اخبار محرمانه

آخرين مطالب

نسخه اکونومیست برای فقیرترین اقتصاد جهان مقاله

نسخه اکونومیست برای فقیرترین اقتصاد جهان
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - اکو ایران / نشریه اکونومیست در سرمقاله این هفته خود تحلیل می‌کند که فقیرترین قاره جهان باید از گذشته خود و گرایش ارتدوکس دولت گرایی که اکنون بیشتر جهان را در برگرفته است جدا شود و از تجارت، رشد و بازار آزاد استقبال کنند.
هفته‌نامه اکونومیست تحلیل می‌کند که آفریقا در سال‌های آینده مهم‌تر از هر زمان دیگری در عصر مدرن خواهد بود. انتظار می‌رود سهم آن از جمعیت جهان در طول دهه آینده به 21 درصد برسد؛ درحالی که در سال 1800، یازده درصد، در 1950، حدود 9 درصد و در سال 2000 سیزده درصد بوده است. با پیرشدن جمعیت سایر نقاط جهان، این قاره منبعی مهم برای نیروی کار خواهد بود، چراکه نیمی از جوانانی که در سال 2030 به بازار کار وارد می‌شود آفریقایی هستند.
این فرصت بزرگی برای فقیرترین قاره جهان است. ولی اگر 54 کشور آفریقایی می‌خواهند از آن استفاده کنند باید کاری استثنایی انجام دهند: از گذشته خود و ارتدوکس دولت گرایی که اکنون بیشتر جهان را در برگرفته است جدا شوند و از تجارت، رشد و بازار آزاد استقبال کنند: آنها نیاز به یک «انقلاب سرمایه‌داری» دارند.
شکاف آفریقا
اگر به گذشته آفریقا نگاه کنید از برخی مشکلات آن، چون جنگ ویرانگر در سودان و برخی نقاط روشن آن، چون اشتیاق جهانی به آفروبیتز آگاه می‌شوید. اما چیزی که به راحتی قابل تشخیص نیست واقعیت شوکه کننده اقتصادی است، که اکونومیست آن را «شکاف آفریقا» نامیده است. درحالی که آمریکا، اروپا و آسیا در دهه گذشته تحت تاثیر تحولات تکنولوژی و سیاست قرار داشته اند، آفریقا تاحد زیادی به عقب رفته است. درآمد سرانه آن که در سال 2000 یک‌سوم سایر نقاط جهان بوده است، اکنون به یک‌چهارم رسیده است. تولید سرانه نیز احتمالا در سال 2026 تفاوتی با سال 2015 نخواهد داشت. نیجریه و آفریقای جنوبی بسیار بد عمل کرده‌اند، و تنها چند کشور چون ساحل عاج و رواندا از این روند مستثنی بوده‌اند.
ضعف‌های قاره سیاه
پشت این ارقام، کارنامه ناامیدکننده‌ای از رکود بهره‌وری نهفته است. کشورهای آفریقایی بدون اینکه توسعه پیدا کنند دچار تغییرات ناگهانی شده‌اند. مردم درحالی از روستاها به شهر مهاجرت می‌کنند که بدون انقلاب‌های کشاورزی یا صنعتی دچار تحولات اجتماعی می‌شوند. و بخش خدمات که بیشتر مردم در آن فعال هستند نسبت به مناطق دیگر بهره‌وری کمتری دارد.
زیرساخت‌های ضعیف نیز کمکی به این کشورها نمی‌کند. و با وجود همه بحث‌ها درباره استفاده از فناوری دیجیتال و انرژی پاک برای جهش به جلو، آفریقا فاقد تجهیزات قرن بیستمی است که برای پیشرفت در قرن بیست‌و یکم لازم است. مشکل دیگری که شاید کمتر مورد توجه قرار گرفته نیز این است که آفریقا به نوعی یک بیابان شرکتی است؛ این منطقه کمتر از هر منطقه دیگری شرکت‌هایی با درآمد حداقل یک میلیارد دلاری دارد که بیشتر به بازارهای پراکنده و پیچیده آن مرتبط است تا اینکه صرفا به ریسک مربوط باشد. آفریقا سه درصد تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل می‌دهد، درحالی که کمتر از یک درصد سرمایه خصوصی آن را جذب می‌کند.
رشد اقتصادی؛ بهترین راه کاهش فقر
اما رهبران آفریقا باید چه کنند؟ از منظر نشریه اکونومیست، اولین قدم این است که باید دهه‌ها ایده‌های بد را کنار بگذارند؛ از تقلید از بدترین جنبه‌های سرمایه‌داری دولتی چین گرفته تا رویکردی که احتمال شکست تولید را در عصر اتوماسیون مطرح می‌کند. جریانی از تفکر توسعه معتقد است تا زمانی که تلاش‌هایی برای مهار بیماری‌ها و تغذیه کودکان وجود نداشته باشد رشد نمی‌تواند فقر را کاهش دهد یا اصلا اهمیتی ندارد. اما تقریبا در همه شرایط، رشد اقتصادی سریع‌تر بهترین راه برای کاهش فقر و اطمینان از این است که کشورها منابع کافی برای مقابله با تغییرات آب‌وهوایی را دارند. بنابراین رهبران آفریقا باید رشد اقتصادی را جدی بگیرند. آنها باید روحیه خودباوری را در مدرن‌سازی تقویت کنند؛ روحیه‌ای که در قرن بیستم در آسیای شرقی و امروز در هند دیده می‌شود. چند کشور آفریقایی مانند بوتسوانا، اتیوپی و موریس در مقاطع مختلف توافق‌هایی را ایجاد کردند که پروفسور استفان درکون از دانشگاه آکسفورد، «معاملات توسعه» می‌نامد: یک پیمان ضمنی میان نخبگان که سیاست را به معنای افزایش اندازه اقتصاد می‌دانند، نه فقط یک نبرد برای تقسیم منابع و امتیازات. آفریقا برای پیشرفت بیشتر، به چنین توافقاتی میان نخبگان نیاز دارد.
در عین حال، دولت‌ها باید یک اجماع سیاسی به نفع رشد ایجاد کنند. درباره آفریقا، خبر خوب این است که کنشگران قدرتمند خواهان پویایی اقتصادی هستند. نسل جدید از آفریقایی‌ها که دهه‌ها پس از استقلال به دنیا آمده‌اند به شغل‌شان بسیار بیشتر از استعمار اهمیت می‌دهند. به گفته اکونومیست، کاهش «شکاف آفریقا» مستلزم نگرش‌های جدید اجتماعی نسبت به تجارت است؛ مشابه نگرش‌هایی که موجب رشد چین و هند شد. آفریقایی‌ها به جای تعهد بیش از حد به شغل‌های دولتی و شرکت‌های کوچک می‌توانند با سرمایه گذاران ریسک‌پذیر بیشتری کار کنند. همه کشورهای آفریقایی، به زیرساخت‌های بیشتر، رقابت آزاد بیشتر و مدارس بسیار بهتری نیاز دارند.
لزوم ادغام بازارهای آفریقایی
کار بسیار مهم دیگر، ادغام بازارهای آفریقایی است، به‌طوری که شرکت‌ها بتوانند مزیت ناشی از مقیاس بیشتری کسب کنند و به اندازه‌ای برسند که سرمایه گذاران خارجی را جذب کنند. این شرایط به معنای پیشبرد برنامه‌ها برای مناطق سفر بدون ویزا، یکپارچه سازی بازارهای سرمایه، اتصال شبکه‌های داده و در نهایت تحقق رویای یک منطقه آزاد تجاری است.
به گفته اکونومیست، عواقب ادامه دادن به شرایط موجود برای آفریقا وخیم خواهد بود. اگر «شکاف آفریقا» بزرگ‌تر شود، آنها تقریبا همه اقشار بسیار فقیر جهان را تشکیل می‌دهند، که فاجعه‌ای اخلاقی است و از طریق جریان‌های مهاجرت و بی‌ثباتی سیاسی ثبات را در سایر نقاط جهان نیز تهدید می‌کند. اما دلیلی برای قطع امید وجود ندارد. وقت آن است که رهبران آن حس جاه طلبی و خوش‌بینی را کشف کنند. آفریقا نیازی به پس انداز ندارد؛ این قاره به پدرسالاری قناعت و فساد کمتر، و سرمایه‌داری بیشتر نیاز دارد.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1316690/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حاشیه نگاری روز پنجم جشنواره فجر 43؛ از حضور سخنگوی دولت در کاخ رسانه تا ژست‌های بازیگر زن در نشست فیلم

حاشیه نگاری روز پنجم جشنواره فجر 43؛

بن سلمان هم‌دست نقشه ترامپ برای نفت ایران می‌شود؟

چریک دموکرات

پاسخ به مخالفان

توقیف خودرو، حجاب و مساله حاکمیت قانون

پاسخ صدرعاملی به سوال خبرنگاران در مورد سکانس جنجالی گشت ارشاد

امضای یادداشت ریاست جمهوری آمریکا علیه ایران/ ترامپ: آماده مذاکره با رئیس جمهور ایران هستم

ناکام بزرگ جایزه گرمی

عکس یادگاری همسر الشرع و همسر اردوغان

آخرین وضعیت بازار گوشت

در چشم بادومی از کی‌پاپ بد نگفتیم

بغض مهران غفوریان در نشست خبری «زیبا صدایم کن»

ست رنگ زرشکی گیلاسی باکلاس، رنگ سال 1404 رو با چی بپوشیم؟

کاخ سفید انتقال مهاجران به خلیج گوانتانامو را آغاز کرد

نشست خبری «زیبا صدایم کن» با حضور مهران غفوریان

الناز شاکردوست در گوزن های اتوبان

پاسخ صدرعاملی کارگردان «زیباصدایم کن» به سوال آخرین خبر

رونمایی از حضور حسین محجوب در فیلم سینمایی ماریا

41 سال قبل؛ دادگاه سران حزب توده/ عکس

پیش بینی قیمت دلار 17 بهمن 1403

واکنش عفو بین الملل به عدم بازداشت نتانیاهو در ایالات متحده

اتهام‌زنی جولانی به نیروهای مقاومت

آواره شدن 5 هزار خانواده فلسطینی در پی عملیات نظامی اسرائیل

آریا عظیم نژاد آهنگساز فیلم خاتی در جشنواره فیلم فجر از موسیقی فیلم می گوید

آریا عظیمی نژاد در گفتگو با آخرین خبر از آخرین جزئیات پایتخت 7 می گوید

عراقچی: حزب‌الله لبنان اثرگذاری خود را در عرصه تحولات لبنان حفظ و تقویت کرده است

ماجرای دلارهای ایرانی؛ انسداد از «سئول» تا «دوحه»

پیش بینی قیمت طلا و سکه 17 بهمن 1403

رئیس کمیسیون معدن اتاق ایران: 65% معادن غیرفعال‌اند؛ به وزیر آمار درست نمی دهند

مشاور ترامپ: کارتل‌های مواد مخدر مکزیکی در کانادا در حال گسترش هستند

هشدار سازمان ملل به مرگ میلیون‌ها نفر به دست آمریکا

مصر و اردن بر ضرورت اجرای کامل توافق آتش‌بس تاکید کردند

سی‌ان‌ان از برگ برنده دموکرات‌ها در انتخابات 2026 رونمایی کرد

ارتش بی زره؛ رسوایی جدید در قلب دفاعی انگلیس افشا شد

عربستان بر حمایت از تثبیت آتش‌بس در غزه تأکید کرد

ترامپ و نتانیاهو دیدار کردند؛ ظاهری خوشایند اما پرتنش در خلوت

سجادی حسینی بازیگر «خاتی»:در طول پروژه شنوایی‌ام را از دست دادم

علی عامل هاشمی بازیگر «خاتی»: فیلم کاملا در دل طبیعت است گویی نقش اصلی فیلم حیواناتند

اشک های همسر مرحوم کیومرث پور احمد در نشست فیلم «زیبا صدایم کن»

فیلم رگ‌های آبی فروغ فرخزاد را به لجن کشیده است

فتوکال «زیبا صدایم کن»

یک مقام امنیتی دروغ جدید نیویورک تایمز را تکذیب کرد

رایزنی‌های تخت‌روانچی در آنکارا

تیر رادیکال ها به سنگ خورد

گزارش یک نظرسنجی؛ اعداد درباره وضع اجتماعی دولت چه می‌گویند؟

تحلیلی از راهکار اضطراری تامین مسکن

رئیس‌کل گمرک: 9 میلیون و 861 هزار تن کالای اساسی وارد کشور شده است

باور صهیونیست‌ها بر تحریم اسرائیل توسط ترامپ

توطئه سیاسی علیه شیعیان لبنان شکست خورد

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی