ و سیاست‌های مذاکره بی‌نتیجه، مذاکره مشروط یا حتی عدم مذاکره، از یک طرف، و حذف افراد حقیقی تیم مذاکره در کابینه آقای پزشکیان از طرف دیگر، روند دیپلماسی کشور را در دقایق پایانی سال 1403 همچنان بلاتکلیف نگه داشته است.
بازار
وی افزود: تعرفه‌های وضع‌شده، تهدید‌های ژئوپلیتیک دولت ترامپ و سیاست‌های نظامی و اقتصادی وی، علاوه بر پیامد‌های اقتصادی، می‌تواند اثر جدی بر قیمت‌های جهانی و بازار‌های مالی بین‌المللی بگذارد. این عوامل در کنار تحریم‌ها و محدودیت‌های فروش نفت، نوسانات رو به بالای نرخ ارز، رشد قیمت فلزات گران‌بها و دارایی‌های دلاری و تشدید تورم ادامه‌دار در کشور، فضای سرمایه‌گذاری را تحت تأثیر قرار خواهند داد.
ریسک‌های کلان اقتصادی و چالش‌های صنایع مولد
این تحلیلگر مالی با تأکید بر متغیر‌های کلان اقتصادی و تأثیر آنها بر سودآوری شرکت‌ها اظهار داشت: ریسک‌های سیستماتیک موجود در اقتصاد ایران می‌توانند منشأ ایجاد ریسک‌های غیراقتصادی، به‌ویژه در حوزه مالی و عملیاتی صنایع مولد و بنگاه‌های اقتصادی باشند. درحالی‌که انتظار می‌رود سودآوری شرکت‌ها به دلیل رشد نرخ ارز و تورم افزایش یابد، اما از سوی دیگر، تحریم‌ها و تورم، پروژه‌ها و طرح‌های توسعه‌ای را تحت فشار قرار داده‌اند.
وی در ادامه افزود: با تشدید این وضعیت، برخی خطوط تولید کاهش یافته یا حتی متوقف می‌شوند. همین بخش‌هایی که در جریان عملیات باقی می‌مانند، به دلیل چالش‌هایی همچون قطعی آب، برق و گاز، رشد هزینه‌های جذب‌نشده، افزایش هزینه‌های سرمایه بدون ارزش افزوده و کاهش قدرت خرید متقاضیان، به سمت کاهش سرمایه در گردش حرکت می‌کنند. این امر باعث می‌شود توانایی پرداخت بدهی‌های کوتاه‌مدت کاهش یابد و سودآوری شرکت‌ها از محل حجم تولید و فروش نیز دچار نوسان شود.
چالش‌های بازار سرمایه و تأثیر آن بر سهامداران
عصمت‌پناه در تحلیل وضعیت بازار سرمایه تصریح کرد: «افزایش فشار هزینه‌ای، عدم تحقق درآمد‌های باکیفیت، ضعف در مدیریت سرمایه‌گذاری و تأمین مالی، ثروت سهامداران و مالکان شرکت‌ها را به خطر خواهد انداخت. البته، درصورتی‌که به تقسیم سود مجامع نگاه کنیم، صنایع دلاری و کامودیتی‌محور مانند فلزات، سیمان، پتروشیمی و پالایشی، برنده خواهند بود. اما این به معنای رشد کیفی و بنیادی این شرکت‌ها نیست.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: «سرمایه‌گذاران تحلیلگر و حرفه‌ای که نقدینگی سوداگرانه در اختیار دارند، با آگاهی به چیدمان پرتفوی خود می‌پردازند. اما عمده سهامداران با سرمایه‌های خرد، به سمت بازار‌های جذاب‌تر و کم‌ریسک‌تر مانند طلا و سایر بازار‌های مالی حرکت خواهند کرد. همچنین، در میان رفتار‌های هیجانی سرمایه‌گذاران، متأسفانه فضای نوسان‌گیری، سفته‌بازی و رانت برای برخی افراد پررنگ‌تر خواهد شد.
اصلاحات موردنیاز در بازار سرمایه
این مدرس و تحلیلگر مالی در بخش دیگری از سخنان خود به لزوم اصلاحات در بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: «با وجود حضور آقای صیدی، هنوز تغییرات عمده‌ای در مقررات‌گذاری دیده نمی‌شود. به‌ویژه اینکه همچنان شاهد فساد و رفتار‌های غیراخلاقی برخی نهاد‌های مالی، حقوقی و صندوق‌ها در تابلو معاملاتی بازار هستیم. هنوز هیچ نظارت دقیقی بر رفتار معاملاتی بازیگران سهام و صندوق‌ها وجود ندارد.
وی افزود: یکی دیگر از مشکلات، معیار‌های ارزیابی بازار است. شاخص کل بورس، شاخصی غیرشفاف است که رشد واقعی کلیت بازار و پرتفوی سهامداران را نشان نمی‌دهد. این شاخص به ابزاری در دست برخی بازیگران برای مثبت نگه‌داشتن مصنوعی بازار تبدیل شده است. درحالی‌که نام این بازار، بازار سرمایه است و باید فضایی امن برای سرمایه‌گذاری ایجاد کند، اما حمایت لازم برای تحقق این امر صورت نمی‌گیرد. در چنین شرایطی، سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند از بورس به سمت بازار‌های امن‌تر حرکت کنند.
استراتژی پیشنهادی سرمایه‌گذاری در سال 1404
عصمت‌پناه در خصوص استراتژی پیشنهادی برای سرمایه‌گذاران در سال جدید تأکید کرد: پیشنهاد می‌شود در سال 1404 تقسیم‌بندی دارایی‌ها در بازار‌های مالی جهت مدیریت ریسک و حفظ کیفیت بازده رعایت شود. همچنین، صندوق‌های سرمایه‌گذاری متنوع در بورس تهران می‌توانند گزینه مناسبی برای تنوع‌بخشی به سبد سرمایه‌گذاری باشند، اما متأسفانه تاکنون توسعه آگاه‌سازی در این زمینه برای سرمایه‌گذاران انجام نشده است.
وی در خصوص صنایع جذاب برای سرمایه‌گذاری در سال 1404 اظهار داشت: «صنایع وابسته به دلار و قیمت‌های جهانی، برای سرمایه‌گذارانی که به دنبال سود‌های تقسیمی نقدی مجامع هستند، جذاب‌تر خواهند بود. ازجمله این صنایع می‌توان به فلزات، سیمان، پتروشیمی و پالایشی اشاره کرد.
این تحلیلگر بازار سرمایه در ادامه افزود: «همچنین، صندوق‌های سرمایه‌گذاری، به‌ویژه صندوق‌های مبتنی بر طلا و برخی صندوق‌های مسکن، جذابیت خود را حفظ خواهند کرد. علاوه بر این، بازار‌های مشتقه و رمزارز‌ها نیز برای متخصصان این حوزه در سال آینده موردتوجه خواهند بود.
عصمت‌پناه در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت نامشخص اقتصاد کشور، شرایط نامطلوب صنایع و بلاتکلیفی دیپلماسی اقتصادی، سرمایه‌گذاران باید استراتژی‌های هوشمندانه‌تری برای مدیریت دارایی‌های خود اتخاذ کنند. بازار‌های مبتنی بر دلار و طلا، گزینه‌های کم‌ریسک‌تری خواهند بود، اما همچنان برای سرمایه‌گذاران حرفه‌ای، فرصت‌هایی در بازار سهام نیز وجود دارد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1346933/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ازدواج مجدد با کسی که بچه داره؛ چطور با چالش‌هاش کنار بیایم؟

خبرهای ضدونقیض درباره کناره‌گیری ماسک از دولت ترامپ

خوانندگی الیکا عبدالرزاقی وسط برنامه صداتو

روسیه: تهدیدها علیه ایران غیرقابل قبول است

حمله هوایی آمریکا به استان صعده یمن

بنیامین نتانیاهو: می‌خواهیم غزه را تجزیه کنیم

چهره ها/ مرجانه گلچین و ژست متفاوتش

پزشکیان: ملت‌های اسلامی با وحدت جنایات علیه فلسطین را متوقف کنند

کاخ‌ سفید رسما تایید کرد؛ خداحافظی ماسک با دولت ترامپ

ماجرای تست بامزه بازیگری رایان سرلک

ابراز همدردی و دلجویی مدیرکل بنیاد مازندران با دو خانواده شهید در آمل و فریدونکنار

میدان اعدام کجاست؟ / داستان آخرین سیگاری که به اعدامی‌ها داده می‌شد

پست عجیب و دیرهنگام صابر ابر به مناسبت سال جدید

عارف درباره سلاح هسته‌ای چه گفته بود؟

ترامپ می‌خواهد با ایران معامله کند؟

تامین‌کنندگان اصلی مرغ کشور؛ امارات اول شد

دبیر کل ناتو: با تهدیداتی از جانب روسیه و چین روبرو هستیم

نعیمه نظام‌دوست: آنقدر 13 بدر سبزه گره زدم که خسته شدم

واکنش طالبان به تعلیق ممنوعیت فعالیت آنها توسط روسیه

تلویزیون و 13 درصد مخاطب‌ برای برنامه سحرگاهی

فائزه هاشمی: در مورد حوادث سال 67، هیچ سندی از بابا نبود

سفر در تاریخ؛ «محمدرضا پهلوی و فرح» در فرودگاه رُم»؛ سال 49

نحوه صحیح شستن انواع بالشت با دست و ماشین لباسشویی

سهم اجزای هزینه‌ای از کیک اقتصاد با تحریم و بدون تحریم

پولیتیکو: ایلان ماسک از دولت ترامپ کناره‌گیری می‌کند

حماس: یورش بن گویر به مسجدالاقصی اقدامی خطرناک است

تحریم جدید خزانه‌داری آمریکا علیه انصار الله یمن

آخرین قسمت فیلم ترسناک «احضار» در راه اکران

احتمال وضع مقررات جدید برای سفرهای خارجی اعضای کابینه دولت

آمریکا: با اعمال فشار حداکثری، دسترسی ایران به منابع مالی را مختل می‌کنیم

سامانه املاک و اسکان چشم انتظار اتصال دستگاه‌ها

سینمای ایران و ترکیه از روزگار فروزان تا هانده ارچل؛ از جونیت آرکین تا شهاب حسینی

احتمال وضع مقررات جدید برای سفرهای خارجی اعضای کابینه

ایلان ماسک از دولت ترامپ کناره‌گیری می‌کند

ستاره محبوب سینما راز زیبایی فریبنده خود را فاش کرد

برد پیت و دیوید فینچر در دنباله‌ «روزی روزگاری در هالیوود» به قلم تارانتینو

تصویر جالب از همای سریال پایتخت، 30 سال پیش

واکنش آذری جهرمی به برداشت‌ها از اظهاراتش: موافق بمب هسته‌ای نیستم

فرانسه: در صورت عدم دستیابی به توافق جدید هسته‌ای با ایران، رویارویی نظامی اجتناب‌ناپذیر به‌نظر می‌رسد

یک درمان معجزه آسا برای پیری پوست

درخشش بانکی‌ها و سکوت حقیقی‌ها در صنعت شیمیایی

تعبیر جالب و قابل تامل نیما شعبان‌نژاد از زندگی مردم ایران

آرامش پیش از طوفان؛ آیا خط قرمزهای در حال ذوب شدن هستند؟

درخواست عربستان و مصر از جامعه بین‌المللی برای جلوگیری از تخلفات رژیم صهیونیستی

الجولانی: شام قوی، منطقه را قوی می‌کند

جلسه کم‌سابقه کابینه دولت فرانسه درباره ایران

تخت‌روانچی به روسیه می‌رود

بیش از نیمی از آمریکایی‌ها: سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ به اقتصاد آسیب می‌زند

ناتو در سال جاری 20 میلیارد یورو به اوکراین اختصاص داده‌ است

نقی معمولی یک تنه رئیس صداوسیما را ضربه‌فنی کرد!

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی