اخبار محرمانه

آخرين مطالب

سرمقاله آرمان امروز/ ملاحظاتی بر الزامات مذاکره تحلیل ویژه

سرمقاله آرمان امروز/ ملاحظاتی بر الزامات مذاکره
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - آرمان امروز / «ملاحظاتی بر الزامات مذاکره» عنوان یادداشت روز در روزنامه آرمان امروز به قلم هوشمند سفیدی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
یک ـ مذاکره ، شیوه ای پذیرفته شده و علمی برای حل مسأله محسوب می شود و بر این اساس ، اینکه فردی یا گروهی با اصل آن مخالفت کند ، عاقلانه و هوشمندانه نیست و احتمالاً همه ، موافق مذاکره برای حل مسائل هستند . این شیوه هم در مسیر سیاست داخلی و هم در سیاست خارجی ، یکی از ابزارهای مهم سیاسی و دیپلماسی محسوب می شود.
دو ـ مذاکره برای خود ، قواعد و دستورالعمل خاصی دارد. برای مثال ، احترام متقابل ، توسل به منطق ، پرهیز از توهین ، فراهم ساختن فضای مناسب ، دوری از هرگونه از اقتدارگرایی یکی از طرفین مذاکره ، آمادگی برای بده و بستان ، داشتن درک مشترک از مسائل فی مابین و … ، از جمله این قواعد و اصول حاکم بر آن هستند.
سوم ـ آمادگی قبل از مذاکره برای موفقیت مذاکره اصل مهمی بحساب می آید . بستر سازی برای مذاکره ، آن مهم وقتی که مذاکره کنندگان ، سالها در تنش بوده و فاقد اعتماد به همدیگر هستند ، مهمتر از خود مذاکره است و شاید زمانی بیشتری را هم به خود اختصاص دهد. بر این اساس توجه به “اصل خویشتنداری” و دوری از ایجاد هرگونه سوء تفاهم احتمالی ، اهمیت زیادی دارد . نکته دیگر در این مرحله ، توجه به اهمیت اصل مخاطب شناسی است ؛ این که طرف مذاکره ما کیست ، چه ویژگی های شخصیتی دارد و … ، همه این موارد می تواند تعیین کننده باشد .
چهارم ـ مذاکره ، به معنی گفت و گو درباره یک موضوع ، مسئله یا واقعیت است و اصولاً یک ابزار دموکراتیک به حساب می آید ، لذا طرفین مذاکره باید از قدرت یکسان و برابری برخوردار باشند و هیچیک از آنان ، نمی توانند خود را در مرتبه تعیین کننده تری قرار دهند و احساس کنند که در این صورت ، بوی تحمیل و تسلیم بر مذاکره غالب می شود ، و نمی توان آن را مذاکره دموکراتیک و متقارن قلمداد کرد.

پنجم ـ با توجه به این نکات ، باید دید در مذاکره احتمالی ایران و آمریکا برای حل مسائل فیمابین و رسیدن به فهم مشترک این شروط رعایت شده است. با توجه به شرح سیگنال های فیمابین ، طرفین تا روز امضای یادداشت اجرایی توسط ترامپ می توان مدعی شد که فضا برای چنین مذاکره ای آماده نبود و ترامپ هم ، آنها را رعایت نکرده است ، زیرا دعوت به مذاکره به عنوان مسیری که به یک توافق منتهی شود ، نمی تواند همرا با تهدید و اقتدارگرایی همراه شود ، اینکه اگر ایران توافق نکند “یادداشت اجرایی” به فرمان اجرایی تبدیل خواهد شد .صرفنظر از اینکه یاداشت اجرایی حاوی چه چیزهایی است خود به خود دال بر پذیرش “یادداشت اجرایی” است ، ظاهراً ترامپ یادداشت مذکور را به عنوان پیش شرط مطرح می کند ، اگر این پیش شرط جزء فرآیند مذاکره نباشد ، پذیرفتنی نیست و بوی پذیرش یکطرفه آن ، اصل مذاکره متقابل را زیر سوال می برد.
ششم ـ چنین رویکردی ، بدون مذاکره و بر اساس فضای رسانه ای ایجاد شده به یک بن بست بزرگ بر سر راه مذاکره تبدیل شد و رهبر انقلاب ، آن را به دور از “هوشمندی” ، “عقلانیت” و “شرافت” دانستند.
هفتم ـ طبیعی است که ایران ، چنین رویکردی را در مذاکره نمی پذیرفت ، زیرا همزمانی دعوت ایران به مذاکره با امضای یادداشتی که بعضی از جزئیات را به ایران تحمیل می کند ، و پس از آن ، اقدام به تحریم جدید ، و تهدید به بمباران ! کاملاً اقتدارگرایانه و به دور از روح مذاکره دموکراتیک و واقع گرایانه ارزیابی می شود . حال “توپ مذاکره” مجدداً در زمین امریکاست و این رئیس جمهور امریکاست که باید با تغییر رویه و الغای یادداشت اجرایی، اولین قدم را بردارد و ، پس از آن، ابطال دو تحریم جدید و صدور دستورات لازم برای آزاد سازی برخی از وجوه بلوکه شده ایران ، در این زمینه ضروری است.
هشتم ـ در چنین وضعیتی ، که می تواند با پرهیز ترامپ از این اقدامات ، احتمال مذاکره را به حد صفر برساند و تحریم ها ادامه یابد ، با توجه به انتظار مردم از دولت چهاردهم درزمینه رفع تحریم و لزوم کاهش فشارهای اقتصادی ؛ به نظر می رسد باید نظام ارتباطی حاکمیت و دولت ، دو راهبرد متفاوت را در پیش گیرند:
الف ـ راهبرد ارتباطی و اطلاع رسانی داخلی ؛ که باید نسبت به تبیین وضعیت موجود برای مردم اهتمام ورزد . به نظر می رسد این کار بسیار سختی است ، زیرا انتظار افکار عمومی ، بروز گشایش ها در مناسبات بین المللی و رفع تحریم بوده و در چنین حالتی ، ارتقای میزان تاب آوری عمومی ، کار سختی است و به یک کمپین بزرگ ، گسترده و عمیق که ملاحظات تخصصی و علمی لازم را رعایت کرده باشد ، نیاز دارد.
ب ـ راهبرد ارتباطی و اطلاع رسانی خارجی ؛ که باید بر پایه تبیین مظلومیت ایران در زمینه مذاکره و اقتدارگرایی ترامپ متمرکز باشد و به افکار عمومی جهانی نشان دهد که ایران طرفدار مذاکره و حل مسأله است و این طرف امریکایی است که الزامات مربوط به یک مذاکره برابر ، دموکراتیک و عاقلانه را رعایت نکرده است.
نهم ـ در حال حاضر ، متاسفانه در داخل کشور ، اولاً قرائت یکسانی از متن یادداشت اجرایی دیده نمی شود و هر کسی نظرات خود را در این زمینه مطرح می کند . همچنین مخالفان و موافقان مذاکره ، اصول انتقاد سازنده را فراموش کرده و طرفین را مورد فحاشی قرار می دهند . عبارت اخیری که آقای “رسایی” مطرح کرد ” که اگر کسی از مذاکره حرف بزند “بی شرف” است” در شان فضای سیاسی ایران نبوده و علی رغم دعوت افرادی مثل آقای حداد عادل به اینکه طرفداران مذاکره می توانند استدلال کنند ، ادعایی بر خلاف فضای وفاق و همدلی محسوب می شود.
دهم ـ به نظر می رسد اصل مذاکره ، نباید مزموم و امر خلاف توصیف شود ،باید به افراد و گروها فرصت داد تا دیدگاه های خود را آزادانه مطرح کنند ، زیرا تفاهم در چنین بستری خلق می شود و مخالفت با طرح دیدگاه ها در این زمینه ، سکوت ناروایی را در پی خواهد داشت . ضمناً اینکه مضر بودن مذاکره ، با امریکا ، نه در اصل مذاکره ، بلکه در فضای غیر عادلانه حاکم بر آن است و اگر طرف متقابل ، نسبت به اصلاح آن اقدام کنند ، می توان مواضع مطروحه فعلی را تاکتیکی قلمداد کرد و به دنبال مذاکره شرافتمندانه ، عادلانه ، دموکراتیک و هوشمندانه برای رفع تحریم ها بود ، ناگفته پیداست که اهتمام برای رفع تحریم ها ، منافاتی با مهار و خنثی سازی آن ها ندارد و این دو رویکرد باید در درون یک کمپین واحد مدنظر قرار گیرد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1330368/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فاو آزاد شد

اجرایی که نجم الدین شریعتی را شگفت‌زده کرد!

قائم‌مقام و اعضای کمیته سیاسی حزب اتحاد ملت معرفی شدند

جانبازان نماد مقاومت و مایه افتخار ایران اسلامی هستند

داعش مسئول حمله انتحاری در قندوز افغانستان

فاطمی امین، وزیر اسبق صمت: مشکل تورم را در دو سال حل می‌کنم

دلیل خاموشی برق تهران

خودروی حامل رئیس‌جمهور صربستان دچار حادثه شد

ترس بازیگر جوان «پیر پسر» از حامد بهداد

جبلی: خبرنگار صداوسیما در غزه هنوز در بازداشت بوده و آزاد نشده است

شعارهای مسئولان صنعت دفاعی کشور هنگام ورود رهبر انقلاب

تحلیل قاضی زاده از حرف‌های اخیر ترامپ در مورد ایران

تنها مسابقه فوتبال دنیا که بمباران شد

مردان بیشتر از زنان به سرطان مبتلا می‌شوند

فارن پالیسی بررسی کرد: ترامپ و مسیر توافق جدید با ایران

آمار عجیب مشتریان بیکاری

کودکان اردوگاه جبالیا هم طرح ترامپ را به سخره گرفتند

عقب‌نشینی نظامیان رژیم صهیونیستی از طوباس

زندگی در میان خرابه ها

جدیدترین خبر درباره «پایتخت 7» و «زندگی پس از زندگی» از زبان رئیس صداوسیما

سلام بامزه مسعود فراستی به گوهر خیراندیش با تعریف و تمجید

آخرین وضعیت انتقال پایتخت اقتصادی کشور به سواحل دریایی از زبان مقام دولت

شهر طلا در فرودگاه امام خمینی احداث می شود

آمریکا: حماس نمی‌تواند بر غزه حکومت کند

اعتراض مدیر کاخ جشنواره: ساختار پوسیده جشنواره فجر دیگر کارکردی ندارد!

خرازی: هوش مصنوعی فرصتی برای پرکردن شکاف‌های اجتماعی است

دانشمندان، متخصصان و مسئولان صنعت دفاعی کشور با رهبر انقلاب دیدار کردند

سرمقاله کیهان/ انتخاب راه صحیح دشوار نیست

کاهش 25 درصدی حباب سکه در یک روز

سناریوی جنجالی رژیم صهیونیستی درباره حمله به مصر!

حراج سیمرغ‌ها!/ بررسی یکی از عجیب‌ترین داوری‌های ادوار جشنواره

ملاقات چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

نفس‌های آخر آتش‌بس در نوارغزه؟

کدام بخش‌ها بیشترین افزایش قیمت را داشته‌اند؟

فعال کارگری: جلسات دستمزد را درست برگزار نمی‌کنند تا دوباره بماند برای اوایل اسفند!

مهر تایید قوه‌ قضاییه بر «خودنویس»

سخنرانی‌های طوفانی سید حسن نصرالله کجا انجام می‌شد؟

جف دنیلز: 200 نقد منفی برای فیلم «احمق و احمق‌تر» را نگه داشته‌ام!

حامد بهداد: تا حالا چنین تجربه‌ای در سالن سینما نداشتم!

صحبت‌های تازه لیلا حاتمی درباره «قاتل و وحشی»

سفیر روسیه در ایران: طرف روسی بر ادامه مذاکرات در چارچوب 1+5 پافشاری دارد

اعدام‌های وحشتناک خلخالی به روایت ناطق نوری، پورمحمدی و دیگران/ ماشاالله قصاب که بود و در دم و دستگاه خلخالی چه می کرد؟/ ویدئو

نیوزویک: ترامپ تب دارد و آمریکا را مضحکه می‌کند

سرمقاله ایران/ جزئیات برنامه اصلاح نظام اداری در شش محور

مقام صنفی: خودروسازان به اروپا پسته صادر کردند، چون بلد نبودند، پسته‌ها برگشت خورد

مهاجرانی: برای دولت نمی‌ارزد که خودش سکه و دلار را گران کند

شایعه برکناری فرزین از کجا آب می‌خورد؟

نیمی از مردم روز به روز فقیرتر می‌شوند!

شکنجه اسطوره پزشکان غزه در اسرائیل

بی‌اعتنایی مکرون به نخست‌وزیر هند، سوژه رسانه‌ها شد

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی