بررسی مسائل مربوط به جزیره بوموسی با حضور رئیس مجلس و وزرای کشور و راه
سیاسی
بزرگنمايي:
اخبار محرمانه - ایرنا / مسائل مربوط به جزیره بوموسی با حضور رئیس مجلس و وزرای کشور و راه و شهرسازی در کمیسیون امنیت ملی بررسی شد.
نشست مشترک اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی به منظور بررسی مصوبات سفرهای استانی و نظارتی کمیسیون عصر امروز (یکشنبه، 14 بهمن ماه 1403) با حضور وزرای کشور و راه و شهرسازی برگزار شد و تعدادی از نمایندگان به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
ابراهیم عزیزی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در ابتدای این نشست، دو وظیفه مهم قانونگذاری و نظارت مجلس شورای اسلامی را یادآور شد و گفت: مجموعه اقدامات تقنینی و نظارتی برای رسیدن لازم است تا مردم از قانونگذاری و ثمره آن بهره مند شوند.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از ابتدای شکل گیری دوره دوازده مجلس، سفرهای خود را آغاز کرد و نخستین آن به خراسان رضوی بود که طی نشستی 3 روزه با مسئولان لشگری و کشوری، چارچوبی برای خود مشخص کرد. اواخر تیرماه نیز اعضای کمیسیون طی جمع بندی، اولویت های خود را تعیین و جلسات تخصصی خود را آغاز کرد.
وی همچنین یادآور شد: نخستین سفر نظارتی به استان کرمان بود؛ اعتقاد ما بر توجه به پهنه جنوب شرق کشور است چرا که بسیاری از ناامنی های امروز کشور از این جغرافیا آغاز می شود. از این رو در جریان این سفر و شورای اداری بسیاری از مشکلات در این حوزه را احصاء کردیم و قرار شد امنیت کویر تأمین شود.
عزیزی ادامه داد: آبان ماه سال جاری سفر نظارتی بعدی اعضای کمیسیون به استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان با هدف بررسی مسأله انسداد مرز و پیگیری آخرین وضعیت جزیره بوموسی شکل گرفت که بسیار استراتژیک بود و ما در این سفر بر هوشمندسازی مرز و مبارزه با ورود غیرقانونی اتباع تأکید کردیم.
وی با انتقاد از رهاشدگی جزیره بوموسی، عنوان کرد: زمانی جمعیت این جزیره بالغ بر 6 هزار نفر بود اما به دلیل عدم توجه اعم از اشتغال، مسکن و سیاست های تشویقی، جمعیت حال حاضر آن به 4 هزار و 800 نفر کاهش یافته که باید به آن توجه شود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: سفر نظارتی بعدی کمیسیون امنیت ملی به استان خوزستان با تاکید بر لایروبی اروندرود بود. در این سفر بر انتفاع اقتصادی مردم این استان و منطقه تأکید شد. در حوزه تمام این مسائل هم با وزرای مربوطه گفتگو شده و برنامه ریزی لازم صورت گرفته است.
عزیزی همچنین به لایروبی اروندرود که از سوی وزارتخانه های مربوطه نیز مورد تأکید است، اشاره کرد و گفت: در این خصوص با طرف عراقی مذاکراتی صورت گرفته است که نتیجه بخشی آن نیاز به پیگیری دارد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: اگر به این موضوعات در پهنه شرقی و جنوب کشور توجه ویژه شود، اثرات آن به صورت ملی در حوزه های امنیتی، دفاعی و اقتصادی دیده می شود.
بهنام سعیدی عضو هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز در این جلسه، استان شدن جنوب کرمان را مطالبه 20 ساله مردم این منطقه دانست و گفت: مطالعه و کارهای کارشناسی در این حوزه انجام شده و در نهایت رئیس جمهور شهید در جریان سفر خود به جنوب استان کرمان وعده استان شدن جنوب کرمان را به مردم این منطقه داد.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جنوب استان کرمان وسعت 40 هزار کیلومتر مکعب و با جمعیت بالا دارد، عنوان کرد: نزدیکی به دریا و سواحل مکران از موضوعاتی است که این منطقه را استراتژیک کرده ضمن اینکه قدمت این منطقه بسیار زیاد است. 20 اداره کل و سازمان مستقل در این منطقه فعال است. مسافت میان شمال تا جنوب کرمان 800 کیلومتر است که استان شدن جنوب آن را منطقی می کند.
وی همچنین با انتقاد از کمترین حضور از سوی مسئولان رده بالای کشور به جنوب استان کرمان در جریان سفرهای استانی آنها، گفت: لایحه استان کرمان جنوبی در هیأت وزیران در حال حاضر به تصویب رسیده است که باید از سوی معاون اول رئیس جمهور وقت به مجلس ارسال می شد که دکتر پزشکیان دستور توقف ارسال لوایح به مجلس را داد تا در دولت وی این اقدام انجام شود لذا اکنون منتظر ارسال این لایحه به مجلس هستیم.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی مجلس در پایان سخنان خود به اهمیت استقرار مرکز فرماندهی نیروی انتظامی در جنوب استان کرمان تأکید کرد.
فداحسین مالکی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه این نشست با اشاره به اهمیت تأمین امنیت کشور از حوزه شرق که با کشورهای افغانستان و پاکستان هم مرز هستیم، گفت: مرزهای جنوب و وظیفه تأمین امنیت آن استان سیستان و بلوچستان به سپاه و مرزهای شمال استان و همچنین خراسان رضوی به ارتش سپرده شده است.
نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به همکاری طرف پاکستانی برای تأمین امنیت مرزهای خود با ایران، گفت: مرز میان ایران و پاکستان 921 کیلومتر است که 300 کیلومتر آن دیوارکشی و 200 کیلومتر فنس کشی خواهد شد و 80 کیلومتر که صعب العبور است و امکان دیوارکشی ندارد.
وی در ادامه با اشاره به موضوع راه های استان سیستان و بلوچستان به ویژه در مرزها به کمبود قیر در این منطقه اشاره کرد و گفت: لازم است وزارت راه و شهرسازی در این خصوص تدبیر و چاره اندیشی کند. طبق برنامه ریزی های صورت گرفته تا پایان سال 1404، 300 کیلومتر دیوارکشی از سوی سپاه به پایان می رسد.
مالکی همچنین خواستار رسیدگی به وضعیت نامناسب پدافندی و تجهیزات امنیتی و دفاعی در مرزهای افغانستان به ویژه در شرایطی شد که تحریرالشام و داعش در این کشور اعلام موجودیت کرده است.
علی خضریان دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در ادامه این نشست، با اشاره به مسأله بوموسی که در کارگروه توسعه پیگیری می شود و جلساتی که با وزارت امور خارجه برگزار شده است، گفت: طبق مصوبه وزارت کشور شهرستان ابوموسی باید به بوموسی تغییر نام پیدا کند اما دولت هنوز این کار را انجام نداده است در حالی که این موضوع از تأکیدات رهبر معظم انقلاب است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در ادامه با بیان اینکه جزایر خلیج فارس ذیل استان هرمزگان تعریف می شود لذا به حاشیه رانده شدهاند، عنوان کرد: لازم است وزارت کشور تدبیری در حوزه تعریف واحد سیاسی خلیج فارس بیاندیشد که راهکار تأسیس استان خلیج فارس است که منجر به تثبیت حاکمیت جمهوری اسلامی ایران در این جزایر خواهد شد.
وی در ادامه خواستار تحویل گرفتن مدیریت فرودگاه بوموسی از سوی وزارت راه و شهرسازی، تأمین آب منطقه بوموسی و افزایش شناورها شد.
امیر حیات مقدم یکی دیگر از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس دوازدهم همچنین در این جلسه مسائلی را در حوزه مرز چذابه مطرح کرد و گفت: یکی از موضوعات ما با عراق، سرمایه گذاری میان دو کشور برای لایروبی اروند است، اروندرود به شدت نیاز به لایروبی دارد تا کشتی های بزرگ امکان رفت و آمد در این رودخانه همچون گذشته را داشته باشد. راهکار ما تشکیل قرارگاهی برای احیای اروندرود با مسئولیت معاون اول رئیس جمهور است.
وی با اشاره به تجربه احیای دریاچه ارومیه که یک منشأ زیست محیطی در حال نابودی آن شده بود، گفت: اروندرود به عنوان مهم ترین رودخانه کشور، دارای موقعیت استراتژیک به لحاظ سیاسی، امنیتی و اقتصادی است از این رو باید مورد توجه ویژه باشد.
مصطفی مطورزاده رئیس مجمع نمایندگان خوزستان نیز ضمن حضور در این نشست ضمن تاکید بر لایروبی، گفت: در آیین نامه قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی همه بنادر آمده به جز بندرخرمشهر که لازم است به آن نیز توجه شود.
سارا فلاحی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در ادامه با اشاره به اهمیت رسیدگی به حقوق و مزایای کارکنان نیروهای مسلح از جمله نیروی انتظامی، عنوان کرد: وقتی کارگزاران مرز حقوق خود را به درستی دریافت نکنند، نمی توانند با انگیزه از مرزها دفاع کنند البته که همواره با حداقل دریافتی های خود نیز، از وظایف خود فروگذار نمی کنند. با این حال لازم است در این حوزه توجه ویژه به مرزداران شود تا کشور دچار چالش نشود.
نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: امارات در حال اقدامات مختلفی برای تثبیت حاکمیت خود است از این رو در چنین شرایطی ما در جمهوری اسلامی نباید از توسعه و تثبیت جزایر تاریخی و قانونی خود واهمه داشته باشیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه نیز بر ضرورت توسعه و پیشرفت بندر خرمشهر به عنوان کشوری که در دوران دفاع مقدس در خط مقدم جنگ بوده است، تأکید کرد.
ابوالفضل ظهره وند عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز با انتقاد از انسداد مرزها، گفت: تشتت مراکز تصمیم گیری باعث عدم وجود نگاه مشترک در اقدام برای امورات مهم کشور است. مؤلفه های بازگشت اتباع غیرقانونی به کشورهایشان هنوز مشخص نیست.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس همچنین با اشاره به راهکارهای موجود درباره تأمین سوخت و جلوگیری از قاچاق آن، گفت: مافیا اجازه اجرای راهکارهای موجود برای حل مسائل کشور را نمی دهد که لازم است وزارت کشور نیز در این حوزه ورود داشته باشد.
لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1325820/