مرتضی مکی: میخواهند تهران را در سطح منطقه «بازی به همزن» جلوه دهند
سیاسی
بزرگنمايي:
اخبار محرمانه - نامه نیوز / تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: ایران برای مقابله با جنگ روانی ها باید دیپلماسی فعالی را به ویژه در حوزه عمومی و رسانه ای دنبال کند.
ابومحمد الجولانی که در روزهای اخیر مواضع تندی درباره ایران داشت، حالا کمی تغییر لحن داده و میگوید ما نمیتوانیم با کشوری بزرگ مثل ایران قطع رابطه کنیم اما این رابطه دیپلماتیک باید براساس احترام متقابل و عدم دخالت در امور داخلی یکدیگر باشد.
پیش از این نیز، «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران ضمن ابراز تعجب از اتهامزنیهای بیاساس برخی محافل رسانهای علیه جمهوری اسلامی ایران مبنی بر دخالت در امور داخلی سوریه، چنین ادعاهایی را کاملا مردود دانست. حالا برخی کارشناسان نگاه مثبتی درباره تغییر موضع الجولانی دارند اما در مقابل کسانی هم آن موضع را ناپایدار و موقتی می خوانند.
مرتضی مکی در گفتوگو با نامه نیوز درباره تغییر لحن جولانی در قبال ایران گفت: رفتار، کلام و نوع لباس پوشیدن جولانی این روزها بسیار متفاوت از زمانی است که در گذشته از خود تصویرسازی کرده بود. در واقع او تلاش دارد این باور را به افکارعمومی منتقل کند که از دیدگاه های افراطی و تکفیری فاصله گرفته است.
وی با اشاره به حمایت های همه جانبه ترکیه، آمریکا و رژیم صهیونیستی از جولانی، افزود: بعد از سقوط نظام بشار اسد، کشورهای غربی و عربی رویکردی دوستانه را با جولانی درپیش گرفتند تا شرایط را برای به رسمیت شناختن نظام جدید سوریه در عرصه بین المللی فراهم سازند. نکته مهم دیگر آن است که فضای ایران هراسی همچنان توسط آمریکا و متحدانش در سطح منطقه تقویت می شود و همین رویکرد را آنها در سوریه پیش گرفتند.
این کارشناس مسائل سیاست خارجی اظهار کرد: در طول همین مدت درگیری هایی داخل سوریه رخ داد که رسانه های خارجی تلاش کردند این درگیری ها را به ایران نسبت دهند، در واقع آنها می خواهند تهران را در سطح منطقه «بازی به همزن» جلوه دهند، یعنی کشوری که قصد دارد بعد از اسد ثبات و امنیت در سوریه به هم بخورد.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران نقش مهم و اثرگذاری در مبارزه با گروه های تکفیری و داعش در سوریه داشت و آمریکا و متحدانش می خواهند این واقعیت را کمرنگ کنند و بگویند «حضور ایران در سوریه نه برای مبارزه با تروریسم بلکه برای پیشبرد اهداف راهبردی اش در جبهه مقاومت بود».
مکی با اشاره به همراهی جولانی با رویکرد «ایران هراسی» آمریکا گفت: هر چند موضع جدید آقای جولانی در قبال تهران دارای نکات مثبت و منفی بود اما نمی توان زیاد به این مواضع اتکا و استناد کرد چون همچنان سوریه به لحاظ سیاسی و امنیتی در وضعیت عدم قطعیت و بی ثباتی به سر می برد بنابراین باید بیشتر منتظر ماند تا چشمانداز روشن تری از حاکمیت جدید در سوریه حاصل شود. ایران برای مقابله با جنگ روانی ها باید دیپلماسی فعالی را به ویژه در حوزه عمومی و رسانه ای دنبال کند.
لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1313280/