اخبار محرمانه

آخرين مطالب

ائتلاف ناپایدار لیبرترینیسم و ناسیونالیسم تحلیل ویژه

ائتلاف ناپایدار لیبرترینیسم و ناسیونالیسم
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
ایلان ماسک اکنون در حلقه نزدیکان رئیس‌جمهور منتخب آمریکا قرار دارد. اتحاد سیاستمدار اول دنیا با ثروتمندترین مرد جهان، تمرکز قدرتی را که هر دو برای تحقق اهدافی مانند کاهش بوروکراسی، برهم زدن سنت‌های لیبرال و مقررات‌زدایی نیاز دارند، ایجاد می‌کند. از منظر اکونومیست، ترامپ اختیار لازم را برای مختل کردن نظم موجود دارد. به‌رغم توانمندی اقتصادی آمریکا، بخش‌های مختلف اقتصاد این کشور از ناکارآمدی و ولخرجی‌های دولت سرخورده شده‌اند. آنها حق دارند و نظام حکمرانی قطعا نیاز به بازسازی اساسی دارد. با وجود این، انجام اصلاحات به رهبری ماسک می‌تواند مشکل جدیدی برای آمریکا ایجاد کند: ظهور یک الیگارشی فاسد و شکننده.
چند هفته بعد از پیروزی ترامپ در انتخابات، ماسک در کانون قدرت قرار گرفته است. او اکنون رئیس یک نهاد مشاوره‌ای جدید به نام «وزارت کارآمدی» است که وظیفه دارد هزینه‌های دولت را کاهش دهد. او با رهبران جهان در ارتباط است و در انتصابات کابینه دخالت دارد. این اولین‌بار نیست که سرمایه‌داران بزرگ نفوذ بالایی در دولت آمریکا یافته‌اند؛ اما فرق ماسک با الیگارش‌های قرن نوزدهم و بیستم آن است که شرکت‌های او جهانی‌تر هستند و سهم درآمد آنها از تولید ناخالص داخلی کمتر است. شرکت‌های ماسک مانند تسلا، اسپیس‌ایکس و شبکه اجتماعی ایکس معادل 2درصد از ارزش بورس آمریکا را تشکیل می‌دهند. سهم بازار این شرکت‌ها کمتر از 30درصد است و با رقبای جدی مواجه هستند.
شخصیت ماسک نیز متفاوت هست و او شخصی است که نظم موجود را به چالش می‌کشد. به جای استفاده از انحصارها برای افزایش قیمت‌ها و حمایت از نظام بانکی باثبات به‌عنوان اساس تامین ‌مالی، او برای کاهش هزینه‌ها در بازارهای رقابتی، به فناوری تکیه می‌کند. او سخت معتقد است که می‌توان با نوآوری بر چالش‌های دشوار فائق آمد. علاقه او برای آزادی عمل بیشتر، تنفر او از رویه‌های سنتی را توضیح می‌دهد. او به بوروکرات‌هایی که به شرکت‌های دفاعی اجازه دادند که بازار پرتاب‌های فضایی را در اختیار خود بگیرند و بازرسانی که بر اجرای مقررات در کارخانه‌های تسلا نظارت می‌کنند، نگاه منفی دارد و حکومت را مانعی برای رشد می‌بیند.
ترامپ و ماسک علاقه دارند که نظم دولت فدرال را مختل کنند. ماسک اعلام کرده است که وزارت کارآمدی کاهش 2تریلیون دلاری بودجه سالانه فدرال را هدف‌گذاری کرده است و قصد دارد بسیاری از آژانس‌های دولتی را منحل کند. ممکن است این اهداف ناشیانه به نظر برسد؛ اما کسری بودجه معادل 6درصد تولید ناخالص داخلی و بدهی دولتی معادل GDP قطعا باید اصلاح شود. ماشین کهنه پنتاگون توان تطبیق خود با عصر پهپادها و هوش مصنوعی را ندارد. اگر ماسک تنها بخشی از اهداف آزادسازی خود را محقق کند، این امر دستاورد بزرگی برای آمریکا خواهد بود.
پس مخاطرات کدامند؟ جواب فساد و باندبازی است. رئیس‌جمهور منتخب یک ملی‌گرای اقتصادی است و صنایعی که ماسک در آنها منافع دارد به دلایلی مانند رقابت با چین، اهمیت راهبردی پیدا کرده‌اند. نزدیکی به قدرت به ماسک اجازه می‌دهد مقررات و تعرفه‌ها را به نفع خود هدایت کند و رقبا را در حوزه‌هایی همچون خودروسازی، رمزارزها و هوش مصنوعی زمین‌گیر کند. از آغاز ماه سپتامبر، ارزش کسب‌وکارهای مرتبط با ماسک 50درصد افزایش یافته و به رقم 1.4تریلیون دلار رسیده است و سرمایه‌گذاران تصور می‌کنند که او خواهد توانست از رانت‌های استثنایی به دلیل دوستی‌اش با رئیس‌جمهور بهره‌مند شود.
در همین حال، ماسک ممکن است دچار اشتباه شود، به‌ویژه در بخش‌هایی که تخصص ندارد. او نشان داده است که قضاوت درستی در امور خارجی ندارد. شیفتگی او به جلب‌توجه، تئوری توطئه و شبکه‌های اجتماعی نگران‌کننده است. حدود 50میلیارد دلار از ثروت او به چین گره خورده است؛ کشوری که میزبان نیمی از تولید تسلا است و واضح است که او می‌تواند در این رابطه هدف سوء‌استفاده قرار گیرد. شکست او می‌تواند حتی پیش از آغاز کار او رخ دهد؛ زیرا ترکیب ترامپ و ماسک شکننده به نظر می‌رسد. رئیس‌جمهور بعدی عاشق استخدام و سپس اخراج افراد است. امتزاج ایده‌های لیبرترین و آزادی‌خواهانه ماسک و نگرش ملی‌گرایانه ترامپ نیز ذاتا ناپایدار است. اصلاح دولت نیازمند صبر و دیپلماسی است که هیچ‌کدام از نقاط قوت ماسک نیستند.
کوتاه بودن دوران فعالیت سیاسی ماسک نیز دو اثر ماندگار و مخرب خواهد داشت. اول آنکه سیاستمداران از انجام اصلاحات گریزان خواهند شد. با انتصاب ماسک در دولت، انجام اصلاحات در دولت توجهات را به خود جلب کرد. اما اگر او برنامه خود را به‌طور نسنجیده پیش ببرد و با شکست چشم‌گیری مواجه شود، تحقق هدف اصلاح دولت را سال‌ها به عقب خواهند انداخت. اثر دیگر عادی‌سازی تبانی میان سیاستمداران و سرمایه‌داران بزرگ خواهد بود. با ورود حکومت به حوزه‌های تجارت، سیاست صنعتی و فناوری، انگیزه برای در اختیار گرفتن حکومت بیشتر می‌شود. در عین حال، روش ترامپ مبتنی بر تضعیف نهادها و رویه‌هایی است که قرار است از تضاد منافع جلوگیری کنند. اگر قرار باشد دست الیگارش‌ها و صاحب‌‌نفوذان حوزه کسب‌وکار در دست سیاستمدارن غالب باشد، این آمریکا است که متضرر خواهد شد. این اتفاق پیش‌تر غیرقابل‌تصور بود؛ اما دیگر این‌گونه نیست.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1299968/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تظاهرات در تل‌آویو علیه نتانیاهو

سامان مقدم برنده تندیس بهترین کارگردان برای «افعی تهران»

جایزه بهترین سریال به «در انتهای شب» رسید

«مهران مدیری» بهترین چهره تلویریونی شد

اندیشکده کارنگی: ترامپ راه پوتین را از تهران جدا می‌کند؟

نتانیاهو برای حمایت از دستیارانش به همه حمله کرد

«عمو رشید» برنده تندیس حافظ برای بهترین بازیگر مرد کمدی

«ژیلا شاهی» بهترین بازیگر زن درام بخش تلویزیون در جشن حافظ شد

«پارسا پیروزفر» برنده تندیس حافظ برای بهترین بازیگر مرد درام

دیپلمات پیشین: منتفی شدن توسل به مکانیسم ماشه باید طی گفتگو با دولت ترامپ حاصل شود

محسن هاشمی مطرح کرد: از ترامپ تا فهد و صدام

رژیم صهیونیستی منطقه مرزی بین لبنان و سوریه را هدف قرار داد

حس و حال «مرتضی عقیلی» در مراسم تجلیلش در جشن حافظ

سریال «در انتهای شب» برنده تندیس حافظ برای بهترین فیلمنامه تلویزیونی

«سوگل خلیق» بهترین بازیگر زن کمدی جشن حافظ شد

رسانه عبری: شمال نوار غزه گورستان افسران اسرائیلی است

تقدیر از علیرضا زرین‌دست در جشن حافظ

تجلیل از «مرتضی عقیلی» به پاس یک عمر فعالیت هنری

مواضع ایران بستگی به رفتار ترامپ دارد

2 قتل و 13 مصدومیت کادر درمان

از سروش صحت تا بهزاد فراهانی در جشن حافظ

جایزه ویژه جشن حافظ برای «جواد عزتی»

کرباسچی هم ظریف را مسئله مردم نمی‌داند

توانیر: تعرفه پرمصرف‌ها تا 5 برابر هزینه تامین برق افزایش می یابد

وام‌های بلندمدت 50 ساله بانک‌ها به اشخاص مرتبط

شرایط ابطال گارانتی خودرو چیست؟

هاآرتص: نتانیاهو بارها توافق آزادی اسرا را بر هم زده است

نشان عباس کیارستمی به فیلم «شهر خاموش» رسید

استایل بازیگران مرد سینمای ایران در جشن سینمایی حافظ

تندیس حافظ بهترین فیلم کوتاه برای «تنها کنار هم»

نماینده مجلس: بر چهره دروغگویان خبرساز خاک بپاشید

ستاد انتخابات کشور در انتظار پاسخ مجلس به استفساریه‌ای مهم

افزایش میزان شیوع ویروس اچ ‌پی‌ وی در سایه سکوت و انکار

ائتلاف ناپایدار لیبرترینیسم و ناسیونالیسم

آغاز ثبت سفارش برنج از 5 آذر

اعلام مدارک مورد نیاز برای انتقال الکترونیکی سهام متوفیان به وراث

آکسیوس: ترامپ وقتی فهمید نیمی از گروگان‌ها در غزه زنده‌اند شگفت‌زده شد

استایل دو بازیگر مرد در جشن سینمایی حافظ

بیست و سومین دوره جشن حافظ آغاز شد

ستارگان امشب جشن حافظ در یک نگاه

مرعشی: روسیه هیچ‌وقت موافق مذاکره ایران و آمریکا نبوده است

کشف طلسم 1500 ساله با تصویر حضرت سلیمان/ عکس

فقط با پرداخت 390 هزار تومان صاحب یک ریش تراش فوق العاده شوید

نوسانات قیمتی در بازار روغن خوراکی

مگه من از زندگیم چی خواستم

«شهاب حسینی» روی فرش قرمز جشن حافظ‎

ورود بهاره رهنما و مریم مومن به مراسم حافظ‎

ورود مهران مدیری به جشن حافظ‎

خوش و بش بهاره رهنما و رضا عطاران در جشن حافظ

پارسا پیروزفر و جواد عزتی در مراسم حافظ

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی