اخبار محرمانه

آخرين مطالب

شعار ضدتُرکی در رژه نظامیان یونان؛ آنکارا از آتن رسما توضیح خواست بین الملل

شعار ضدتُرکی در رژه نظامیان یونان؛ آنکارا از آتن رسما توضیح خواست
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - عصر ایران / ترکیه روز سه‌شنبه به طور رسمی خواستار توضیح یونان درباره سر دادن شعار توسط برخی از اعضای نیروهای مسلح این کشور در جریان رژه نظامی آتن به مناسبت سالگرد جنگ استقلال یونان، شد. ترکیه این شعارها را «توهین‌آمیز» توصیف کرده است.
منابع آگاه در وزارت امور خارجه ترکیه این حادثه را که روز سه‌شنبه 25 مارس رخ داد، تلاشی غیرقابل قبول برای تضعیف روابط ترکیه و یونان دانسته‌اند.
شعارهای ضدترکی در رژه روز استقلال یونان
بازار
در ویدیوهای ضبط‌شده‌ای که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، نیروهای مسلح یونان در حال سر دادن شعارهای ضدترکی دیده می‌شوند.
به گزاش آناتولی، یکی از گروه‌های نیروی دریایی یونان در مقابل جمعیت زیادی که برای تماشای رژه نظامی حاضر شده بودند، شعار «قبرس یونانی است» را سر دادند و در ادامه از الفاظ «توهین‌آمیزی» علیه ترکیه استفاده کردند.
این رژه به طور سنتی به عنوان نمادی از استقلال و غرور ملی یونان برگزار می‌شود.
در حادثه‌ای دیگر، یک گروه از نیروهای ویژه یونان شعاری درباره بازپس‌گیری ایاصوفیه در قسطنطنیه سر دادند.
محکومیت احزاب چپ و دفاع نماینده راست‌گرای یونانی
بر اساس گزارش‌های رسانه‌های محلی، وزارت دفاع یونان بلافاصله به این حادثه واکنش نشان داده است، بطوریکه فرماندهی نیروی دریایی این کشور تحقیقات انضباطی را در مورد این اتفاق آغاز کرده است. در تصاویر منتشرشده، برخی از اعضای نیروهای مسلح یونان به ترکیه و قبرسی‌های ترک توهین کردند.
حزب ائتلاف چپ رادیکال (سیریزا) به عنوان اصلی‌ترین حزب اپوزیسیون یونان این شعارها را غیرقابل قبول دانست و خواستار انجام تحقیقات کامل در این زمینه شد.
حزب سیریزا اعلام کرد: «همانطور که در ویدیویی که در اینترنت از رژه نظامی آتن در 25 مارس منتشر شده است، دانشجویان آکادمی نیروی دریایی (NAO) شعارهای توهین‌آمیز علیه ترکیه و همچنین شعارهای بدون پیشینه تاریخی درباره قبرس سر دادند. این حادثه غیرقابل قبول باید مورد تحقیق قرار گیرد و پاسخ‌هایی به آن داده شود.»
حزب «چپ نو» نیز این حوادث را محکوم کرد و گفت: «شعارهای راست افراطی که در رژه آتن توسط یک گروه از نیروی دریایی شنیده شد، کشور را سال‌ها به عقب برد. ما بهای سنگینی برای ملی‌گرایی بی‌فکرانه انواع میهن‌پرستان پرداخته‌ایم. در سال 2025، باید عاقل‌تر باشیم. ما منتظر موضع رسمی رهبری سیاسی و نظامی و اتخاذ تدابیر لازم علیه افسرانی هستیم که دستورات مربوطه را که برخلاف مواضع رسمی کشور ما بود صادر کردند.»
ثانوس پلووریس، نماینده راست‌گرای پارلمان از حزب «دموکراسی نوین» یونان، از دانشجویان نیروی دریایی دفاع کرد. او در مصاحبه‌ای با تلویزیون اسکای، جنجال ایجاد شده را کم‌اهمیت دانست و اظهار کرد که چنین شعارهایی بخشی از آموزش‌های نظامی است و برای روزی که آزادی یونان از سلطه عثمانی را گرامی می‌دارد، مناسب است.
او با شوخی گفت: «این‌ها ملوانانی هستند که من می‌خواهم روی یک ناوچه بلارّا داشته باشم، نه اینکه شعر کودکانه ‘اسب کوچولوی من’ بخوانند.»
آقای پلووریس همچنین مطالبه مجازات این دانشجویان افسری نیروی دریایی را رد کرد و به شدت به دکترین موسوم به «وطن آبی» ترکیه و تسلط آن بر قبرس شمالی حمله کرد.
حواشی بازداشت شهردار استانبول در مذاکرات یونان و ترکیه
این حوادث چند روز پس از آن رخ داد که سخنگوی دولت یونان اعلام کرد تحولات اخیر در ترکیه چالش‌های بزرگی را برای برگزاری شورای عالی همکاری دوجانبه بین یونان و ترکیه ایجاد کرده است. اظهارات او به‌طور قوی نشان داد که احتمال دیدار بین کیریاکوس میتسوتاکیس، نخست‌وزیر یونان و رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در آینده نزدیک بعید به نظر می‌رسد.
سخنگوی دولت یونان در پاسخ به سوالی در یک نشست خبری درباره احتمال دیدار بین رهبران این دو کشور در گرماگرم بازداشت اکرم امام اوغلو، شهردار استانبول، اظهار کرد که تحولات اخیر در ترکیه باعث پیچیدگی‌هایی در برگزاری این ملاقات شده است.
هشدار اردوغان به یونان در مورد جزایر دریای اژه : «شوخی ندارم، سر عقل بیایید»تلاش برای حل اختلافات دیرینه یونان و ترکیه؛ اردوغان در سفر تاریخی به آتن وعده گشایش «دوران جدید» دادیونان از فرانسه بابت فروش موشک به ترکیه توضیح خواست
روابط یونان و ترکیه در دو سال گذشته - به ویژه پس از دوره‌ای از تنش‌های شدید در سال‌های 2020 و 2021 بر سر مسائلی مانند مرزهای دریایی، اکتشاف انرژی در شرق مدیترانه و درگیری‌های نظامی - به طور چشمگیری بهبود یافته است.
آقای میتسوتاکیس و آقای اردوغان بارها ملاقات کرده‌اند و بر اهمیت گفتگو و کاهش تنش‌ها تأکید کرده‌اند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1345760/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکس جدیدی که مونا کرمی از بارداریش منتشر کرد

سفر در زمان؛ انیس الدوله، سوگلی ناصرالدین شاه با عروسک اش؛ سال 1258/ عکس

خانم، شوهرت عاشق این اخلاقته ولی بهت نمیگه

ثبت قراردادهای برجسته نفتی و گازی در سال 1403

سوئد بزرگترین بسته کمک نظامی خود به اوکراین را اعلام کرد

هیچکاک، استاد ترس؛ 8 فیلمی که هر طرفدار سینما باید ببیند

تاکید پزشکیان بر تسریع اجرای توافقات بین ایران و قطر

سیدمحمد صدر: اگر لانه تسخیر نمی‌شد، آمریکا شاه را دوباره به قدرت بازمی‌گرداند

پایتخت 7؛ از ماکت ناصر تقوایی تا ناپلئونی بدون دایی‌جان

تورم 1401 به دلیل حذف ارز 4200 بود!

آمار شهدای غزه به 50 هزار و 357 نفر رسید

حمله راکتی سرایا القدس به پایگاه هوایی حتسریم

نظم نوین ترامپ؛ وقتی متحدان بی‌مصرف می‌شوند

90 درصد نقدینگی کشور در اختیار 5 درصد مردم!

توزیع 85 میلیون تن میلگرد برای تکمیل واحدهای نهضت ملی مسکن

رسانه عبری: مقامات نظامی اسرائیل ازسرگیری جنگ در لبنان را ضروری می‌دانند

انیمیشن چینی معادلات جهانی را تغییر داد

دو مشاور نتانیاهو بازداشت شدند

عکس جدیدی که مونا کرمی از حاملگی‌اش منتشر کرد

پزشکیان: امیدوارم کشورهای اسلامی موضع موثرتری در برابر جنایات صهیونیست‌ها داشته باشند

با این روش گردنبند هرینگبون را به دستبندی زیبا تبدیل کن

ذخایر آب سد‌ها دو و نیم میلیارد متر مکعب کمتر از پارسال

لاپید: «قطر گیت» بدترین رسوایی امنیتی دفتر نتانیاهو است

شوخی عباس جمشیدی‌فر با قد بهرام افشاری!

استعداد بی‌نظیر محسن تنابنده در گویش زبان‌ها و لهجه‌های مختلف

رئیس جمهور: امیدوارم که روابط کشورهای اسلامی بیش از پیش تقویت شود

نصب 4 میلیون کنتور هوشمند در کشور

پکن: آمریکا باید به اصل چین واحد پایبند باشد

تداوم مصرف بالای بنزین در نوروز؛ افزایش 20 درصدی

روسها: 5 موشک آمریکایی و 150 پهپاد اوکراینی را ساقط کردیم

مخالفت مسکو با اعزام نیروی حافظ صلح به اوکراین

خرابکاری نقی معمولی تمومی نداره

گفتگوی پزشکیان و الهام علی‌اف؛ تاکید بر توسعه و تقویت روابط میان دو کشور

زلنسکی: توافق معدنی پیشنهادی ترامپ قابل قبول نیست

آقا معلم، عمر گران میگذرد

ایده درست کردن گلدان با خمیر

چالش‌های جدید هژمونی دلار

فروش بلیت اتوبوس برون شهری یکپارچه شد

تکرار سنت سبزپوشی بورس با 4 روز ورود پول حقیقی

حضور مجدد نتانیاهو به اتهام فساد در دادگاه

موسیقی جذاب جناب خان برای محمد معتمدی در برنامه 1001

تعجب محسن کیایی از محل زندگی امیر حسین صدیق

سردار حاجی‌زاده: کسی‌ که در اتاقک شیشه‌ای است سمت کسی سنگ‌پرانی نمی‌کند

بنیاد مازندران آماده پاسخگویی به جامعه ایثارگری در ایام تعطیلات است

عراقچی: پاسخ نامه آمریکایی‌ها به دستشان رسیده است

دلتنگی دوستداران «سید مقاومت» در اولین عید فطر بدون او

کرملین: روسیه و آمریکا هیچ سندی درباره پروژه‌های مشترک امضا نکردند

مضمون اصلی سریال «ملکوت» از نگاه «محمدرضا شریفی نیا»

واکنش سرلشکر سلامی به تهدیدهای اخیر آمریکا

فکر های خنده دار جناب خان در مورد محسن کیایی

© 2025 - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی
ویکی پدیاجستجو