اخبار محرمانه

آخرين مطالب

حق کودکان بر داشتن نام خوب و نیکو توسط والدین اخبار محرمانه از منابع دیگر

حق کودکان بر داشتن نام خوب و نیکو توسط والدین
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - ایرنا /یکی از ویژگی مشترک انسان‌ها داشتن نام است. یک نام منحصر به فرد شامل نامی است که در هنگام تولد با هدف شناسایی یک شخص ارائه می‌شود و بنابر نظر روانشناسان و جامعه شناسان تاثیر مستقیمی بر شخصیت و هویت فرد دارد. با توجه به این توضیحات، جوامع بین المللی قانونی تحت عنوان حقوق کودک بر داشتن نام نیکو تدوین نموده‌اند.
شخصیت به مجموعه‌ای از ویژگی‌ها، افکار، احساسات و رفتارهای مربوط به یک فرد اشاره دارد که آن شخص را منحصر به فرد می‌کند. شخصیت در طول زندگی شخص شکل می‌گیرد و تمایل دارد در طول زندگی ثابت بماند. والدین باید بدانند با وجود اینکه نام آزمونی برای خلاقیت آنها است، با توجه به اینکه بر نحوه دید دیگران بر کودکشان تاثیر دارد، شخصیت کودکشان را می‌سازد. در این خصوص به گفتگویی با دکتر محمد مهدی سید ناصری، مدرس دانشگاه و پژوهشگر حقوق بین‌الملل کودکان و انسیه مجذوبی روانشناس پرداختیم.
حق کودکان بر داشتن نام نیکو
محمد مهدی سید ناصری در خصوص حق کودکان بر داشتن نام گفت: یکی از اصول بنیادین حقوق کودکان داشتن نام است که در اسناد بین‌المللی و قوانین ملی به ‌طور جدی مطرح شده است. این حق نه تنها به ‌عنوان یک حق فردی، بلکه به‌عنوان نمادی از هویت و شخصیت اجتماعی کودکان شناخته می‌شود. در دنیای امروز، حق کودکان بر داشتن نام به‌عنوان یکی از حقوق اساسی و بنیادین انسانی مورد توجه قرار گرفته است. انتخاب نام می‌تواند بر هویت، شخصیت و وضعیت اجتماعی کودک تأثیر بگذارد.
وی ادامه داد: برخی از کودکان با نام‌هایی مواجه می‌شوند که نه ‌تنها هویت آن‌ها را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد بلکه می‌تواند منجر به تبعیض و نابرابری‌های اجتماعی شود. در این راستا، تحلیل حقوقی و بین‌المللی این موضوع از اهمیت بسزایی برخوردار است.
مبانی حقوقی حق نام
این پژوهشگر حقوق بین‌الملل کودکان درباره مبانی حقوقی حق نام در سه بخش به توضیح میپردازد، بخش اول حق برخورداری از نام، بخش دوم به بیان حقوق کودک در اسناد بین‌المللی پرداخته و توضیح کنوانسیون حقوق کودک و اعلامیه جهانی حقوق بشر در این خصوص را بیان میکند و نمونه پرونده‌ها و اسناد ملی و قضایی را در این‌باره توضیح می‌دهد و در نهایت در بخش سوم به تحلیل حق کودکان بر داشتن نام خوب می‌پردازد.
حق برخورداری از نام
سید ناصری در توضیح موارد بالا گفت: در بخش اول هر فردی حق دارد نامی داشته باشد که او را شناسایی کند و شخصیت او را به رسمیت بشناسد. این حق بخشی از حقوق فردی انسان‌ها به شمار می‌آید.
کنوانسیون حقوق کودک
کنوانسیون حقوق کودک به عنوان قابل قبولترین سند حقوق بشری در سطح جهان، که در سال 1989 میلادی به تصویب رسید، بر حق هر کودک برای داشتن نام و شناسنامه تأکید می‌کند. ماده‌ی 7 این کنوانسیون تصریح می‌کندکه هر کودک می‌بایست بلافاصله بعد از تولد ثبت نام شود و حق دارد نام و ملیت داشته باشد.
اعلامیه جهانی حقوق بشر
اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز در ماده‌ی 6 به حق هر فرد برای شناسایی قانونی و نام اشاره دارد. این حقوق به‌ویژه برای کودکان دارای اهمیت است.
بررسی پرونده‌ها، اسناد ملی و پرونده‌های قضایی
این درس دانشگاه در بررسی پرونده ها و اسناد ملی و پرونده‌های قضایی گفت: بسیاری از کشورها قوانین خاصی برای حمایت از حق نام کودکان دارند. به‌عنوان مثال، در حقوق ایران، قانون حمایت از کودکان و نوجوانان به‌روشنی به حق کودک برای داشتن نام و شناسنامه اشاره کرده است. برخی از پرونده‌های قضایی در کشورهای مختلف نشان‌دهنده چالش‌های موجود در انتخاب نام برای کودکان و تبعات آن است. به‌طور مثال، پرونده‌ای در کشور فرانسه وجود دارد که در آن والدین نامی نامتعارف برای فرزند خود انتخاب کردند و دادگاه به دلایل اجتماعی و فرهنگی آن نام را رد کرد.
تحلیل حق کودکان بر داشتن نام خوب
تأثیر نام بر هویت کودک
سید ناصری معنقد است: انتخاب نام می‌تواند تأثیرات عمیق و ماندگاری بر هویت کودک داشته باشد. نام‌ها می‌توانند بازتاب‌ دهنده فرهنگ، ارزش‌ها و حتی پیشینه اجتماعی باشند.
تبعات اجتماعی نام‌های نامناسب
برخی نام‌ها ممکن است به تبعیض اجتماعی منجر شوند. به‌عنوان مثال، کودکانی که نام‌های غیرمتعارف دارند، ممکن است تحت فشار اجتماعی قرار بگیرند یا از جانب هم‌سالان خود مورد تمسخر قرار گیرند. حق کودکان بر داشتن نام خوب به‌ عنوان یک حق بنیادین، نیاز به حمایت و تأمین دارد. تأکید بر اهمیت این حق در اسناد بین‌المللی و قوانین ملی، ضرورت حفظ هویت و شخصیت اجتماعی کودکان را نمایان می‌کند. در نهایت، باید توجه داشت که انتخاب نام باید به گونه‌ای انجام شود که منجر به تقویت هویت مثبت و اجتماعی کودک شود و از هرگونه تبعیض و نابرابری جلوگیری کند.
در ادامه نظر انسیه مجذوبی روانشناس، بازی درمانگر و مشاور کودک را در خصوص تاثیر نام بر شخصیت کودک جویا شدیم.
نام هویت بخش اجتماعی
انسیه مجذوبی نام را هویت بخش اجتماعی کودکان دانسته میگوید: چون ما در اجتماع زندگی می‌کنیم، اسم چیزی است که به ما هویت می‌بخشد. اگر ما تنها در جنگل زندگی می‌کردیم اصلا نیازی به اسم نداشتیم. برای همین است که شاید در زندان‌ها اسم افراد را می‌گیرند و به جای آن شماره می‌دهند. یعنی هویت او را می‌گیرند تا بتوانند از او اعتراف بگیرند و یا به او هویت جدیدی ببخشند. به همین سبب است که روایات بسیاری وجود دارد که از حقوق کودکان بر والدین است که نامهای نیکو برای فرزندان خود انتخاب کنند.
این روانشناس معتقد است: «کلمات بار و وزن دارند و به انسان باور می‌دهند. گاهی میشنویم که میگویند که تو همانند اسمت که پناه است پناهگاه آدم هستی، همانند اسمت فرشته ای، گویا که نام فرد به مرور باور و هویت آن فرد می‌شود. برای همین لازم است اسمی را روی کودک خود بگذاریم که پس از هویت فرد شدن، به فرد آسیبی نرساند. اسامی همانند برچسبی هستند که جزئی از شخصیت و منش فرد می‌شوند. در نامگذاری به زمان و تاریخ بسنده نکنیم، برای مثال یک زمان فیلمی به نام نرگس مد می‌شود و نصف اسامی دخترهای متولد شده، مغازه‌ها و ... نرگس می‌شود. یا یک برهه ای اسم یک واقعه‌ی تاریخی یا یک سردار یا فردی مد شده و آن اسم روی کار می آید و بسیاری اسم آن را روی کودک خود می‌گذاشتند وقتی آن فرد 30 ساله میشد میپرسید چرا این اسم را روی من گذاشتید، والدینش میگویند به خاطر فردی که اصلا اثری از او نیست اسم تو را این گذاشتیم. پس اسمهایی را بگذاریم که منوط به زمان و تاریخ نیستند.»
تاثیر نام بر سعادت و شقاوت کودک در بزرگسالی
مجذوبی ادامه داد: در نامگذاری، نام هر کسی و هر معنایی که بر کودک گذاشته شود، ذکر مکرر آن در طول زندگی، یاد و خاطره و ویژگی‌های آن شخص و آن معنی در ذهن و روان کودک تاثیر میبخشد و پیوندهای خاصی بین آن دو ایجاد میشود که در سعادت و شقاوت او بی تاثیر نیست. علاوه بر اسم‌های عجییب و غریبی که میشنویم که معنی آن را کسی نمیداند، اشتباه آن را تلفظ می‌کنند، نیاز به تذکر مدام دارد، این یواش شواش روی هویت، اعتماد به نفس و باور ما نسبت به خودمان تاثیر میگذارد. پس بهتر است نام هایی را انتخاب کنیم که خیلی پیچیدگی نداشته باشد و به راحتی تلفظ و نوشتار میشود و در فراخر فرهنگ ما باشد.
این بازی درمانگر کودک در خصوص تغییر نام کودکان در بزرگسالی گفت: جدیدا بسیار مد شده که افراد اسمشان را در بزرگسالی عوض می‌کنند. برای ما بسیار سخت است که اسم جدید را بپذیریم. انگار یک هویت جدید میخواهیم به دیگری بدهیم. قبول اسم و هویت جدید برای اطرافیان بسیار مشکل است. گویا به آن فرد میگویید باور و هویتت را نسبت به من تغییر بده و من را به این اسم صدا کن . غالبا اطرافیان راحت قبول نمی‌کنند و تا مدتها او را به اسم قدیم صدا می‌زنند و فرد دچار کلنجاری بین اسم جدید و قدیم میشود.
سخن پایانی
با توجه به این توضیحات انتخاب نام یک کودک یک موضوع نگران کننده در فرهنگ و شخصیت او است. از این رو به والدین توصیه می‌شود قبل از انتخاب نام، در مورد تاریخچه، ارزش‌ها و آرزوهای خانوادگی فکر ‌کنند، زیرا این نام به افراد در طول نسل‌ها درباره باورهای مذهبی و فلسفی آموزش می‌دهد، الهام می‌بخشد و انگیزه می‌دهد و برچسبی است بر آینده کودکانشان.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1291328/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ارتش اوکراین: روسیه با موشک قاره‌پیما به دنیپرو حمله کرد

زاکانی: در جنگ تمام‌عیار هستیم

سرمقاله روزنامه جوان/ انتقال پایتخت؟ شوخی می‌کنید؟!

وزیر کار: ما تا می‌خواهیم یک کاری بکنیم می‌گویند برو جلوی دزدی را بگیر!

انتقاد «مادورو» از آمریکا: فکر می‌کنند مالک دنیا هستند

فرمانده ارتش لبنان: در جنوب مستقر هستیم/ وحدت ملی اولویت ماست

شخصیت‌های ماندگار کودک سینما و تلویزیون

همونجاست که تکلیف آدم روشن میشه

معاون فرمانده ارتش: اقتدار دفاعی ایران برخلاف نظام سلطه در خدمت ملت و برای صلح جهانی است

«زودپز» همچنان فاتحِ صدرِ جدول فروش سینماهای سراسر کشور

اگه زودتر می‌دونستم یه سری حرفامو این‌جوری بهت می‌گفتم!

«هیوشیما» با تهیه‌کنندگی نوید محمدزاده اجرا می‌شود

حضرت فاطمه(س)؛ نخستین معلم جهاد تبیین

سکه امامی از نیمه 52 میلیون تومان عبور کرد؛ تثبیت دلار در کانال 69 هزار تومان

ببین چه جوری به مادر زنش دلداری میده!

صابر ابر و ایفای نقش‌های متفاوت با گذشته

وزیر اطلاعات دولت روحانی، دستیار ویژه پزشکیان شد

پژمان بازغی در نقش پیمان معینی سریال «گردن زنی»

اکران مردمی فیلم «زودپز» با حضور رامبد جوان و روزبه حصاری در ساری

برای ایران و مادرانه‌ هایش؛ «تانک ‌خورها» تمام شد

سکانس‌های مورد علاقه عباس جمشیدی‌فر

پزشکیان: قرار است از کارشناسان بین‌المللی برای مشورت دعوت کنیم؛ با رهبری هم صحبت شده است

وزیر بهداشت: اوایل انقلاب فکر می‌کردیم اگر یک نفر، یک صفت بد دارد باید از قطار انقلاب پیاده بشود

سرمقاله دنیای اقتصاد/ تحمیل ریسک سیستماتیک به بانک‌ها

یارانه دهک چهارم تا نهم پرداخت نشد؛ علت چیست؟

رسانه صهیونیستی: 110 نظامی تیپ گولانی در غزه و لبنان کشته شده‌اند

اثبات ادعای الیکا عبدالرزاقی با یادآوری یک سکانس نوستالژیک

آخرین سهمیه سوخت پاییز شارژ شد

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح پیام صادر کرد

نماینده زاهدان: حضور رئیس‌جمهور در سیستان و بلوچستان باعث تحول خواهد شد

فواید بازی با آینه برای کودکان

حزب‌الله مراکز ارتش صهیونیستی را موشک‌باران کرد

وقتی زیرآب‌زنی جواب نمیده!

پزشکیان: ایران باید در منطقه الگو و الهام‌بخش باشد

روسیه برای اولین بار به بزرگترین صادرکننده گاز به اتحادیه اروپا تبدیل شد

بهنوش بختیاری در فصل جدید جوکر

دیدار وزیر دفاع ایران با معاون علمی رییس‌جمهور ونزوئلا

طعنه ابطحی به مخالفان ظریف

گاهی اوقات حرف‌هایی هست که مجبوری تو قلبت پنهون کنی

علی مطهری: روس‌ها، ایران را سپر خودشان می‌کنند

دیدار وزیر خارجه سوریه با قالیباف

بدهی 700 میلیون دلاری وزارت نفت، دلیل عدم واریز یارانه؟

تصاویری از لحظه ورود و خروج علی لاریجانی از فرودگاه بیروت؛ هیچ بازرسی در کار نبود

فنی یا سیاسی‌؟

سرمقاله هم میهن/ سرحد عدم

تامین 45.5 میلیارد دلار ارز واردات

مادام گلوریا در طبقه 21

10 راهکار جلوگیری نفوذ آلودگی هوا به داخل منزل

صد بار بهتون گفتم دختر باید مهربون باشه!

کیهان: امکان هیچ اجماعی علیه برنامه هسته‌ای ایران بین آمریکا و اروپا وجود ندارد

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی