اوکراین از آزمایش موفق موشک «نپتون» خبر داد
بین الملل
بزرگنمايي:
اخبار محرمانه - ایرنا / رئیس جمهوری اوکراین از آزمایش موشک نپتون با برد 1000 کیلومتری خبر داد.
به گزارش تاس، ولودیمیر زلنسکی در کانال تلگرامی خود نوشت که مراحل آزمایش این موشک و استفاده رزمی از آن با موفقیت انجام شده است.
موشک ضد کشتی نپتون یک موشک مادون صوت اوکراینی در ارتفاع پایین است که برای نابودی کشتیهای با ظرفیت 5000 تن و همچنین اهداف زمینی طراحی شده است.
در دوران اتحاد جماهیر شوروی، اوکراین یک منطقه قدرتمند در نوآوری موشکی و مسائل مربوط به هوا و فضا بود. اما در سال 1994 کی یف در مقابل توافق نامه ای با بوداپست در ازای تضمین های امنیتی بمب های آی سی بی مجهز به سلاح هسته ای را از دست داد.
نشریه اکونومیست در گزارشی خاطرنشان کرد که تلاش های بعدی برای احیای این صنعت به دنبال فساد، دولت ضعیف، نفوذ روسیه و اراده سیاسی ضعیف با مشکل رو به رو شد.
بازار 
اکنون اوکراین در میانه میدان نبرد است و به استثنای دارا بودن تعداد محدودی موشک دوربرد اتکمز آمریکایی و سایه طوفان انگلیسی-فرانسوی، در بیشتر مواقع فقط توانسته است به اهداف نزدیک در خط مقدم جنگی حمله کند.
همین موضوع سبب شده تا روسیه که یکی از بزرگترین قدرت های موشکی جهان است، بتواند دستاوردها و پیشروی های خوبی در مناطق درگیر جنگ داشته باشد.
پهپادها اوکراینی نیز در ابتدا باعث موفقیت هایی برای کی یف در صحنه نبرد شده اند، اما آمارهای اخیر نشان می دهند که مسکو از هر 10 پهپاد، 9 فروند را رهگیری و سرنگون می کند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین اواخر ماه نوامبر سال جاری از تولید 3000 موشک مقاوم به رهگیری تا پایان سال 2025 خبر داد.
میخائیل فدوروف، معاون نخست وزیر اوکراین نیز در همین ارتباط تصریح کرد که پیش بینی می کند سال 2025، سال تولید موشک کروز اوکراینی باشد.
کی یف به دلیل نگرانی از حملات احتمالی روسیه به پایگاه های موشکی، جزئیات بیشتری از برنامه ی موشکی خود را منتشر نکرده است.
لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1342239/