اخبار محرمانه

آخرين مطالب

سرمقاله آرمان امروز/ الزامات حضور مستشاری در دیگر کشورها مقاله

سرمقاله آرمان امروز/ الزامات حضور مستشاری در دیگر کشورها
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - آرمان امروز / «الزامات حضور مستشاری در دیگر کشورها» عنوان یادداشت روز در روزنامه آرمان امروز به قلم علی میرزا محمدی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
عبارت «حضور مستشاری» در ادبیات سیاسی- اجتماعی ایرانیان چندان شناخته شده نیست و تنها در سالهای اخیر کاربرد یافته است. حضور مستشاری در کشور دیگر، زمانی تحقق می‌یابد که دولت آن کشور، بنابر مصالح مطابق قوانین خود، از متخصصان، مشاوران، اهل فن و دانشمندان کشور دیگر در قالب سازمان‌ها و شرکت‌های مختلف برای حل مسایل و مشکلات خویش دعوت به عمل بیاورد و قراردادی منعقد نماید.
کشورهای مختلف برای حضور مستشاری در دیگر کشورها قوانین خاص خود را دارند. به استناد اصل 80 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران می‌توان نتیجه گرفت که اگر در حضور مستشاری، به کشور دیگر وام یا کمک بدون عوض داده شود باید مجلس شورای اسلامی آن را تصویب نماید.
حضور مستشاران در دیگر کشورها همیشه با چالش‌های مختلفی در کشور مبدا و هدف همراه بوده است. تاریخ کشورهای مختلف غربی از جمله آمریکا، انگلستان و فرانسه را می‌توان بر اساس حضور مستشاری در دیگر کشورها کنکاش نمود. یکی از نمونه‌های بارز، حضور مستشاری آمریکا در ایران و تصویب کاپیتولاسیون است که چالش‌ها و تنش‌های جدی برای حکومت پهلوی و دولت امریکا ایجاد کرده بود.
با اینهمه کشور ایران از جمله کشورهایی که در چند دهه اخیر به جمع کشورهای مستشاری اضافه شده است؛ هر چند پیش از انقلاب هم نمونه هایی از حضور مستشاری ایران مااند شورش ظفار عمان وجود داشته است. لازمه بهره‌مندی از مزایای حضور مستشاری و کنترل چالش‌های آن توجه به عوامل مختلف از جمله موارد زیر است:

اطلاعات جامع از فرهنگ کشور مقصد و تحلیل درست آنها: از دیدگاه نویسنده در کنار چالش‌های حقوقی و اقتصادی حضور مستشاری، نکته ای که در محافل ایرانی مورد غفلت قرار گرفته است شناخت چالش‌های اجتماعی و فرهنگی است. در محافل دانشگاهی غربی، حضور مستشاری در دیگر کشورها، نیازمند مطالعات انسان شناسی فرهنگی، قوم شناسی، جامعه شناسی، علوم سیاسی، و زبان شناسی تلقی می‌شود و تا اطلاعات کافی از لایه ها و گسل های فرهنگی- اجتماعی و سیاسی جامعه مقصد و بر هم کنش دو فرهنگ مبدا و مقصد به دست نیاورده‌ایم، نباید در تصمیم گیری ها و اقدامات مستشاری تعجیل کنیم. گری پی فرارو (Gary P Ferraro) از اندیشمندانی است که به ابعاد انسان شناسی فرهنگی حضور مستشاری و تجارت جهانی پرداخته است. با تعمیم دیدگاه او می‌توان گفت هر حضور مستشاری در دیگر کشورها باید مبتنی بر دانش علوم انسانی و سنجیدن همه جوانب باشد.
تاسیس مطالعات حضور مستشاری ایران در دانشگاه ها: نویسنده، پیشنهاد می‌کند مطالعات حضور مستشاری ایران در دیگر کشورها به عنوان یک رشته جدید دانشگاهی و پژوهشی تاسیس شود. این دانش بین‌رشته‌ای جدید می‌تواند تحلیل‌های خود را از داده‌های مختلف حقوق، جامعه‌شناسی، علوم سیاسی، اقتصاد، بازاریابی، روانشناسی، زبان‌شناسی، انسان‌شناسی و مردم‌شناسی اخذ نماید. همچنین این دانش جدید می‌تواند با بهره‌گیری از تکنولوژی هوش مصنوعی، به تحلیل و ارزیابی حضور مستشاری ایران در دیگر کشورها بپردازد.
توجه به گسل‌های اجتماعی کشور هدف و بر همکنش آنها با جامعه ایرانی: در کشور هدف ممکن است گسل‌های مختلف قومی، زبانی، مذهبی و فرهنگی وجود داشته باشد که حضور مستشاری نباید به تشدید آنها منجر شود. همچنین نباید در کشور هدف، تقارن معنایی بین این گسل‌ها و گسل‌های جامعه ایران شکل بگیرد.
ارزیابی سود و زیان حضور مستشاری: حضور مستشاری ایران می‌تواند منافع/ زیان های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و حتی امنیتی به همراه داشته باشد. ارزیابی این امکان را فراهم می‌کند که آیا ادامه حضور به صلاح است یا خیر.
در نظر گرفتن آینده حضور مستشاری: هر چند حضور مستشاری بنا بر دعوت حاکمیت کشور هدف صورت می‌گیرد اما باید به مشروعیت و جایگاه حاکمیت در میان مردم توجه نمود. به عبارت دیگر اصل بر این است که بین سقوط دولت و حضور مستشاری ما در ذهن افکار عمومی تقاون معنایی شکل نگیرد. در غیر این صورت افکار عمومی آن کشور، حضور دوباره ما را در آن کشور، تحمل نخواهد کرد.
ضمانت اجرایی قوی در عمل به توافقات مستشاری: قراردادهای منعقد شده با کشور هدف حتی به فرض تغییر حاکمیت آن باید قابلیت اجرایی، جبرانی و پیگیری داشته باشند. این مساله به ویژه در مستشاری نظامی اهمیت خاصی دارد.
ارزیابی رقابت‌های مستشاری: برای حضور مستشاری ایران ممکن است رقبایی وجود داشته باشد. تبعات این رقابت‌ها بر کشورهای دخیل باید ارزیابی شود. اگر این رقابت ها به روابط کشور ما با کشورهای دیگر منطقه آسیب جدی وارد می کند و منافع ملی ما را به خطر می اندازد، تداوم حضور مستشاری به مصلحت نیست و باید در شکل و چگونگی آن تجدید نظر نمود. کنترل ضربه فرهنگ: ضربه فرهنگ به این معنا است که مستشاران حضور یافته در دیگر کشورها به اختلال و عارضه روانی دچار شوند که از ناآشنایی و غربت در محیط فرهنگی بیگانه و متفاوت با فرهنگ و محیط خودشان منشاء می گیرد. این مساله در حضور نظامی بسیار حادتر از حضور مستشاری غیر نظامی است، و در صورت عدم کنترل، با خستگی روحی و جسمی نیروهای مستشاری نتایج بدی به همراه دارد. در شرایط کنونی شرکت ها و نهادهای مختلف ایرانی در کشورهای همسایه و حتی دیگر کشورهای منطقه مشغول فعالیت مستشاری هستند. این حضور باید به گونه ای رقم بخورد که با انجام دقیق وظایف مستشاری، تصویری از تعهد و فرهنگ والای ایرانی ترسیم شود؛ طوریکه دولت متبوعه به تداوم همکاری خویش با ایرانیان راغب باشد. اما لازمه اینکار فراهم آوردن بسترهای درک شباهت ها و تفاوت های بین فرهنگ ایرانی با کشور هدف و کنترل دقیق آنهاست.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1307462/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پدر و مادر باید مانند یک مربی برای نوجوانشان باشند

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: سالانه 800 هزار تن سیب‌زمینی مازاد در کشور داریم

فرستاده پوتین با نخست‌وزیر عراق دیدار کرد

نیروگاه اتمی زاپروژیا محور دیدار گروسی و مدیرکل روس‌اتم

مسئول آمریکایی: هنوز هیچ دستوری برای نقش نیروهای آمریکایی در غزه دریافت نکرده‌ایم

وزیر اسرائیلی: مخالفتی با تشکیل کشور فلسطین در خاک یک کشور عربی نداریم

توصیف منتقد روسی از «افسانه سپهر»؛ زنده، دلنشین و خانوادگی

فیلمساز مشهدی: با فیلم «ماریا» نتوانستم همذات‌پنداری کنم

نظر مجتبی شفیعی درباره شوخی‌های جنسی در فیلم‌های ایرانی

امسال سیمرغ بهترین فیلم از نگاه تماشاگران چگونه تعیین خواهد شد؟

حاشیه‌نگاری‌های امروز حیاط دولت

رونمایی از تلفیق نسخه ارتقا یافته باور 373 با سامانه اس 300 در رزمایش اقتدار

پیش بینی قیمت دلار 18 بهمن 1403

برزیل: آمریکا شریک نسل‌کشی اسرائیل در غزه است

در پی خروج آمریکا، آرژانتین نیز از «سازمان جهانی بهداشت» خارج می‌شود

نقد فیلم «آبستن» از زبان رضا صدیق

صالحی بازیگر فیلم «ناتور دشت»: از امام رضا(ع) خواستم به من کمک کند

بازیگر «ناتوردشت»: آرزوی من جایزه گرفتن در تئاتر است نه سینما!

«چشم بادومی»؛ قصه دختری که عاشق یک خواننده کره‌ای می‌شود!

فیلسوف روس: ایران و روسیه آماده گذار تاریخی در نظم جهانی باشند

ماجرای افزایش 50 درصدی قیمت شیرینی و ماکارونی در سال آینده چیست؟

ماکرون هم طرح ترامپ را رد کرد

ایرلند: نیازمند صلح دائمی در غزه هستیم

«سووشون» به زودی می آید/ اقتباسی از یک رمان پرمخاطب

بازخوانی آهنگ معروف توسط «رضا بابک»

از ناراحتی کارگردان برای قطعی «ناتور دشت» تا ماجرای داستان واقعی «یسنا»

غضنفری: طرحی برای اصلاح قانون مشاغل حساس به مجلس ارائه کردیم

جراحی در جاده مخصوص

واکنش عمان و بیانیه اتحادیه عرب به طرح ترامپ

شکنجه‌گاه سیا زندان مهاجران به آمریکا شد

بخشی از نقش‌آفرینی نوشین مسعودیان در «شوهر ستاره»

حذف صدای شروین حاجی‌پور در جشنواره فجر

مهدی هاشمی و همسرش در فتوکال فیلم «مرد آرام»

آنچه در ازازیل گذشت

مهران غفوریان: با رضا عطاران سریال کمدی می‌سازم

واکنش عضو مجمع مدرسین حوزه علمیه قم به ماجرای برومند و بابک/ این سخت‌گیری‌ها برای چیست؟

بازیگر فیلم آنتیک: هشت باز زدم توی گوش پژمان جمشیدی!

سفر رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت به استان بوشهر

یک روزنامه‌نگار پیشکسوت به یک سال محرومیت از روزنامه‌نگاری محکوم شد

داود منظور: 7 میلیارد دلاری که از کره جنوبی آزاد کردیم در قطر بلوکه شد!

وزیر نیرو: مشترکان پرمصرف کنترل پذیر می‌شوند

العربی جدید: اوجالان آماده انتشار نامه‌ای تاریخی برای انحلال پ‌ک‌ک می‌شود

زمزمه حذف تابعیت قهری در بهارستان

انفجار 180 منزل مسکونی در اردوگاه جنین

تایمز اسرائیل طراح اصلی طرح جنجالی ترامپ را معرفی کرد

فرماندهان ترور‌شده حماس زنده شدند

آهنگساز فیلم «ناتور دشت»: موسیقی ترکمن را خوب می شناسم

خاطره کارگردان «ناتور دشت» از بازی هادی حجازی‌فر به جای بدلکار

احترام و توجه ویژه «علی اوجی» به همسرش سوژه رسانه ها شد

بهنوش بختیاری: کمدی ژانر مورد علاقه من نبود

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی