اخبار محرمانه

آخرين مطالب

سرمقاله خراسان/ حق مردم سوریه مقاله

سرمقاله خراسان/ حق مردم سوریه
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - خراسان / «حق مردم سوریه» عنوان یادداشت روز در روزنامه خراسان به قلم کوروش شجاعی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
یک هفته پس ازسقوط سوریه،همچنان خبراین حادثه و تحلیل های مربوط به آن در رسانه های ایران، منطقه و جهان جایگاه ویژه ای دارد. دلایل متعددی برای مهم بودن سوریه و خبر سقوط و آینده این کشور و همچنین برای علت یابی و رسیدن به تحلیل های مطابق واقع وجود دارد. مهم ترین دلیل، موقعیت جغرافیایی و سرزمینی این کشور و همسایگی آن با عراق، ترکیه، لبنان، فلسطین اشغالی و اردن از یک سو و هم سویی دولت قبلی و برخی از مردم این کشور با «محور مقاومت» است و ازدیگرسو این که وضعیت آینده سوریه در معادلات منطقه ای و حتی جهانی نقش مهمی خواهد داشت.
قطعا در این نوشته که کوتاهی و اجمال لازمه چاپ و انتشار این گونه مطالب در قالب یادداشت و سرمقاله است، اجازه نمی دهد تمام زوایای مسائل مورد بررسی قرارگیرد بنابراین تنها به چند نکته اشاره می کنم.
مهم ترین عوامل سقوط سوریه
1-مقاومت نکردن ارتش؛

خبرها، شواهد و گزارش های متعددی از مقاومت نکردن ارتش سوریه در مقابل حمله گروه های تروریستی و همپیمانان آن ها وجود دارد که به هیچ عنوان قابل انکار نیست، البته مقاومت نکردن ارتش نیز دلایل متعددی دارد؛ اول) خسته بودن به خاطر جنگ طولانی مدت و فرسایشی با داعش و ... دوم) بازیابی نشدن پس از آن جنگ فرسایشی، سوم) تامین مالی نبودن، چهارم) کاهش شدید انگیزه، پنجم) باخت شدید روانی به دشمن و ...
2-اوضاع بسیار وخیم اقتصادی
وضعیت اقتصادی سوریه که قبل از جنگ با داعش، بسیار خوب بود و از حلب به عنوان عروس و قطب اقتصادی سوریه و منطقه نام برده می شد،پس از جنگ و به دنبال تحریم های آمریکا و ... و حتی کشورهای عرب منطقه به جایی رسید که خیلی از مردم نه تنها با فقر شدید دست و پنجه نرم می کردند بلکه حتی به خاطر نابودی بسیاری از زیرساخت ها، از نظر آب و برق و حامل های انرژی نیز بسیار در مضیقه قرارگرفتند.
3-فشارهای شدید سیاسی آمریکا و ...
در طول این مدت فشارهای سیاسی فراوانی از طرف آمریکا و برخی کشورهای منطقه بر دولت بشار اسد وارد شد تا از «محورمقاومت»و ایران خود را جدا کند تا در مقابل برای بازسازی و عمران و رشد اقتصادی سوریه به او یاری رسانند،فشارهایی که دولت سابق سوریه تا حد زیادی در مقابل آن ایستادگی کرد. هر چند گفته می شود برخی وعده ها در او اثر گذاشته بود.
4- روسیه میدان را خالی کرد
یکی از عوامل موثر در سقوط سوریه،خالی کردن میدان توسط روس ها بود. گرچه در فاصله حدود آغاز حمله تروریست ها و ... تا سقوط دمشق و سوریه که تنها کمتر از 12 روز به طول انجامید، جنگنده های روسی حملاتی به مواضع تروریست ها کردند اما واضح بود که روس ها به دلیل درگیر بودن در اوکراین و احتمال «بستن» و معامله با آمریکا و برخی کشورهای اروپایی درباره این موضوع، بیشتر از این نمی خواستند خود را درگیر سوریه کنند،گویا در این میان روسیه همچنین نیم نگاهی به راضی نگاه داشتن اردوغان داشته و البته که روسیه در حال و گذشته نشان داده که هیچ گاه تمام قد در کنار هیچ کشوری نبوده!!! آن هم روسیه ای که بنابر گزارش هایی حدود 2 میلیون از شهروندان یهودی روس تبارش در فلسطین اشغالی سکنی گزیده اند!!
5- لانه گزینی تروریست ها و ... در ادلب
بی گمان یکی از عوامل سقوط سوریه، لانه گزینی تروریست ها و دیگر عناصر از جمله مخالفان دولت سوریه بودکه اکثرشان تحت حمایت ترکیه اردوغان هستند چرا که از آن جا و از داخل خود سوریه بی هیچ زحمتی و با حمایت لجستیکی فراوان ترکیه به سمت حلب،حمص و دمشق حرکت کردند،این ها و از جمله خود«جولانی» که این روزها تغییر ادبیات و تغییر ظاهر داده و «سرکرده» و فرمانده این گروه ها شده و هنوز نامش در فهرست تروریست ها قراردارد(نامی که آمریکا و انگلیس این روزها در صدد خارج کردنش از لیست تروریست ها هستند!!) ته مانده داعش و ... هستند که بنابر اصرار و حمایت آمریکا و ترکیه در دل سوریه جا سازی شدند،آن هم برای چنین روزهایی!!!
بنابراین کاملا روشن بوده و هست که نقشه سقوط سوریه و ... امروز یا دیروز کشیده نشده و «اتاق های فکر» و «اتاق های عملیات» دشمنان مردم فلسطین و غزه و لبنان و یمن و سوریه و ... هیچ گاه و هیچ لحظه از تلاش و فعالیت برای رسیدن به اهداف خود غافل نیستند.
6-نارضایتی، ناامیدی، خستگی و سرخوردگی مردم در کنار همه این عوامل نمی توان و نباید مهم ترین عامل سقوط سوریه را که همانا خستگی،سرخوردگی،ناامیدی و نارضایتی طیف گسترده ای از مردم سوریه از حزب بعث و دولت بشار اسد است، نادیده گرفت. قدر مسلم اگر مردم سوریه از مجموعه حاکمیت و شرایط کشورشان راضی بودند و اگر آن همه فشار اقتصادی و فقر نبود یا لااقل مجموعه حاکمیت با مردم صادقانه برخورد می کرد و با وجود تحریم ها و فشارهای بیگانگان،توان اثبات کارآمدی خود را داشت و اگر مردم پس از جنگ طولانی کشورشان با داعش، با درایت حاکمیت در صحنه بازسازی اقتصادی وارد می شدند و اگر بشاراسد و حزب بعث و دیگر حکمرانان سوریه تمام تلاش خود را برای رهانیدن مردم از این وضعیت مصروف می کردند و اگر شخص آقای اسد که انصافا در جریان کمک به محور مقاومت و مردم مظلوم فلسطین و لبنان خدمات بسیاری کرد، در فضای داخلی اساسا منعطف تر و کلا از «دیکتاتوری»جدا می شد هر چند طی سال های اخیر قدری منعطف شده و از فضای دیکتاتوری فاصله گرفته بود و اگر ...
واگر این همه «عملیات روانی» و «جنگ نرم» و جنگ شناختی توسط محور غربی، عبری و حتی عربی علیه سوریه نبود، قطعا این کشور مهم منطقه در عرض کمتر از 12 روز سقوط نمی کرد و سوریه این چنین به جولانگاه تروریست ها و ... تبدیل نمی شد و از آن مهم تر این که بیش از 300 مرکز نظامی، دفاعی و تجهیزاتی و زیر ساختی سوریه هدف جنگنده های رژیم صهیونیستی قرارنمی گرفت و نابود نمی شد،اردوغان نیز رویاهای سلطان عثمانی را در مخیله خود بازیابی نمی کرد،اردوغانی که به گفته نتانیاهو دوستی است که نقش دشمن رابازی می کند و ...
اما همان گونه که رهبر عزیز و فرزانه انقلاب گفتند جوانان سوریه خود به فضل الهی برخواهند خاست و «مقاومت»را که نه یک «سخت افزار»بلکه یک اعتقاد قلبی،آیین و «مکتب» است، قوی تر خواهند کرد ،بنابراین مجموعه محور مقاومت همچنان که نباید در پیروزی ها،«مغرور»شوند در شکست ها نیز نباید «مایوس»شوند،امیدواریم که برای مردم سوریه شرایطی ایجاد شود و خودشان پس از این حوادث بتوانند بر سرنوشت سیاسی خود موثر باشند و هر تصمیمی که اکثریت مردم سوریه بتوانند در شرایط آزاد و مردم سالاری و انتخابات آزاد بگیرند حتما قابل احترام است.
نکته آخر:
یادمان نمی رود صدام که رویای جدا کردن خوزستان از ایران و مصاحبه پیروزی در تهران را داشت به چه سرنوشتی دچار شد.
 یادمان نمی رود که حزب ا... لبنان پس از ترور سید عباس موسوی دبیرکل وقت حزب ا... توسط رژیم صهیونیستی چه شرایطی داشت و امروز در کجا قراردارد، حتی پس از ترور ناجوانمردانه سید مقاومت شهید«سید حسن نصرا...»
 یادمان نمی رود که انتفاضه سنگ مردم فلسطین امروز به شکار مرکاواهای ارتش صهیونی و مقاومت 15 ماهه در مقابل جنایت ها و تجاوزگری های ارتش رژیم غاصب رسیده،ارتشی که در سال 1967 تنها در6 روز ارتش های بزرگ ترین کشورهای منطقه از جمله مصر را شکست داد.
 یادمان نمی رود زمانی را که رژیم غاصب در تجاوز به لبنان در دهه هشتاد به راحتی بر بیروت تسلط یافت و اعلام کرد اگر می دانستیم دستیابی به بیروت این قدر راحت است به جای ارتش با گروه ارکستر موسیقی می آمدیم!ولی حالا حدود 3 ماه ارتش تجاوزگر پشت مرزهای لبنان متوقف شد تا به آتش بس انجامید.
 یادمان نمی رود که یمن چه بود و کجا بود و حالا کجاست.
یادمان نمی رود که آمریکا و ... بر سر لیبی چه آوردند .
یادمان نمی رود که فتنه داعش که توسط وهابیت و با حمایت آمریکا شکل گرفت و بیش از دو سوم عراق و سوریه را تحت تصرف خود درآورد و مقصد اصلی اش،ایران اسلامی بود، توسط فرزندان ایران به فرماندهی سردار دل ها قاسم سلیمانی و راهبری رهبر حکیم و فرزانه مان چگونه خنثی و تار و مارشد.
خیلی چیزهای دیگر هم یادمان نمی رود و بر این باور، اعتقاد راسخ داریم که خون همه شهیدان از شهدای انقلاب تا دفاع مقدس، حرم وامنیت وسلامت هرکدام در جای خود و در زمان خود همچنان ضامن اصلی بقا، مانایی، سرافرازی، استقلال، عظمت، امنیت، قدرت واقتدار ایران عزیز بوده و خواهد بود.
و تنها راه رسیدن به قله، توکل به خداوند، باور به مردم، هوشیاری، عدم غفلت، امید و رضایت مردم و در میدان و صحنه بودن مردم و گوش جان سپردن به رهنمودهای رهبر حکیم و امام جامعه است.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1306756/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پدر و مادر باید مانند یک مربی برای نوجوانشان باشند

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: سالانه 800 هزار تن سیب‌زمینی مازاد در کشور داریم

فرستاده پوتین با نخست‌وزیر عراق دیدار کرد

نیروگاه اتمی زاپروژیا محور دیدار گروسی و مدیرکل روس‌اتم

مسئول آمریکایی: هنوز هیچ دستوری برای نقش نیروهای آمریکایی در غزه دریافت نکرده‌ایم

وزیر اسرائیلی: مخالفتی با تشکیل کشور فلسطین در خاک یک کشور عربی نداریم

توصیف منتقد روسی از «افسانه سپهر»؛ زنده، دلنشین و خانوادگی

فیلمساز مشهدی: با فیلم «ماریا» نتوانستم همذات‌پنداری کنم

نظر مجتبی شفیعی درباره شوخی‌های جنسی در فیلم‌های ایرانی

امسال سیمرغ بهترین فیلم از نگاه تماشاگران چگونه تعیین خواهد شد؟

حاشیه‌نگاری‌های امروز حیاط دولت

رونمایی از تلفیق نسخه ارتقا یافته باور 373 با سامانه اس 300 در رزمایش اقتدار

پیش بینی قیمت دلار 18 بهمن 1403

برزیل: آمریکا شریک نسل‌کشی اسرائیل در غزه است

در پی خروج آمریکا، آرژانتین نیز از «سازمان جهانی بهداشت» خارج می‌شود

نقد فیلم «آبستن» از زبان رضا صدیق

صالحی بازیگر فیلم «ناتور دشت»: از امام رضا(ع) خواستم به من کمک کند

بازیگر «ناتوردشت»: آرزوی من جایزه گرفتن در تئاتر است نه سینما!

«چشم بادومی»؛ قصه دختری که عاشق یک خواننده کره‌ای می‌شود!

فیلسوف روس: ایران و روسیه آماده گذار تاریخی در نظم جهانی باشند

ماجرای افزایش 50 درصدی قیمت شیرینی و ماکارونی در سال آینده چیست؟

ماکرون هم طرح ترامپ را رد کرد

ایرلند: نیازمند صلح دائمی در غزه هستیم

«سووشون» به زودی می آید/ اقتباسی از یک رمان پرمخاطب

بازخوانی آهنگ معروف توسط «رضا بابک»

از ناراحتی کارگردان برای قطعی «ناتور دشت» تا ماجرای داستان واقعی «یسنا»

غضنفری: طرحی برای اصلاح قانون مشاغل حساس به مجلس ارائه کردیم

جراحی در جاده مخصوص

واکنش عمان و بیانیه اتحادیه عرب به طرح ترامپ

شکنجه‌گاه سیا زندان مهاجران به آمریکا شد

بخشی از نقش‌آفرینی نوشین مسعودیان در «شوهر ستاره»

حذف صدای شروین حاجی‌پور در جشنواره فجر

مهدی هاشمی و همسرش در فتوکال فیلم «مرد آرام»

آنچه در ازازیل گذشت

مهران غفوریان: با رضا عطاران سریال کمدی می‌سازم

واکنش عضو مجمع مدرسین حوزه علمیه قم به ماجرای برومند و بابک/ این سخت‌گیری‌ها برای چیست؟

بازیگر فیلم آنتیک: هشت باز زدم توی گوش پژمان جمشیدی!

سفر رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت به استان بوشهر

یک روزنامه‌نگار پیشکسوت به یک سال محرومیت از روزنامه‌نگاری محکوم شد

داود منظور: 7 میلیارد دلاری که از کره جنوبی آزاد کردیم در قطر بلوکه شد!

وزیر نیرو: مشترکان پرمصرف کنترل پذیر می‌شوند

العربی جدید: اوجالان آماده انتشار نامه‌ای تاریخی برای انحلال پ‌ک‌ک می‌شود

زمزمه حذف تابعیت قهری در بهارستان

انفجار 180 منزل مسکونی در اردوگاه جنین

تایمز اسرائیل طراح اصلی طرح جنجالی ترامپ را معرفی کرد

فرماندهان ترور‌شده حماس زنده شدند

آهنگساز فیلم «ناتور دشت»: موسیقی ترکمن را خوب می شناسم

خاطره کارگردان «ناتور دشت» از بازی هادی حجازی‌فر به جای بدلکار

احترام و توجه ویژه «علی اوجی» به همسرش سوژه رسانه ها شد

بهنوش بختیاری: کمدی ژانر مورد علاقه من نبود

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی