اخبار محرمانه

آخرين مطالب

مشاغل کاذب نوجوانان روی اعصاب «گواردیولا» خواندنی ها

مشاغل کاذب نوجوانان روی اعصاب «گواردیولا»
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - خراسان / سرمربی منچسترسیتی بعد از مشاهده پسربچه‌هایی که قصد داشتند با گرفتن امضا از او، اجناس و لباس‌هایشان را باقیمت گران تری بفروشند، عصبانی شد و گفت به جای این کار، درس بخون لعنتی؛ با علاقه نوجوانان به پول درآوردن چه کنیم؟ ​​​​​
 یکی از اتفاق‌هایی که ما به خصوص در این 10 ساله اخیر بیشتر شاهد آن هستیم، علاقه نوجوانان برای ورود به بازار کار است. تقریبا تا قبل از آن، بیشتر شاهد این بود که نوجوان‌ها صبر می‌کردند که دوره دانش‌آموزی‌شان تمام میشد حتی چه بسا دوره دانشجویی‌شان هم به پایان برسد و بعد سعی می‌کردند وارد بازار کار بشوند. اما تغییراتی که در این نسل اتفاق افتاده، ما الان داریم می‌بینیم که در سن پایین‌تر این ورود به بازار کار در گل فروشی‌ها، کافه‌ها، کتاب فروشی‌ها، کارهای فنی و ... دارد، اتفاق می افتد.‌ به‌تازگی، ویدئویی از «پپ گواردیولا» در همین باره پربازدید شده است. سرمربی منچسترسیتی بعد از مشاهده پسر بچه‌هایی که قصد داشتند با گرفتن امضا از او اجناس و لباس‌هایشان را باقیمت گران‌تری بفروشند، عصبانی شد و خطاب به یکی از آن‌ها گفت: «آیا می‌خواهید زندگیتان را با این کار بچرخانید؟ رویاهای تو چیه؟ بگو چه چیزی رو توی رویاهات می‌بینی، دوست من؟ درس بخون، لعنتی، درس بخون».هر چند رفتار این نوجوانان به معنای متداولش کار محسوب نمی شود و نوعی در آمدزایی از کاری کاذب است اما در ادامه چند نکته درباره این دیدگاه «پپ» مطرح خواهیم کرد.
سیاه‌و‌سفیدهای ورود به بازار کار در نوجوانی
این اتفاق یعنی ورود به بازار کار در نوجوانی از یک طرف خیلی خوب است، یعنی تجربه‌هایی که بچه‌ها در این سن پیدا می‌کنند، ارتباط با آدم‌های مختلف، مدیریت مالی، بالا رفتن احساس مسئولیت و ... خیلی خوب است. اما از آن طرف، ممکن است به این نتیجه برسند تا همین‌جا که ما درس خواندیم، کافی است. همچنین تصور کنند از این مرحله به بعد زندگی، صرفا با ورود به دنیای کار به موفقیتی که مد نظرشان هست، دست پیدا می‌کنند و دیگر اصلا نیاز هم نیست که درس را ادامه بدهند و اینجاست که خانواده‌ها دچار چالش می‌شوند.
پول درآوردن از راه‌هایی که مهارت‌محور نیست
یک سری از شغل‌ها هم هست که این وسط به وجود آمد، مثلا آنلاین‌شاپ داشتن یا یوتیوبر شدن. نوجوان عصر جدید دید که مثلاً در چنل‌های یوتیوب اگر بتواند تعداد زیادی دنبال‌کننده جذب کند، از آن طریق می‌تواند به درآمدهای ارزی و دلاری برسد. این ایده برایش خیلی جذاب بود، یعنی شهرت و پول را همزمان به دست می‌آورد. بنابراین رغبت پیدا کرد به این داستان و ترجیح می‌دهد به جای اینکه درس بخواند و به مدرسه برود، یوتیوبر شود. یا مثلا همین امضا گرفتن از «پپ» برای این که بتواند لباس را با قیمت بیشتری بفروشد. واضح است که چنین کارهایی، ابدا شغل محسوب نمی‌شود.
ریشه‌یابی بی‌علاقه‌شدن به مدرسه
حالا اگر چنین اتفاقی بیفتد، اول از همه باید ریشه‌یابی کرد که بچه چرا نمی‌خواهد به مدرسه برود. خیلی وقت‌ها بچه‌هایی که مشکلاتی مانند بیش فعالی و عدم تمرکز دارند، اختلال‌شان تشخیص داده نشده و این‌ها به نیمه رها کردن کارها عادت می‌کنند. همین اتفاق باعث شکست تحصیلی‌شان شده و از درس خواندن فاصله می‌گیرند. این‌ها نمی‌توانند درس و مدرسه را ادامه بدهند چون هیچ دستاوردی در مدرسه برای خودشان متصور نیستند. گاهی وقت‌ها پای مشکلات مالی در میان است، گاهی وقت‌ها قلدری‌هایی هست که در مدرسه انجام می‌شود و بچه‌ها را دل زده می‌کند. بعضی اوقات هم مشکل معلم یا محیط مدرسه یا کادر آموزشی است که برای کودک جذابیت ندارد. بنابراین اول از همه باید این بی‌علاقگی را ریشه‌یابی کنیم.
به جای گارد گرفتن، برنامه نوجوان را بشنویم
اما زمانی که نوجوانی به والدینش می‌گوید که دیگر علاقه‌ای به مدرسه نداشته و می‌خواهد وارد بازار کار شود، به جای این که سریع گارد بگیرند، عصبانی بشوند، مثل «پپ گواردیولا» بگویند که «درس بخون، لعنتی، درس بخون» و ... باید ببیند که حرف حساب بچه چیست و اگر نمی‌خواهد درس بخواند، چه طرح و برنامه‌ای دیگری دارد. آیا می‌خواهد یک مهارتی را یاد بگیرد و با کمک آن مهارت پول در بیاورد یا هدف مشخصی ندارد. اگر می‌بینید که فرزندتان، برنامه‌ای در نظر گرفته، می‌توان امیدوار بود که حداقل یک نقشه راهی برای خودش در زندگی دارد. اما معمولا ما در محیط‌های کلینیکی می‌بینیم که بچه‌ها، ایده‌های خیلی غیرمنطقی در سرشان هست و اصلا نمی‌دانند که به فرض مثلا یوتیوبر شدن یا ورود به بازار خرید و فروش ارزهای دیجیتال، چه سرانجامی خواهند داشت چون چنین چیزهایی یک مقطعی روی بورس است و آینده‌اش مشخص نیست. به طور مثال، ممکن است در چند سال آینده این کارها از اعتبار ساقط شود و بچه‌هایی که سال‌های طلایی عمرشان را از دست داده‌اند، زیان بزرگی خواهند دید که به راحتی قابل جبران نیست.
با کار پاره‌وقت اما مهارت‌محور موافقت کنید
با این حال، ترجیح این است که وقتی بچه‌ای چنین موضوعی را مطرح می‌کند و خیلی اشتیاق دارد، والدین تا حد امکان با انجام کارهای پاره‌‌وقت موافقت کنند. مثلا به او بگویند موافقند که کار را به صورت پاره وقت ادامه بدهد ولی تحت هر شرایطی درسش را هم باید بخواند. در این شرایط ما انتظار نداریم درسی که بچه می‌خواند حتما با تمرکز کامل باشد و نمرات بالایی بگیرد اما حتی‌الامکان بچه را باید در محیط آموزشی نگه داریم. در این حالت، بالاخره یک مدرک تحصیلی خواهد گرفت و در کنارش یک سری مهارت آموزی‌ها را کسب خواهد کرد و آن اعتماد به نفسی که مد نظرش هست را به دست خواهد آورد. اما باز هم نباید با فعالیت نوجوانان در شغل‌های کاذب که در نهایت به یادگیری مهارتی منجر نمی‌شود، موافقت کرد.
نویسنده: دکتر ساحل گرامی | روان‌شناس

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1320684/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله ابتکار/ گفتمان وفاق؛ بایدها و نبایدها

بازار اجاره مسکن در تهران؛ آرامش از دست‌رفته مستاجران

حمله داعش به نظامیان عراقی در شمال بغداد

سازمان ملل: 50 میلیون تُن آواربرداری در غزه دستکم 21 سال طول خواهد کشید

ابومرزوق: حماس آماده آغاز گفت‌وگو با آمریکا است

چین: بازگرداندن کوبا به فهرست تروریسم نشانه قلدری آمریکا است

غنی نژاد: هر چه از مجلس خارج شود قانون نیست!

رهبر انقلاب: تنها راه پیشبُرد کشور استفاده از توانمندی‌های بخش خصوصی است

امضای تفاهم‌نامه بین بنیاد شهید و اداره ورزش و جوانان چابهار

دیدار مهندس اکبر بهنام جو، استاندار قم با خانواده شهید حسن افشار

کردستان قهرمان لیگ برتر مسابقات گلبال و شنای کشور شد

کانون‌هایی جهت تداوم و اثربخشی مسیر تربیتی ایجاد شود

والدین عزیز از تاثیر صحبت های تان غافل نشوید!

آمادگی عمان برای میانجیگری در گفت‌وگوها میان ایران و غرب

رشد 2 هزار واحدی شاخص کل بورس

مارکو روبیو کیست و مواضعش درباره ایران چیست؟

فیلم کوتاه «خو» در راه لهستان

رئیس سازمان محیط‌زیست به امارات دعوت شد

سرمقاله شرق/ لزوم شناخت ترامپ

تصویری از علی سرابی در نقش شهید صیاد شیرازی

انیمیشن کوتاه «جیرفت» به ایتالیا سفر می‌کند

توضیحات سپند امیرسلیمانی در رابطه با اختلاف سنی با همسرش

شهیدان، جان خود را در راه اعتلای اسلام و خدمت به مردم فدا کردند

نگران حضور فرزندم در فضای مجازی هستم

پوتین به ترامپ تبریک گفت

توصیه امیرعلی نبویان به سپند امیرسلیمانی در رابطه با جوکر

ترامپ دوستی اش را با عضو تندرو دولت سابقش بهم زد

سرلشکر باقری: در رزمایش بین المللی دریایی پاکستان شرکت خواهیم کرد

هیپنوتیزم های ماندگار والدین

احتمال افزایش 100 هزار تومانی یارانه در 1404

صعود قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار وارد کانال 82 هزار تومان شد

ترامپ نماینده ویژه آمریکا در امور ایران را اخراج کرد

هاشمی‌طبا: تسلسل مذاکره برای مذاکره را رها کنیم

سرمقاله همشهری/ حماس؛ پیروز میدان نبرد فاتح عرصه اخلاق

متن طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی منتشر شد

پیشنهاد افزایش 100 هزار تومانی یارانه یا پرداخت کالابرگ در 1404

دردسرهای کلاه همسر ترامپ حاشیه ساز شد

بازدید دبیر جشنواره فیلم فجر از لابراتوارهای سینمایی

پشتیبانی آتش سنگین بالگردهای شکاری کبری هوانیروز در رزمایش نزاجا

وضعیت عجیب بی‌تختی در بیمارستان انگلیس

لاریجانی: فقط با رفع فیلترینگ نمی‌شود گفت مسئله اینترنت حل شده است

پرواز جمع پهپادی در رزمایش امنیتی ارتش

عملیات موفق اولین هلی‌برن شبانه هوانیروز در رزمایش ارتش

لحظاتی از بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت»

افزایش ارزش رمزارز ترامپ در اولین روز ریاست جمهوری

تظاهرات در سان‌فرانسیسکو در حمایت از مردم فلسطین

سکانس تلخی که نسرین مقانلو در زندگی واقعی‌اش تجربه کرده

ملاک میزبانی از مخاطبان در جشنواره چهل وسوم

توافق ایران و اروپا برای ادامه گفتگوها/ غریب‌آبادی: زمان را از طریق مشورت‌ها تعیین خواهیم کرد

مشاور رئیس اتاق بازرگانی تهران: بخاطر قطعی برق و گاز، عذرخواهی از مردم کافی نیست

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی