اخبار محرمانه

آخرين مطالب

«حذف قیمت گذاری دستوری» به ضرر یا سود اقتصاد؟ اقتصادی

«حذف قیمت گذاری دستوری» به ضرر یا سود اقتصاد؟
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - مهر / کارشناسان و تحلیلگران اقتصاد نظریات مختلفی در مورد حذف قیمت گذاری دستوری دارند، برخی معتقدند با این کار رانت برداشته می شود و برخی نیز معتقدند فشار اقتصادی به مردم تحمیل خواهد شد.
اگرچه همواره اعلام می‌شود که کمبود نقدینگی مهم‌ترین چالش بخش تولید کشور است اما حتی اگر دولت، تمام نقدینگی مورد نیاز تولید را هم تأمین کند ولی تا زمانی که فضای کسب و کار تیره و تار باشد، باز هم عملاً کاری از پیش نخواهد رفت؛ در همین رابطه کارشناسان همواره تاکید می‌کنند که دولت باید قید و بندهای پیش پای تولید را از میان بردارد و اجازه دهد، تولید نفس بکشد. یکی از این قید و بندها قیمت گذاری دستوری است؛ به اعتقاد اقتصاددانان و فعالان اقتصادی لغو قیمت گذاری دستوری موجب خودکنترلی می‌شود و این سیاست فقط در مواردی که دولت ارز یا رانتی را در اختیار تولیدکنندگان قرار می‌دهد، باید اعمال شود.
اقدام مشترک دولت و مجلس برای حذف قیمت گذاری دستوری
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: دولت علاوه‌بر حذف موانع موجود در حوزه کسب‌وکار، می‌بایست اقدامات لازم را به منظور کاهش دخالت در فرایند تولید و قیمت‌گذاری انجام دهد.
علیرضا نثاری، با بیان این‌که حذف قیمت‌گذاری دستوری یکی از درخواست‌های مهم و اصلی شرکت‌ها، صنایع و بخش‌های مختلف اقتصادی به خصوص بورسی‌ها از دولت است، گفت: انتظار می‌رود، با حذف قیمت‌گذاری دستوری شاهد شفافیت و کارآیی بیشتر بازار سرمایه باشیم. البته مجلس شورای اسلامی نظارت‌های لازم را برای اجرای این بند از برنامه هفتم توسعه انجام خواهد داد.
نثاری با تاکید به اینکه حذف قیمت‌گذاری دستوری در ماده 48 قانون برنامه هفتم توسعه آمده است، تاکید کرد: وجود برخی موانع در روند صادرات و هم‌چنین نبود امکان رقابت با تولیدات خارجی، از قیمت گذاری دستوری نشأت می‌گیرد. برای رفع این موانع و کاهش ضرر و زیان مصرف‌کننده داخلی و رونق تولید نیاز است دولت نقش خود را در فرایند اجرای کامل قانون برنامه هفتم و لغو قیمت گذاری دستوری بیش از پیش پررنگ کند.
نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: اجرای درست ماده 48 قانون برنامه هفتم توسعه تکلیف مهم دولت و مجلس است. از سال‌های گذشته تاکنون قیمت‌گذاری دستوری جز رانت و فساد و ضرر و زیان به تولید کننده و مصرف‌کننده ارمغان دیگری برای صنایع به خصوص برای صنعت خودروسازی به همراه نداشته است.
وی گفت: وجود قانون حذف قیمت‌گذاری دستوری در برنامه هفتم توسعه اقدامی مثبت بوده و نشان‌دهنده این است که مسؤولان به دنبال ایجاد شفافیت در اقتصاد هستند.
از بین بردن رانت با حذف قیمت‌گذاری دستوری
ناصر عاشوری با اعلام اینکه تعیین قیمت‌های دستوری همیشه با اختلافی چشمگیر نسبت به قیمت‌های موجود در بازار همراه بوده، گفت: بخش عمده‌ای از مطالبات صورت گرفته از مسؤولان ناشی از مشکلات ایجاد شده تحت تأثیر قیمت‌گذاری دستوری است، زیرا در صورت تعیین قیمت‌های دستوری و غیرواقعی دیگر نمی‌توان در انتظار نظارت صحیح، کنترل دقیق و جلوگیری از ایجاد رانت بود.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت با بیان اینکه وجود چنین مشکلاتی باعث شده تا همیشه در بازار به دنبال تعیین قیمت‌ها خارج از قیمت‌گذاری دستوری و بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا باشیم، گفت: باید اقدامی صورت گیرد تا قیمت کالاها در حوزه انرژی و غیر انرژی طبق مکانیزم بازار تعیین شود و از طریق چنین اقدامی به دنبال خروج قیمت‌ها از چند نرخی بودن باشیم.
وی به اثر حذف قیمت‌گذاری دستوری بر سودآوری شرکت‌ها اشاره کرد و گفت: به طور حتم این اقدام مثبت صورت گرفته باعث افزایش ارزش سهام و سودآوری شرکت‌های بورسی خواهد شد.
عاشوری اظهار داشت: تعیین قیمت یک کالا به صورت دستوری و با نرخی کمتر از ارزش واقعی آن محصول ضمن ایجاد زمینه برای افزایش مطالبات، باعث جلوگیری از معامله کالاها در بورس به صورت نقد می‌شود که با توجه به چنین مسأله‌ای، دیگر مشخص نیست دولت چه زمانی بتواند اقدام به پرداخت بدهی‌های خود کند.
دولت در قیمت‌ها نظارت کند
مجیدرضا حریری رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با قیمت گذاری دستوری، اظهار کرد: حذف قیمت گذاری دستوری بیشتر شبیه غر غر تولیدکنندگان رانتی است. شما نمی‌توانید بگویید از قیمت گذاری دستوری خوشتان نمی‌آید اما از برق و آب با قیمت گذاری دستوری بهره مند می‌شوید و یا واردات و عوارض را بر اساس قیمت گذاری دستوری محاسبه می‌کنید. این راه درست نیست بلکه یا همه چیز باید بر مبنای روابط بازار باشد یا اگر پذیرفته شد که در نهاده‌های تولیدی از سوبسید بهره مند شوید، باید نظارت، دستور و قیمت گذاری دستوری را هم در زمان فروش محصولات خود بپذیرید.
وی عنوان کرد: شخصاً موافق این هستم که در این فرآیند همه این موارد حذف شوند و به قیمت بازار برگردیم و در نهایت دولت برای حمایت از مردم، مستقیم با خود مردم در تعامل باشد. به عنوان مثال اگر قرار است یارانه‌ای به مردم پرداخت شود طبق همان رسم قدیمی هدفمندسازی یارانه‌ها که هیچ وقت اتفاق نیافتاد، صورت گیرد و یارانه مستقیم به مصرف کننده و مستحق آن پرداخت شود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین ادامه داد: ما در حال حاضر درگیر جنگ اقتصادی هستیم و در این شرایط صحبت از اقتصاد آزاد موضوعیت ندارد. اما اگر زمانی همه شرایط فراهم بود، لازم است روی موضوع پرداخت یارانه به مردم تمرکز بیشتری صورت گیرد تا یارانه در اختیار جامعه هدف قرار بگیرد نه به این شکلی که در حال حاضر، پرداخت می‌شود.
وی تصریح کرد: دولت باید خدمات اجتماعی رایگان را به جای پرداخت یارانه به مردم ارائه دهد. برای مثال می‌توان به مردم کارت‌های اعتباری داد که برای حمل و نقل از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنند. یا بخش زیادی از مردم هزینه درمان بسیار زیادی پرداخت می‌کنند و دولت می‌تواند به جای یارانه نقدی به آنها، خدمات درمانی بدهد به این شکل که اعتباری داشته باشند و پیش هر پزشکی که خواستند آن اعتبار را هزینه کنند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین گفت: معضل دیگر مربوط به تحصیل و هزینه تحصیل بچه‌ها است. دولت می‌تواند در این مورد هم اعتباری در اختیار خانواده قرار دهد تا به قدر آن اعتبار، برای فرزندان خود آموزش بخرند. منظور از یارانه هدفمند باید اینها باشد.
حریری در پایان خاطرنشان کرد: هدف این است اقشار مختلف جامعه را به راحتی با خدمات اجتماعی رایگان و خرید خدمت از بخش خصوصی این شرایط را مدیریت کند. اینها کارهای بسیار ساده ای است که به دلیل اینکه رانتی نیست و نیم توان با آن شعار پوپولیستی داد در هیچ دولتی با اقبال مواجه نمی‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1311509/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمقاله ابتکار/ وضع چقدر بد است؟

رعایت 2 پیش شرط برای توسعه معاملات آنلاین طلا

روح مادری به آسمان رفت

گزارش توئیتری بقایی از جزئیات دیدار عراقچی و همتای چینی در پکن

اگر فرزند از ما فاصله می‌گیرد، تقصیر پدر و مادر است

ترکیه سربازان چاد را آموزش می‌دهد

فضائلی: طبق برخی شواهد و قرائن، آمریکایی‌ها می خواهند یک ‌بار دیگر براندازی را آزمایش کنند!

چهار ستون مسکن 1404؛ بازار ملک رونق می‌گیرد؟

توضیح مدیر روابط عمومی «فیلم فجر» درباره بازنگری پوستر/ فیلم‌ها نیمه دی اعلام می‌شوند

وقتی هم خلافکاری هم اخلاق مدار

سخنگوی جبهه اصلاحات: تندروها می‌خواهند جمهوریت را از ببن ببرند

سرمقاله جمهوری اسلامی/ آنسوی دوران پرالتهاب سوریه

آخرین قیمت ارز توافقی نیما؛ دلار حواله 64 هزار و 595 تومان شد

کسب درآمد از اینستاگرام کودک!

خانواده باید فعالیت‌های کودکان را مدیریت کند تا دچار نشخوار فکری نشوند

بازیگر سریال ستایش روز به روز جوان‌تر می‌شود

فهمیدی چرا اسمت رو گذاشتن آسیه!

میرلوحی: تجمع مخالفان رفع فیلترینگ نشان داد که این‌ها هیچ پشتوانه‌ای ندارند

920 نفر از خانواده معزز شاهد و ایثارگر به سفر عتبات اعزام شدند

ریزش 21 هزار واحدی شاخص بورس

انتشار اخباری در خصوص بازداشت برخی از اقوام بشار اسد در لبنان

هشدار محافل امنیتی صهیونیستی نسبت به تقویت توان نظامی مصر

سرمقاله شرق/ از توسعه سواد تا سواد توسعه

علت مسدودی صرافی‌های رمزارز اعلام شد

ادعای اختلاف نظر سردار سلیمانی با خاتمی نسبت به یک موضوع از زبان روحانی اصولگرا

پایان ماه عسل جولانی؟

تخته‌گاز قیمت‌ها در بازار طلا و ارز؛ دلار کانال 80 هزار تومان را هم فتح کرد

قیمت بنزین سوپر وارداتی اعلام شد

بذل و بخشش 500 میلیون دلاری عربستان برای دولت خودخوانده یمن

شخصیتی که پیمان قاسم خانی از همه بیشتر دوست دارد!

سرمقاله همشهری/ یمن؛ گورستان رؤیاهای اسرائیل

بررسی رفاه ایرانیان در 13 سال گذشته

امیرعلی نبویان پا جای پژمان جمشیدی گذاشت!

فرید سریال آوای باران در یک قاب خانوادگی

نظر عطریانفر درباره پیروزی پزشکیان در انتخابات

فرمانده سپاه: مقاومت ضعیف نشده است

عراقچی با دبیرکل سازمان همکاری شانگهای دیدار کرد

آیا در دولت پزشکیان استان‌ جدیدی شکل‌ می‌گیرد؟

سرمقاله کیهان/ مردم سوریه قیمومیت ترکیه را نمی‌پذیرند

فصل جدید انقلابی‌گری؛ از نامه‌نگاری تا موتورسواری

وعده خودروسازان پوچ بود؛ قیمت خودرو افزایش یافت اما تولید زیاد نشد

اسرائیل برای اولین بار از سامانه «تاد» استفاده کرد

ماجرای سکانسی که از «فسیل» حذف شد!

با خانواده‌ای که بیش از حد تجملاتی هستند می‌توان وصلت کرد؟

شهادت 11 فلسطینی دیگر در نوار غزه

ماجرای بازگشت اخوان به سریال زخم کاری

روایت روحانی اصولگرا از حاج قاسم در سرزمین وحی

روی لبه‌ تیغ

ربیعی خطاب به پزشکیان: خسته نشوید! بحران‌های بیشتری پیش روی شماست

زمان برگزاری مراسم بزرگداشت شهدای ترور اعلام شد

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی