اخبار محرمانه

آخرين مطالب

واکنش ایران از تریبون سازمان ملل به طرح استعماری آمریکا سیاسی

واکنش ایران از تریبون سازمان ملل به طرح استعماری آمریکا
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - ایرنا / «امیرسعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل گفت: «غزه، سرزمین مشروع مردم فلسطین است و جمهوری اسلامی ایران قویاً طرح استعماری ایالات متحده آمریکا برای آوارگی و کوچ اجباری فلسطینیان از سرزمین خود را که نقض آشکار حقوق بین‌الملل و تعرضی فاحش به حقوق بنیادین بشری است، محکوم می‌کند.»
سفیر و نماینده ایران در سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت با موضوع «عمل‌گرایی در چندجانبه‌گرایی، اصلاح و بهبود حکمرانی جهانی» افزود: چندجانبه‌گرایی، برای مقابله با چالش‌های جهانی ضروری است و نیازمند پایبندی به حقوق بین‌الملل، شفافیت و پاسخگویی می‌باشد. با این حال، اعتماد به نهادهای چندجانبه به دلیل اجرای گزینشی حقوق بین‌الملل، اعمال تحریم‌های یکجانبه و نقض اصل برابری حاکمیتی کشورها در حال کاهش است.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد اضافه کرد: شورای امنیت باید بر اساس همکاری چندجانبه، به مسئولیت خود در حل‌وفصل منازعات عمل کند. با این حال، ساختار کنونی این شورا بازتابی از تحولات قدرت جهانی و خواسته‌های مشروع کشورهای جنوب جهانی نیست. برای احیای اعتبار خود، شورا باید نمایندگی عادلانه‌تری داشته باشد، دموکراتیک‌تر و پاسخگوتر شود.

وی ادامه داد: ساختاری فراگیر با نمایندگی عادلانه‌ی منطقه‌ای، مشروعیت و کارآمدی شورا را به میزان قابل‌توجهی افزایش خواهد داد. متأسفانه، برخی از اعضای دائم شورای امنیت بارها این نهاد را به ابزاری برای پیشبرد منافع سیاسی خود بدل کرده‌اند. نمونه‌ بارز این امر، استفاده‌ مداوم ایالات متحده آمریکا از مردم حق وتو برای محافظت از رژیم اسرائیل در برابر پاسخگویی به نقض سیستماتیک حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد، به‌ویژه جنایات نسل‌کشی علیه فلسطین و تجاوزات این رژیم به کشورهای منطقه است.
متن کامل سخنان امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده‌ دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نشست علنی شورای امنیت سازمان ملل متحدبا موضوع: «عمل‌گرایی در چندجانبه‌گرایی، اصلاح و بهبود حکمرانی جهانی» در 18 فوریه 2025 به شرح زیر است: 
بسم الله الرحمن الرحیم
آقای رئیس،
از جمهوری خلق چین به دلیل برگزاری این نشست علنی مهم و به‌موقع در سطح عالی قدردانی می‌کنیم. همچنین، از وزیر محترم، آقای وانگ یی و دبیرکل سازمان ملل به دلیل ارائه‌ی دیدگاه‌های ارزشمندشان و تأکید بر نقش حیاتی چندجانبه‌گرایی سپاسگزاریم.
آقای رئیس،
چندجانبه‌گرایی، برای مقابله با چالش‌های جهانی ضروری است و نیازمند پایبندی به حقوق بین‌الملل، شفافیت و پاسخگویی می‌باشد. با این حال، اعتماد به نهادهای چندجانبه به دلیل اجرای گزینشی حقوق بین‌الملل، اعمال تحریم‌های یکجانبه و نقض اصل برابری حاکمیتی کشورها در حال کاهش است. در این زمینه، مایلم نکات زیر را مورد تأکید قرار دهم:
1. سازوکارهای چندجانبه زمانی اعتبار خود را از دست می‌دهند که برای پیشبرد دستورکارهای سیاسی خاص مورد سوءاستفاده قرار گیرند. اجرای گزینشی هنجارهای بین‌المللی، تحمیل تحریم‌های یکجانبه‌ی غیرقانونی و استفاده از ابزارهای فشار اقتصادی، اصول بنیادی چندجانبه‌گرایی را تضعیف می‌کند. ایالات متحده و متحدان غربی آن، که اقدامات قهری یکجانبه‌ی غیرقانونی را اعمال می‌کنند، باید در قبال رنج، مرگ و ویرانی‌هایی که بر کشورهای هدف، از جمله ملت من، تحمیل می‌کنند پاسخگو باشند. این اقدامات، نقض فاحش حقوق بین‌الملل و اصول اساسی حقوق بشر است.
2. شورای امنیت باید بر اساس همکاری چندجانبه، به مسئولیت خود در حل‌وفصل منازعات عمل کند. با این حال، ساختار کنونی این شورا بازتابی از تحولات قدرت جهانی و خواسته‌های مشروع کشورهای جنوب جهانی نیست. برای احیای اعتبار خود، شورا باید نمایندگی عادلانه‌تری داشته باشد، دموکراتیک‌تر و پاسخگوتر شود. ساختاری فراگیر با نمایندگی عادلانه‌ی منطقه‌ای، مشروعیت و کارآمدی شورا را به میزان قابل‌توجهی افزایش خواهد داد. متأسفانه، برخی از اعضای دائم شورای امنیت بارها این نهاد را به ابزاری برای پیشبرد منافع سیاسی خود بدل کرده‌اند. نمونه‌ی بارز این امر، استفاده‌ی مداوم ایالات متحده آمریکا از حق وتو برای محافظت از رژیم اسرائیل در برابر پاسخگویی به نقض سیستماتیک حقوق بین‌الملل و منشور ملل متحد، به‌ویژه جنایات نسل‌کشی علیه مردم فلسطین و تجاوزات این رژیم به کشورهای منطقه است. غزه، سرزمین مشروع مردم فلسطین است و جمهوری اسلامی ایران قویاً طرح استعماری ایالات متحده برای آوارگی و کوچ اجباری فلسطینیان از سرزمین خود را که نقض آشکار حقوق بین‌الملل و تعرضی فاحش به حقوق بنیادین بشری است، محکوم می‌کند.
3. نظام مالی جهانی که توسط نهادهای از کار افتاده شکل گرفته است، نیازمند اصلاحات اساسی است تا مشارکت عادلانه‌ی کشورهای درحال‌توسعه را تضمین کند. به حاشیه راندن این کشورها نابرابری‌ها را عمیق‌تر کرده و توسعه‌ی پایدار را تضعیف می‌کند.
آقای رئیس،
ما با یک انتخاب سرنوشت‌ساز روبه‌رو هستیم: یا اجازه دهیم شکاف‌ها و یکجانبه‌گرایی بر امور جهانی حاکم شود، یا مجدداً بر پایبندی خود به یک نظم بین‌المللی عادلانه، منصفانه و مبتنی بر قوانین، که توسط نظام سازمان ملل متحد حفظ و اجرا می‌شود، تأکید کنیم. برای تحقق این امر، باید اقدامات قاطعانه‌ای اتخاذ شود:
اول، حکمرانی جهانی باید بر اساس مذاکراتی آزاد، عادلانه و شفاف شکل گیرد و حل‌وفصل اختلافات از طریق دیپلماسی انجام شود، نه اجبار و تهدید.
دوم، سازمان ملل متحد باید اطمینان حاصل کند که همه‌ی کشورها به‌طور منصفانه به فناوری، منابع و تجارت دسترسی داشته باشند تا زمینه‌ی رشد پایدار برای همگان فراهم شود.
سوم، همکاری نزدیک‌تر بین سازمان ملل و سازمان‌های منطقه‌ای مانند اتحادیه آفریقا، سازمان همکاری شانگهای و گروه بریکس موجب تقویت امنیت جمعی و تاب‌آوری اقتصادی خواهد شد.
جمهوری اسلامی ایران، به‌عنوان یکی از اعضای مؤسس سازمان ملل متحد، بار دیگر تعهد خود را به چندجانبه‌گرایی مؤثر، مبتنی بر حقوق بین‌الملل و اصول منشور ملل متحد، مورد تأکید قرار می‌دهد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1333021/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انفجار 3 اتوبوس در جنوب تل‌آویو

کارت‌ برنده بن‌سلمان در مذاکره با تهران چیست؟

مدیر "اف‌بی‌آی" مشخص شد

حماس: برای مذاکرات مرحله دوم آتش بس آماده ایم

دیدار مدیرکل بنیاد مازندران و رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح با والدین معزز شهید مدافع امنیت مصطفی نوروزی

روبیو در خاورمیانه؛ پاکسازی یا باج‌گیری؟

ژاپن چگونه ژاپن شد؟

انفجار در یک اتوبوس در جنوب تل آویو

رونمایی رضا نیکخواه از نوه اش

رمزگشایی الجزیره از علت سفر غیرمنتظره امیر قطر به ایران

استراتژیست آمریکایی مطرح کرد: چرا عربستان؟

لغو کنفرانس خبری مقامات ارشد آمریکا و اوکراین به درخواست واشنگتن

آموزش پول آرایی با گل

از مردم هم حمایت کنید آقای رئیس‌جمهور!

شعبده بازی تارا در بازار خودرو

فرستاده ترامپ: «خط قرمز اسرائیل تداوم سیطره حماس بر نوار غزه است»

معاون ترامپ: اروپا شهروندان خود را سانسور می‌کند

اعلام رضایت زلنسکی از دیدار با نماینده آمریکا با وجود تنش با ترامپ

سریال ذهن زیبا ، زندگینامه پروفسور بهاروند؛ پدر علم دانش‌های بنیادی ایران

ترامپ پایان جنگ سرد را کلید زد؟

جدال بر سر جانشینیِ امپراتوری رسانه ای خانوادگی

وقتی با رفیقات برنامه دعوا میچینی

سرلشکر سلامی: اسرائیل بدون آمریکا واقعیت پیدا نخواهد کرد

واکنش پزشکیان پرسش‌کنندگان: اگر بخواهید سوال کنید باز شقشقیه من را بهم میزنید!

گزارش الجزیره درباره دلایل پشت پرده سفر امیر قطر به ایران

پزشکیان: اگر عزتمندانه بیایند با آنها گفتگو میکنیم

مالک تراکتور در جلسه مهم دولت چه می‌کرد؟

جولانی با سوریه چه می‌کند؟

سخنگوی صنف جایگاه‌داران: در 10 سال گذشته به دلیل اجرا نشدن دو طرح، حداقل 20 میلیارد دلار زیان داشتیم

علت تاخیر چندین ساعته پرواز تهران - بوشهر اعلام شد

اما و اگرهای واگذاری ایران‌خودرو

ترامپ نیمی از معادن اوکراین را می‌خواهد

سیاست خارجی ترامپ معامله‌گرایانه است

مچ‌اندازی بن‌سلمان و السیسی با ترامپ و نتانیاهو برای آینده غزه

ماجرای بازیگر شدن حسین عابدینی

زیاد النخاله: ایران خانه مقاومت است

پزشکیان: ما از اول گفتیم میخواهیم مذاکره کنیم اما نه به هر قیمتی

سوخو 57 به ایران آمد

رئیس جمهور: ترامپ میخواهد چکار کند؟ آینده را ما درست خواهیم کرد

آرامش مادر، کلید واکنش صحیح کودک به اتفاقات روزمره است

کالابرگ می‌‏دهند که عذاب وجدان‏شان کم شود

واردات میلیون ٢١١ تن کالای اساسی از ابتدای سال

رسانه صهیونیستی: وعده السنوار برای آزادی اسیران فلسطینی عملی شد

گزارش خبرنگار صداوسیما از تمرین سراسری زلزله در شهر تهران

با دستور رئیس جمهور پروژه‌های مسکن مشارکتی شهر جدید اندیشه افتتاح شد

پخش سریال «بدل» در ماه رمضان

وزیر دفاع: ذات ماهیت انقلاب اسلامی، مخالفت با رژیم صهیونیستی است

قدرت آتش شبانه نیروی زمینی سپاه علیه اهداف از پیش تعیین شده

آذری جهرمی به دولت و مجلس: سیاسی‌بازی را کنار بگذارید

13 دروغ بزرگ ترامپ در اولین ماه بازگشت به قدرت

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی