اخبار محرمانه

آخرين مطالب

صنعت پوشاک زیر سایه قاچاق! اقتصادی

صنعت پوشاک زیر سایه قاچاق!
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - صنعت پوشاک در سال‌های اخیر با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم کرده است؛ به‌طوری‌که از یک سو مشکلات معیشتی و تورم مداوم، منجر به کاهش تقاضا شده و از سوی دیگر تولیدکنندگان با افزایش هزینه‌ها، به‌ویژه هزینه اجاره‌بها مواجه بوده‌اند و همزمان تولیدکنندگان ناچارند در حوزه پوشاک قاچاق که با قیمتی بسیار پایین‌تر از قیمت تمام شده پوشاک ایرانی به کشور وارد می‌شود، رقابت کنند.
وقتی پای درد دل تولیدکنندگان پوشاک بنشینید کاهش تقاضا شاید اولین مشکلی باشد که به آن اشاره می‌کنند. در سال‌های اخیر فعالان این حوزه بارها هشدار داده‌اند که پوشاک دیگر در اولویت سبد خرید مردم نیست. این وضعیت به‌ویژه در ایام شب عید که تولیدکنندگان و فروشندگان امید دارند بسیاری از مشکلات خود را با جهش تقاضا برطرف کنند، بیشتر به چشم می‌آید. این وضعیت تا جایی پیش رفت که حتی در مقاطعی پیشنهاداتی مبنی بر راه‌اندازی طرح‌های فروش قسطی پوشاک مطرح شد.
کاهش تقاضای پوشاک به روایت آمار
آمارها هم گفته‌های تولیدکنندگان و فعالان بازار را تایید می‌کند. بر اساس آماری که در بهمن ماه سال 1403 در نخستین نشست از سلسله نشست‌های «راهبرد توسعه صنعت» منتشر شد، سرانه مصرف پوشاک از 133 دلار درسال 1388، با 70.6 درصد کاهش به 39 دلار در سال 1402 رسیده است. این در حالی است که مصرف سرانه پوشاک متوسط دنیا در سال 2023 معادل 226 دلار بوده است. بر این اساس سرانه مصرف دنیا در سال 2023 حدود 5.8 بربر سرانه مصرف پوشاک در ایران بوده است.
همچنین این گزارش نشان می‌دهد سرانه مصرف پوشاک در سال 1398 و 1399 به ترتیب به 35 و 28 دلار رسیده که پایین‌ترین رقم در 15 سال گذشته است و احتمالا شیوع ویروس کرونا در این دو سال بر افت شدید تقاضا اثرگذار بوده است.
همچنین بر اساس این آمار سهم پوشاک و کفش در هزینه خانوار شهری از 5.05 درصد در سال 1388 به 3.2 در سال 1402 رسیده است.
بازار



در این میان به دلیل وجود موانع صادراتی از جمله مشکلات مربوط به نقل و انتقال پول و همچنین نبود برنامه‌ریزی مشخص، تولیدکنندگان نتوانستند با توسعه صادرات، کاهش تقاضای داخلی را جبران کنند؛ به‌طوری‌که جزئیات آمارهای صادراتی در شش ماهه سال 1403 نشان می‌دهد که کل ارزش صادرات بخش نساجی، پوشاک و کفش در این مدت معادل 378 میلیون دلار بوده که این عدد معادل 9.4 درصد از کل صادرات بخش صنعت و 1.4 درصد از کل صادرات غیرنفتی کشور در شش ماهه اول سال قبل بوده است.
قاچاق، بلای جان تولید
واردات پوشاک مانند بسیاری از کالاهای دیگر از سال 1397 به کشور ممنوع شد؛ اما پوشاک قاچاق همچنان در بازار جولان می‌دهد. هرچند برخی معتقدند، لغو ممنوعیت واردات می‌تواند به بهبود وضعیت قاچاق در حوزه‌های مختلف کمک کند، اما در حوزه پوشاک برخی کارشناسان می‌گویند با توجه به اینکه قاچاق انواع پوشاک به دلیل حجم کمتر کالا، دشواری کمتری دارد، احتمالا چندان تحت تاثیر ممنوعیت واردات یا لغو آن قرار نگیرد.
اما به هر روی، در حال حاضر قاچاق پوشاک، به‌ویژه پوشاک بنگلادشی، یکی دیگر از مشکلاتی است که همزمان تهدیدی برای تولیدکننده و مصرف‌کننده حساب می‌شود. در آستانه شب عید هم گزارش‌هایی از عرضه پوشاک قاچاق 200 هزار تومانی در بازار منتشر شد که به گفته عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید و صادرات پوشاک، این محصولات کالای بنجل فاسد، خراب، زده دار و بعضا دست دوم بنگلادشی است و به مصرف‌کننده آسیب می‌رساند.
از طرف دیگر به گفته او، عده‌ای این محصولات ایراددار را به صورت فله‌ای می‌خرند و ممکن است قیمت هر کالا به جای پنج یا شش دلار، حدود 20 ست تمام شود. بنابراین حاشیه سود پوشاک بنگلادشی به حدی بالا است که حتی اگر نرخ ارز سه برابر شود، بر قیمت و بازار پوشاک بنگلادشی تاثیر ندارد و تولیدکنندگان هم توان رقابت با آن‌ها را ندارند.
در این میان آن طور که تولیدکنندگان می‌گویند، در آستانه نوروز طرح مقابله با قاچاق پوشاک هم برای چندمین بار متوقف شده است. در سال‌های اخیر بارها طرح‌هایی برای مقابله با قاچاق پوشاک در سطح عرضه شروع شد، اما بعد از مدتی این طرح‌ها متوقف شدند.
علاوه بر این، ستاد مقابله با قاچاق و تولیدکنندگان پوشاک هیچ وقت بر سر سهم قاچاق از بازار پوشاک هم به توافق نرسیدند. برای مثال ابتدای سال گذشته سخنگوی ستاد مقابله با قاچاق کالا و ارز گفته بود که مشاهدات میدانی نشان می‌دهد حدود 10 درصد بازار پوشاک به کالای قاچاق اختصاص دارد، چراکه کالای تقلبی هم در این بازار زیاد است و بخش زیادی از کالاهایی که به عنوان قاچاق شناخته می‌شود، در اصل تقلبی است. اما همان زمان تولیدکنندگان این عدد را بالغ بر 30 درصد اعلام کرده بودند.
قطع برق، درد مشترک تولیدکنندگان
تولیدکنندگان پوشاک معتقدند در سال پیش‌رو، تامین انرژی، عدم ثبات در بازار ارز و قاچاق پوشاک را از جمله مهم‌ترین چالش‌های صنعت پوشاک خواهد بود. در این میان اما چالش تامین انرژی درد مشترک صنایع کشور است که هزینه تولید را افزایش داده است.
آخرین اطلاعات از وضعیت شاخص مدیران خرید که بهمن ماه 1403 از سوی اتاق بازرگانی ایران منتشر شد نشان می‌دهد شاخص مدیران خرید کل اقتصاد در بهمن‌ماه 1403، پس از تعدیل فصلی معادل 46.4 محاسبه شده و برای سومین ماه متوالی روند رکودی داشته‌است. نرخ کاهش در این ماه نسبت به ماه قبلی اندکی بیشتر بوده و نشان دهنده کاهش در سطح فعالیت‌های اقتصادی بود. همچنین بر اساس این گزارش، میزان تولید محصولات بخش صنعت در ماه بهمن نسبت به ماه قبل کمتر شده‌ و کمبود انرژی (برق و گاز) یکی از اصلی‌ترین عوامل محدودکننده تولید بوده‌است. همچنین تقاضای ضعیف، هزینه بالای تأمین نهاده‌های تولید به علت افزایش شدید نرخ ارز و عدم اطمینان کسب‌وکارها و مشتریان به آینده از عوامل اصلی کاهش حجم تولید بوده‌اند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1346310/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فوت و فن تربیت فرزند؛ بهترین پاسخ برای زمانی که فرزند بالغ شما بی‌رحمانه رفتار می‌کند

سرنوشت واردات خودرو و حقوق ورودی خودرو در سال 1404

شکایت دموکرات‌ها از ترامپ از بابت سوءاستفاده و دستکاری سیستم انتخاباتی

وزیر خارجه آلمان: آمریکا باید از «تاکتیک‌های تعلل» روسیه عبور کند

سیاستمدار اوکراینی: کی‌یف آماده برگزاری انتخابات نیست

شبکه اسرائیلی: 3 کشور عربی به ایران قول داده‌اند که آمریکا از پایگاه‌های هوایی آن‌ها برای حمله به ایران استفاده نکند

علی نصیریان سرمایه بی‌بدیل در تاریخ فرهنگی ایران است

بیت‌کوین در مسیر صعودی گام برداشت

موسیقی اختصاصی جناب خان برای حمید لولایی در برنامه1001

رویترز: با تداوم حملات در غزه، اسرائیل پیشنهاد معامله جدید می‌دهد

قطع 12 ساعته آب در انتظار مشترکان بدمصرف آب تهران

چهره ها/خاله شادونه با این عکس عید فطر را جشن گرفت

رئیس سازمان فضایی ایران از کلنگ‌زنی فاز دوم پایگاه فضایی چابهار خبر داد

سهامداران عدالت حتما بخوانند

ترامپ با ایده پوتین برای اداره موقت اوکراین توسط سازمان ملل مخالف است

چهره ها/ تیپ بهاری مرضیه سریال بچه مهندس جلب‌توجه کرد

طلای جهانی حوالی رکورد جاخوش کرد

اعتصاب سراسری در بلژیک

سازمان عفو بین‌الملل خواستار بازداشت نتانیاهو در مجارستان شد

وزرای خارجه دانمارک و آمریکا بر سر گرینلند مذاکره می‌کنند

نخست‌وزیر لبنان: حمله به ضاحیه نقض آشکار قطعنامه 1701 و توافق آتش‌بس است

آمریکا 6 مقام هنگ‌کنگ و چین را تحریم کرد

دیلی تلگراف نوشت: تهدید ایران برای زدن پایگاه آمریکا در اقیانوس هند

وانگ یی: چین مواضع روسیه را درک و از آن حمایت می‌کند

محمدتقی رهبر: ترامپ دیوانه خیال می‌کند ایران از بلوفهایش ترس دارد

بیانیه وزارت دفاع به مناسبت 12 فروردین

مطربی که به دعای او باران آمد / لوطی صالح کیست؟

سایه چشم قهوه ای که هر خانمی باید بلد باشه

ریزش بورس آمریکا به خاطر ترس از رکود

داستان جالب حمید لولایی و ورودش به نقش های کمدی

پیش‌بینی جدید مشاوران املاک درباره قیمت مسکن در سال 1404

این سکانس خیلی درد داشت

واکنش روسیه به اخراج دیپلمات‌هایش از مولداوی

رزمایش چین پیرامون تایوان

نتانیاهو تسلیم فشارها شد؛ برکناری زودهنگام رئیس جدید شاباک

قشقاوی: ایران نسبت به ماجراجویی‌های آمریکا بی‌تفاوت نیست

پشت‌پرده جدایی شاه از ثریا/ شاه در پیام نوروزی گفت نمی‌تواند در شادی مردم شریک باشد!

آمار تولید و فروش خودروهای مونتاژی در سال گذشته

علی اوجی: همسرم نرگس پولش رو محکم ازم میگیره

خوشگلترین مدلی که می تونی زیر چادر روسریتو ببندی

در سال گذشته چند نفر وام فرزندآوری گرفتند؟

صنعا هدف تجاوز جدید آمریکا قرار گرفت

تایلندی حرف زدن علی صادقی با مهران غفوریان

رای «آری» مجاهدین خلق، حزب توده و اقلیت‌های مذهبی به جمهوری اسلامی

انگلیس: باید اوکراین را در قوی‌ترین موقعیت قرار دهیم

ترامپ: دوست دارم برای دوره سوم اوباما رقیب من باشد!

پکن: روسیه و آمریکا اولین گام را برای عادی‌سازی روابط برداشته‌اند

حمله هوایی رژیم صهیونیستی به بیروت با 10 شهید و زخمی

ایران از آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل متحد شکایت کرد

جاده جدید امپراطور شاهراه چین یا میدان نبرد جهانی؟!

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی