اخبار محرمانه

آخرين مطالب

چه زمانی باید در مقابل اضطراب فرزندمان واکنش نشان دهیم؟ خواندنی ها

چه زمانی باید در مقابل اضطراب فرزندمان واکنش نشان دهیم؟
  بزرگنمايي:

اخبار محرمانه - ایسنا /یک روانشناس کودک می‌گوید: قدم اول این است که ما بدانیم چه ترس‌ها و اضطراب‌هایی، برای چه سنی در کودک طبیعی است و نیاز به پیگیری و درمان ندارد. والدینی که کودکان خردسال دارند شاید بارها این مورد را تجربه کرده باشند که فرزندشان در برخی از موارد دچار ترس‌ها یا اضطراب‌هایی می‌شود که شاید برای والدین معنی و مفهومی نداشته باشد اما به نظر می‌رسد بسیاری از این اضطراب‌ها اگر ریشه‌یابی نشوند، می‌توانند در زندگی روزمره کودک یا حتی والدینشان یا آینده آن‌ها تاثیرات مخربی داشته باشند. در این خصوص با دکتر « مهسا ساداتی» روانشناس کودک و نوجوان به گفتگو نشستیم که در ادامه می‌خوانید:
مقابله با ترس‌ها و اضطراب‌های کودکان، چه راهکار یا رفتاری را باید در پیش بگیرند؟
قدم اول این است که ما بدانیم چه ترس ها و اضطراب‌هایی، برای چه سنی در کودک طبیعی است و نیاز به پیگیری و درمان ندارد. اضطراب جدایی در بین سنین دو تا سه سالگی طبیعی است. یعنی اگر کودکی برای رفتن مادرش از کنار خودش گریه کند، یا کودکی که قبلا پیش مادربزرگ یا خاله‌اش می‌ماند ولی الان به دلیل وابستگی زیاد به مادرش، حاضر نیست پیش این افراد بماند، این‌ رفتارها، در این سنین می‌تواند طبیعی باشد. چرا که درک کودک نسبت به محیط بیشتر می‌شود و اضطراب جدایی از والد را بیشتر حس می‌کند.
اگر اضطراب اجتماعی ادامه پیدا کند و زیاد شود تبدیل به اختلالی به نام « لالی انتخابی» می‌شود. در این حالت فرد در محیط قادر به تکلم نیست در حالی که قدرت تکلم فرد کامل بوده و می‌تواند کاملا از واژه‌ها استفاده کرده و با افرادی مثل مادر، پدر، برادر یا خواهر، که در دایره امن‌اش هستند، صحبت کند اما وقتی در جمع غریبه‌ها قرار می‌گیرد، نمی‌تواند اصلا صحبت کند.
این که می‌گوییم بین سنین دو تا سه سالگی اضطراب جدایی طبیعی است مفهوم‌اش این نیست که در انتهای سه سالگی این روند اضطراب جدایی یک دفعه از بین می‌رود و کاهش پیدا می‌کند. بلکه منظور این است که این جدایی باید آرام آرام انجام شود تا کودک برای دور شدن از مادرش گریه نکند. البته این موضوع به رفتار مادر هم بستگی دارد. وقتی که اضطراب جدایی کودک بالا رفت، والدین باید مانند روند قبل، کم کم به مدت زمان کمتری، کودک را پیش مراقبان دیگر مثل مادربزرگ یا خاله، قرار دهند تا او بتواند در کنار دیگران به جز مادر عادت کند.
انواع ترس‌ها در کودکان شامل چه مواردی است؟
یکی از انواع ترس‌ها در کودکان اضطراب جدایی است که راجع به آن صحبت کردیم و فکر می‌کنم همه با این نوع از اضطراب در کودکان خود آشنا هستند. در بسیاری از مواقع اضطراب جدایی در کودکان پیگیری نمی‌شود و آن‌ها به سن دبستان می‌رسند. برای نمونه کودکانی که الان مدرسه می‌روند و تازه والد می‌بیند که فرزندش از او جدا نمی‌شود یا در مدرسه گریه می‌کند و بدون مادر در مدرسه یا پیش دبستانی نمی‌ماند.
مورد بعدی اضطراب اجتماعی است. در این نوع از اضطراب کودک در حضور افراد دیگر به زبان عامیانه خجالتی است. این رفتار می‌تواند در جمع کودکان یا بزرگسالان باشد. در جمع کودکان کودک توانایی دوست یابی ندارد و نمی‌تواند شروع کننده ارتباط با همسالان خودش باشد. وقتی وارد جمع بزرگسالان هم می‌شود، کودک توانایی سلام کردن و برقراری ارتباط با آن‌ها را هم ندارد، این رفتار می‌تواند اضطراب اجتماعی باشد. اگر اضطراب اجتماعی ادامه پیدا کند و زیاد شود تبدیل به اختلالی به نام « لالی انتخابی» می‌شود. در این حالت فرد در محیط قادر به تکلم نیست در حالی که قدرت تکلم فرد کامل بوده و می‌تواند کاملا از واژه‌ها استفاده کرده و با افرادی مثل مادر، پدر، برادر یا خواهر، که در دایره امن اش هستند، صحبت کند اما وقتی در جمع غریبه‌ها قرار می‌گیرد، نمی‌تواند اصلا صحبت کند. این رفتار می‌تواند در دوران مدرسه هم ادامه پیدا کند. بسیاری از معلمان کودکانی را به ما ارجاع می‌دهند که این‌ها در کلاس اصلا یک کلمه هم حرف نمی‌زنند.

اخبار محرمانه


نوع دیگری از ترس‌هایی که در کودکان می‌تواند وجود داشته باشد، ترس‌های خاص هستند. برای مثال کودک از تنهایی، تاریکی، هیولا و مواردی نظیر این‌ها می‌ترسد. همه این‌ها می‌تواند به وسیله محیط تشدید شوند. مثلا کودکی که فیلم‌های ترسناک و بالاتر از سن خود را می‌بیند، قطعا ترس‌هایش نسبت به بچه‌های دیگر بیشتر است.
تاثیر رفتار والدین در ادامه یا به وجود آمدن این ترس‌ها چیست؟
گاهی مواقع والدین بیش از حد به ترس‌ها و اضطراب‌های کودکان دامن زده و باعث می‌شوند این ترس‌ها و اضطراب‌ها بیشتر شوند. برای مثال والدین در جدا کردن جای خواب کوکان تعلل کرده و جای خواب آن ها را جدا نمی‌کنند. یا فرزندشان را وارد محیط‌های جمعی نمی‌کنند. همچنین بر روی فیلم‌هایی که کودک تماشا می‌کند، کنترلی ندارند. یعنی عوامل محیطی به صورتی است که والدین ناخواسته باعث تشدید ترس و اضطراب در کودک‌شان می‌شوند.

اخبار محرمانه


چه زمانی باید ترس‌ها و اضطراب‌های بچه‌ها را پیگیری کنیم؟
زمانی که ترس‌ها و اضطراب‌ها از یک سطح نرمالی بالاتر رفته است، یعنی وقتی والد می‌بیند که کودک در مقایسه با همسالان اش در مدیریت اضطراب متفاوت است. مثلا وقتی یک ماه از شروع مدرسه می‌گذرد اما کودک بدون حضور مادر در مدرسه نمی‌ماند، یا کودکی که حاضر نیست به تنهایی در اتاق‌اش بخوابد. یا در بسیاری از مواقع ترس‌ها و استرس‌ها منجر به تیک‌های اضطرابی مثل تیک صورت، تیک گردن در کودک می شوند. یا زمانی که ما بیماری‌ سایکوسوماتیک یا روان تنی(دردهایی هستند که در اثر تنش، فشار روانی، استرس مزمن یا سرکوب فشارهای روانی در بدن ایجاد می‌شود. این دردها در حقیقت هیچ منشا جسمی ندارند) را در فرد مشاهده می‌کنیم. برای مثال صبح وقتی که کودک می‌خواهد به مدرسه برود، می‌گوید حالت تهوع، دل درد یا سرم درد دارم. در این زمان‌ها ترس‌ها و اضطراب‌ها در بدن و جسم کودک قابل مشاهده هستند و آنجاست که والدین حتما باید به یک مشاوره یا روانشناس کودک مراجعه کرده تا ترس و اضطراب را در کودکشان درمان کرده و از بین ببرند. همچنین شیوه فرزندپروری خودشان را اصلاح کرده تا بتوانند اضطراب‌های کودکشان را بیشتر مدیریت کنند.

لینک کوتاه:
https://www.akhbaremahramaneh.ir/Fa/News/1287165/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

با ماهی بادکنکی بچه هارا سرگرم کنید

نصف پول باقی مانده گندمکاران این هفته پرداخت می‌شود

خالد مشعل: السنوار زلزله‌ای را به جان رژیم صهیونیستی انداخت

هزینه 6.7 میلیارد دلاری جنگ با لبنان برای رژیم صهیونیستی

حمله گسترده حزب‌الله به حیفا و شمال سرزمین‌های اشغالی

نیروهای کماندوی آمریکایی در سرزمین‌های اشغالی

جلالی: ایران در کنار «بریکس» سعی در تعریف دنیای جدیدی دارد

سهراب امانتش را به هاشم سپرد

نیویورک‌ تایمز: اسرائیل در منطقه جایی ندارد؛ کشورهای عربی به ایران نزدیک شده‌اند

وعده «صادق» برای خانه‌سازی

وام بانکی 50 میلیون تومانی؛ بدون ضامن و سپرده!

نمونه بارز آدم تازه به دوران رسیده

«صبحانه با زرافه» به سینماها می آید

لزوم تضمین اقتصاد جایگاه‌داران سی‌ان‌جی با اصلاح الگوی کسب وکار / کارگروه ویژه سی‌ان‌جی تشکیل می‌شود

تبدیل یک فنجان پلاستیکی ساده به خروس

روسیه پشت ایران را خالی می‌کند؟

نقش حیاتی ایالت‌های چرخشی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

سیدحسن خمینی: همنوایی روسیه و چین با ادعای کشورهای حاشیه خلیج فارس غیرقابل قبول‌ است

دور منطقه در 14 روز

تل‌آویو از اقدام حقوقی علیه ماکرون خبر داد

شوخی عجیب سپند امیرسلیمانی: من حامله‌ام!

چهره ها/ آناهیتا درگاهی با لباس بندری

کلیات لایحه ساماندهی «پهپاد» در کمیسیون امنیت ملی تصویب شد

چالش‌ «ناترازی گاز»، معضلات و راهکارها

حصر تمام نشده است

رویکردهای آخرالزمانی؛ انتقاد «عبدی» از سخنان میرباقری

روایت انسان فلسطینی؛ گفت وگو با مترجم رمانی که «سنوار» نوشته است

توقف مشکوک تامین گوشت قرمز یارانه ای

حادثه امنیتی سخت برای نظامیان صهیونیست در غزه

منابع صهیونیستی: رئیس شاباک برای حصول توافق با حماس به قاهره سفر کرد

درخواست فلسطین برای برگزاری نشست اضطراری اتحادیه عرب

رستوران جای خواستگاری نیست!

نگرانی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از درز اطلاعاتی درباره انتشار اسناد مرتبط با ایران

کاهش ارز تخصیصی به بازار خودرو ضربه می‌زند

طالبان: تحریم‌ها بزرگترین مشکل بخش خصوصی افغانستان است

کشته و زخمی شدن تعدادی نظامی صهیونیست در حادثه امنیتی در غزه

ابو عبیده: عملیات بحرالمیت چشم انداز امیدوارکننده جبهه اردن را تقویت کرد

لوس‌بازی بعضی از زن و شوهرا!

اولین تصاویر از پشت صحنه برنامه «اکنون» سروش صحت

حدادعادل: غرب امروز همان غرب وحشی قرون 17 تا 19 است

کواکبیان: آیت‌الله مهدوی‌کنی مشی اعتدالی داشت

حمله به جوانان تهرانی به‌خاطر شلوار لی تنگ!/ عکس

حمله هوایی رژیم صهیونیستی به صور لبنان

واکنش بی‌شرمانه به شهادت یحیی السنوار

تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «پاییز آمد» منتشر شد

تب طلا آرام گرفت؛ سکه امامی به کانال 54 میلیون تومان بازگشت

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران: تراز تجاری امسال به منفی 7 میلیارد دلار رسید

یحیی سنوار چگونه به شهادت رسید؟

اگر رشید شناسنامه آمریکایی داشت، برایش ضعف می‌کردید!

سفیر مجارستان به وزارت خارجه احضار شد

© - www.akhbaremahramaneh.ir . All Rights Reserved.

چاپ ایرانیان کمپانی