اخبار محرمانه

آخرين مطالب

درباره داوری‌ عجیب و دور از ذهن داوران جشنواره چهل‌وسوم فجر فرهنگی اجتماعی

درباره داوری‌ عجیب و دور از ذهن داوران جشنواره چهل‌وسوم فجر
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - فیلم نیوز / شامگاه روز دوشنبه 22 بهمن، در مراسم اختتامیه جشنواره چهل‌وسوم فیلم فجر، با شیندن نام برگزیدگان سیمرغ، روی سر همه‌مان شاخ درآمد. در بسیاری از رشته‌ها اصلی سیمرغ در دست افرادی قرار گرفت که از میان نامزدها حتی به عنوان آخرین گزینه هم نمی‌توانستیم انتخاب‌شان کنیم چه برسد به اینکه بخواهیم آنها را سیمرغ‌به‌دست روی سن ببینیم. با پایان مراسم اختتامیه سوال همه این بود که آیا داورها واقعا همان فیلم‌هایی را که اهالی رسانه و مردم دیده‌اند تماشا کرده‌اند و به این گزینه‌ها رسیده‌اند؟ چون حتی با قرعه‌کشی هم احتمال رسیدن به گزینه‌هایی تا این‌ حد بی‌ربط نسبت به پیش‌بینی جمعی وجود نداشت. چه‌طور ممکن است فیلمی مثل «زیبا صدایم کن»، به عنوان بهترین فیلم یک جشنواره معرفی شود اما حتی در یک رشته دیگر هم شایسته دریافت سیمرغ نشده باشد؟ یعنی از نظر داورهای جشنواره، این فیلم نه در زمینه کارگردانی، نه فیلمنامه، نه بازیگری و نه هیچ رشته دیگری موفق ظاهر نشده اما یک‌مرتبه شایسته عنوان بهترین فیلم شده است؟ داوری دور از ذهن و بی‌‌منطق داورهای جشنواره چهل‌وسوم برای همیشه در تاریخ سینمای ایران ثبت می‌شود.
مراسم اختتامیه چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، دوشنبه 22 بهمن در کاخ جشنواره برگزار شد. داوری آثار بخصوص در بخش بهترین بازیگر زن و مرد، همه را در بهت فرو برد. بعد از پایان مراسم، واکنش‌های زیادی نسبت به این انتخاب‌های عجیب منتشر شده است. داوری داوران ابهاماتی دارد که نمی‌توان نادیده گرفت.
یک) فیلم «زیبا صدایم کن» به کارگردانی رسول صدرعاملی در طول جشنواره از سوی اهالی رسانه به عنوان یکی از خوش‌ساخت‌ترین و موفق‌ترین فیلم‌ها شناخته شد و همه منتظر بودند علاوه بر سایر بخش‌ها، فیلمنامه، کارگردانی و بازی امین حیایی و ژولیت رضاعی توسط داورها دیده شود، اما در کمال تعجب در هیچ‌یک از این بخش‌ها شایسته شناخته نشد. نکته مهم اینکه با وجود نادیده گرفته شدن این فیلم در تمامی بخش‌ها، نامش به عنوان بهترین فیلم جشنواره معرفی شد. مهمترین سوال اینجاست که اگر فیلم از هیچ جنبه‌ای لایق دریافت جایزه نبوده، چطور عنوان بهترین فیلم جشنواره به آن اطلاق شده است؟ مگر بهترین فیلم، فیلمی نیست که داوران آن را از جنبه‌های مختلف شایسته تقدیر تشخیص داده باشند؟
زیبا صدایم کن فقط در رشته بهترین فیلم برنده جایزه شد
دو) بعد از اکران دو فیلم «رها» و «زیبا صدایم کن» تا آخرین روز جشنواره، اکثر منتقدان و اهالی رسانه معتقد بودند سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد یا در دستان شهاب حسینی قرار خواهد گرفت یا امین حیایی. یعنی هیچ فیلم دیگری در بخش مسابقه نبود که بعد از تماشای آن به این نتیجه برسیم که بازیگر دیگری ممکن است روی دست اینها بیاید. بازی شهاب حسینی و امین حیایی در این دو فیلم به قدری چشمگیر بود که نمی‌توانستیم فکرش را بکنیم که توسط هیئت داوران دیده نشود. درست است که با حذف بهرام رادان و عدم جایگزینی بازیگر دیگری در جمع داوران، می‌توانستیم پیش‌بینی کنیم مشکلاتی ایجاد خواهد شد اما در نه در این حد که بازی هیچ‌کدام از آنها دیده نشود و سیمرغ در دستان بازیگرانی قرار بگیرد که خوش‌بینانه‌ترین حالت ممکن درباره‌شان می‌توان گفت که در آثار دیگرشان موفق‌تر ظاهر شده بودند. تنها اتفاق مثبت این بود که مصطفی زمانی سیمرغش را با حسن پورشیرازی برای نقش درخشانش در «پیر پسر»، سیمرغی مشترک اعلام کرد تا اوضاع کمی سروسامان پیدا کند.
بازی مریلا زارعی را همه پسندیدند جز هیات داوران

سه ) از میان بازیگران نقش اصلی زن، چشم امید همه به مریلا زارعی و رویا افشار بود. در پیش‌بینی‌های بعدی هم دست‌کم نام ژولیت رضاعی و شمیلا شیرزاد قرار می‌گرفت. با این حال در کمال تعجب سیمرغ در دستان نامزدی قرار گرفت که در هیچ‌یک از پیش‌بینی‌ها جایی نداشت. درباره نقش مکمل زن هم وضعیت به همین صورت بود. غزل شاکری و ساره بیات، اولین گزینه‌ها برای دریافت سیمرغ بودند و برای بهاره کیان‌افشار هم پیش‌بینی‌هایی می‌شد اما سیمرغ در این رشته هم به یکی از دورترین گزینه‌ها رسید.
چهار) نکته عجیب ماجرا اینجا بود که محمدرضا شهیدی‌فر هنگام اعلام برنده سیمرغ وقتی هیجان حاضرین در مراسم را پس از اعلام نام شهاب حسینی و امین حیایی دید، اعلام کرد که همه به خاطر گذشته این افراد علاقه‌مند به برنده شدن‌شان هستند و باید بازی آنها را در فیلم‌های جشنواره قضاوت کنند. درحالی که این شور و هیاهو دقیقا به خاطر همین نقش‌های اخیر این بازیگران بود و هیچ‌کس کاری به گذشته آنها نداشت. نکته عجیب‌تر اینکه پس از پایان مراسم، مجری شبکه نمایش خدارا شکر کرد که هیچ‌کس دست خالی از مراسم بیرون نرفت. واقعا اعتبار مهمترین رویداد سینمایی ایران به این است که دل همه را به دست بیاورد؟ در این صورت چه الزامی برای برگزاری جشنواره بود؟ از همان اول سیمرغ‌ها را بین همه تخس می‌کردند و قال قضیه را می‌کندند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1330350/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جزئیاتی جدید از اجرای کالابرگ الکترونیکی

افت قیمت سکه و دلار در 24 بهمن 1403

فؤاد ایزدی: رئیس‌جمهور شدن فردی چون ترامپ، نشان دهنده افول آمریکاست

تجلیل رهبر انقلاب از سخنان صریح و راهگشای رئیس جمهور در روز 22 بهمن: این سخنان مکمل حرکت بزرگ مردم بود

عوامل موثر بر خوابی با کیفیت

رسولیان: اگر باز هم سیمرغ بگیرم به شهدا تقدیم می کنم

سرمقاله همشهری/ شرط ثبات ارزی در برابر فشارها

عذرخواهیِ معاون رئیس‌جمهور از مردم به خاطر قطع برق دیشب

فاو آزاد شد

اجرایی که نجم الدین شریعتی را شگفت‌زده کرد!

قائم‌مقام و اعضای کمیته سیاسی حزب اتحاد ملت معرفی شدند

جانبازان نماد مقاومت و مایه افتخار ایران اسلامی هستند

داعش مسئول حمله انتحاری در قندوز افغانستان

فاطمی امین، وزیر اسبق صمت: مشکل تورم را در دو سال حل می‌کنم

دلیل خاموشی برق تهران

خودروی حامل رئیس‌جمهور صربستان دچار حادثه شد

ترس بازیگر جوان «پیر پسر» از حامد بهداد

جبلی: خبرنگار صداوسیما در غزه هنوز در بازداشت بوده و آزاد نشده است

شعارهای مسئولان صنعت دفاعی کشور هنگام ورود رهبر انقلاب

تحلیل قاضی زاده از حرف‌های اخیر ترامپ در مورد ایران

تنها مسابقه فوتبال دنیا که بمباران شد

مردان بیشتر از زنان به سرطان مبتلا می‌شوند

فارن پالیسی بررسی کرد: ترامپ و مسیر توافق جدید با ایران

آمار عجیب مشتریان بیکاری

کودکان اردوگاه جبالیا هم طرح ترامپ را به سخره گرفتند

عقب‌نشینی نظامیان رژیم صهیونیستی از طوباس

زندگی در میان خرابه ها

جدیدترین خبر درباره «پایتخت 7» و «زندگی پس از زندگی» از زبان رئیس صداوسیما

سلام بامزه مسعود فراستی به گوهر خیراندیش با تعریف و تمجید

آخرین وضعیت انتقال پایتخت اقتصادی کشور به سواحل دریایی از زبان مقام دولت

شهر طلا در فرودگاه امام خمینی احداث می شود

آمریکا: حماس نمی‌تواند بر غزه حکومت کند

اعتراض مدیر کاخ جشنواره: ساختار پوسیده جشنواره فجر دیگر کارکردی ندارد!

خرازی: هوش مصنوعی فرصتی برای پرکردن شکاف‌های اجتماعی است

دانشمندان، متخصصان و مسئولان صنعت دفاعی کشور با رهبر انقلاب دیدار کردند

سرمقاله کیهان/ انتخاب راه صحیح دشوار نیست

کاهش 25 درصدی حباب سکه در یک روز

سناریوی جنجالی رژیم صهیونیستی درباره حمله به مصر!

حراج سیمرغ‌ها!/ بررسی یکی از عجیب‌ترین داوری‌های ادوار جشنواره

ملاقات چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

نفس‌های آخر آتش‌بس در نوارغزه؟

کدام بخش‌ها بیشترین افزایش قیمت را داشته‌اند؟

فعال کارگری: جلسات دستمزد را درست برگزار نمی‌کنند تا دوباره بماند برای اوایل اسفند!

مهر تایید قوه‌ قضاییه بر «خودنویس»

سخنرانی‌های طوفانی سید حسن نصرالله کجا انجام می‌شد؟

جف دنیلز: 200 نقد منفی برای فیلم «احمق و احمق‌تر» را نگه داشته‌ام!

حامد بهداد: تا حالا چنین تجربه‌ای در سالن سینما نداشتم!

صحبت‌های تازه لیلا حاتمی درباره «قاتل و وحشی»

سفیر روسیه در ایران: طرف روسی بر ادامه مذاکرات در چارچوب 1+5 پافشاری دارد

اعدام‌های وحشتناک خلخالی به روایت ناطق نوری، پورمحمدی و دیگران/ ماشاالله قصاب که بود و در دم و دستگاه خلخالی چه می کرد؟/ ویدئو

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی