ابوالفتح: سیاست ترامپ در مقابل ایران حتما «فشار حداکثری» است
سیاسی
بزرگنمايي:
اخبار محرمانه - نامه نیوز / یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی گفت: آمریکا در دوره ترامپ از همه ابزارهایش برای اِعمال فشار حداکثری بر ایران استفاده میکند؛ از پول و اقتصادش تا نهادهایی بینالمللی مانند شورای حکام.
انتصابهای اخیر ترامپ گمانهزنیهای زیادی را درباره شکل سیاست خارجی دولت بعدی آمریکا مشخصا در مواجهه با ایران به راه انداخته است. عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان هم اعلام کرده است که ایران منتظر است تا ببیند دولت ترامپ چه رویکردی را در پیش خواهد گرفت.
امیرعلی ابوالفتح، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی، درباره این موضوع به «نامهنیوز» گفت: «مسلم است که ترامپ میخواهد بر ایران فشار حداکثری وارد کند. او مدعی است که در دولت بایدن فشار حداکثریای که خودش در دوره اولش بر ایران وارد کرد، ادامه نیافت؛ البته که من باور دارم در دوران بایدن هم آن سیاست ادامه یافت اما به هر حال ترامپ ادامهدهنده سیاست فشار حداکثری بر ایران خواهد بود اما باید دید که این سیاست چهقدر برای ترامپ نتیجهبخش خواهد بود و آیا به اهدافش میرسد یا خیر».
او ادامه داد: «اینکه ترامپ چه میگوید مهم نیست؛ باید دید که او چه اقدامی انجام میدهد. او در ایام انتخابات میگفت که به محض ورودش به کاخ سفید جنگ اوکراین را تمام میکند یا میگوید میخواهد جنگ غزه پایان یابد. در گذشته هم میگفت با کره شمالی به توافق میرسیم یا درباره ایران و روسیه هم همین را میگفت اما دیدیم که هیچیک از این ادعاها محقق نشد. اوباما در سال 2008 میگفت روزی که رئیسجمهور فرمانی را امضا میکنم که بر اساس آن زندان گوانتانامو تعطیل شود. او فرمان را امضا کرد اما 13 سال بعد از آن فرمان هم گوانتانامو تعطیل نشد. ترامپ میگوید به جنگ غزه پایان میدهم اما این حرف صرفا کارکرد شعارگونه دارد زیرا جنگ غزه پیشنیهای دو هزار ساله و به ادعای صهیونیستها پنجهزار ساله دارد».
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «شاید جنگ کمشدت شود اما نمیشود گفت که تمام میشود. از طرفی اصلا ترامپ بگوید جنگ باید تمام شود، مگر نتانیاهو حرف او را گوش خواهد کرد؟ مگر نتانیاهو الزامی برای خودش میبیند؟ در آن شرایط ترامپ میخواهد چه کار کند؟ مثلا نتانیاهو را سرنگون میکند؟ یا علیه دولت او کودتا راه میاندازد؟ طبیعی است که هیچ یک از این اتفاقات رخ نمیدهد».
ابوالفتح در پایان گفت: «ترامپ به نهادهای بینالمللی را به عنوان ابزاری در خدمت آمریکا نگاه میکند. برخی از این نهادها هم واقعا در خدمت سیاستهای آمریکا عمل میکنند و اگر هر نهادی منافع آمریکا را تأمین نکند، ترامپ از آن بیرون میآید؛ مثل نهاد حقوق بشر که در دوره اولش آمریکا را از آن بیرون آورد. درباره آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم همین قاعده صادق است. یونسکو و مجمع عمومی میتوانند در برابر آمریکا بایستند اما شورای حکام و آژانس چنین توانی را ندارند زیرا اکثریت شورای حکام در اختیار آمریکاییهاست. آمریکا در دوره ترامپ از همه ابزارهایش برای اِعمال فشار حداکثری بر ایران استفاده میکند؛ از پول و اقتصادش تا نهادهایی بینالمللی مانند شورای حکام اما طبیعی است که برخی نهادهای بینالمللی مانند عدم تعهد یا همکاری اسلامی متأثر از آمریکا، علیه ایران نخواهند شد».
لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1297458/