اخبار محرمانه

آخرين مطالب

سرمقاله شرق/ الزام به نظارت بر صداوسیما مقاله

سرمقاله شرق/ الزام به نظارت بر صداوسیما
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - شرق / «الزام به نظارت بر صداوسیما» عنوان یادداشت روز در روزنامه شرق به قلم کامبیز نوروزی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
اشاره: یادداشت این هفته متن نامه‌ای است که این‌جانب چند روز پیش‌تر خطاب به آقایان سیدعباس صالحی و الیاس حضرتی به‌عنوان نمایندگان رئیس‌جمهور در شورای نظارت بر صداوسیما ارسال کردم و با اطلاع قبلی ایشان منتشر می‌شود.
‌***

نیازی نیست که برای شما شرایط نامطلوب صداوسیما شرح داده شود که اهل فرهنگ و رسانه‌اید و به نیکی از اوضاع این سازمان آگاهید.
 اصل 175 قانون اساسی به‌صراحت مقرر کرده است «در صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، آزادی بیان و نشر افکار با رعایت موازین اسلامی و مصالح کشور باید تأمین شود». آیا در وضعیت کنونی این سازمان، آزادی بیان و نشر افکار تأمین است؟
نظرسنجی‌های معتبر مستقل حکایت از آن دارد که تلویزیون جایگاه خود را در سبد مصرف رسانه‌ای خانوار از دست داده است.
ضعف مفرط این سازمان موجب شده است مردم ایران از تلویزیونی که تصویر واقعی آنها را نمایش بدهد، محروم باشند. اگر شبکه‌های تلویزیونی فارسی‌زبان آن‌سوی مرزها گوی سبقت از سیما ربوده‌اند، نه 
به خاطر قدرت آنها، بلکه به دلیل بی‌توجهی این سازمان به مخاطب ایرانی و کیفیت نازل و غیرحرفه‌ای این رسانه است.
خوشبختانه شما با شناختی که از فرهنگ و رسانه دارید، با حکم آقای رئیس‌جمهور به عضویت شورای نظارت بر صداوسیما منصوب شده‌اید.
این شورا طبق قانون هفت وظیفه مهم و بنیادی برعهده دارد:
1- نظارت بر حسن انجام همه امور سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران و تذکرات لازم درباره تخلفات و انحرافات برای اصلاح‌ امور یادشده.
2- نظارت بر سیاست‌های اجرائی که در نظر است در سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران به مرحله اجرا دربیاید و اعلام نظر اصلاحی‌شورا به رئیس سازمان.
3- نظارت بر حسن اجرای قوانین مربوطه در سازمان صداوسیما.
4- نظارت بر ایجاد یا انحلال هر بخش، واحد شعبه و دفاتر و نمایندگی در سازمان.
5- نظارت بر انعقاد قراردادها و خریدهای داخلی و خارجی سازمان.
6- نظارت بر دیگر اموری که سازمان طبق قانون برعهده دارد و انجام می‌دهد.
7- گزارش منظم و مستمر از جریان امور در سازمان به مقام معظم رهبری و قوای سه‌گانه جمهوری اسلامی ایران.
از نظر حقوق اداری دستگاه نظارتی مسئولیت مستقیم دارد تا با بررسی‌های دقیق، میزان انطباق رفتارهای سازمانی با قوانین، مقررات و اصول و قواعد حرفه‌ای را بررسی کرده و هر خبط و خلاف و خطایی را بازخواست کند و در صورت اقتضا به مراجع ذی‌ربط ارجاع دهد.
این شورا در کیفیت و کمیت رفتار سازمان صداوسیما مسئول است.
اما سال‌هاست خبری از این شورا نیست. این شورا چه می‌کند؟ چقدر جلسه برگزار می‌کند؟ در جلسات آن چه می‌گذرد؟ تا چه اندازه به وظایف نظارتی خود درباره فعالیت‌های اداری و مالی و حرفه‌ای و حقوقی صداوسیما می‌پردازد؟ وقتی صدایی از این شورا نمی‌آید، چنین برداشتی منطقی است که وظایف خود را به انجام نمی‌رساند.
برای درک بهتر انفعال شورای نظارت بر صداوسیما آن را مقایسه کنیم با نهاد هیئت نظارت بر مطبوعات. این هیئت تقریبا به طور ثابت هر هفته جلسه داشته و سخت‌گیرانه بیش از دوهزارو 600 نشریه و صدها خبرگزاری و پایگاه خبری را تحت نظر دارد. گروه‌های کارشناسی به هیئت گزارش می‌دهند که مثلا فلان نشریه یا خبرگزاری مرتکب فلان خطا شده است. هیئت تذکر و اخطار می‌دهد و چه‌بسا که تصمیم به توقیف بگیرد و پرونده را به مرجع قضائی بفرستد. سایه این هیئت همیشه بر سر مطبوعات و خبرگزاری‌ها سنگینی کرده است. این‌همه در حالی است که اکثر قریب به اتفاق مطبوعات و خبرگزاری‌ها برخلاف صداوسیما با بودجه خصوصی فعالیت می‌کنند، نه بودجه عمومی، و از نظر حجم مطالب نیز قابل قیاس با صداوسیما نیستند.
به‌عنوان کسی با سال‌های طولانی تدریس و تحقیق در حقوق رسانه، یادآوری می‌کنم که اگر سیر تا پیاز نظام حقوقی مسئولیت در مطبوعات روشن و آشکار است، اما درباره رسانه بزرگی مانند تلویزیون، نظام اخلاق حرفه‌ای و نظام حقوقی مسئولیت همواره در ابهام گذاشته شده است.
اینک خود کمّیت و کیفیت فعالیت این هیئت و آن شورا را مقایسه کنید. از آنجا که شما را به انصاف می‌شناسم، تردید ندارم که در این مقایسه پیشانی‌تان عرق خواهد کرد.
در این دوران ایران بیش از همیشه نیازمند تلویزیونی است که سیمای واقعی کشور باشد، آزادی بیان را تأمین کرده و با تبعیت از قانون و اصول حرفه‌ای و استفاده از نیروهای کارآمد و در چارچوب حقوقی-سیاسی نظام و منافع ملی در تمام قسمت‌های خبری و تحلیلی و سرگرمی بتواند با همه ایرانیان ارتباط برقرار کند. تلویزیونی که واقعا ملی و آینه شفاف و تمام‌قد همه مردم و حافظ منافع ملی باشد، نه آینه‌ای مکدر و کوچک در جیب عده‌ای اندک.
برآوردن چنین نیازی بدون احیای جایگاه فراموش‌شده نهاد حقوقی «شورای نظارت بر صداوسیما» ممکن نیست.
انتظار می‌رود که به‌عنوان نمایندگان رئیس‌جمهوری که در پی وفاق و مردم‌مداری و سلم و صلح است، همت کنید و با جلب مشارکت کارشناسان خبره و در کنار دیگر اعضای محترم این شورا با احیای گسترده وظایف نظارتی شورای نظارت بر صداوسیما و گزارش به مردم شرایط را برای بهبود این رسانه فراهم آورید که این ملت شایسته بهترین‌هاست.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1330460/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نماینده مجلس: اگر افزایش حقوق کارگران پایین‌تر از تورم باشد، کارفرما باید با التماس دنبال کارگر باشد

اولین اعتراض‌ها به قانون اساسی جدید سوریه؛ شبه‌نظامیان کُرد آن را غیر قانونی می‌دانند

مشاهده وضعیت بسیار بد افرادی که درگیر حق الناس هستند در برزخ

مشاهده عظمت طبقات بالاتر آسمان و تجربه خوردن انگور بهشتی در سیر برزخی

هادی همراه روح انسان چگونه در زندگی به ما کمک می کند

بقائی: اظهار نظر درباره نامه آمریکا بعد از تکمیل بررسی‌ها انجام خواهد شد

توافق تاریخی در شام!

استفاده از هواپیمایی جایگزین در جهت جلوگیری از تاخیرات پروازهای نوروزی

سرکوب اعتراضات بازنشستگان آرژانتینی با گاز اشک‌آور و گلوله

آکسیوس: اسرائیل به پیشنهاد ویتکاف پاسخ مثبت داد

گزارش‌هایی از احتمال بازگشت وزیر افراطی به کابینه نتانیاهو

روسیه و بلاروس توافقنامه امنیتی امضا کردند

لحظه ای که فردی که مرتکب خودکشی شده مادرش را واسطه بخشش خدا کرد

روایتی شنیدنی از دیدار با امیرالمومنین در برزخ و بازگشت به وساطت یکی از شهدای کربلا

تحریف سخن رهبری برای تضعیف رئیس‏‌جمهور

وزیر جهاد کشاورزی: بازار شاهد وفور کالاهای مصرفی مردم است

اعتراف هولناک افسر صهیونیست: ارتش ما از فلسطینیان به عنوان سپر انسانی استفاده کرد

پسره برای خانوم معلم نامه عاشقانه نوشته

روایتی از دیدن هیتلر و تروریست های داعش در جایگاه عذاب در برزخ

لحظه ای که خداوند به تجربه گر مرگ نشان داد اعمال نیکش فراموش نشده

بگو مگوی مجری و نماینده مجلس بر سر سخن نقل شده از رهبری درباره قانون عفاف و حجاب

پزشکیان: حل ناترازی نه با دستور اداری حل می‌شود و نه با بگیر و ببند

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: ایران خواهان نابودی اسرائیل است

رئیس جمهور: شکایت نمی‌کنم و کسی حق شکایت از طرف من را ندارد

ادامه کشتارهای شورشیان «جولانی»؛ شمار کشته‌ها از 1470 نفر گذشت

تشدید جنگ تعرفه‌ای ترامپ علیه اروپا؛ جنگ تعرفه‌ها به نوشیدنی‌های الکلی رسید

موافقت مشروط پوتین با پیشنهاد آتش‌بس در اوکراین

پشیمانی از سقط جنین پس از ملاقات با روح کودک در برزخ

دیپلماسی روی دور تند

سفر وزرای خارجه و دفاع ترکیه به سوریه

پوتین: بازگشت شرکت‌های غربی می‌تواند برای همه سودمند باشد

نتانیاهو: از تسلط بر اراضی لبنانی دست نمی‌کشیم

شوخی با رابرت دنیرو با ستاره ی قدیمی هالیوود

ترامپ میخواهد صدر اخبار باشد

مذاکره یا بازی سلطه؟

لوکاشنکو: آمریکا طرحی برای حل و فصل جنگ اوکراین ندارد

فساد در پارلمان اروپا؛ چندین نفر در ارتباط با این موضوع دستگیر شدند

اکران آنلاین فیلم سینمایی عزیز‌ با بازی آزاده صمدی

آموزش سایه چشم رنگین کمانی

ارتباط با اروپا و آژانس اولویت سیاست خارجی در 1404

نصب دوربین‌های پلاک‌خوان در جایگاه‌های سوخت

فروپاشی اخلاقی در ارتش انگلیس؛ تجاوز، آزار و سکوت اجباری

ایروان مخالفت خود را با استقرار نیروهای خارجی در مرز مشترک با جمهوری آذربایجان اعلام کرد

راشاتودی مدعی شد: پوتین امشب با ویتکاف دیدار می‌کند

سیلی محکم زنده‌یاد خسرو شکیبایی به پسرش پوریا، دو روز قبل از فوتش!

کران آنلاین فیلم سینمایی عزیز‌ با بازی آزاده صمدی

ادعای مشرق؛ کانال‌های مربوط به سازماندهی تجمعات غیرقانونی مسدود شدند

تصویر منتشر شده از 200 هزار تومانی‌های جدید

حملۀ اسرائیل به «خانۀ زیاد نخاله» در دمشق؛ جهاد اسلامی می‌گوید ساختمان خالی بود

مسکو با پیشنهاد آتش‌بس موقت اوکراین مخالفت کرد

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی