اخبار محرمانه

آخرين مطالب

کدام فیلم‌سازان به سراغ «آلزایمر» رفتند؟ فرهنگی اجتماعی

کدام فیلم‌سازان به سراغ «آلزایمر» رفتند؟
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - سینمای ایران همواره تلاش کرده است به موضوعات مختلفی از زندگی روزمره مردم بپردازد و موضوع «آلزایمر» هم یکی از این مباحث است.
 آلزایمر یک بیماری زوال عصبی است که معمولاً به کندی آغاز می‌شود و به تدریج رو به وخامت می‌رود. این بیماری بسیاری از خصوصیات رفتاری و هیجانی افراد را نیز تحت تأثیر قرار داده و سبب بروز ناراحتی‌هایی از قبیل علائم افسردگی، علائم روانی و نیز رفتارهایی مثل آشفتگی، سرگردانی، پرخاشگری و خشونت در این بیماران می‌شود.
آلزایمر بیماری است که شاید در هر خانواده‌ای در بین نزدیکان یا آشنایان دور هر فردی شایع باشد و خانواده‌هایی باشند که با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند، اما نکته مهم در مورد این بیماری این است که در هر فردی این بیماری به شکلی متفاوت ظهور و بروز می‌کند. اتفاقی که حالا سوژه یک کارگردان برای ساخت فیلمش شده است. فیلم «عزیز» ساخته مجید توکلی دقیقا روایت مادری است که دچار بیماری آلزایمر و در جریان بیماری دچار چالشی خاص می شود.
به بهانه این فیلم که برشی از زندگی یک بیمار آلزایمری است مروری می‌کنیم بر تلاش سینماگران ایرانی در طول سال‌های گذشته برای نشان دادن دردها و رنج‌های بیماران آلزایمری و خانواده‌هایشان.
جدایی نادر از سیمین(1389)
این فیلم پنجمین اثر اصغر فرهادی بود که جدای از موفقیت و استقبال خوب داخلی، زمانی در صدر پرفروش‌ترین‌های نمایش جهانی قرار گرفت. این فیلم مجموعا 52 جایزه جهانی را از آن خود کرد و برای اولین بار سینمای ایران را صاحب مجسمه اسکار کرد.
فرهادی دربارهٔ ایدهٔ ساخت این فیلم گفته بود: «من یک تصویری در ذهن خود داشتم که بعدها متوجه شدم از ماجرایی شکل گرفته که زمانی برادرم برایم تعریف کرده‌ بود؛ مرد میان‌سالی که پدر پیر و مبتلا به آلزایمر خود را تنهایی حمام می‌کند. این تصویر مانند دکمه‌ای بود که من را وادار کرد برایش کت بدوزم».
بدون تردید این فیلم یکی از بهترین پرداخت‌های سینمای ایران به موضوع آلزایمر محسوب می‌شود که اساسا گره اصلی و ابتدایی درام را با همین بیماری پدر نادر طراحی می‌کند. اگر فیلم را به یاد داشته باشید گره اصلی بین زندگی نادر و سیمین که مانع از مهاجرت آنها می‌شود بیماری آلزایمر پدر نادر است. توجه نادر به پدرش زندگی این زوج را به سمت طلاق می‌برد اما نادر از پدرش دست نمی‌کشد. شاید یکی از زیباترین صحنه‌های این فیلم همان سکانسی است که نادر در حمام در حال شستن پدرش است و یکی از احساسی‌ترین لحظات سینمای ایران را رقم می‌زند.
البته از نویسندگی این اثر که برعهده اصغر فرهادی است نباید غافل شد، سکانس مربوط به دادگاه نادر و سیمین و دیالوگ‌هایی که بین هم رد و بدل می‌کنند گواه این موضوع است، در همین دادگاه جمله «من که می‌فهمم اون پدرمه» بی‌تردید یکی از دیالوگ‌های ماندگار سینمای ایران است.

اخبار محرمانه

جدایی نادر از سیمین
آلزایمر(1389)
پنجمین فیلم سینمایی احمدرضا معتمدی با موضوع آلزایمر یا همان فراموشی ساخته شد. این فیلم در همان زمان از نظر اسم با مشکلات زیادی روبه‌رو شد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد بود که باید نام ایرانی برای فیلم انتخاب شود و این در حالی بود که کارگردان فیلم معتقد بود هر اسمی جز آلزایمر معنای این اثر را از بین می‌برد.
این فیلم در بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر حضور پیدا کرد و در 7بخش به ترتیب بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر نقش اول مرد، بهترین بازیگر نقش اول زن، بهترین بازیگر مرد بخش بین‌الملل، بهترین فیلم‌نامه و بهترین چهره‌پردازی کاندید و در سه بخش یعنی بهترین بایگر نقش اول مرد(مهدی هاشمی)، بهترین بازیگر نقش اول مرد بخش بین‌الملل جشنواره فجر(فرامرز قریبیان ) و بهترین چهره‌پردازی(سعید ملکان) صاحب جایزه شد.
داستان فیلم، ماجرای زنی است که همسر خود را در تصادف از دست داده و هر سال برای یافتن او در روزنامه آگهی می‌دهد و از سوی دیگر مرد بر اثر تصادف دچار آلزایمر شده و این فراموشی مشکلاتی را برای مرد به همراه دارد که پلیس را هم درگیر خود می‌کند ...

اخبار محرمانه

آلزایمر
کفش هایم کو؟ (1394)
کیومرث پوراحمد پس از کارهای «قصه‌های مجید»، «اتوبوس شب»، «شب یلدا» و «خواهران غریب» به سراغ موضوعی رفت که با تمامی آثار قبلی او متفاوت بود، آلزایمر تنها یک سوژه برای این کارگردان نبود بلکه بخشی از زندگی شخصی او را تشکیل می‌داد. این کارگردان در مورد ساخت این فیلم در یک مصاحبه‌ای گفته بود: انگیزه‌ای که باعث شد، فیلمنامه‌ «کفش‌هایم کو» را بنویسم، آلزایمر مادرم بود که 10 سال به آن مبتلا شد و خواهرانم، به خصوص خواهرم "توران"، پروانه‌وار به دور او چرخید. آلزایمر مادر زندگی ما را 10 سال تحت الشعاع قرار داد».
زنده یاد کیومرث پوراحمد در جایی گفته بود «خانم نوروزیان 10 سال پزشک مادرم بودند و بعد از فوت مادرم، سر این فیلمنامه به او مراجعه کردم و از او مشاوره گرفتم».
جدای از موضوع آلزایمر که پرداختن به آن می‌تواند از نظر روحی به خانواده‌هایی که درگیر آن هستند کمک کند، بازی رضا کیانیان در نقش حبیب کاوه را در این فیلم نباید فراموش کرد، او به بهترین شکل ممکن دگرگونی‌های یک بیمار مبتلا به آلزایمر را بازی می‌کند.

اخبار محرمانه

کفشهایم کو؟
نبات (1396)
این اثر برای یک فیلم اولی یعنی پگاه ارضی است، این فیلم در قالب یک درام خانوادگی ساخته شده است و شهاب حسینی نقش پدری که همسرش دچار آلزایمر شده است، را بازی می کند.
«نبات» قصه زندگی پدر و دختری است که با هم روزگار می‌گذرانند و دختر فکر می‌کند که مادرش در یک حادثه از دنیا رفته؛ اما مادر که در خارج از کشور زندگی می‌کرده، پس از چند سال برای دیدن دخترش بازمی‌گردد و در کشمکش مخالفت شدید پدر با ملاقات این مادر و دختر، مشخص می‌شود که زن به بیماری آلزایمر دچار شده است...

اخبار محرمانه

نبات
سرکوب (1397)
رضا گوران اولین تجربه سینمایی خود را با فیلمی با موضوع آلزایمر آغاز کرد. فیلمی که نقطه عطفش حضور رویا افشار بر روی پرده سینما بود، البته این فیلم در همان زمان به طرفداری از زنان محکوم شد زیرا نقش پدر خانواده را خیلی سیاه نشان می‌دهد. 
در این فیلم مادر خانواده (رؤیا افشار) به دلیل مشکل آلزایمر تحت مراقبت توسط یک پرستار (باران کوثری) است؛ پدر خانواده همواره به آزار و اذیت جسمی و روحی مادر و سه دختر خود می‌پرداخته و مدتی است که از خانه رفته‌ است؛ دختر بزرگتر (الهام کردا) یک فرزند مبتلا به اوتیسم دارد؛ دختر وسط (سارا بهرامی) مدتی است با یک مرد دوست شده‌ است که بعد از چند هفته متوجه می‌شود که این مرد نیز همانند پدرش به آزار و اذیت جسمی و روحی او می‌پردازد و دختر کوچکتر (پردیس احمدیه) یک دختر دانشجو است که کودکی پرتنشی را در کنار پدرش گذرانده‌ است. خبر فوت پدر خانواده به آنها میرسد ولی هیچکدام از اعضای خانواده حاضر به شناسایی جسد نیستند.

اخبار محرمانه

سرکوب
فراموشی(1397)
فراموشی فیلمی کوتاه به کارگردانی فاطمه محمدی است که در سال 2018 میلادی (1397 خورشیدی) منتشر شد. این فیلم برندهٔ جشنواره بین‌المللی فیلم موندنس شد.
این فیلم روایت‌گر مسائل و مشکلات دوران سالخوردگی و آلزایمر است.

اخبار محرمانه

فراموشی
عزیز (1403)
جدیدترین اثر مربوط به آلزایمر در سینمای ایران مربوط به فیلم «عزیز» به کارگردانی مجید توکلی است. این فیلم داستان زنی به همین نام را روایت می‌کند که با پیشرفت بیماری آلزایمر دست‌وپنجه نرم می‌کند. این بیماری نه تنها زندگی شخصی او، بلکه روابط او با اعضای خانواده و به ویژه پسرش را تحت تاثیر قرار داده است. مجید توکلی در این فیلم تلاش کرده است تا تصویری واقعی و در عین حال شاعرانه از چالش‌های این بیماری و تأثیرات آن بر ساختار خانواده ارائه دهد.
فیلم قابل تامل «عزیز» از 28 آذرماه سال جاری به روی پرده نقره‌ای رفته است.

اخبار محرمانه

عزیز

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1314933/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نخست‌وزیر لبنان به زودی به دمشق سفر می‌کند

مشاور نتانیاهو: تداوم جنگ زیان‌های جانی سنگینی را برای ما در پی دارد

نماینده کنگره به ترامپ: ارسال پول نقد برای طالبان را متوقف کن!

اذعان مجدد وزیر جنگ پیشین اسرائیل به نسل‌کشی در غزه

مروری بر 7 فیلم با بازی «بهمن مفید»

ادعای نیویوک پست: ترامپ با حمله اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران مخالفت نکرده است

نخستین تصاویر از جدیدترین سامانه پدافند ضد پهپاد 358 هوافضای سپاه

درخواست افزایش 35درصدی حق مسکن کارگران در شورای عالی کار

19 عضو گروه تحریک طالبان پاکستان کشته شدند

محمد گلریز امشب به تلویزیون می‌آید

هشدار رئیس‌جمهور درباره تعلل و عقب‌ماندگی در حوزه هوش مصنوعی

این ویدئو را ببینید، دیگر رژ لب غیراصل استفاده نمی‌کنید

بازخوانی گروه‌‏های آخرالزمانی که در سال‏‌های اخیر پدیدار شدند

ایرلند رسما خواستار پیوستن به شکایت آفریقای‌جنوبی علیه اسرائیل شد

دفاع تمام قد آمریکا از جنایات اسرائیل با تحریم دادگاه لاهه

ضعف و قوت‌های «مهیار عیار» و معضل چهره غیرعملی!

عارف: وفاق مدنظر پزشکیان «وفاق در چارچوب نظام» است

«گوریل انگوری» را کدام صدای ماندگار برای ایرانی‌ها زنده کرد؟/ ویدئو

استیضاح؛ نمایشی یا ضروری؟

وزیر تعاون و رفاه اجتماعی: افزایش دستمزد باعث تورم نمی‌شود

ارتش اسراییل پایان ماموریت تیپ «کفیر» در شمال غزه را اعلام کرد

روسیه مدعی شد: کشته شدن 325 نظامی اوکراینی در کورسک

حمله شدید اللحن کانال 14 اسراییل به اردوغان

ادامه ناامنی‌ها در سوریه؛ کشته‌شدن 3 نفر در تیراندازی جاده «طرطوس»

سریال «سوجان»؛ عاشقانه‌ای همراه با نمایش قدرت زن

صداوسیما پخش زنده سخنرانی عباس آخوندی را قطع کرد!

براندازان به دنبال نابودی زیرساخت‌های ایران

سهم اندک ایران از مصرف روزانه بنزین دنیا

قطار تهران ـ وان از ماه آینده راه‌اندازی می‌شود

نخستین گام آمریکا برای کاهش تحریم‌های سوریه

سناتور مرکلی: آمریکا در نابودی غزه شریک جرم است

راه حل عجیب مدیران برای سانسور نکردن فیلم‌ها!

چهره ها/ واکنش کارگردان زن به حواشی یک جنجال در فرودگاه مهرآباد

فارن افرز: ترامپ پتانسیل یک معامله بزرگ با ایران را باید درنظر بگیرد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: نمایندگان از پاسخ‌های وزیر اقتصاد قانع شدند

میدری: دولت پزشکیان با توسعه منطقه‌ای در پی ایجاد وفاق است

کاردستی جارو کاغذی؛ یه سرگرمی ساده و کم هزینه

آیا «مکران» می‌تواند جایگزین تهران شود؟

شیب افزایش قیمت‌ها در بازار طلا و ارز تندتر شد؛ سکه امامی وارد کانال 56 میلیون تومانی شد!

واکنش کانادایی‌ها به استعفای ترودو با جشن‌ خیابانی

امتناع پلیس کره جنوبی از بازداشت «یون سوک یول»

واکنش حماس به نقشه الحاق اراضی فلسطین، اردن، سوریه و لبنان توسط اسراییل

ورود افندی به باتلاق کردستان سوریه

قول فرزین برای تعیین تکلیف تسهیلات 800 هزار متقاضی مسکن

رئیس کمیته آشتی ملی سوریه ترور شد

شهرک‌نشینان معترض خیابان منتهی به وزارت جنگ اسراییل را بستند

ژنرال سابق اسراییلی: غزه تبدیل به ویتنام دیگری می‌شود

نخست‌وزیر دانمارک: گرینلند فروشی نیست

رئیس اسراییل: مذاکرات با حماس فشرده و دشوار است

43 سال حضور فیلم «کوتاه» در فیلم فجر؛ نام‌هایی که باور نمی‌کنید!

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی