اخبار محرمانه

آخرين مطالب

نماینده پنج دوره مجلس: نگاه‌ها به بیت‌المال و مال‌البیت باید اصلاح شود سیاسی

نماینده پنج دوره مجلس: نگاه‌ها به بیت‌المال و مال‌البیت باید اصلاح شود
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - نماینده پنج دوره مجلس شورای اسلامی گفت: جمعیت حدود 90 میلیون نفری کشور به همان اندازه که می‌تواند ظرفیت خوبی برای تولید و توسعه باشد در صورت اصلاح نشدن روندها و کیفیت مصرف، موجب تهدید منابع انرژی خواهند بود.
حجت‌الاسلام سیدرضا اکرمی در گفت‌وگو با ایسنا در ارزیابی از عملکرد «شعار جهش تولید با مشارکت مردم» در سال 1403 گفت: طی 20 سال نمایندگی مردم در مجلس، 4 برنامه توسعه‌ای و 20 لایحه بودجه را به اتفاق نمایندگان دولت و همکارانم در مجلس مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار دادیم. با این رویکرد به نظرم باید در سه محور کلیدی اهداف مدنظر در شعار سال 1403 را در سال 1404 دنبال کنیم.
وی ادامه داد: در فاز اول باید در نهادی اعم از علمی، فرهنگی، پزشکی، آموزشی، مدیریتی، اقتصادی و سیاسی به نحوی به «تولید» پرداخته شود که برای هر روز یا هر هفته یا هر ماه «دستاورد عینی» داشته باشیم؛ به بیان روشن‌تر باید سیاست‌ها، فرآورده‌ها و دستاوردهای دستگاه‌ها و بخش‌های مختلف کشور در حوزه تولید فکری، دارویی، درمانی، اقتصادی و سیاست روشن شود. فاز دوم، جمع‌آوری تولیدات و دستاوردهای فکری و تجربی است. نگهداری و مراقبت درست و اصولی از دستاوردها و تولیدات در بخش‌های مختلف از اهمیت بالایی برخوردار است. حضرت یوسف در سوره یوسف از عزیز مصر می‌خواهد او را نگهبان تولیدات قرار دهد چون هم می‌تواند خوب ذخیره کند و هم در محل مناسبش هزینه کند. فاز سوم «مصرف» است. هر تولیدی اعم از عمل، اخلاق، محصول کشاورزی، صنعتی، تکنولوژی و فرآورده باید در جای خودش و به درستی مصرف شود.

نماینده پنج دوره مجلس شورای اسلامی در ادامه چنین ابراز تاسف کرد: متاسفانه در کشور هم تولید و هم مصرف‌مان می‌لنگد. وارد دهمین ماه سال جهش تولید شدیم، کدام دستگاه به شعار امسال عمل کرده است؟ دستگاه‌ها اعلام کنند که تولیدات‌شان در بخش‌های مختلف چقدر جهش یافته یا چقدر بهبود یافته است. زنده باد کوه دماوند که از جایش تکان نخورده است به بیان دیگر تولید کشور طی 10 ماه گذشته تغییری نداشته است. برای راستی‌آزمایی ادعایم میزان تولیدات در بخش‌های دولتی، خصوصی و تعاونی آمارگیری شود.
اکرمی با اشاره به اصلی‌ترین دلیل ناترازی‌های موجود در بخش انرژی، گفت: در انرژی، برق، آب، گاز، سوخت و حتی دارو و غذا مصرفِ بالا و نادرست داریم. بر اساس اعلام قاطبه کارشناسان میزان مصرف در اکثر بخش‌های کشور می‌لنگد این یعنی مصرف به شدت بالا و غیراصولی است؛ علاوه بر آن وجدان کاری به خصوص در بسیاری از شرکت‌ها و ادارات پایین است. بسیاری از خانواده‌ها و ادارات هنوز فرق بین «روشنایی» و «چراغانی» را نمی‌دانند. اتاق یا دفتر کار باید به اندازه‌ای روشن باشد که افراد بتوانند به مطالعه یا انجام امور معمول‌شان بپردازند نه اینکه با روشن کردن لوسترهای چند شاخه اتاق و دفتر کار را «چراغانی» کرد.
وی شرایط مصرف آب را هم مشابه مصرف برق دانست و گفت: مصرف اداری و خانوار در بخش آب نیز مشابه مصرف برق است. در حالی که طبق روایات اسلامی برای گرفتن وضو باید یک «چارک» معادل 750 گرم آب مصرف کرد یا برای غسل و استحمام باید یک «من» معادل 3 لیتر آب مصرف کرد اما در طیف متدین و مذهبی جامعه نیز با رفتار مصرفی مشابهِ سایر طبقات اجتماعی روبرو هستیم. به بیان روشن‌تر وضعیت رعایت استانداردهای مصرف طبق معیار اسلام حتی در خانواده‌های مذهبی که خود را مقید به رعایت اصول و موازین شرع می‌دانند، تفاوت چندانی با سایر طبقات اجتماعی ندارد. در روایتی امام رضا (ع) وقتی با فردی که نیمی از یک میوه را خورد و بقیه‌اش را دور انداخت، آن فرد را مورد نکوهش قرار داد که نباید چنین می‌کرد یا در سیره امام خمینی به کرات بیان می‌شد که نیمی از یک لیوان آب را می‌نوشید و نیم دیگر را با قرار دادن یک تکه پارچه یا کاغذ روی لیوان، در نوبت بعد می‌نوشیدند یا حتی وضو می‌گرفتند.
نماینده پنج دوره مجلس شورای اسلامی وضعیت تولیدات بخش‌های صنعتی و کشاورزی در سالی که به نام «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده است را خوب ندانست و گفت: در حال حاضر هم در بخش تولید و هم در بخش مصرف با عدم رعایت استانداردها مواجهیم. این یعنی نه تنها جهش تولید نداشته‌ایم بلکه گرفتار ناترازی‌های شدید در بخش انرژی و سایر بخش‌های اقتصادی شده‌ایم. اگر میزان مصرف دارو، میوه و سبزیجات، برنج، گندم، شکر، قند، جو و سایر محصولات کشاورزی درست شود و افراد و خانوارها آموزش ببینند که چطور باید مصرف کنند، چه بسا دچار کمبود و گرانی و صرف میلیون دلار ارز برای واردات نباشد.
حجت‌الاسلام اکرمی متذکر شد: جمعیت حدود 90 میلیون نفری کشور به همان اندازه که می‌تواند ظرفیت خوبی برای تولید و توسعه باشد در صورت اصلاح نشدن روندها و کیفیت مصرف، موجب تهدید منابع انرژی خواهند بود.
وی نهادهای حاکمیتی و دستگاه‌های اجرایی را متولیان اصلاح مکانیزم تولید تا مصرف عنوان کرد و گفت: اصلاح کل مکانیزم نیازمند تدبیر اصولی و همراهی همه آحاد از مسوولان تا مردم و خانواده‌هاست؛ در این صورت می‌توان انتظار داشت در سال جهش تولید، مردم و مسوولان با مشارکت و همراهی یکدیگر ناترازی‌ها را حل و تولید و مصرف را منطقی می‌کنند. نگاه‌ها به بیت‌المال و مال‌البیت باید اصلاح شود، یعنی هم در بخش حاکمیتی و دولتی و هم در بخش تولید ناخالص ملی همه باید یک کاسه دیده شوند و دستگاهها و خانواده‌ها به جهش تولید و کاهش مصرف فکر کنند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1314195/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله جمهوری اسلامی/ امتیاز یکطرفه به باج‌خواهان!

محدودیت عرضه روغن در بازار تکذیب شد

رئیس پلیس راهور: سن 65 درصد ناوگان مسافری کشور از فرسودگی گذشته است

نماینده لبنانی: احتمالا «جوزف عون» به‌عنوان رئیس‌جمهور برگزیده شود

پانته‌آ پناهی‌ها در سریال عاشقانه «تاسیان»

محمدرضا ورزی: ملیکا شریفی نیا صد خود را در «پروین» به نمایش گذاشت

سرافراز: اسرائیل همچنان مصمّم به «ترور مسئولین» و «حمله به مراکز هسته‌ای» است

تست سامانه‌های پدافندی جدید و ناشناخته در کنار مراکز حساس

سخنگوی دولت: اگر ما هویت خود را فراموش کنیم، در تغییرات جهانی حل خواهیم شد

ادای احترام فرمانده سپاه به مقام حاج قاسم؛ سردار سلامی بر مزار دختر کاپشن صورتی حاضر شد

محمد هاشمی: پزشکیان در برابر اظهارنظرهای تندروها سکوت کند

درهای باز مذاکره ایران و آمریکا؛ اما مشروط!

نشانه‌های پنهان مبتلا شدن به «ترومای نامرئی»

کاهش یکدست قیمت‌ها در بازار طلا و سکه؛ دلار کوتاه آمد

رشد 3 هزار واحدی شاخص کل بورس

سرمقاله شرق/ این طرف میز

وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه به امارات سفر کرد

«آدرین برودی» با جایزه طلایی گلدن گلوب 2025

اظهارنظر جدید درباره انتقال پایتخت؛ عارف یکی از گزینه‌‌ها را معرفی کرد

اظهارات سفیر ایران در روسیه درباره سفر پزشکیان به مسکو

بررسی اقدامات وزارت کشور با حضور پزشکیان

وقتی شهید سلیمانی نامی از خود نمی‌برد...

ادعای خبرنگار صهیونیست درباره جزئیات جدید ترور شهید سید حسن نصرالله

جایزه گلدن گلوب 2025 در دستان بازیگر سریال «شوگان»

ماجرای نامه وزیر نفت دولت رئیسی به شعام چه بود؟

عارف: تجربه نشان داده بخش خصوصی در مسکن‌سازی انبوه موفق بوده است

پشت پرده رونق بازار سیاه گوشی‌های آیفون

اشک‌های خداداد عزیزی در هنگام توصیف پدرش

عارف: ما به دنبال ادامه تحریم نیستیم و انتظار داریم جامعه بین‌الملل رفع تحریم را حمایت کند

سرمقاله همشهری/ تعامل و ثبات مدیریتی رمز عبور از چالش‌ها

رئیس جمهور ترکیه به سومالی می‌رود

تیراندازی به سمت صهیونیست‌ها در شمال کرانه باختری؛ هلاکت 3 شهرک‌نشین

پیام جالب عضو ارشد جنبش انصارالله یمن برای صهیونیست‌ها

نامه اعتراضی مسعود ده‌نمکی به بنیاد شهید

مهدی آیتی: استیضاح حق قانونی مجلس اما آخرین راه است

به‌محض عصبانی‌شدن شکاک می‌شوم

عضو کمیسیون اقتصادی: نوسانات قیمت ارز بیشتر از خود قیمت به اقتصاد ضربه می‌زند

پاکستان، عامل ورود تب برفکی به ایران

برنامه‌ریزی رژیم صهیونیستی برای اشغال مواضعی در خاک لبنان

عملیات ضد صهیونیستی در شمال کرانه باختری با چند کشته و زخمی

سلنا گومز و نامزد پرحاشیه اش در گلدن گلوب 2025

فرمانده سپاه: هرچه زمان می‌گذرد دشمنان اسلام فرسوده‌تر شده و به زوال نزدیک‌تر می‌شوند

سرمقاله کیهان/ کدام مدیریت ناکارآمد است؟

جزئیات عیدی بازنشستگان؛ از میزان پرداخت تا زمان واریز

ماجرای نامه جواد اوجی به شعام چه بود؟

«آنیا جوی» در فرش قرمز گلدن گلوب 2025

عضو جبهه اصلاحات: استیضاح نتیجه‌ای جز اتلاف وقت در مدیریت کلان کشور ندارد

نشست سخنگوی وزارت خارجه؛ از واکنش به تهدید تاسیسات هسته‌ای ایران تا حل سوء تفاهم در فرودگاه بیروت

معمای سوخو - 35؛ پرونده خرید جنگنده‌‏های نسل جدید به کجا رسید؟

خرید و فروش آسان و بی‌دردسر طلای آبشده با میلی

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی