اخبار محرمانه

آخرين مطالب

رونق پتروشیمی‌ها با سامانه ارز توافقی اقتصادی

رونق پتروشیمی‌ها با سامانه ارز توافقی
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - اقتصاد آنلاین / با آغاز عرضه ارز پتروشیمی‌ها از روز دوشنبه در سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران، صنعت پتروشیمی ماهانه حدود 900 میلیون دلار در این بازار عرضه خواهد کرد. آنگونه که متولیان این حوزه اعلام کرده‌اند مانند سایر بازار‌ها طرفین معامله دسترسی راحت‌تری به هم خواهند داشت و علاوه بر حذف رانت ارزی و شفافیت، نرخ ارز نیز غیردستوری و مبتنی بر عرضه و تقاضا کشف می‌شود.
در 9 ماهه سال جاری صادرات پتروشیمی‌ها حدود 10 میلیارد دلار بوده است که 8 میلیارد و 176 میلیون دلار از این میزان صادرات در سامانه نیما عرضه شده و مابقی برای نیاز‌های خود صنعت استفاده شده است.
حال از هفته جاری مبادلات پتروشیمی‌ها هم در این سامانه عرضه خواهد شد. دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی در رابطه با فعالیت صنعت پتروشیمی در بازار ارز تجاری گفته است: با این اقدام مناسب بانک مرکزی، رانت‌های ارزی از بین می‌رود و صادرکنندگانی که با سختی‌های فراوان، محصول خود را به فروش می‌رسانند و ارز حاصل صادرات را به کشور می‌آوردند، حس سرخوردگی نخواهند داشت؛ در نتیجه، صادرکنندگان ارز حاصل از صادرات خود را با اشتیاق بیشتری در سامانه ارز تجاری به فروش خواهند رسانید.
کارشناسان معتقدند با افزایش عرضه صادرکنندگان از یک سو و کاهش تقاضا از سوی دیگر، به مرور زمان تعدیل قیمت ارز اتفاق خواهد افتاد؛ در نتیجه بازار ارز تجاری برای اقتصاد ملی و تولیدکننده تاثیر مثبتی خواهد داشت. در میان صنایع مختلف، صنعت پتروشیمی بالاترین ارزآوری و بیشترین حجم عرضه ارز را دارد. همچنین این صنعت رتبه نخست رفع تعهد ارزی را در بین همه صنایع در اختیار دارد و با عرضه ارز پتروشیمی‌ها در سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران، درآمد پتروشیمی‌ها افزایش یافته و گردش مالی بیشتری خواهند داشت.

منافع بازار ارز تجاری برای پتروشیمی‌ها / سرمایه‌گذاری‌ها بیشتر می‌شود
سیدحمید حسینی، رییس اتحادیه صادرکنندگان پتروشیمی گفت: در سیستم ارزی قبلی بانک مرکزی نکته‌ای وجود داشت این بود که چند نوع ارز وجود داشت. صادرکنندگان پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی و فولادی ارز خود را در سامانه نیما عرضه می‌کردند. مابقی واردکنندگان محصولات کشاورزی، غذایی و لوازم خانگی و... هم حق داشتند که از محل صادرات خود واردات انجام داده یا بارنامه خود را به دیگران بفروشند. همچنین ارز ترجیحی و ارز آزاد داشتیم که تقریبا چهار نوع نرخ ارز در بازار داشتیم. ارز نیمایی که صرفا یک سامانه بود و بازار نبود، قیمت‌گذاری آن توسط بانک مرکزی کنترل می‌شد و عمدتا برای واردات این نوع ارز مورد استفاده قرار می‌گرفت. تفاوت ارز نیمایی با بازار آزاد به حدی بود که برای واردکنندگان جذابیت داشت و آن‌ها را به واردات بیشتر تشویق می‌کرد و این نگرانی وجود داشت که این نوع قیمت‌گذاری ارز، هم باعث تشویق واردات و هم خروج ارز از کشور شود.
وی افزود: با توجه به مشکلاتی که در منطقه ایجاد شده و قیمت ارز در حال افزایش بود بانک مرکزی تصمیم گرفت ارز صادراتی را به بازار ارز توافقی یا همان تجاری ببرد و سامانه را تبدیل به بازار کند و در این بازار خریدار و فروشنده با هم معامه کنند و در پروسه واردات هم معطل ثبت سفارش و تخصیص ارز بانک مرکزی نباشد و بتواند از همین محل، بین خریدار و فروشنده انجام شود.
سیدحمید حسینی بیان کرد: ابتدا قرار بود در بازار ارز توافقی فقط محصولات کشاورزی، مواد غذایی و امثالهم حضور داشته باشند، اما بانک مرکزی از آنجا که مطمئن شد بازار ارز توافقی تاثیر مثبت در بازار داشته است، تصمیم گرفت که صادرکنندگان سایر محصولات همچون پتروشیمی، فولاد و فرآورده‌های نفت را هم به این بازار بیاورد و با عرضه بیشتر ارز، بتواند بازار را کنترل کند و موجب اثرگذاری بر دلار آزاد شود. چون دلار آزاد که کارکردی در اقتصاد ما ندارد به جز اینکه مسافری بخواهد در خارج از کشور خرید کند یا برای ورود کالای قاچاق استفاده کند اما برای مابقی کالاها و واحد‌های صنعتی و کارخانه‌ها افراد می‌توانند ارز خود را از بازار ارز توافقی خرید کنند. 
رییس اتحادیه صادرکنندگان پتروشیمی بیان کرد: لذا سیاست بانک مرکزی این است که با تقویت بازار ارز تجاری و عرضه بیشتر ارز در این بازار مانند پتروشیمی‌ها حدود 2 میلیارد دلار ارز را در آن عرضه کند. این موضوع می‌تواند قیمت بازار ارز تجاری را کنترل کند تا به کمک آن، قیمت بازار آزاد هم کاهش پیدا کند. ولی این موضوع باعث نارضایتی بقیه صادرکنندگانی شده که کالای خود را بر اساس قیمت بازار ارز تجاری خریداری نمی‌کنند. مثلا صادرکنندگان پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی می‌توانند مواد اولیه خود را به قیمت ارز تجاری خریداری کنند. یعنی مثلاً اگر ارز تجاری امروز 66 هزار تومان است قطعاً قیمت‌گذاری مواد اولیه و خوراک این واحد‌ها بر اساس دلار 66 هزار تومانی خواهد بود. اما صادرکنندگان محصولات کشاورزی مانند زعفران، پسته، فرش، میوه و تره‌بار و برخی اقلام صنعتی معتقدند که مواد اولیه و هزینه‌های حمل‌ونقل را باید با قیمت بازار آزاد تهیه کنند و این باعث ایجاد نارضایتی در بین این گروه از صادرکنندگان شده است.
وی افزود: این گروه‌ها حدود 10 میلیارد دلار کالا صادر می‌کنند و الان از وضعیت ارز تجاری ناراضی هستند. ولی به نظر می‌رسد که صادرکنندگان محصولات پتروشیمی، فولاد، فرآورده‌های نفتی و تا حدودی واردکنندگان از این بازار رضایت دارند.
حسینی در مورد تأثیر این بازار بر سرمایه‌گذاری هم توضیح داد: من فکر می‌کنم که این نرخ انگیزه لازم را برای صاحبان صنایع خصوصا پروژه‌های صنعتی نیمه‌تمام، به‌ویژه در بخش پتروشیمی و فولاد، فراهم می‌کند. چون پروژه‌های جدی کمتری در این بخش‌ها داریم و بسیاری از پروژه‌ها نیمه‌تمام هستند. این سیستم می‌تواند انگیزه‌ای باشد که صاحبان پروژه‌ها بدانند ارز خود را در یک بازار رقابتی و با قیمت‌های واقعی می‌توانند بفروشند. این امر باعث تشویق و ترغیب برای توسعه فعالیت‌ها و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1316573/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جابه‌جایی بیش از 103 میلیون مسافر با حمل و نقل عمومی جاده‌ای

راه‌اندازی قطار مسافری تهران- وان

زورآزمایی ترکیه در نزدیکی جزیره یونانی

دیدار وزیر خارجه ایتالیا با جولانی در دمشق

خاطره سازی با سکانس خنده دار مریم امیر جلالی و آناهیتا همتی در خانه به دوش

سخنگوی سپاه: جنگ امروز یک جنگ ادراکی است که متاسفانه آن را جدی نگرفته بودیم

خوشحالی اهالی «کَلوخی» زابل از مرور خاطرات؛ «مسعود» به خانه بازگشت

پژمان‌فر: وقتی در مجامع بین‌المللی صحبت می‌کردیم برخی بلند می‌شدند، اما امروز برعکس شده است

تجارت 2.7 میلیارد دلاری ایران با کشورهای اوراسیا

لنست: شمار قربانیان جنگ غزه بسیار بیشتر از 46 هزار نفر است

پاسخ فرمانده قرارگاه عمار به آنهایی که می‌گویند «این همه در سوریه شهید دادیم، آخرش چه شد؟»

ادعای یک نماینده: 45 درصد خانوارهای ایرانی فاقد خودرو هستند

وقتی در سریال« دودکش» قیمت گاو از امیرحسین رستمی بیشتر بود

توضیح سخنگوی دولت درباره موضوع انتقال پایتخت

عصر ایران نوشت: ماجرای استقبال جعلی از رئیسی در سوریه

4 خودرو از کاهش قیمت فرار کردند؛ شوک غیرمنتظره به فروشندگان اطلس و رانا

هاکان فیدان: ترکیه قصد تصرف سوریه را ندارد

وعده وزارت ارشاد برای نمایش چند فیلم خاص در جشنواره فجر

رئیس دفتر رئیس‌جمهور از اتصال شلمچه به چابهار‌ خبر داد

نگرانی بروکسل از لغو تحریم‌های روسیه توسط ترامپ

عکس متفاوتی که سحر دولتشاهی به اشتراک گذاشت

استوری بامزه عباس جمشیدی برای تولد جواد عزتی

ورود 2 هزار میلیارد تومان سرمایه به بورس

العامری: باید به نقش آمریکا در عراق پایان داده شود

وقتی همسرت رو بین عروس های دیگه نمیشناسی

ابوترابی‌فرد: به‌ دنبال تغییر نقشه خاورمیانه بودند، اما نقشه به‌ نفع محور مقاومت تغییر کرد

خروج سالانه 200 میلیون دلار ارز برای واردات پنبه به کشور

سرنگونی پهپاد توسط ببر آمور در حین فیلم‌برداری

امکان لغو حراج سکه طلا در روز 22 دی ماه

دمشق بار دیگر لغو تحریم‌های غرب را خواستار شد

«هفت» 2 هفته پخش نمی‌شود

بازدید رئیس‌جمهور از شهر جدید تیس در چابهار

از این پس روسری مجلسی خود را خاص ببندید!

ورشکستگی در بزرگترین اقتصاد اروپا رکورد زد

30 هزار پهپاد جدید در راه اوکراین

عطریانفر: نباید هر گروه کوچکی حزب تشکیل دهد

میقاتی: با «عون» درباره خروج اسرائیل از لبنان صحبت کردم

پیرمرد های موندگار سینمای ایران

واکنش آیت الله کعبی به اظهارات دولت آذربایجان علیه امام جمعه اردبیل

استقرار گارد ملی در لس‌آنجلس برای جلوگیری از غارت منازل

اولین صحبت های بهرنگ علوی پس از حواشی اخیر

سردار سلامی: به زودی از شهرهای موشکی و پهپادی رونمایی خواهد شد و شما عظمت و عمق ناپیدای قدرت ایران را خواهید دید

دیدار استاندار اردبیل با خانواده‌ شهید معظم «یوسف شیرزاد» در شهرستان سرعین

تخمین خسارت 150 میلیارد دلاری آتش‌سوزی لس‌آنجلس

لغو سفرهای خارجی کامالا هریس به دلیل ادامه آتش‌سوزی در کالیفرنیا

وزیر خارجه ایتالیا وارد دمشق شد

پشت صحنه خنده دار سریال لیسانسه ها

سردار سلامی: به زودی از شهرهای موشکی و پهپادی رونمایی خواهد شد و شما عظمت و عمق ناپیدای قدرت ایران را خواهید

چرا آمریکا به‌دنبال خرید بزرگ‌ترین جزیره جهان است؟

امضای تفاهم‌نامه برای خرید 30 هزار تن ریل ملی

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی